Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru
  • Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12% Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Catleya - Freamat Alb (FA + FR) 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Galben pal, culoarea paiului, luminos și strălucitor.

     

    MIROS: Fructat, cu arome de piersică, salcâm și citrice foarte coapte

     

    GUST: Corpul este rotund, plin, cu o aciditate echilibrată, care lasă impresia de proaspăt și verde. Gustul fructat evocă nectarine. Mai târziu apar note de flori de salcâm și miere.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Fructe de mare, pește, risotto, paste cu sosuri albe, preparate din carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  • Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Metamorfosis - Viile Metamorfosis (FA + SB) 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ, SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Proiectul Vitis Metamorfosis este parte din antreprizele Marchizului Piero Antinori, care a dezvoltat anterior proiecte similare în alte regiuni viticole din Italia, SUA, Chile și Ungaria.

     

    În România, Marchizul a ales Dealu Mare, pentru condițiile asemănătoare cu regiunea viticolă Toscana. Potențialul și calitatea vinurilor produse pe alte podgorii din Dealu Mare au fost de ajuns pentru a demara proiectul Metamorfosis. În prezent, domeniul se întinde pe trei plaiuri viticole (Valea Urloi, Fintești și Năeni), cu o suprafață totală de 100 de hectare.

     

    Soiurile de struguri au fost vinificate în mod separat, iar proporțiile egale au fost asamblate ulterior. Metamorfosis a folosit tehnologia modernă a cramei pentru a macera strugurii timp de 5 ore la temperaturi foarte scăzute în interiorul unei prese pneumatice. Astfel au fost extrase cu atenție aromele, iar fermentația a avut loc în vase de inox la temperaturi de 17°C.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Prospețimea viei cu struguri verzi, înconjurată de flori și arbori de esență tare sunt ușor de imaginat prin aromele de citrice, piersici și flori de salcâm.

     

    GUST: Alături de fructe, citrice și flori, cupajul aduce un fundal mineral, ce completează terroir-ul din Dealu Mare și aduce multă savoare pe papile.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Servit la temperatura optimă, vinul răcorește și pregătește simțurile pentru meniuri cu carne albă, pește de baltă, fructe de mare și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Trapiche - Oak Cask Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MENDOZA / ARGENTINA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Trapiche este cea mai veche și cea mai apreciată casă de vinuri din Argentina. Încă din 1883, Bodega Trapiche, aflată în Provincia Mendoza, orașul Maipú, produce vinuri de excepție în stilul celor din Lumea Nouă și aduce inovații prin cercetare și aprofundare a cunoștiințelor necesare producției de vin.

     

    Echipa Trapiche în frunte cu vinificatori experimentați și tehnicieni continuă pionieratul vinurilor de calitate superioară prin cultivarea soiurilor de origine franceză. Malbec, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc și Chardonnay sunt soiurile cultivate în micro-terroir, procesate cu echipamente moderne în vinuri de calitate, maturate în butoaie din stejar franțuzesc.

     

    Acest Chardonnay face parte din gama Trapiche Vineyards și este obținut din soiul Chardonnay, cultivat ecologic (asemenea tuturor soiurilor de pe domeniile Trapiche), în Mendoza, la poalele munților Anzi, într-un climat privilegiat, hrănit de apa pură și temperaturi propice oferite de soarele fermecător al Americii de Sud.

     

     

    ASPECT: Galben strălucitor cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Arome de mere roșii și fructe exotice, în special ananas copt.

     

    GUST: Aromele de fructe și acidiatea generoasă îi oferă prospețime și intensitate scurtă - tipic unui vin din Lumea Nouă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Profilul scurt al vinului este ideal la mesele cu preparate ușoare, paste cu sosuri simple și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Iconic Estate - Byzantium Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, VIOGNIER, CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. The Iconic Estate, parte din Grupul Alexandrion, este producător, exportator și importator de vinuri liniștite și spumante. Strugurii din care se produc gamele The Iconic Estate sunt cultivați în podgoriile extinse din regiunea Dealu Mare, comparată adesea cu regiunile Bordeaux din sud-vestul Franței și Piemonte din nordul Italiei.

     

    Originile soiurilor și metodele de vinificare duc mai departe calitățile vinurilor românești. Printre cele mai cunoscute soiuri folosite de vinificatorii The Iconic Estate se află Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Pinot Grigio, Sangiovese și Shiraz, completate de soiuri românești cu tradiție.

