Vinuri noi

Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru
  • Chateau D`Esclans - Whispering Angel cupaj rose Magnum 2018 - 1.5L, Alc: 13% Chateau D`Esclans - Whispering Angel cupaj rose Magnum 2018 - 1.5L, Alc: 13%

    Chateau D`Esclans - Whispering Angel cupaj rose Magnum 2018 - 1.5L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: CHATEAU D’ESCLANS
    ANUL DE RECOLTA: 2017
    REGIUNE / TARA: A.O.C. COTES DE PROVENCE / FRANTA
    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / ROLLE / CINSAULT / SYRAH / MOURVEDRE
    VOL. ALC.: 13.5%

    VIN ROSE SEC, clasic din regiunea Provence, este primul vin al Chateau D’Esclans ce a reusit sa obtina un punctaj de 17/20 de la Matthew Jukes si 16.5/20 de la Steven Spurrier, Medalia de Argint - Decanter World Wine Awards 2013.
    Nascut in Bordeaux, Sacha Lichine si-a inceput cariera in tinerete la Chateau Prieure Lichine (clasificat Quatriemes Crus din 1855), domeniu pe care-l administra deja la varsta de 27 de ani. Momentul de rascruce in cariera-i de vinificator a fost in 2006 cand a achizitionat Chateau D’Esclans, punand astfel umarul la popularizarea rose-urilor de mare valoare din Provence.

    ASPECT: Are o culoare de roz delicat si pal, cu nuante de somon si infletiuni aurii, clasica pentru rose-urile din sudul Frantei.

    MIROS: Placut si proaspat, fructat, evident de fructe rosii, in special de cirese, mure si capsuni salbatice.

    GUST: Catifelat, lejer si totusi intens floral si fructat, accentuat de cirese, grapefruit si capsuni; un vin lejer de mica corpolenta si savuroasa mineralitate. Are o structura buna, o prospetime sustinuta de aciditate, si un gust final remanent lung si placut.

    ASOCIERE CULINARA: De consumat si ca aperitiv, dar si in asociere cu antreuri sau feluri principale pe baza de carne alba, in special peste si fructe de mare; dar 'face fata' cu brio si preparatelor din carne rosie, daca nu sunt extrem de condimentate sau iuti. Un vin versatil care poate fi servit de la amuse-bouche si pana dupa felul principal, cu branzeturi tari si semitari, sau la desert, langa tartine sau salate cu fructe neinsiropate.

    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomanda decantarea)
    229,08 RON
  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Sorginte rose, demisec, este un vin de o calitate ireproșabilă, inspirație pentru emoții autentice, care te fac să revii la origini și adevăr.  

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare sau orice tip de salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14 ̊ °C

     

    29,45 RON
  • Balla Geza - Frizzy frizante alb 2018 - 0.75L Balla Geza - Frizzy frizante alb 2018 - 0.75L

    Balla Geza - Frizzy frizante alb 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN SPUMANT ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin și a extins gama de vinuri monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Frizzy împarte un parfum rafinat de fructe și flori.

     

    GUST: Succesul acestui vin stă în aciditatea pronunțată a soiurilor care oferă spuma bogată, perlajul fin și consistent. Aromele Frizzy sunt oferite de fructe dulci cu pulpă albă și note clare de flori. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit ca aperitiv sau alături de mâncăruri ușoare: salate și meniuri cu pește, pasăre și preparate din ouă.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C

     

    30,11 RON
  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -10%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță, arhitectura originală din timpul monarhiei și crama. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rosecu reflexii e violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete ccaise, fructe roșii de pădure) și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 58,91 RON

    Special Price 53,02 RON

    (-5,89 RON)
  • Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.54% Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.54%
    -15%

    Domaine Camille Braun - Riesling Tradition AOP BIO 2018 - 0.75L, Alc: 12.54%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ALSACE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: RIESLING

     

    VOL. ALC.: 12.5 %

     

    VIN ALB SEC. Generaţiile familiei Braun oferă lumii vinuri din regiunea Alsace, create din culturi cultivate cu tradiţie de sute de ani. Riesling Tradition este unul dintre vinurile obţinute dintr-un singur soi de struguri crescut în cele mai bune condiţii, cu certificat de produs organic şi biodinamic sub eticheta Demeter.

