Șliboviță

Slibovita, bautura alcoolica fermentata si distilata din prune, este de origine sarbo-croata, dar a fost adoptată ca produs traditional, cu peste un secol in urma, in zona Transilvaniei. Distilarea sa se efectueaza numai in dispozitive de distilare autorizate sanitar si care sa asigure calitatea si puritatea produselor. Timpul de invechire este relativ scurt (intre 6 si 12 luni), insa pentru sortimentele superioare se poate astepta pana la 2 ani.


Specialistii recomanda ca slibovita sa fie pastrata in toata aceasta perioada in vase de stejar cu capacitatea de 500-600 l. Uneori se apeleaza si la capacitati mai mari (1000-2000 l) pentru a se diminua pierderile, insa acest lucru afecteaza in mod negativ calitatea buchetului, aromei si culorii dobandite. In ceea ce priveste consistenta sa, slibovita este limpede, fara sediment, fara particule in suspensie sau tulbureala, incolora sau de un galben deschis. Are un gust caracteristic, miros placut de tuica, fara gust si miros strain (de doage sau de afumat).


La Beicevrei.ro, magazin de bauturi online, gasesti o gama premium de slibovite. Consulta oferta noastra si beneficiaza de calitate originala la cele mai competitive preturi. Comanda de pe site si beneficiezi de transport gratuit in Bucuresti si Judetul Ilfov. Pentru toate celelalte judete, iti oferim transport gratuit la comenzile ce depasesc 200 Lei.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine

Nu există produse conform criteriilor selectate.