     

    Byzantium este o gamă inspirată de farmecul Imperiului Roman de Răsărit, numit și Imperiul Bizantin. Încă de la inceputurile imperiului din est, locuitorii au devenit cunoscuți pentru atracția față de vin și cultura vinului, împărtășită mai târziu popoarelor din restul Europei și din Africa. 

     

     

    ASPECT: Galben-pal, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Un trio de soiuri albe franceze cu arome revigorante de litchi și ananas.

     

    GUST: Alături de aromele de fructe exotice sunt cele ale florilor din pomi fructiferi, flori albe de primăvară și fructe de livadă, bine coapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu salate, legume la grătar, preparate condimentate, pește, fructe de mare și alte delicii culinare pe bază de carne albă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Catleya - Epopee - Alb Feteasca Regala 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Culoare galben-iasomie cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Nasul e dominat de flori de primăvară, miere, vanilie, pere și nuci proaspete. 

     

    GUST: Aciditatea peste medie, specifică soiului, e însoțită de un atac suplu, floral, și apoi de un gust cu note complexe de citrice. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate cu gust delicat, tarte, brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 14°C.

     

  • Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Girboiu - Livia - Tamaioasa Romaneasca DS 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Livia este numele unei ginte latine, ce a dăinuit timp de generaţii pe teritoriile stăpânite de Imperiul Roman. În recunoaştere pentru acest nume şi originea sa, Crama Gîrboiu a dat naştere unui vin cu arome selecte din soiul Șarbă, cultivat în podgoria din Cotești. 

     

     

    ASPECT: Galben pal, strălucitor.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească aduce prospețimea florilor de salcâm, parfumul din fagure de miere și pere românești, dulci și răcoritoare.

     

    GUST: Pe papile este la fel: floral și fructat, pus în evidență de corpolența aromelor și aciditatea persistentă.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru serile calde de vară în care poate fi savurat ușor alături de pui, pește și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Villa Maria - Silverlake Sauvignon Blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoiuri și cupaje.

     

    Sauvignon Blanc și-a găsit de multă vreme locul printre soiurile cultivate în regiunea cu denumire de origine controlată Marlborough. Încă din anii 1970 vinificatorii neozeelandezi cultivă Sauvignon Blanc și produc vinuri cu personalitate unică, oferită în mare parte de terroir. Stilul vinurilor obținute din acest soi variază de la cele ușoare cu arome de citrice și fructe tropicale până la cele dominate de vegetale / ierburi aromate.

     

     

    ASPECT:Galben-pai, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Parfum din fructe tropicale, drupe și o notă scurtă de citrice.

     

    GUST: Se păstrează fructele tropicale, pentru care pun în evidență ananasul, urmat de piersici zemoase, lămâie verde și iarbă proaspăt cosită. Evident, este un vin ușor acidulat, mineral, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere inspirată pentru mesele cu fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    50,19 RON
  • Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Tenuta Rapitala - Conte Hugues Chardonnay 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SICILIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul Rapitala, asemenea insulei siciliene, este un mozaic al influențelor italiene și franceze care se intersectează pentru a crea o identitate unică. În 1968, Contele francez Hugues Bernard de la Gatinais a moștenit domeniul de la familia soției sale Gigi Guarrasi din Palermo.

     

    Contele a văzut potențialul domeniului și a investit în reconstrucția clădirilor și replantarea podgoriei cu soiuri italiene locale, dar și soriuri clasice din marile regiuni viticole ale Franței. Astăzi domeniul are peste 200 de hectare și este împărțit în 180 de parcele unice.

     

    Pentru acest Chardonnay select, producția începe cu strugurii recoltați în August, presați ușor pentru mustul care este lăsat să se așeze și să macereze cu cojile, la temperaturi scăzute, timp de 12 ore. Producția continuă cu o metodă clasică de decantare, urmată de fermentare alcoolică în cisterne din oțel. Vinul este apoi maturat în butoaie din stejar franțuzesc până la 12 luni.

     

     

    ASPECT: Auriu expresiv, strălucitor.

     

    MIROS: Arome tipice de fructe intense din soiul Chardonnay, completat cu note bine-meritate de lemn tare.

     

    GUST: Un vin rotund, cu arome de fructe mediteraneene, mineral și persistent în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de pui cu cartofi, pește afumat sau pește cu legume, fructe de mare și paste servite cu sos alb.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 238,48 RON

    Special Price 202,71 RON

    (-35,77 RON)
  • Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14% Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 -  0.75L, Alc: 14%

    Liliac Transylvania - Crepuscul - Red 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, culturile vechi au fost distruse de cooperativizare.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Buchet de fructe roșii (prune și vișine) și lemn bine pătruns de vin.