     

     

    ASPECT: Dincolo de sticla originală, Riesling Tradition oferă culoarea clasică a vinului alb obţinut din soiurile speciei Vitis vinifera.

     

    MIROS: Datorită climei calde din Alsacia, strugurele de Riesling dezvoltă note de citrice și piersică, ca o pereche elegantă, ce oferă un exemplu de arome proaspete și echilibrate.

     

    GUST: Riesling-ul de Alsacia satisface gustul pentru un vin liniştit. Greutatea aromei se menţine de la prima degustare până în ultima secundă a post-gustului reuşit de tanini.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest Riesling este un vin rasat şi delicat ce delectează papilele gustative alături de preparate din peşte, fructe de mare şi alte feluri gustoase din bucataria franceză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 82,47 RON

    Special Price 70,10 RON

    (-12,37 RON)
  • Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13% Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Domaine du Nozay - Cuvee Domaine Sancerre BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE / FRANȚA

    SOIUL / SOIURILE: Sauvignon

    VOL. ALC.: 12.5%

    VIN ALB SEC


    Domaine du Nozay deține câteva particularităti, oferite pământul în care se află culturile de struguri. Podgoria de pe care se culeg strugurii de Sauvignon are un sol bogat, pe care s-au aflat cu mult timp în urmă ape bogate în faună și floră marină.

    ASPECT: Vinul are un aspect galben-verzui oferit de mustul liniștit obținut din presarea mecanică, realizată fără trepidații care să scuture licoarea și pulpa strugurilor.

    MIROS: Un parfum natural alcătuit din note citrice, dure și uniforme, înconjurate de notele soiului de Sauvignon împreunat cu fructe exotice.

    GUST: Arome elegante și discrete: grapefruit roz, litchi, lămâie, dar mai ales piersică galbenă.

    TEMP. DE SERVIRE: 12-14 ºC.

    ASOCIERE CULINARĂ: Se poate servi sec, cu brânză de capră din regiunea Chavignol, alături de stridii, legume crude, ficat de vițel, pui cu fenicul, tapas sau o tartă subțire à la provençale.

    Preț normal: 130,90 RON

    Special Price 111,27 RON

    (-19,63 RON)
  • Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13% Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Domaine H&G Buisson - Sous la Chateau blanc BIO 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     


    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13%


     

    VIN ALB SEC. Sous le Chateau vine din pitorescul şi fermecatorul Saint-Romain, acolo unde familia Buisson cultivă viţă de vie din secolul al XII-lea. Vinul de Chardonnay este obţinut din viticultura organică, realizată prin culegerea manuală a ciorchinilor, depozitare în lăzi şi maturare naturală.

     

     

    ASPECT: Vin galben pai cu tentă verzuie, clar.

     

    MIROS: Un Chardonnay classic, ce se diferenţiază prin buchetul de flori albe, pâine prăjită şi fructe coapte (prune mirabelle, piersici).

     

    GUST: Un vin cu accente fructate si aciditate mică, pentru o degustare prelungită şi satisfacătoare, la temperatura recomandată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese de nota 10, alături de foie gras, ştiucă, crustacee în sos, tocană, cârnăciori şi brânzeturi (în special Munster şi Roquefort). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 229,08 RON

    Special Price 194,72 RON

    (-34,36 RON)
  • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARA: FRIULI - VENEȚIA GIULIA  /  ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.:  11%

     

    VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere.

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din struguri Glera, crescuţi în provincia Pordenone din regiunea autonomă Friuli - Veneția Giulia.

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.

     

    GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau servit alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 ºC

     

    47,23 RON
  • De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5% De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE

     

    ANUL DE RECOLTA: 2016

     

    REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORE / FRANTA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC.

     

    ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii. MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.

     

    GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral.

