• Florale

Florale si elegante

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
 • Hibiki - Harmony Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 43% Hibiki - Harmony Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

  Hibiki - Harmony Japanese Blended Whisky GB - 0.7L, Alc: 43%

  Whisky-ul japonez Hibiki este produs de casa Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului.

   

  Inspirat inițial de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.

   

  Gama Hibiki a fost creată în 1989 pentru a comemora 90 de ani de la înființarea casei Suntory. În ultimii 30 de ani, Hibiki a devenit un model al perfecțiunii în arta de a crea whisky, un simbol al naturii și al culturii japoneze.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Harmony aduce parfumul peisajului japonez într-o zi de primăvară: trandafiri, fructe litchi, o notă de rozmarin, lemn matur și lemn de santal.

   

  GUST: Gustul păstrează doar o parte din linia aromatică – este mai puțin lemnos, pornește cu note de miere, coajă de portocală zaharisită și ciocolată albă.

   

  FINISH: Subtil, cu final tandru de stejar japonez.

   

  749,70 RON
 • Hibiki - Japanese Blended Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Hibiki - Japanese Blended Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Hibiki - Japanese Blended Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Whisky-ul japonez Hibiki este produs de casa Suntory, construită de Shinjiro Torii, care și-a imaginat în 1923 un whisky creat fără grabă de artisani disciplinați și determinați să ofere o băutură originală, cu toate aromele naturii îmbunătățite de meșteșugul omului. 

   

  Inspirat inițial de whisky-ul tradițional scoțian, Torii a ajuns la viziunea de a crea această băutură pe un teritoriu și un climat cu totul diferit de cel al Scoției. Astfel fondatorul a ales regiunea Yamakazi, aflată în apropiere de orașul Kyoto, ca loc de naștere al whisky-ului japonez.

   

  Gama Hibiki a fost creată în 1989 pentru a comemora 90 de ani de la înființarea casei Suntory. În ultimii 30 de ani, Hibiki a devenit un model al perfecțiunii în arta de a crea whisky japonez, un simbol al naturii și al culturii japoneze.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Marmeladă zemoasă cu pulpă de portocală, mere coapte la cuptor, acoperite cu scorțișoară, miere groasă și vin de prune.

   

  GUST: Migdale fărâmate, fructe fierte, portocale decorate cu muguri de cuișoare. Pe măsură ce se dechide și se aerisește, lotul de 12 ani aduce și arome de malț cu sherry și o notă subtilă din esența stejarului de maturare.

   

  FINISH: Vioi, cu gust dulce-amărui din mere și citrice.

   

  697,00 RON
 • Glen Moray - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40% Glen Moray - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%
  -23%

  Glen Moray - Scotch Single Malt Whisky 12 yo GB - 0.7L, Alc: 40%

  Glen Moray este unul dintre whisky-urile scoțiene cele mai cunoscute și are o lungă și bogată istorie. În distileria Glen Moray, aflată în inima regiunii Speyside, a început producția de whisky în 1897 după ce fusese înainte o veche fabrică de bere numită Elgin West Brewery.

   

  Conform registrelor din arhivă, pe 13 septembrie 1897, echipa distileriei a produs primul lot de whisky, iar cu excepția unei scurte pauze în timpul Marelui Război, whisky-ul Glen Moray este oferit lumii de peste 120 de ani. Modernizări și instalații suplimentare, inovații și expresii noi maturate în butoaie selecte, toate au adus mai multă apreciere pentru Glen Moray în lumea întreagă.

   

  Whisky-ul este produs din apă pură din râul Lossie și orz mălțuit local. Distilarea are loc în alambicuri tradiționale din cupru pentru cel mai fin alcool, iar maturarea are loc în butoaie de bourbon confecționate din stejar american dar și în butoaie din stejar european ce oferă băuturii acel caracter clasic și echilibrat.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Bogat, dulce și floral, cu note de vanilie, caramel și fructe roșii de pădure.

   

  GUST: Se simte clar lemnul umezit și pătruns de alcool. Revin aromele de fructe roșii ce se pregătesc să aducă o astringență anulată repede de o cremă de vanilie dulce și ușor arsă.

   

  FINISH: Lung și satisfăcător. Vanilie dulce și stejar condimentat într-un echilibru admirabil.

   

  Preț normal: 142,80 RON

  Special Price 110,31 RON

  (-32,49 RON)
 • Crown Royal - Canadian Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40% Crown Royal - Canadian Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%
  -5%

  Crown Royal - Canadian Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%

  În 1939, Regele George al VI-lea și Regina Elisabeta ai Marii Britanii au vizitat Canada. Cu ocazia acestui eveniment unic, un pasionat distilator canadian a creat primul whisky dedicat sigurului cuplului regal care a vizitat Canada, în toată istoria sa, de la fondare până la acea dată.

   

  Antreprenorul a încercat mai bine de 600 de blend-uri înainte de a stabili varianta finală, îmbuteliată într-un decantor din sticlă cu săculeț de culoare purpurie. Whisky-ul oferit personalităților regale era un blend fin din aproximativ 50 de distilate ce ajuns să fie cunoscut sub numele meritat de Crown Royal.  

   

  Astăzi, blend-ul de whisky-uri obținute din secară, porumb și orz, la distileria din provincia canadiană Manitoba, în municipiul rural Gimli păstrează același simbol al darului creat pentru regalitate. Whisky-urile sunt produse după 5 rețete în 12 coloane de distilare, folosite separat. Maturarea are loc în depozite mari cu un număr impresionant de butoaie supuse temperaturilor scăzute ale climei nordice. 

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Bogat și robust, cu note slabe de vanilie și fructe.

