Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Domeniul Coroanei Segarcea Eliminare
  • Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Sarut (FN + PN) 2020 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2020

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Sărut este o uniune a pietrei și a pământului, creația artistului Brâncuși și inspirația artiștilor din crama Segarcea, pentru un cupaj din soi românesc și franțuzesc. Fuziunea soiurilor aduce și o fuziune a stilului de vinificare: folosirea metodei de macerației peliculare de 3-6 ore, urmată de presarea la rece și fermentarea lentă a mustului în cisterne din oțel timp de aproape 30 de zile. Vinul obținut este o împletire a celor două soiuri, dar și o personalitate distinctă ce transformă ideea în materie și simbolismul în arome delicate și răcoritoare.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Cupajul oferă arome delicate de cireșe albe, petale de trandafir, piper și frunze uscate.

     

    GUST: Corpolent în primele secunde ale degustării, mulțumită aromelor de fructe roșii echilibrate de o aciditate potrivită. Un cupaj vioi, cu gust final lung alimentat de astringența naturală a celor două soiuri roșii.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor de apreciat alături de aperitive cu mezeluri uscate, fructe de mare, preparate din carne albă, pizza și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete, fructe roșii de pădure și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

Grilă Listă