Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Crama / Brand: Recas Eliminare
 • Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Gama Domeniile Recaș a fost lansată în iunie 2016, după 25 de ani de la înființarea cramelor. Această gamă de vârf cuprinde primele vinuri produse de bănățeni, care au la denumire locul exact de unde sunt culeși strugurii.

   

  Vinurile liniștite în majoritate monosoiuri, urmate de cupajele liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

   

  Pe acest vin select au fost aleși struguri din parcelă cu expoziție sud unde vița de vie este hrănită de solul bogat în argilă și calcar. Mustul ravac din cele două soiuri a fost macerat în cisterne de inox cu temperatură controlată, iar după fermentația secundară vinurile au fost asamblate. Cupajul final a fost maturat în butoaie din stejar timp de câteva luni.

   

   

  ASPECT: Roșu granat, cu reflexii violet.

   

  MIROS: Buchet împrospătat de fructe negre (afine, mure, cireșe amare) și lemn dulce oferit de scurta maturare în butoi din stejar.

   

  GUST: Pe papile se dezmorțesc aceleași note de fructe uscate, echilibrate treptat de note minerale, lemn de cedru și nucșoară. Textura este catifelată, cu taninuri moi ce aduc un post gust armonios, puțin piperat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere elegantă pentru mesele cu carne de miel, în special cele cu cotlet în crustă de fistic și sos de afine, antricot de vită și cocoșel la cuptor. Pentru o masă bogată, completată de brânzeturi ce îi vor pune în evidență aromele, recomandăm specialitățile cu mucegai albastru (Roquefort, Stillton, Gorgonzolla). La desert îl puteți servi alături de ciocolată amară și fructe negre.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată aerarea vinului în carafă. Potențial de învechire la sticlă de cel puțin 10 ani).

   

Grilă Listă