Grappa

Grappa este o bautura alcoolica realizata din coaja, semintele si tulpinile ramase in urma producerii vinului. Acest lucru ar putea sa conduca la ideea ca este facuta din resturi, insa realitatea este cu totul alta. Grappa este o bautura aromata si extrem de rafinata. In comparatie cu vinul, aceasta are o concentratie de alcool mai mare. In general, vinurile au 12% alcool, in timp ce grappa are 35-60% alcool. Prin comparatie, vodka, romul si tequila au in general 40% alcool. Ca in cazul vinului, paharul din care se bea este un aspect esential. Acesta trebuie sa fie inalt si ingust, cu o deschidere mai larga catre exterior, care sa-ti permita sa te bucuri la maximum de aroma sa. Umple doar o treime din pahar pentru a tine vaporii departe de nasul tau.


Este o bautura digestiva, fiind numita de catre italieni „apa sanatoasa”, deoarece acestia au obiceiul sa o bea la finalul unei mese imbelsugate pentru a se relaxa si a digera mai usor mancarea. Se poate bea sec, dar si in cocktail-uri sau in bucatarie. Majoritatea consumatorilor de grappa prefera sa il consume la temperatura camerei pentru a experimenta acea senzatie placuta de arsura usoara, resimtita la nivelul gatului.


Pe Beicevrei.ro, in categoria Grappa, te asteptam cu zeci de sortimente de la trei dintre cei mai mari producatori italieni: Nonino, Branca si Bottega. 

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Litraj: 1L Eliminare
 • Nonino - Grappa Monovitigno Picolit - 1L, Alc: 50% Nonino - Grappa Monovitigno Picolit - 1L, Alc: 50%

  Nonino - Grappa Monovitigno Picolit - 1L, Alc: 50%

  Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazino Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

   

  De peste 120 de ani descendenții lui Orazino produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

   

  Nonino Grappa Tradizione este o băutură obținută din tescovină de struguri albi din soiul Picolit, recoltați dintr-o vie selectă a podgoriei Nonino din binecunoscuta regiune viticolă Friuli-Venezia Giulia. Pentru această grappa strugurii sunt fermentați în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată. Imediat după fermentare, strugurii sunt distilați foarte încet în vase și instalații artizanale pentru a permite compușilor volatili, ce oferă aromele, să se evapore apoi să se condenseze, păstrând proprietățile organoleptice ale soiului ales. Înainte de îmbuteliere băutura este lăsată să se odihnească în cisterne din inox timp de 6 până la 12 luni.

   

   

  ASPECT: Incolor și limpede.

   

  MIROS: Parfum frumos de flori de salcâm și stafide proaspăt uscate.

   

  GUST: Elegant, cu aromă de fructe coapte (gutui, smochine proaspete), îmbogățită de o caracteristică suavă de coajă de pâine.

   

  FINISH: La final, gustul remanent este persistent, pur și fascinant.

   

  Această băutură este recomandată a fi savurată după servirea mesei. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 12°C, într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior) și lăsată câteva minute în contact cu aerul pentru oxigenare înainte de a fi sorbită.

   

  938,91 RON
 • Branca - Grappa Candolini - 1L, Alc: 40% Branca - Grappa Candolini - 1L, Alc: 40%

  Branca - Grappa Candolini - 1L, Alc: 40%

  Compania italiana Branca este un etalon al bauturilor clasice de tip fernet, la nivel mondial. Încă din 1845, Branca respectă rețeta originală, iar etapele de producție au rămas apropiate de cele originale, folosite în secolul al XIX-lea.

   

  În 1987, Fratelli Branca a inclus în marea sa familie si compania Candolini, a cărei istoric începe în 1898. Bautura clară distilată din coaji, semintele și tulpinile rămase in urma producerii vinului, este un alt produs tradițional italian, cunoscut la nivel mondial de zeci de ani. 

   

  Candolini Bianca este unul dintre cele șapte distilate premium, obținute din ingrediente selectate din culturi unice de viță de vie. Băutura clară este în esență un distilat obținut din tescovina soiurilor de struguri Sangiovese, Trebbiano, Cabernet, Aglianico şi Falanghina, tradiționale pentru marile regiuni viticole ale Italiei.

   

   

  ASPECT: Clar.

   

  MIROS: Buchet instens de alcool rafinat cu note proaspete de fructe, rozmarin și salvie.

   

  GUST: Cu o textură subțire, deloc maturată, Bianca face o impresie frumoasă prin aromele de echilibrate de cireșe, coajă de măr, migdale, marțipan, salvie și alte ierburi aromate.

   

  FINISH: Lung. Cald și fructat.

   

  73,13 RON
 • Nonino - Grappa Tradizione - 1L, Alc: 41% Nonino - Grappa Tradizione - 1L, Alc: 41%

  Nonino - Grappa Tradizione - 1L, Alc: 41%

  Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazino Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.

   

  De peste 120 de ani descendenții lui Orazino produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.

   

  Nonino Grappa Tradizione este o băutură obținută din tescovină de struguri roșii și albi, fermentați în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată, imediat după recoltă, pentru a păstra proprietățile organoleptice originale ale fiecărui soi de strugure. După fermentarea tescovinei urmează distilarea în vase și instalații vechi din cupru unde este selectat cel mai pur alcool, partea de mijloc, sau inima distilării, ce devine o grappa de calitate. Înainte de îmbuteliere băutura este lăsată să se odihnească în cisterne din inox timp de 6 până la 12 luni.

   

   

  ASPECT: Incoloră și cristalină.

   

  MIROS: Parfum plăcut de lemn dulce, fructe și coajă de pâine.

   

  GUST: Intens, complex cu buchet fructat și ceva urme de tanini, dominați de alcoolul fin.

   

  FINISH: Mediu. Sec.

   

  Această băutură este recomandată a fi savurată după servirea mesei. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 12°C, într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior).

   

  104,72 RON
Grilă Listă