   

  GUST: Cremos, delicat și fin, cu note de stejar și vanilie dulce.

   

  FINISH: Persistent și luxuriant.

   

  Preț normal: 111,68 RON

  Special Price 106,10 RON

  (-5,58 RON)
 • Johnnie Walker - Black Label Scotch Blended Whisky - 1L, Alc: 40% Johnnie Walker - Black Label Scotch Blended Whisky - 1L, Alc: 40%

  Johnnie Walker - Black Label Scotch Blended Whisky - 1L, Alc: 40%

  Johnnie Walker este unul dintre cele mai populare whisky-uri scoțiene din lume. Povestea acestui brand a început în 1819 cu John Walker, din Scoția, Kilmarnock, care a și-a vândut ferma pentru a începe o mică afacere într-o prăvălie mixtă, unde vindea și blend-uri de whisky. 

   

  Începând cu 1867, Alexander, urmașul lui John a moștenit o afacere prosperă, a continuat să vândă blend-uri de whisky şi în scurt timp a început exportul prin vasele din lemn și vapoarele cu abur care duceau mărfuri în toate colțurile lumii. La început de secol XX, Alexander a creat logo-ul bărbatului în costum care pășește hotărât, tot atunci au lansat expresiile cu etichetă roșie și neagră. 

   

  Johnnie Walker cu etichetă neagră, este un model pentru industria blend-urilor de whisky. Eticheta neagră oferă un amestec de whisky-uri aduse din patru puncte ale Scoției, maturate minim 12 ani, pentru un profil aromatic original.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Un parfum bogat de fructe negre, tropicale, cu note de vanilie dulce.

   

  GUST: Eticheta neagră oferă savoare unui whisky elegant, maturat în butoaie din stejar, cu aromă cremoasă din caramel, rezultat din distilarea tradițională a unor cereale selecționate.

   

  FINISH: Finalul este cald și oferă o aromă de fum, caracteristică etichetelor Johnnie Walker.

   

  191,30 RON
 • Togouchi - Japanese Blended Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43% Togouchi - Japanese Blended Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Togouchi - Japanese Blended Whisky 18 yo GB - 0.7L, Alc: 43%

  Togouchi este un whisky produs de compania japoneză Chugoku Jozo, fondată în 1918 pentru producția principală de sake. După de zeci de ani în care a produs tradiționalul sake, distileria din provincia Hiroshi, orașul Hatsukaichi, și-a dezvoltat gama de produse cu alte băuturi alcoolice: vinuri spumante, lichior, gin și whisky.

   

  Seriozitatea și rigoarea japoneză se aplică fără compromis și în cazul whisky-urilor aduse din Europa. Maeștrii japonezi șlefuiesc aromele puternice ale regiunilor scoțiene pentru iubitorii de whisky din Japonia sau din alte state ale lumii.

   

  După realizarea amestecului, whisky-urile sunt maturate în butoaie de stejar, plasate într-un tunel feroviar (din orașul Togouchi), transformat în spațiu de depozitare, cu temperatură constantă de 15°C și umiditate de 80%.

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Fructat și lemnos.

   

  GUST: Este un whisky foarte dulce, cu textură mătăsoasă. Complexitatea aromatică oferă senzația unui sirop diluat, fructe și note de vegetale uscate, amestecate cu lemn (gust pământiu).

   

  FINISH: Sec, cald, cu notă de stejar.

   

  630,70 RON
 • Ballantine's - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40% Ballantine's - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%
  -10%

  Ballantine's - Scotch Blended Whisky - 0.7L, Alc: 40%

  În lumea whisky-urilor, numele Ballantine’s este sinonim cu virtuți ca ‘tradiție’, ‘rafinament’ și ‘dedicare’. Omul din spatele acestui fenomen este George Ballantine, care în 1827, în Scoția, orașul Edinburgh, avea o mică băcănie unde vindea și whisky.

   

  George Ballantine a reușit să atragă recenzii pozitive în presa britanică la sfârșit de secol XIX, iar din 1910 a creat celebrul (Ballantine’s) Finest. În anii ce au urmat, familia Ballantine și maeștrii din distileria scoțiană au reusit să păstreze faima whisky-ului, să îl aducă pe piața din SUA și după prohibiția americană, să ofere primul scotch de 17 ani - poate cel mai premiat până în prezent, apoi o expresie rară, maturată 30 de ani.

   

  Ballantine’s Finest este apreciat în lumea întreagă din 1910, iar mărturiile despre calitatea acestui blend continuă să curgă, atât din partea clienților fideli cât și din partea celor care formează opinii în lumea whisky-ului. Finest este un blend fără vârstă, care a primit un punctaj uimitor de 9.6, în cartea "Jim Murray’s Whiskey Bible", un ghid despre cele mai bune whisky-uri, publicat anual de jurnalistul britanic Jim Murray.

   

   

  ASPECT: Ambră.

   

  MIROS: Extravagant, crocant și dulceag de la malțul de orz. Își fac simțită prezența și notele de fum curat (din lemn de esență tare) și puțin caramel sărat.

   

  GUST: Cele 50 de malt-uri din Ballantine’s Finest își spun cuvântul, sub o formă sau alta. După calitățile olfactive se prezintă pe papile consistent și dulce. Rămân evidente aromele de orz și caramel, urmate de o notă gentilă de turbă.

   

  FINISH: Fin și dulce, aduce în ultimele picături aroma bomboanelor cu zahăr, unt și lapte - o variație a caramelului.

   

  Preț normal: 59,73 RON

  Special Price 53,81 RON

  (-5,92 RON)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă