Grappa

Grappa este o bautura alcoolica realizata din coaja, semintele si tulpinile ramase in urma producerii vinului. Acest lucru ar putea sa conduca la ideea ca este facuta din resturi, insa realitatea este cu totul alta. Grappa este o bautura aromata si extrem de rafinata. In comparatie cu vinul, aceasta are o concentratie de alcool mai mare. In general, vinurile au 12% alcool, in timp ce grappa are 35-60% alcool. Prin comparatie, vodka, romul si tequila au in general 40% alcool. Ca in cazul vinului, paharul din care se bea este un aspect esential. Acesta trebuie sa fie inalt si ingust, cu o deschidere mai larga catre exterior, care sa-ti permita sa te bucuri la maximum de aroma sa. Umple doar o treime din pahar pentru a tine vaporii departe de nasul tau.


Este o bautura digestiva, fiind numita de catre italieni „apa sanatoasa”, deoarece acestia au obiceiul sa o bea la finalul unei mese imbelsugate pentru a se relaxa si a digera mai usor mancarea. Se poate bea sec, dar si in cocktail-uri sau in bucatarie. Majoritatea consumatorilor de grappa prefera sa il consume la temperatura camerei pentru a experimenta acea senzatie placuta de arsura usoara, resimtita la nivelul gatului.


Pe Beicevrei.ro, in categoria Grappa, te asteptam cu zeci de sortimente de la trei dintre cei mai mari producatori italieni: Nonino, Branca si Bottega. 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: Bottega Eliminare
 • Bottega - Grappa Alexander - 0.7L, Alc: 38% Bottega - Grappa Alexander - 0.7L, Alc: 38%
  -14%

  Bottega - Grappa Alexander - 0.7L, Alc: 38%

  Primele produse Bottega obținute în anii ’20, în Italia, au fost vinurile, prima pasiune a negustorului și oenologului Dominico Bottega. În istoria recentă, operațiunile Bottega au avut parte de numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de distilate premium de tip gin, vermouth, bitter dar și grappa, comercializate la nivel mondial.  

   

  Gama Alexander cuprinde diverse sortimente de grappa de cea mai bună calitate, create prin distilarea tescovinelor obţinute din struguri atent selecţionaţi din cele mai renumite zone din nord-estul Italiei. Tescovinele păstrează foarte bine parfumul şi aromele soiurilor şi creează o grappa deosebită. Băutura este păstrată pe o perioadă de şase luni în recipiente din oţel inoxidabil pentru a-şi desăvârşi paleta aromatică.

   

  Grappa Alexander poate fi consumată simplu, răcită, sau poate fi folosită în compoziţia unor cocktailuri şi long drinks.

   

   

  ASPECT: Incolor.

   

  MIROS: Are un parfum proaspăt, plăcut şi curat, compus din note de fructe de livadă şi fructe de pădure.

   

  GUST: Arome captivante de fructe, bine echilibrate de alcool.

   

  FINISH: Mediu, cu aromă de fructe macerate.

   

  Preț normal: 76,35 RON

  Special Price 65,55 RON

  (-10,80 RON)
Grilă Listă