Cachaca

Cachaça, cunoscuta si sub numele de „aguardente", „pinga", „caninha", este cea mai cunoscuta bautura distilata din Brazilia. Este produsa din trestie de zahar, motiv pentru care poate fi confundata foarte usor cu romul. Cu toate acestea, exista o diferenta majora intre cele doua bauturi alcoolice. Romul este facut din melasa (reziduu siropos provenit din extragerea zaharului din sfecla sau trestie de zahar), pe cand cachaça din suc proaspat de trestie, care este apoi fermentat si distilat.


Cachaça se poate consuma ca atare sau in cocktailuri. Unul dintre cele mai cunoscute este caipirinha, insa exista nenumarate alte variatiuni ale acestei retete. Este o bautura super fresh, perfecta pentru zilele toride de vara. Este nevoie de zeama unei jumatati de lime, o lingurita de zahar alb, 75 ml cachaça si gheata cat sa umple paharul.


Brazilienii beau aceasta bautura alcoolica in cantitati foarte mari. Ca sa ne facem o idee mai clara, afla ca fiecare persoana consuma in jur de 11,5 litri in fiecare an. Peste un miliard de litri sunt produsi anual, insa doar 1% din aceasta cantitate este exportata. Exista chiar si o sarbatoare dedicata acestei bauturi alcoolice, care se celebreaza pe data de 13 septembrie.


Comanda cachaça originala de pe beicevrei.ro! Descopera gama noastra de bauturi alcoolice si completeaza-ti barul ca un specialist!

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Subcategorie: Cachaca crystal Eliminare
  • Sagatiba Pura - Cachaca 0,7L, Alc: 38% Sagatiba Pura - Cachaca 0,7L, Alc: 38%

    Sagatiba Pura - Cachaca 0,7L, Alc: 38%

    Este cea mai populară băutură distilată din Brazilia. Mai este cunoscută în țara sa natală și ca "aguardente", "pinga", "caninha" și sub multe alte nume. Ca și romul ea este făcuă din trestie de zahăr. Diferența majoră dintre cele două băuturi ține de modul de preparare. Romul este făcut din melasă, iar cachaca din suc proaspăt de trestie, care apoi este fermentat și distilat. Cifre din 2003 arată că 1.3 miliarde de litri sunt produși annual în Brazilia și doar 1% din această cantitate este exportată. În afara Braziliei cachaca era folosită până de curând aproape exlcusiv pentru cocktailurile exotice, caipirinha fiind cel mai cunoscut dintre ele.
    73,90 RON
Grilă Listă