Absint

Absintul, numit si zana verde, este o bautura cu un grad ridicat de alcool, pana la 70%, de culoare verzuie. Procesul de productie al absintului este asemanator cu cel al ginului - este folosit un distilat din cereale (grau, secara, orz), la care se adauga plante macerate. O a doua distilare amesteca alcoolul cu arome din plante folosite in medicina naturista si gastronomie, cum ar fi: pelin, anason, fenicul si alte ierburi aromatice.


De cele mai multe ori aceasta bautura este considerata lichior, insa aceasta incadrare este gresita pentru ca absintul nu se imbuteliaza cu zahar adaugat. De aceea, absintul este incadrat la bauturi spirtoase. Pentru a diminua taria alcoolica a absintului se recomanda metoda traditionala de servire, ce presupune adaugarea de zahar, odata cu apa, direct in absint, pentru a reduce procentul de alcool.


La nivel mondial, aceasta bautura puternic alcoolizata este produsa de sute de ani, in tari din Europa si America de Nord. La inceputul secolului trecut, absintul a devenit popular in randul artistilor si scriitorilor din tari precum Franta, Marea Britanie, Olanda, Belgia, Imperiul Austro-Ungar si Statele Unite ale Americii. Incepand cu anul 1915, in multe dintre aceste state, absintul a devenit o bautura controversata si chiar interzisa prin lege.

Grilă Listă
 • Jelinek - Absinthe - 0.7L

  Produs după o reţetă specială de macerare a plantelor atent selecţionate, urmată de distilarea în cazane de aramă, acest Premium Absinth se încadrează în categoria băuturilor exclusive.
  65,26 RON
 • Absente - Absinthe Etui Van Gogh - 0,7L Absente - Absinthe Etui Van Gogh - 0,7L

  Absente - Absinthe Etui Van Gogh - 0,7L

  Absintul este o băutură cu un grad ridicat de alcool și puternic aromatizată cu anason, pelin, fenicul și alte ierburi folosite în alimentație și medicina naturistă. Absintul a fost băutura favorită a personalitaților din lumea artei, în secolul al XIX-lea, în Europa Centrală și America de Nord (SUA). Efectele acestei băuturi au dat naștere unor incidente și povești ce au dus la interzicerea sa în anul 1915, în multe dintre statele europene și în SUA.

   

  Brand-ul Absente aparține producătorului francez Distilleries et Domaines de Provence, care deține în portofoliu și alte băuturi tari (pastis, lichioruri de fructe, grappa, gin). Absente este obținut dintr-un amestec de alcool, infuzie de pelin, anason stelat, mentă și alte distilate din anason. Absente este primul lichior de tip absint, legal, care conține tujon, lansat în 1998.

   

  Și pentru că Vincent van Gogh, pictorul post-impresionist din Țările de Jos, era cunoscut pentru dependența sa de absint, brandul francez Absente a decis să îl reprezinte pe o cutie cadou, imprimată în stilul artistic care l-a făcut faimos.

   

   

  ASPECT: Verde deschis cu sclipiri gălbui.

   

  MIROS: O aromă subtilă de pelin amestecat cu anason, mentă și condimente.

   

  GUST: Cu toate ca este poate cel mai ‘blând’ dintre băuturile de tip absint, Absente de 55° aduce cu forță aroma anasonului în prezența pelinului. Apoi se simte căldura licorii ce păstrează șimțurile active pentru notele proaspete și condimentate de pelin, balsam de lămâie și mentă.

   

  FINISH: Lung. Vegetal. Puțin anason, pelin și mentă condimentată.

   

  151,73 RON
 • Absente - Absinthe lichior gift box + lingurita - 0.7L Absente - Absinthe lichior gift box + lingurita - 0.7L
  Nou!

  Absente - Absinthe lichior gift box + lingurita - 0.7L

  Absintul este o băutură cu un grad ridicat de alcool și puternic aromatizată cu anason, pelin, fenicul și alte ierburi folosite în alimentație și medicina naturistă. În secolul al XIX-lea, absintul a fost băutura favorită a personalitaților din Europa Centrală și America de Nord (SUA). Efectele acestei băuturi au dat naștere unor incidente și povești ce au dus la interzicerea sa în anul 1915, în multe dintre statele europene și în SUA.

   

  Brand-ul Absente aparține producătorului francez Distilleries et Domaines de Provence, care deține în portofoliu și alte băuturi tari (pastis, grappa, gin). Absente este obținut dintr-un amestec de alcool, infuzie de pelin, anason stelat, mentă și alte distilate din anason. Absente este primul lichior de tip absint, legal, care conține tujon, lansat în 1998.

   

  Varianta Grande Absente, de 69% vol., vine la pachet cu o linguriță creată în stilul Art Nouveau. Lingurița subțire, de culoare aurie, completează designul folosit de brand, și oferă o alternativă tradițională de a prepara și savura aromele bogate ale absintului.

   

   

  ASPECT:  Verde clar.

   

  MIROS: Domină aroma de absint cu note inconfundabile de camfor și mentol, urmate de note proaspete de anason și condimente.

   

  GUST:  Aroma de pelin cuprinde simțurile cu puterea unui fulger, de care se poate ține doar condimentele alese să curețe fiecare colț al gurii și să strecoare parfumul către sinusuri.

   

  FINISH: Lung. Distilat tare și ierburi condimentate.

   

  142,80 RON
 • Absente - Absinthe Extreme - 0.1L Absente - Absinthe Extreme - 0.1L

  Absente - Absinthe Extreme - 0.1L

  Absintul este o băutură cu un grad ridicat de alcool și puternic aromatizată cu anason, pelin, fenicul și alte ierburi folosite în alimentație și medicina naturistă. În secolul al XIX-lea, absintul a fost băutura favorită a personalitaților din Europa Centrală și America de Nord (SUA). Efectele acestei băuturi au dat naștere unor incidente și povești ce au dus la interzicerea sa în anul 1915, în multe dintre statele europene și în SUA.

   

  Brand-ul Absente aparține producătorului francez Distilleries et Domaines de Provence, care deține în portofoliu și alte băuturi tari (pastis, grappa, gin). Absente este obținut dintr-un amestec de alcool, infuzie de pelin, anason stelat, mentă și alte distilate din anason. În 1998, Absente a lansat primul lichior de tip absint, legal, care conține tujon.

   

  Absinthe extreme este mai mult un potențiator de aromă decăt o băutură clasică. Extreme are 70% alcool, este un concentrat puternic cu o cantitate triplă de tujon.

   

  NU RECOMANDĂM CONSUMUL DIRECT AL ACESTUI CONCENTRAT.

   

  Acest concentrat este comercializat într-o sticluță cu pipetă și sunt recomandate doar câteva picături în amestec cu zahăr și apă, în bere, sau în cocktail-uri.

   

  29,75 RON
Grilă Listă