Cachaca

Cachaça, cunoscuta si sub numele de „aguardente", „pinga", „caninha", este cea mai cunoscuta bautura distilata din Brazilia. Este produsa din trestie de zahar, motiv pentru care poate fi confundata foarte usor cu romul. Cu toate acestea, exista o diferenta majora intre cele doua bauturi alcoolice. Romul este facut din melasa (reziduu siropos provenit din extragerea zaharului din sfecla sau trestie de zahar), pe cand cachaça din suc proaspat de trestie, care este apoi fermentat si distilat.


Cachaça se poate consuma ca atare sau in cocktailuri. Unul dintre cele mai cunoscute este caipirinha, insa exista nenumarate alte variatiuni ale acestei retete. Este o bautura super fresh, perfecta pentru zilele toride de vara. Este nevoie de zeama unei jumatati de lime, o lingurita de zahar alb, 75 ml cachaça si gheata cat sa umple paharul.


Brazilienii beau aceasta bautura alcoolica in cantitati foarte mari. Ca sa ne facem o idee mai clara, afla ca fiecare persoana consuma in jur de 11,5 litri in fiecare an. Peste un miliard de litri sunt produsi anual, insa doar 1% din aceasta cantitate este exportata. Exista chiar si o sarbatoare dedicata acestei bauturi alcoolice, care se celebreaza pe data de 13 septembrie.


Comanda cachaça originala de pe beicevrei.ro! Descopera gama noastra de bauturi alcoolice si completeaza-ti barul ca un specialist!

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Subcategorie: Rachiu Eliminare
  • Pitu cachaca 0.7 L Pitu cachaca 0.7 L

    Pitu cachaca 0.7 L

    Pitu este o cachaca ( rachiu), bautura nationala a Braziliei. Acest rachiu este obtinut prin distilarea sucului dulce si pur de trestie de zahar de calitate. Procesul de maturare timp de mai multe saptamani in vase de lemn permite gustului sa devina complet. Bogatia acestuia este pusa in valoare in bauturi combinate, cedand o parte din exotismul brazilian bauturilor la care este adaugat.
    Localnicii ne recomanda PITUrinha – sucul de la o lamaie verde, cu 1-2 lingurite de zahar, 5 cl Pitu si gheata zdrobita.
    76,20 RON
Grilă Listă