Vinuri noi

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. An productie: 2018 Eliminare
  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Riesling 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe și în anii comunismului cu o mică viță ce se întindea în curtea casei.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, a reluat producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. De pe cele 19 hectare aflate pe Colinele Murfatlarului, hrănite de soarele generos și solul fertil, familia Vlădoi oferă o gamă variată de vinuri albe și roșii liniștite, dar și frizante. Gamele produse de Domeniul Vlădoi includ monosoiuri și cupaje, proaspete și maturate, din soiuri românești și soiuri populare la nivel internațional.

     

     

    ASPECT: Auriu, limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Riesling-ul de pe domeniul Vlădoi aduce un parfum simplu, proaspăt și puternic de flori, mai cu seamă flori de tei și fân proaspăt cosit.

     

    GUST: La gust este revigorant prin aromele de citrice, coajă de lămăie și pere în pârg. Mineralele solului dobrogean se simt în acest vin așa cum se simte și aciditatea plăcută ce îl recomandă la o masă de prânz.    

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent la salate, preparate din carne albă, pește și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Catleya - Perfect Simplu - Rosu Cabernet Franc 2018 - 0.75L, Alc: 13.8% Catleya - Perfect Simplu - Rosu Cabernet Franc 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Catleya - Perfect Simplu - Rosu Cabernet Franc 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Catleya se află la Corcova, Mehedinți, acolo unde, acum o sută de ani, erau viile prințului diplomat Anton Bibescu.

     

    Din 2007, trei francezi pasionaţi de vinuri şi îndrăgostiţi de România, printre care oenologul Laurent Pfeffer, au creat un mic domeniu viticol și au reînceput să facă vinuri, cu grijă și migală, pe fostul domeniu al prințului Bibescu.

     

     

    ASPECT: Culoare roșu-violet.

     

    MIROS: Aromele sale complexe variază într-un spectru larg, de la cireșe și coacăze negre, până la cele picante de piper mentolat și capsicum.

     

    GUST: Mineral, cu un corp rotund cu taninuri echilibrate, specifice soiului, completate și rotunjite de timpul petrecut în baricuri.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Preparate din carne de porc sau vită, grătar, brânzeturi maturate, preparate iuți.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Crama Girboiu - Petite Helena - Cupaj alb  (Ch + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Crama Girboiu - Petite Helena - Cupaj alb  (Ch + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Crama Girboiu - Petite Helena - Cupaj alb (Ch + Sarba) 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, ȘARBĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru a cultiva cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Petite Helena 2018, este un vin alb, în ediție limitată, super premium, obținut prin cupajarea soiurilor Chardonnay (proaspăt) 40%, Chardonnay maturat în butoaie din stejar 30% și Șarbă 30%.  

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Chardonnay-ul baricat aduce aromele de fructe exotice, pere zemoase și coajă de lime, iar Șarba aduce esența florilor parfumate de grădină. Notele finale sunt cele de vanilie și scorțișoară, lăsate de baric.

     

    GUST: Vinul are o corpolență surprinzătoare, onctuoasă, egalată de aciditatea și alcoolul bine integrat. Post gustul este lung și revigorant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul Vrancei este o companie potrivită la mesele cu pui, pește, fructe de mare și paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    124,95 RON
  • Tinazzi - Aglianico Salento 2018 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Aglianico Salento 2018 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Tinazzi - Aglianico Salento 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: AGLIANICO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Acest vin este produs din struguri Aglianico recoltați din podgoria familiei Tinazzi, aflată în regiunea Puglia, orașul Carosino. Strugurii sunt zdrobiți, desciorchinați și lăsați fermenteze cu macerație timp de 8-10 zile, la temperatura de 22-24 °C. După fermentarea alcoolică vinul este maturat între 3 și 5 luni în butoaie de stejar din Franța și Statele Unite ale Americii.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un parfum discret, seducător prin aromele sale de fructe roșii, coapte: cireșe și zmeură.

     

    GUST: Pe papile vinul păstrează aromele de fructe roșii și dezvăluie un post gust intens, bine structurat și persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cea mai bună alegere pentru mesele cu preparate din carne de vită, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 62,83 RON

    Special Price 53,40 RON

    (-9,43 RON)
  • Cantine San Giorgio - Pruneo Freddo, Malvasia Nera 2018 - 0.75L, Alc: 13% Cantine San Giorgio - Pruneo Freddo, Malvasia Nera 2018 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Cantine San Giorgio - Pruneo Freddo, Malvasia Nera 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALVASIA NERA

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei.

     

    Acest vin este obținut din soiul Malvasia Nera, un strugure cu pielița neagră, cultivat în podgoria familiei Tinazzi din regiunea Puglia și folosit adesea pentru cele mai bune monosoiuri și cupaje tradiționale.

     

    Malvasia Nera Pruneo Freddo este obținut din struguri macerați la rece cu carbon, timp de 24-48 de ore. Fermentarea alcoolică și macerarea prelungită are loc timp de 2-3 zile, la temperaturi cuprinse între 18-20 °C, urmată de o presare ușoară.

     

     

    ASPECT: Din metoda de vinificare modernă rezultă un vin roșu deschis, amortizat în parte doar de culoarea sticlei.

     

    MIROS: Aromele de prune, mure îmbinate cu note de flori – ce aduc o schimbare frumoasă -  și condimente slabe ce completeză buchetul.

     

    GUST: Corpolent și plin de caracter, vinul își păstrează multe dintr aromele suprinse de nas și oferă un post gust fructat, persistent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat să îi mulțumească pe majoritatea celor au inspirația să îl aleagă. Poate fi savurat la mesele cu preparate din carne albă, paste și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

     

    Preț normal: 62,32 RON

    Special Price 52,97 RON

    (-9,35 RON)
  • Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Recas - Cuvee Uberland 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Gama Domeniile Recaș a fost lansată în iunie 2016, după 25 de ani de la înființarea cramelor. Această gamă de vârf cuprinde primele vinuri produse de bănățeni, care au la denumire locul exact de unde sunt culeși strugurii.

     

    Vinurile liniștite în majoritate monosoiuri, urmate de cupajele liniștite și spumante sunt obținute din soiuri autohtone cu lungă tradiție în regiune (Fetească Regală, Fetească Neagră, Cadarcă), dar și soiuri europene cu origini în Franța (Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Merlot, Muscat, Syrah).

     

    Pe acest vin select au fost aleși struguri din parcelă cu expoziție sud unde vița de vie este hrănită de solul bogat în argilă și calcar. Mustul ravac din cele două soiuri a fost macerat în cisterne de inox cu temperatură controlată, iar după fermentația secundară vinurile au fost asamblate. Cupajul final a fost maturat în butoaie din stejar timp de câteva luni.

     

     

    ASPECT: Roșu granat, cu reflexii violet.

     

    MIROS: Buchet împrospătat de fructe negre (afine, mure, cireșe amare) și lemn dulce oferit de scurta maturare în butoi din stejar.

     

    GUST: Pe papile se dezmorțesc aceleași note de fructe uscate, echilibrate treptat de note minerale, lemn de cedru și nucșoară. Textura este catifelată, cu taninuri moi ce aduc un post gust armonios, puțin piperat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere elegantă pentru mesele cu carne de miel, în special cele cu cotlet în crustă de fistic și sos de afine, antricot de vită și cocoșel la cuptor. Pentru o masă bogată, completată de brânzeturi ce îi vor pune în evidență aromele, recomandăm specialitățile cu mucegai albastru (Roquefort, Stillton, Gorgonzolla). La desert îl puteți servi alături de ciocolată amară și fructe negre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată aerarea vinului în carafă. Potențial de învechire la sticlă de cel puțin 10 ani).

     

  • Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS+M+FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS+M+FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Crama Trantu - Abstract cupaj rosu (CS+M+FN) 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Trantu a fost inființată de Panait Trantu, unul ditre vinificatorii români cu experiență de peste 30 de ani. Crama actuală, aflată în Cernavodă, a fost înainte de 1989 un combinat de stat. În 1999 Dl. Trantu a achiziționat terenul, a înlocuit via, a modernizat crama, apoi a început să producă vinuri fiind unul dintre primii vinificatori privați din țară.

     

    Crama Trântu este situată în partea de vest a podgoriei Murfatlar și este expusă unor condiții speciale, propice culturilor an de an. În această zonă bat curenții slabi dinspre Dunăre și Marea Neagră, soare generos ce încăzește bine vița și pământul cu straturi de calcar. În acest terroir unde și iernile sunt blânde și prospere, pe 40 de hectare sunt cultivate cu soiuri românești (Fetească Regală, Tămâioasă Românească, Fetească Neagră), dar și soiuri cunoscute ale Lumii Vechi (Chardonnay, Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon).

     

    Pentru cupajul roșu Abstract, asemenea tuturor vinurilor produse cu tradiție și experiență, totul începe din vie, locul din care au fost recoltați strugurii, puși în lădițe, sortați cu atenție, desciorchinați și presați. Mustul a fost fermentat în vase din inox cu temperatură controlată. Pentru Merlot maturarea a avut loc doar în cisterne, iar celelalte două soiuri au fost maturat separat în baricuri din stejar timp de 18 luni, apoi cupajate cu pricepere într-un un vin rafinat și elegant.   

     

     

    ASPECT: Roșu intens

     

    MIROS: Fiecare dintre cele trei soiuri contribuie la personalitatea complexă a cupajului: Cabernetul aduce vigoare, Merlot aduce note dulci, iar Feteasca aduce feminitatea complexă ce desăvârșește vinul. Notele de fructe negre prezintă un buchet clasic, dezvoltat de contimente ce duc spre partea mai sobră, lemnoasă, dăruită de stejar.  

     

    GUST: Pe papile este corpolent, fructat de vișine amărui, mure și coacăze negre. O notă de vanilie se interpune scurt înainte de a reveni condimentele ce dau senzația unui tonic. Taninurile proaspete din post gust păstrează notele de fructe și notele lemnoase de baric.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu recomandat alături de preparate din carne roșie (miel, porc, vită, vânat), paste cu sosuri roșii și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13% Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Balla Geza - Kolna Cadarca 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CADARCĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. Ing. Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția cum misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale din Miniș.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile în budane din stejar și barrique-uri (pentru vinurile roșii), și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță.