     

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC

     

    Preț normal: 523,60 RON

    Special Price 445,06 RON

    (-78,54 RON)
  • Balla Geza - Rozzy, frizante rose 2018 - 0.75L, Alc: 14% Balla Geza - Rozzy, frizante rose 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Balla Geza - Rozzy, frizante rose 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN SPUMANT ALB SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află cunoscuta regiune viticolă Miniș, unde erau cultivate soiurile Cadarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri apreciate în toată Europa, până în secolul XX.

     

    Vinurile produse în Miniș au început să scadă în popularitate până în 1999, când Dr. Géza Balla a reluat producția de vin și a extins gama de vinuri monosoi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale românești din Transilvania.

     

     

    ASPECT: Galben pai. Solul din Transilvania oferă strugurilor pigment ce se acumulează în coaja boabei și oferă vinului o culoare deschisă și intensă de galben pai.

     

    MIROS: Frizzy împarte un parfum rafinat de fructe, vegetale, flori și ierburi aromatice.

     

    GUST: Un rose plăcut, proaspăt, cu perlaj bogat, oferit de fermentația la rece și contactul cu pilița strugurilor roșii pentru doar câteva ore. Arome de fructe de pădure (fragi și visine) și citrice (mandarine).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit ca aperitiv sau alaturi de mâncăruri ușoare: salate și meniuri cu pește, pasăre și preparate din ouă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

    30,11 RON
  • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul de Aligote și Muscat Ottonel, este obținut din struguri ale celor două soiuri, recoltați și selectați manual, supuși vinificației prin metoda clasică și lăsați la maturat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

     

    MIROS: Floare de portocal, mandarină, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

     

    GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRA, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri care evocă măiestria omului și dulceața naturii.

     

    Fetească Neagră este un soi vechi cu origini în Romania, iar Malbec provine din Franța, este unul dintre cele șase soiuri acceptate în cupajul roșu de Bordeaux, și din ce în ce mai popular în America de Sud (Argentina și Chile). După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, fructe de pădure, cacao, coacăze negre, scorțișoară, piper ngru.

     

    GUST: Plin, echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust catifelat de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5% Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

    Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEUBURGER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    De la vinurile proaspete până la gama Private Selection, Liliac se regăsește printre cele mai apreciate vinuri din regiune, produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Schimbul de experiență între oenologi germani și români (din echipa Liliac Transylvania), a adus în 2019 prima recoltă de struguri Neuburger și primele vinuri obținute exclusiv din acest soi.

     

     

    ASPECT: Galben lămâie.

      

    MIROS: Liliac Neuburger este unul dintre vinurile albe, cu arome de fructe clasice (dovleac, ananas, piersică verde) și citrice (bergamotă).

     

    GUST: Un vin de zi cu zi, de corpolență medie, puțin cărnos, cu aciditate plăcută și note finale de banane și guavă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor este potrivit alături de mâncăruri ușoare: legume la grătar cu bucăți de pui în frigăruie, mâncăruri tradiționale de pui și somon file în diferite meniuri neaoșe sau Mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

  • Moet & Chandon - Sampanie brut Imperial - Aniversare 150 ani - 0.75L Moet & Chandon - Sampanie brut Imperial - Aniversare 150 ani - 0.75L

    Moet & Chandon - Sampanie brut Imperial - Aniversare 150 ani - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY

     

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743.  La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene.

     

    Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria numelui Moët (& Chandon). Șampania la care se taie dopul cu spada este o legendă atribuită lui Bonaparte, care obișnuia să celebreze cu șampanie Moët, numeroasele sale victorii militare. 

     

    Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în prezent una dintre cele mai mari părți din regiunea viticolă Champagne.

     

    Pe cei 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite, echipele Moët & Chandon cultivă struguri de calitate superioară din soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Auriu elegant cu perlaj pefect, ce ridică natural la suprafața paharului.

