• maritime

Afumate / Maritime

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: Caol Ila Eliminare
 • Caol Ila - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43% Caol Ila - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Caol Ila - Scotch single malt whisky 12 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Caol Ila (Cull Eela) este numele galic pentru Sunetul din Islay, o strâmtoare între insulele Islay și Jura, ce a servit drept inspirație pentru distileria ridicată în 1846 de Hector Henderson, un om de afaceri din Glasgow.

   

  Distileria se află pe coasta estică a insulei Islay, într-un peisaj rustic și liniștit. După extinderile din 1879 și 1972, Caol Ila a fost în anii 1970 ce-a mai mare distilerie de pe Islay. Whisky-urile Caol Ila sunt single malt-uri din cereale de calitate, comercializate cu eticheta proprie sau incluse în blend-uri rafinate comercializate de alte companii renumite în industria whisky-ului scoțian.

   

  Acest whisky single malt a fost lansat în iunie 2002 după o maturarea în butoaie de bourbon timp de 12 ani. Un whisky premiat la competiții internaționale, o expresie potrivită celor care doresc să descopere lumea whisky-ului produs din malț afumat cu turbă și un punct de referință pentru toți cei care preferă whisky-urile single malt produse pe insula Islay.  

   

   

  ASPECT: Auriu.

   

  MIROS: Proaspăt, energic, cu arome vegetale ce include frunze de mentă tocată, iarbă și fumm caracteristice turbei din insulele scoțiene. Mirosul aduce și note de frunze de tutun, șuncă afumată și lemn de nuc american. La finalul aceste experiențe senzoriale se află și parfumul cojilor de lămâie.

   

  GUST: Corp consistent, onctuos, cu o urmă de rășină naturală, fum și bomboane topite.

   

  FINISH: Lung, cu note de condimente / piper și fum din vegetale uscate.

   

  243,81 RON
Grilă Listă