     

    Cadarca este un soi românesc vechi și unul dintre cele 12 soiuri fermentate cu drojdii naturale. Prin tehnologia modernă, echilibrată de tradiția și originalitatea viticultorilor, vinul de Cadarca este inclus în trei game datorită aromelor sale intense, păstrate după vinificare și finisate atent prin maturarea la butoaie de tip baric. 

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis, aproape opac.

     

    MIROS: Un buchet fin din fructe roșii de pădure și fructe de livadă, în special prune, urmate de o notă de vegetale uscate, pământii.

     

    GUST: Prunele afumate și notele de lemn verde sunt completate de nota minerală a pământului bogat din Transilvania. Notele finale și post gustul rămân sunt marcate de taninuri echilibrați și consistenți, cu alcool bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un companion potrivit alături de preparate din carne de porc, condimentate, carne de vită și curcan.

     

  • Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEUBURGER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    De la vinurile proaspete până la gama Private Selection, Liliac se regăsește printre cele mai apreciate vinuri din regiune, produse din soiuri românești (Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră), dar și soiuri internaționale cum ar fi (Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir).

    Schimbul de experiență între oenologi germani și români (din echipa Liliac Transylvania), a adus în 2019 prima recoltă de struguri Neuburger și primele vinuri obținute exclusiv din acest soi.

     

     

    ASPECT: Galben-lămâie.

     

    MIROS: Liliac Neuburger este unul dintre vinurile albe, cu arome de fructe (dovleac, ananas, piersică verde) și citrice (bergamotă).

     

    GUST: Un vin de zi cu zi, de corpolență medie, cu aciditate plăcută și note finale de banane și guavă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor este potrivit alături de mâncăruri ușoare: legume la grătar cu bucăți de pui în frigăruie, mâncăruri tradiționale de pui și somon file după rețete Mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

  • Vinarte - Prince Mircea Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L Vinarte - Prince Mircea Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L

    Vinarte - Prince Mircea Cabernet Sauvignon 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de circumstanțe și pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Prince Mircea Cabernet Sauvignon este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu tentă roșiatică. Limpede, de opacitate medie.

     

    MIROS: Obținut din 100% struguri din soiul Cabernet Sauvignon, acest vin împarte arome intense și elegante de fructe roșii, pure, rafinate de fermentație și o perioadă scurtă de maturare în butoaie din stejar.

     

    GUST: Un vin complex, stabil, cu arome de fructe roșii coapte: prune (uscate), coacăze, note firave de vegetale bătute de soare, umede. Sunt prezente și condimente (piper). Post gust fructat, de astringență medie, oferită de taninuri  tonice, plăcute.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, clasic, pe care îl recomandăm la preparate din carne roșie / carne de vânat, preparate tradiționale din bucătăria românească și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L

    Vinarte - Prince Mircea Feteasca Neagra 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune monosoiuri și cupaje. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri originare din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

     

    Prince Mircea Fetească Neagră este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu tentă roșiatică. Opac.

     

    MIROS: Obținut din 100% struguri din soiul Fetească Neagră, acest vin împarte arome pure și elegante de fructe roșii, dulci, rafinate și note vegetale, păstrate după scurta perioadă de maturare în butoaie din stejar.

     

    GUST: Un vin autentic românesc, înzestrat cu arome de fructe roșii și negre coapte. Se simt cireșe negre, afine și coacăze, urmate de un mănunchi de ierburi aromatice, puțin uscate. Post gust fructat, de astringență medie, oferită de taninuri tonice, plăcute.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, obținut cu mândrie în Oltenia, pe care îl recomandăm la preparatele din carne roșie / carne de vânat mare, preparate tradiționale românești și brânzeturi tari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C

     

  • Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

    Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, Județul Mureș, satul Batoș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești, dar și soiuri internaționale.

     

    Unexpected este un vin obținut fără intenție. În timpul fermentaţiei pentru vinul clasic de Sauvignon Blanc, temperatura din cisterne a crescut necontrolat. Vinul a fost încercat şi cu toate ca a fost o greşeală, profilul aromatic i-a inspirat pe cei din crama Liliac să îl păstreze și să îi ofere o etichetă aparte.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Seducător, intens, ca un vin din Lumea Nouă, surprizător prin parfumul de fructele de livadă și fructe exotice cu nuanțe ce așteaptă să fie descoperite în gust.

     

    GUST: Un Sauvignon Blanc în stilul rustic, tradiţional, care defilează cu aromele sale de fructe exotice, crescute prin toate colțurile lumii, tonuri vegetale şi migdale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos cu cei care vor preparate gurmande și gourme. În orice caz, recomandăm acest vin la mese cu pui, curcan, pește (biban, păstrav, cod, calcan, halibut), fructe de mare, brânză și cașcaval, sparanghel, verdețuri sotate și lasagna vegetariană.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

Grilă Listă