Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Metamorfosis Eliminare
  • Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru această Fetească Neagră, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 14 luni, împărțit astfel: 80% în budană din stejar european de 5000 litri, 10% în baricuri de 225 litri și 10% în cisternă de oțel inoxidabil. Apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-închis cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un vin consistent încă de la primele arome ce se ridică din pahar. Pentru început se strecoară în față fructele roșii, bine coapte, apoi evoluează în gemuri de prune și cireșe, note minerale și condiment dulce.

     

    GUST: Pe papile se simte maturarea în butoaie din lemn de stejar, evidentă și prin tanini moi. Procentul de alcool este impresionant, însă bine integrat, rafinat ca la un porto. Final lung și savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Caracterul fructat, lemnos și condimentat este pus în valoare de carne roșie la grătar, preparate tradiționale românești, prepeliţă la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Soiurile de struguri au fost vinificate în mod separat, iar proporțiile egale au fost asamblate ulterior. Metamorfosis a folosit tehnologia modernă a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a avut loc în vase de inox la temperaturi de 17°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Prospețimea viei cu struguri verzi, înconjurată de flori și arbori de esență tare sunt ușor de imaginat prin aromele de citrice, piersici și flori de salcâm.

     

    GUST: Alături de fructe, citrice și flori, cupajul aduce un fundal mineral, ce completează terroir-ul din Dealu Mare și aduce multă savoare pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit la temperatura optimă, vinul răcorește și pregătește simțurile pentru meniuri cu carne albă, pește de baltă, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Metamorfosis - Cantus Primus, Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Pentru vinurile Metamorfosis recoltarea are loc în totalitate manual, urmată de o selecție calitativă exigentă a pentru fiecare soi. Pentru acest Cabernet, vinificarea are loc la temperatură controlată de 28-130°C. Macerarea durează circa 3 săptămâni, pentru a se obține un vin de culoare intensă și arome tipice. După fermentația malolactică, vinul este maturat timp de 18 luni în budană din stejar european de 5000 litri și în baricuri de 225 litri. Apoi vinul este îmbuteliat și învechit la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Cabernetul din Dealu Mare aduce la fiecare recoltă un vin rafinat și expresiv. Primul cântec al acestui vin anunță arome cunoscute din fructe roșii și esență de lemn.

     

    GUST: Fructele roșii se dezvăluie a fi cireșe sălbatice și mure, urmate fin de ciocolată amăruie, lemn dulce și vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere pentru mesele îmbelșugate cu preparate din carne roșie și vânat.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

Grilă Listă