Ouzo

Beicevrei.ro iti pune la dispozitie doua dintre cele mai populare produse traditionale din Grecia.


Ouzo este unul dintre acestea. Practic, este alcool etilic pur, obtinut din struguri sau cereale, distilate ulterior cu anason. Majoritatea oamenilor prefera sa consume ouzo sec, cu doar cateva cuburi de gheata. Pe masura ce vei bea, acestea se vor topi si vor dilua treptat bautura. De asemenea, o alta modalitate asemanatoare, este sa pui putina apa rece in el. Dupa cateva inghitituri, poti sa mai adaugi putina si sa diluezi alcoolul. Aceasta este o idee buna daca vrei sa consumi mai multe pahare si sa nu ai dureri de cap de dimineata.


Mastiha este o bautura spirtoasa dulce, produsa din rasina aromatica a fisticului. Aceasta licoare delicioasa se bucura de o popularitate din ce in ce mai mare, fiind un ingredient des folosit in prepararea unor cocktailuri delicioase. Desigur, se poate consuma si „on the rocks”, cu doar cateva picaturi de lamaie sau alt suc de fructe. In orice caz, Mastiha este emblematica pentru cultura greaca.

Grilă Listă
  • Plomari - Ouzo - 0.2L

    Ouzo este o băutură aperitiv, fabricată şi consumată în Grecia, Cipru şi Macedonia. Originea acestei băuturi este atribuită tărâmului elen, unde a fost produs prima dată de calugării din mânăstirea Athos. Distileria pentru ouzo, ridicată de Isidor Arvanitis în 1894, se află în satul pitoresc Plomari, din insula Lesbos. Încă de la sfârşitul secolului al XIX-lea, bătrânele cazane şi instalaţii sunt păstrate cu grijă în muzeul dedicat brand-ului, ca o dovadă a istoriei şi tradiţiei greceşti în producţia de ouzo. De la însuşi Isidor Arvanitis aflăm despre perioada îndelungată în care acesta a călătorit pentru a găsi cele mai bune ingrediente, a experimentat cu diferite amestecuri şi schimbat proporţiile, totul pentru a găsi reţeta perfectă pentru ouzo: apă curată din râul Sedounta, anason cultivat în Lisvori şi sare adusă din Kalloni, toate din insula Lesbos. Alături de aceste ingrediente de bază, sunt cele 15 ierburi, crescute în regiune, printre care fructe de anason dulce (fenicul), scorţişoară, nucşoară şi extract din mastic. Reţeta este incompletă fără alcoolul obţinut prin dublă distilare, în cazane mici din cupru, încălzite cu lemne, exact aşa cu se facea în urmă cu 120 de ani. Rezultatul final: ouzo Plomari, o băutură bogată, recomandată cu apă şi un cub de gheaţă, într-un pahar înalt.
    14,89 RON
  • Kazanisto - Ouzo - 0.7L

    Chios este locul de naştere al poetului grec Homer, locul în care s-a deprins cu arta navigaţiei exploratorul italian Christofor Columb şi locul în care a fost produs pentru prima dată ouzo Kazanisto. Povestea începe în anul 1896, când această băutură a fost dusă din Chios către satele apropiate şi a ajuns până pe coasta asiatică a turciei. Anul1900 i-a adus lui Zannis Stoupakis un act oficial din partea Imperiului Otoman pentru producţia de ouzo în distileria din Dafnonas. În prezent, cazanele din cupru şi instalaţiile de care s-a îngrijit Yannis Stoupakis sunt păstrate la noua unitate de producţie, realizată cu tehnologie de ultimă generaţie.
    Reţeta pentru ouzo Kazanisto păstrează a fost adusă la standardele europene şi este produs în laborator ultra-modern, echipat cu tehnologie de vârf, o echipă formată din chimişti, ingineri mecanici şi degustători. Numele Kazanisto este inspirat din vasele din cupru numite (kazania), folosite pentru procesul de distilare 100% modern şi eficace. Alcoolul pur este doar unul dintre ingredientele de bază pentru un ouzo de calitate.
    Celălalt ingredient este condimentul principal, ce care scoate această licoare din mulţime. Anasonul, căci despre el este vorba, oferă notele definitive, în procesul de producţie şi transformă întregul amestec într-o băutură ce va oferi o experienţă divină.
    40,66 RON
  • Kazanisto - Ouzo - 0.2L

    Chios este locul de naştere al poetului grec Homer, locul în care s-a deprins cu arta navigaţiei exploratorul italian Christofor Columb şi locul în care a fost produs pentru prima dată ouzo Kazanisto. Povestea începe în anul 1896, când această băutură a fost dusă din Chios către satele apropiate şi a ajuns până pe coasta asiatică a turciei. Anul1900 i-a adus lui Zannis Stoupakis un act oficial din partea Imperiului Otoman pentru producţia de ouzo în distileria din Dafnonas. În prezent, cazanele din cupru şi instalaţiile de care s-a îngrijit Yannis Stoupakis sunt păstrate la noua unitate de producţie, realizată cu tehnologie de ultimă generaţie.
    Reţeta pentru ouzo Kazanisto păstrează a fost adusă la standardele europene şi este produs în laborator ultra-modern, echipat cu tehnologie de vârf, o echipă formată din chimişti, ingineri mecanici şi degustători. Numele Kazanisto este inspirat din vasele din cupru numite (kazania), folosite pentru procesul de distilare 100% modern şi eficace. Alcoolul pur este doar unul dintre ingredientele de bază pentru un ouzo de calitate.
    Celălalt ingredient este condimentul principal, ce care scoate această licoare din mulţime. Anasonul, căci despre el este vorba, oferă notele definitive, în procesul de producţie şi transformă întregul amestec într-o băutură ce va oferi o experienţă divină.
    16,24 RON
Grilă Listă