     

    MIROS: Dincolo de eticheta care aniversează 150 de ani, se află o licoare care se lasă lin în pahar și împarte un buchet irezistibil de mere verzi și citrice, prospețimea unor tonuri minerale și parfumul delicat al unor flori albe. După un moment de relaxare, se lasă dezvelite și notele de brioșă, cereale și nuci proaspete.

     

    GUST: Parfumul este vestitorul unui cupaj sofisticat, realizat din peste 100 de vinuri diferite. Dintre aceste vinuri 20 - 30% sunt vinuri de rezervă, selectate special pentru a îmbogăți profilul aromatic și a matura cupajul final. Înainte de a simți aromele finisate, merită menționtă corpolența soiului Pinot Noir, aromele suple ale soiului Pinot Meunier și finețea decisivă a lui Chardonnay. Acest trio puternic aduce un mix somptuos de fructe cu pulpă albă (pere, piersici și mere), efervescență din citrice și un ton de agrișe.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Moët & Chandon este o băutură selectă pentru momente importante. Pentru această șampanie recomandăm meniuri elegante și selecte cu carne albă, pește, preparate pe bază de stridii și sushi.  

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C.

     

    292,19 RON
  • Moet & Chandon - Sampanie brut imperial rose gb - 0.75L Moet & Chandon - Sampanie brut imperial rose gb - 0.75L
    -35%

    Moet & Chandon - Sampanie brut imperial rose gb - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, PINOT MEUNIER, CHARDONNAY

     

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE ROSE BRUT. Moët & Chandon este una dintre șampaniile care ies în evidență indiscutabil, prin tradiția, istoria și eleganța oferită în fiecare cupaj, în orice colț al lumii. Moët & Chandon este un brand francez creat de Claude Moët în 1743.  La scurt timp, șampania sa a fost apreciată în cele mai selecte cercuri ale societății europene.

     

    Marchiza de Pompadour și Împăratul Napoleon Bonaparte sunt doar câteva din primele personalități care au influențat istoria numelui Moët (& Chandon). Șampania la care se taie dopul cu spada este o legendă atribuită lui Bonaparte, care obișnuia să celebreze cu șampanie Moët, numeroasele sale victorii militare. 

     

    Jean-Rémy Moët, a adus șampania bunicului său la standardele unui vin faimos în întreaga Europă, prin extinderea operațiunilor și transporturi internaționale. Moët & Chandon deține în prezent una dintre cele mai mari părți din regiunea viticolă Champagne.

     

    Pe cei 1150 de hectare de pământ bogat în straturi de calcar, cu apă din belșug, soare și temperaturi potrivite, echipele Moët & Chandon cultivă struguri de calitate superioară din soiurile clasice cupajul de șampanie: Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay.

     

     

    ASPECT: Roz cu reflexii de ambră, cu perlaj elegant, ce ridică natural la suprafața paharului.

     

    MIROS: Un buchet fermecător și plin de viață, câștigat din fructe roșii (căpșuni sălbatice, zmeură și cireșe), nuanțe din petale de trandafir și note de condimente (piper negru).

     

    GUST: Parfumul fructat și elegant este vestitorul unui cupaj clasic, realizat din trei mari soiuri proaspete, și alte vinuri, în proporție de 20 - 30%. Vinurile proaspete și cele de rezervă aduc arome bogate, delicate și consistente cupajului final. 

     

    Pinot Noir este un soi intens, Pinot Meunier este echilibrat, iar Chardonnay este elegant și exclusivist. Acest trio versat aduce un mix suculent din fructe de pădure (căpșuni, zmeură și coacăze), pulpă dulce de piersică și prospețime din petale de izmă, revigorată de o ploaie călduță de toamnă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose de vază pe care îl vedem la o masă impodobită de preparate din rață, găscă, brânză proaspătă de capră, mozzarella, mascarpone, salate și tarte irezistibile cu fructe roșii, proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 366,29 RON

    Special Price 239,00 RON

    (-127,29 RON)
  • Laurent Perrier - Sampanie Harmony 0.75L Laurent Perrier - Sampanie Harmony 0.75L

    Laurent Perrier - Sampanie Harmony 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER 

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE CLASSIC DEMI-SEC. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a luat numele Vve Laurent Perrier de la Mathilde Emilie Perrier. Mathilde, văduva lui Eugène Laurent, a decis să își unească numele cu Pierlot și să extindă afacerea.

