• maritime

Afumate / Maritime

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Vechime: 15 ani Eliminare
 • Macallan - Triple Cask Scotch single malt whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 43% Macallan - Triple Cask Scotch single malt whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Macallan - Triple Cask Scotch single malt whisky 15 yo - 0.7L, Alc: 43%

  Alexander Reid a construit distileria The Macallan, în Scoția, la începutul secolului al XIX-lea. Reid a fost unul dintre primii proprietari de distilerie care au primit de la Stat licență pentru producția de băuturi rafinate. Distileria The Macallan a schimbat mai mulți proprietari de-a lungul secolelor, până în 1999 când a fost achiziționată de Edrington Group.

   

  În prezent, The Macallan este unul dintre cei trei mari producători de whisky din lume, după cantitatea produsă anual, în distileria aflată în regiunea Speyside, locul de origine al celor mai bune whisky-uri scoțiene.

   

  Acest whisky face parte din gama celor single malt, ținute la maturat în trei tipuri de butoaie: butoi din stejar european, butoi din stejar american asezonat cu sherry și butoi din stejar american folosit la păstrarea bourbon-ului. După uniunea celor trei tipuri de butoaie și 15 ani de răbdare Triple Cask este un whisky sublim, încărcat de arome pure și elegante de citrice și ciocolată.

   

   

  ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

   

  MIROS: Se deschide cu parfum gentil de trandafir și praf de scorțișoară.

   

  GUST: Multă ciocolată, ca într-o bombonerie elevețiană, note de portocală și stafide moi se lasă cu voioșie pe papile.

   

  FINISH: Persistă cu delicatețe aroma de portocală și ceva note de fructe uscate.

   

  584,89 RON
 • Dimple - Scotch blended whisky 15yo - 0,7L, Alc: 40% Dimple - Scotch blended whisky 15yo - 0,7L, Alc: 40%

  Dimple - Scotch blended whisky 15yo - 0,7L, Alc: 40%

  Dimple, sau Haig Dimple cum mai este cunoscut în lumea întreagă, este cel mai vechi scotch și poate cel mai vechi whisky din lume. Istoria Haig whisky începe în 1824 cu John Haig și distileria Cameronbridge. Cu aceste începuturi modeste whisky-urile lui Haig au devenit cele mai apreciate în lumea întreagă, apoi brand-ul căzut în uitare acum 30 de ani după ce familia Haig a vândut drepturile către diferite multinaționale din industria băuturilor alcoolice.

   

  În cele din urmă, distileria Cameronbrige, unde este produs whisky-ul din blend-urile Dimple, a ajuns parte din grupul Diageo și este din nou una dintre cele mai cunoscute din lume.   

   

  Dimple Haig a fost creat la sfârșitul secolului al XIX -lea și a devenit varianta mai sofisticată al expresiei standard produsă de Haig, cunoscută în S.U.A. sub numele de Dimple Pinch. Blend-ul este obținut din single malturi de la distilerii scoțiene renumite, printre care Glenkinchie și Linkwood și e maturat 15 ani în butoaie de bourbon.

   

   

  ASPECT: Chihlimbar.

   

  MIROS: Arome de caramel și condimente, compleate de citrice proaspete. Puțină apă / gheață dezvoltă notele consistente ale acestui blend complex.

   

  GUST: Surprinzător de tare, la început, apoi mai fin cu gust slab de malț afumat și note dulci de caramel.

   

  FINISH: Scurt și cuprinzător, cu aceleași note de caramel pe un fundal dominat de stejar.

   

  190,52 RON
Grilă Listă