American - Bourbon Whiskey

American – Bourbon Whiskey este o bautura spirtoasa robusta, produsa in America, care a luat numele regiunii Bourbon din statul Kentucky. Din punct de vedere legal, Bourbonul poate fi produs in S.U.A. in oricare stat. Legislatia impune ca un Straight Bourbon sa fie produs dintr-o materie prima ce include minim 51% porumb, pana la maxim 79% (daca se foloseste peste 80% materie de baza porumb, produsul este etichetat: Grain Whiskey). De asemenea, este impus ca transferul sa fie facut in butoaie de stejar noi, carbonizate pe interior pentru o mai buna interactiune a bauturii cu lemnul.


Nu in ultimul rand, perioada minima de invechire este de doi ani. Daca whiskey-ul a fost invechit minim doi ani, atunci pe eticheta lui apare si atributul „straight”. Totodata, acesta trebuie sa aiba o declaratie a varstei daca maturarea nu a depasit patru ani. Denumirea de „sour mash” ce se afla pe eticheta fiecarui whiskey indica faptul ca in producerea acestuia a fost folosit si orz maltificat, „responsabil” pentru gustul extraordinar al acestei bauturi alcoolice.


Magazinul de bauturi si vinuri online Beicevrei.ro, garanteaza originea si calitatea whiskey-urilor disponibile la cele mai competitive preturi. Suntem importatorul oficial al WOODFORD RESERVE Kentucky Straight Bourbon Whiskey in Romania.

Grilă Listă
Filtru
 • Woodford reserve - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 43.2% Woodford reserve - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 43.2%
  -4%

  Woodford reserve - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 43.2%

  Este un brand al unei mici distilerii din statul Kentucky. Legea SUA impune producătorilor de bourbon să declare pe etichetă dacă vârsta băuturii este mai mică de 4 ani. Pe etichetă Woodford Reserve nu este trecut nimic, de aici tragem concluzia că acesta are peste 4 ani.

  Preț normal: 231,50 RON

  Special Price 222,22 RON

  (-9,28 RON)
 • -10%

  Evan Williams - American Bourbon whiskey 1783 - 0.7L, Alc: 43%

  Buchetul dulceag şi stilul lejer fac din acest whisky un sortiment uşor de băut, având caracteristicile clasice ale unui bourbon de cea mai bună calitate. Complexitatea sortimentului vine în urma unei extramaturări atent monitorizate aşezându-se frumos pe buzele tuturor celor care degustă acest bourbon.

  CULOARE: Ambră.
  MIROS: Buchet dominat de abundenţa notelor de caramel, miere, lemn de stejar, fructe negre şi vanilie.
  GUST: Arome bogate de vanilie şi caramel, completate cu accente de zahăr brun şi nuanţe lemnoase.
  FINISH: Dulceag, plăcut vanilat.

  Preț normal: 109,24 RON

  Special Price 98,32 RON

  (-10,92 RON)
 • -10%

  Evan Williams - American Bourbon whiskey Black - 0.7L, Alc: 43%

  Evan Williams Black impresionează cu buchetul său bogat în arome lemnoase şi cu finish-ul absolut genial, responsabil pentru ocuparea locului doi în topul celor mai bine vândute sortimente de bourbon din Statele Unite. Amestecul de 75% porumb, 13% secară şi 12% orz face mare cinste produsului finit, care se dovedeşte a fi unul cu adevărat remarcabil.

  CULOARE: Ambră.
  MIROS: Expresiv şi intens, dominat de măr caramelizat, vanilie, miere, fructe uscate, puţină mentă şi un strop de piper negru.
  GUST: Arome intense de stafide dulci, zahăr ars şi coajă de portocală îmbrăcată în ciocolată, vanilie.
  FINISH: Aromat, cu nuanţe bogat condimentate.

  Preț normal: 67,97 RON

  Special Price 61,18 RON

  (-6,79 RON)
 • Evan Williams - American Bourbon whiskey Single Barrel - 0.7L, Alc: 43.3%

  Nu degeaba este Evan Williams Single Barrel Vintage Bourbon cel mai premiat sortiment din gamă, asta datorita nuanţelor condimentate, alături de arome de nuci şi piper, fructe şi cereale care compun un ansamblu aromatic extraordinar de savuros, prezentând o liniaritate deosebită de la miros până la finish.

  CULOARE: Ambră.
  MIROS: Note bogate de cereale, miere, caramel şi sirop de arţar, peste care se aştern nuanţe fine de piper.
  GUST: Dulceag şi expresiv, dominat de arome de migdală prăjită, fructe uscate, vanilie, caramel, scorţişoară şi sirop de arţar.
  FINISH: Delicios, cu nuanţe de vanilie, nuci şi un strop de piper.
  177,21 RON
 • -10%

  Hogs - American Bourbon whiskey Four Grain - 0,35L, Alc: 46%

  Hudson Four Grain este un bourbon artizanal realizat din patru tipuri de cereale, porumb, grau, secara si orz, maturate in butoaie de stejar de dimensiuni mici. Este produs in serie limitata, fiecare sticla fiind umpluta, sigilata cu ceara si numerotata manual. La nas prezinta note de ciocolata si vanilie. Gustul surprinde prin arome de cereale, vanilie, crema de zahar ars, condimente si note lemnoase. Finalul este lung si usor condimentat.

  Preț normal: 181,18 RON

  Special Price 163,06 RON

  (-18,12 RON)
 • -10%

  Hogs - American Bourbon whiskey Baby bottle - 0,35L, Alc: 46%

  Hudson Baby Burbon este primul bourbon produs in New York dupa perioada prohibitiei. Este creat din porumb recoltat din apropierea distileriei Tuthilltown din New York, fiind maturat in butoaie de dimensiuni mici din lemn nou de stejar american. Sticlele sunt umplute manual si sigilate cu ceara iar apoi sunt numerotate individual. La nas prezinta note bogate de vanilie, lemn de stejar si putin piper. Gustul surprinde prin note de caramel, vanile si martipan, iar finalul mediu aduce note lemnoase.

  Preț normal: 181,18 RON

  Special Price 163,06 RON

  (-18,12 RON)
 • Wild Turkey - 101 American Bourbon whiskey- 0.7L, Alc: 50.5%

  Vreme de mai bine de 60 de ani, celebrul distilator Jimmy Russell şi-a dedicat măiestria acestui sortiment inedit, produs în distileria din Lawrenceburg, Kentucky. Cu un conţinut crescut de secară, bourbonul este maturat până când atinge perfecţiunea în butoaie din lemn de stejar alb american, carbonizat în interior. Acest procedeu conferă un caracter unic băuturii ce combină elegant arome de vanilie, caramel, miere şi portocale. Câştigător a numeroase premii, Wild Turkey 101 este cel mai apreciat şi cel mai bine vândut bourbon premium din Statele Unite ale Americii.

  Notele degustării:
  Miros: Note îmbietoare de caramel, lemn de stejar şi vanilie, cu accente citrice.
  Gust: Arome bogate de miere, caramele moi şi vanilie, condimentate cu un strop de piper.
  Finish: Delicat, dulceag.
  Culoare: Ambră.
  113,29 RON
 • Maker's Mark - American Bourbon whiskey - 0.7L Maker's Mark - American Bourbon whiskey - 0.7L

  Maker's Mark - American Bourbon whiskey - 0.7L

  Marca lui inregistrată este sigiliul de ceară roșie de pe etichetă care și garantează într-o mare măsură ca ai de-a face cu un original. A fost poziționat încă de la apariția lui ca fiind un bourbon de calitate, la un preț pe măsură. De altfel primul său slogan a fost: "It tastes expensive. It is". La miros găsești în el nuanțe de fructe și caramel, care anticipează faptul că e dulce la gust și foarte blând cu papilele gustative.
  141,60 RON
 • Jim Beam - White label American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 40% Jim Beam - White label American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 40%
  -5%

  Jim Beam - White label American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 40%

  Este probabil cel mai cunoscut bourbon din lume şi, cu siguranţă, unul dintre cele mai bine vândute. A fost creat pe la jumătatea secolului 19 de un emigrant german, care şi-a schimbat numele din Boehm în Beam. Este un "straight" ceea ce prin legea americană înseamnă că a fost învechit măcar doi ani, nu s-a folosit nici un fel de aditiv la producerea lui, mixul pentru fermentare conţine măcar 51% grâu şi are măcar 40% concentraţie de acool, dar nu mai mult de 80%.

  Preț normal: 63,06 RON

  Special Price 59,90 RON

  (-3,16 RON)
 • -14%

  Hogs - American Bourbon whiskey 3yo - 0,7L, Alc: 40%

  Hogs 3, este un bourbon învechit timp de trei ani în butoaie noi de stejar american carbonizate la interior. Tot eticheta ne informează că gustul deosebit se datorează și whiskey-ului de secară prezent în amestecul din sticlă.
  Culoarea este frumosă, puțin mai deschisă ca cea a unui bourbon cu mai mult renume.
  Aromele din pahar sunt domniate de vanilia preponderntă, dar și de un tăios parfum de alcool, deși ABV-ul acestui distilat este de doar 40% alcool. Gustul este puternic inițial, dar se calmează apoi pentru a decoperi arome de vanilie, scorțișoară, miere, stejar și mirodenii înțepătoare. Finișul este destul de lung și persistă pe papile pentru o bucată serioase de timp. Pentru un bourbon de buget, cu un preț foarte accesibil, Hogs 3 se dovedește a fi surpriză plăcută.

  NOTE DE DEGUSTARE:
  Culoare: auriu închis
  Parfum: vanilie, scorțișoară, stejar tânăr
  Gust: vanilie, scorțișoară, mirodenii înțepătoare, miere, stejar
  Coroplență: medie cu finiș lung, înțepător cu gust de vanilie.