     

    GUST: Aromele de fructe roșii, în special prună uscată și nuiele din lemn afumate. O textură fină cu tanini ușor maturați. Post gust lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13% Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    Crama Trantu - Daima - Pinot Noir Rose 2019 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru acest rose, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență în crama Trantu, munca începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție pentru a îndepărta boabele verzi și resturile vegetale, desciorchinați și presați. După toate acestea, mustul ravac a fost fermentat în vase din inox la temperatură controlată. A rezultat un vin tânăr, fin cu arome fructate, răcoritor și ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Rose-foiță de ceapă, cu reflexii roz-pal.

     

    MIROS: Parfum lejer cu note de fructe roșii de pădure, fructe de livadă (măr roșu) și miere.

     

    GUST: Un rose de Pinot Noir ce lasă pe papile note caracteristici de fragi și căpșune proaspete, completate de citrice, mai cu seamă grepfrut roz, ce îi oferă o efervescență ușoară, plăcută. Post gustul este revigorant, astringent și lejer, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose recomandat mai ales în sezonul cald, bine răcit, alături de preparate din carne de pui, pește (somon cu cimbru sau ierburi mediteraneene) și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa Roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete, fructe roșii de pădure și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12% Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    Balla Geza - Rose Cadarca 2019 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii), și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță.

     

    Cadarca este cel mai cultivat soi de pe podgoria Balla Geza. Strugurii din această varietate sunt procesați pentru vinuri spumante, rose-uri, vinuri roșii proaspete și maturate, cât și pentru vinuri dulci, servite la desert. 

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Rose-ul din Cadarcă al anului 2019 este primul vin de acest fel al cramei. Soiul special ales pentru vin rose este o alegere potrivită celor care apreciază notele de fructe roșii și negre, supracoapte.

     

    GUST: Aromele de fructe devin mai clare și, dintre toate, ies în față cireșele negre, amare, și căpșunele sălbatice cu un final anticipat de condimente și flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la o masă cu preparate din carne de porc, Gulaș după rețeta ungurească, paste, pizza și brânzeturi semi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Crama Girboiu - Bacanta - Rose Special Edition 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante, de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Bacanta face referire la un personaj mitologic pe care acest vin misterios și opulent îl invocă cu ajutorul gustului bine definit și complex. Aspectul, textura și aroma aduc în prim plan și atmosfera ospățului roman, unde se caută plăcerea în orice experiență, iar gusturile se discută puțin, dar cu pasiune.

     

     

    ASPECT: Roz cu tentă de coajă de portocală.

     

    MIROS: Bacanta rose Special Edition este un vin nou al Cramei Gîrboiu - elegant, cu parfum fin de căpșune, piersică, zmeură și grepfrut roz, urmat de note exotice de fructul pasiunii, mango și litchi.

     

    GUST: Aromele de fructe se păstrează pure, textura este cremoasă, minerală și puțin acidulată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de salată Niçoise, Paella cu fructe de mare, homar, ton ȋn crustă de susan, miel cu ierburi Provence, brȃnză Camembert şi Brie

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Avincis - Cramposie Selectionata 2019 - 0.75L Avincis - Cramposie Selectionata 2019 - 0.75L

    Avincis - Cramposie Selectionata 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CRÂMPOȘIE SELECȚIONATĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai tarziu, conacul a fost numit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Crâmpoșia selecționată este rezultatul unui soi vechi, cultivat pe colinele Rusidavei dacice și ale Rusidavei romane, un  soi de bază pentru vinurile produse la Drăgășani în vremea Banilor Olteniei. Varianta selecționată a este rezultatul unui proces de încrucișări început în anii 1960 și continuat timp de douazeci de ani. După multe încrucișări cercetatorii de la stațiunea viticolă din Dragașani au obținut Crampoșia Selecționată, un  soi autofertil, adaptat perfect la mediul din Oltenia.

     

     

    ASPECT: Galben cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Vinul de Crâmpoșie selecționată din 2019 are un buchet proaspăt și energic de pară și măr verde.

     

    GUST: Previzibil și stabil mulțumită aromelor simple de fructe citrice, note subtile de fructe verzi și puțină mineralitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de meniuri chinezesti, carne albă, pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7°C.

     

Grilă Listă