Grappa

Grappa este o bautura alcoolica realizata din coaja, semintele si tulpinile ramase in urma producerii vinului. Acest lucru ar putea sa conduca la ideea ca este facuta din resturi, insa realitatea este cu totul alta. Grappa este o bautura aromata si extrem de rafinata. In comparatie cu vinul, aceasta are o concentratie de alcool mai mare. In general, vinurile au 12% alcool, in timp ce grappa are 35-60% alcool. Prin comparatie, vodka, romul si tequila au in general 40% alcool. Ca in cazul vinului, paharul din care se bea este un aspect esential. Acesta trebuie sa fie inalt si ingust, cu o deschidere mai larga catre exterior, care sa-ti permita sa te bucuri la maximum de aroma sa. Umple doar o treime din pahar pentru a tine vaporii departe de nasul tau.


Este o bautura digestiva, fiind numita de catre italieni „apa sanatoasa”, deoarece acestia au obiceiul sa o bea la finalul unei mese imbelsugate pentru a se relaxa si a digera mai usor mancarea. Se poate bea sec, dar si in cocktail-uri sau in bucatarie. Majoritatea consumatorilor de grappa prefera sa il consume la temperatura camerei pentru a experimenta acea senzatie placuta de arsura usoara, resimtita la nivelul gatului.


Pe Beicevrei.ro, in categoria Grappa, te asteptam cu zeci de sortimente de la trei dintre cei mai mari producatori italieni: Nonino, Branca si Bottega. 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: Branca Eliminare
 • Branca - Grappa Candolini - 1L, Alc: 40% Branca - Grappa Candolini - 1L, Alc: 40%

  Branca - Grappa Candolini - 1L, Alc: 40%

  Compania italiana Branca este un etalon al bauturilor clasice de tip fernet, la nivel mondial. Încă din 1845, Branca respectă rețeta originală, iar etapele de producție au rămas apropiate de cele originale, folosite în secolul al XIX-lea.

   

  În 1987, Fratelli Branca a inclus în marea sa familie si compania Candolini, a cărei istoric începe în 1898. Bautura clară distilată din coaji, semintele și tulpinile rămase in urma producerii vinului, este un alt produs tradițional italian, cunoscut la nivel mondial de zeci de ani. 

   

  Candolini Bianca este unul dintre cele șapte distilate premium, obținute din ingrediente selectate din culturi unice de viță de vie. Băutura clară este în esență un distilat obținut din tescovina soiurilor de struguri Sangiovese, Trebbiano, Cabernet, Aglianico şi Falanghina, tradiționale pentru marile regiuni viticole ale Italiei.

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Buchet instens de alcool rafinat cu note proaspete de fructe, rozmarin și salvie.

   

  GUST: Cu o textură subțire, deloc maturată, Bianca face o impresie frumoasă prin aromele de echilibrate de cireșe, coajă de măr, migdale, marțipan, salvie și alte ierburi aromate.

   

  FINISH: Lung. Cald și fructat.

   

  73,13 RON
 • Branca - Prosecco Sensea - 0.5L, Alc: 40% Branca - Prosecco Sensea - 0.5L, Alc: 40%

  Branca - Prosecco Sensea - 0.5L, Alc: 40%

  Băutura italiană obținută din struguri cultivați în regiunea viticola Veneto, din Italia, este una din cele două distilate selecte din categoria grappa, produse de Fratelli Branca. Pentru acest distilat sunt folosiți struguri Glera, un soi select ce oferă tărie, puritate și calitate băuturii, alături de un profil aromatic bogat, dedicat cunoscătorilor de grappa.

   

  Intensitatea și puritatea aromelor face din acest grappa un digestiv ideal, sau, cel puțin o experiență organoleptică de neuitat pentru cei care doresc un distilat italian cu tradiție.

   

   

  ASPECT:  Clar.

   

  MIROS: Parfum subtil și restrâns la note dulci, ușor florale.

   

  GUST: O băutură de tip grappa este adesea servită rapid, însă valorile aromatice au nevoie de cateva minute pentru  a dezvălui fructele de livadă și note de flori, atentuate de puterea alcoolului.

   

  FINISH: Scurt și cald.

   

  57,92 RON
Grilă Listă