  Preț normal: 57,60 RON

  Special Price 49,53 RON

  (-8,07 RON)
 • Bulleit - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 45%

  Bulleit Bourbon are un continut ridicat de secara si un gust usor picant deosebit.
  Este fabricat în loturi mici, folosindu-se apă pura filtrată, se tine la maturat in butoaie carbonizate de stejar american pentru a amplifica culoarea si o parte din aroma.
  Finsajul este neted, fin, cu placute accente picante .
  138,65 RON
 • Four Roses - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 40% Four Roses - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 40%

  Four Roses - American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 40%

  Four Roses Bourbon este produs prin metode traditionale, din cele mai bune cereale si cea mai pura apa. Dupa distilare, este maturat in butoaie noi, din stejar ars, pentru a se obtine gustul sau unic.

  De mai bine de 100 de ani aceste traditii sunt respectate si rezultatul este un bourbon de o finete si de o tarie rara. Distileria Four Roses este una dintre cele mai importante din zona, producand bourbon de cea mai buna calitate inca din 1888.

  Foloseste cereale de cea mai inalta calitate pentru bogatie si dulceata, combinate cu apa cea mai buna din Kentucky. O aroma dulce, de vanilie, cu nuante de carbune de gratar si aerul specific din Kentucky. Este invechit multi ani in butoaie lucrate manual. Tranafirii rosii reprezinta semnul distinctiv cunoscut in toata lumea.
  77,53 RON
 • Wild Turkey - American Bourbon whiskey 8 yo - 0.7L, Alc: 40.5% Wild Turkey - American Bourbon whiskey 8 yo - 0.7L, Alc: 40.5%

  Wild Turkey - American Bourbon whiskey 8 yo - 0.7L, Alc: 40.5%

  Calitatea excelenta a acestui whiskey este garantata de un amestec atent al cerealelor, dintre care se remarca varietatea speciala de porumb "yellow corn" de folosirea de drojdii selectionate si de apa foarte curata, precum si de modalitati specifice de invechire.
  Butoaiele de stejar american, supuse preventiv unei intense carbonizari, au fost conservate in depozitele traditionale imbracate in lame de metal, situate pe dealurile din Kentucky. Atentia si grija cu care se lucreaza continuu pana la ultimele etape de rafinare si stabilizare, pentru a obtine un produs cu o calitate constanta. Culoarea sa este auriu intens, de chihlimbar, aroma sa este blanda, cu iz de afumat, iar gustul sau placut ofera senzatii de afumatura.
  92,11 RON
 • Jim Beam - White label American Bourbon whiskey - 1L, Alc: 40%

  Este probabil cel mai cunoscut bourbon din lume şi, cu siguranţă, unul dintre cele mai bine vândute. A fost creat pe la jumătatea secolului 19 de un emigrant german, care şi-a schimbat numele din Boehm în Beam. Este un "straight" ceea ce prin legea americană înseamnă că a fost învechit măcar doi ani, nu s-a folosit nici un fel de aditiv la producerea lui, mixul pentru fermentare conţine măcar 51% grâu şi are măcar 40% concentraţie de acool, dar nu mai mult de 80%.
  74,96 RON
 • Jim Beam - Black label American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43% Jim Beam - Black label American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43%

  Jim Beam - Black label American Bourbon whiskey - 0,7L, Alc: 43%

  Descoperit aproape din intamplare in America secolului al XVIII-lea, bourbonul a devenit in scurt timp una dintre cele mai apreciate bauturi alcoolice din lume, vanzarile depasind la ora actuala 250 de milioane de sticle.
  Jim Beam Kentucky Straight Bourbon Whiskey este fara indoiala cel mai bine vandut bourbon din lume. Sprijinit de mostenirea de peste 200 de ani a familiei Beam, Jim Beam a devenit de-a lungul vremii un adevarat simbol american, primul butoi fiind vandut in anul 1795.
  In portofoliul de produse exista doar doua tipuri de Jim Beam semn ca principala preocupare a fost aceea de a pastra si a respecta intocmai secretul distilarii unui whiskey vechi de 6 generatii.
  101,14 RON
 • Elijah Craig - Small Batch American Bourbon whiskey - 0.7L, Alc: 47%

  Numele, Elijah Craig, este dat in onoarea unui preot din statul american Virginia, care avea un depozit cu butoaie de stejar pentru invechirea bourbonului. Acest depozit a fost cuprins de un incendiu, in urma caruia toate butoaiele au fost carbonizate, dar, cu toate astea, preotul a continuat sa le foloseasca, producand astfel un whisky cu arome si influente deosebite. Elijah Craig Small Batch este un bourbon exceptional prin definitie, echilibrat, armonios si rotund, doar nu degeaba sunt selectionate manual butoaiele care compun “unul dintre cele mai bune sortimente de bourbon din lume”, dupa cum bine spun producatorii.

  CULOARE: Ambra.
  MIROS: Note fine de mar copt, miere, caramele cu unt, vanilie si un strop de tutun.
  GUST: Arome intense de fructe scaldate in caramel si presarate apoi fin cu vanilie si condimente.
  FINISH: Aromat si placut.
  169,93 RON
Grilă Listă