     

     În 1939, fiica Mathildei a vândut afacerea către Marie-Louise Lanson de Nancourt. În 1948, Bernard, fiul cel mare al doamnei Lanson de Nancourt a fost numit directorul companiei și astfel a început expansiunea și modernizarea companiei Laurent Perrier.

     

    În anii ’50, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier.

    Casa Laurent Perrier a ales pentru această etichetă un cupaj format din Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier. Proprietățile organoleptice sunt diversificate de amestecul cu vinuri de rezervă din peste 55 de culturi diferite și o compoziție de zahăr din trestie, cu vin din același cuvee. Blend-ul final este pus la păstrare timp de trei ani.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu, strălucitor ca un briliant adus în razele soarelui de dimineață.

     

    MIROS: Doar câteva minute sunt necesare pentru a descoperi notele de fructe uscate (migdale și alune), urmate de arome prăjite, rumenite, note de miere și rășină de pin.

     

    GUST: Laurent Perrier oferă acel gust complex al șampaniei create cu muncă și dedicare, diferită de majoritatea vinurilor prin notele bogate de fructe, mai exact pirsică și măr, îmbrățișate subtil de ghimbir puțin condimentat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Această șampanie este create și anume gândită să aducă tot ce e mai bun din meniuri dulci și savuroase. Harmony se înțelege bine cu deserturi și produse de patiserie, care lasă gura apă. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C

     

    285,60 RON
  • Armand de Brignac - Sampanie Brut Gold Velvet bag - 0.75L Armand de Brignac - Sampanie Brut Gold Velvet bag - 0.75L

    Armand de Brignac - Sampanie Brut Gold Velvet bag - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: A.O.C. CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR, CHARDONNAY, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    ȘAMPANIE CLASSIC BRUT. Armand de Brignac este brand-ul de șampanie premium produs de familia Cattier. Descendenții familiei Cattier, aflați a 12-a, și a 13-a generație (Jean-Jacques și fiul său Alexandre Cattier), produc șampania Armand de Brignac în nord estul Franței, în regiunea Champagne, localitatea Rilly-la-Montagne.

     

    Soiurile de struguri folosite de Cattier pentru producția de șampanie sunt Pinot Noir, Pinot Meunier și Chardonnay. Producția implică culegerea manuală a strugurilor, păstrarea în drojdie, în cele mai condiții ale pivnițelor Cattier și maturare în butoaie din stejar francez. Șampania este comercializată în sticle metalice opace cu denumirea brandului și emblema inimii negre, motiv pentru care șampania Armand de Brignac mai este numită și 'asul de inimă neagră'.

     

     

    ASPECT: galben pai  strălucitor, cu inflexii aurii, cu perlaj perfect hipnotizant.

     

    MIROS: Foarte puternic și proaspăt, floral și delicat, vegetal (soc, de flori de câmp și tei), plăcut fructat, cu accente seducătoare de citrice.

     

    GUST: Complex dar lejer și savuros, extrem de proaspăt, lasă chiar o senzație de "crocant". Delicat vegetal și foarte intens fructat (de grapefruit și lămâie, de caise și piersici, mere verzi, ananas, mere golden). Are o foarte buna aciditate, o corpolență medie, și un gust final lung și intens.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Se poate savura doar per se pe șezlongul unui lounge pe marginea oceanului. Răcoritor servit foarte rece ca aperitiv înainte de luarea mesei, sau alături de stridi proaspete, crustacee (crab oceanic, homar, langoustine), fructe de mare, carne de pește în preparate rafinate (sushi, sashimi, file de pește pe pat de piure de mazăre și pesto).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8º C.

     

    1.725,50 RON
  • Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee Gold - 0.75L Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee Gold - 0.75L

    Laurent Perrier - