Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. An productie: 2014 Eliminare
  • 1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2% 1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2%

    1000 Chipuri - Ie de Fintesti, Shiraz 2014 - 0.75L, Alc: 16.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SHIRAZ

     

    VOL. ALC.: 16.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

     

    Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

     

    Vinuri roșii din crama 1000 de Chipuri sunt obținute prin macerare și fermentare de 3-4 săptămâni, la temperaturi cuprinse între 20 și 28°C, pentru a se obține culoarea, aromele caracteristice și taninurile. În cazul acestui Shiraz, produs din recolta anului 2014, maturarea are loc în butoaie de stejar timp de 24 de luni, urmate de alte 12 luni de învechire la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un monosoi aparent impunător, cu note complexe de fructe de pădure, ușor macerate, și o notă de lemn tare.

     

    GUST: Shiraz-ul are pe papile un corp greu, arome robuste, ușor octuoase, de gem de fructe de pădure și ciocolată. Finalul este lung, dominat de fructe macerate și note pământii.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Deloc opulent, dar serios cu cei care doresc un vin roșu premium, la mesele cu feluri principale din carne roșie la cuptor sau la grătar, mâncăruri condimentate și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 18°C.

     

Grilă Listă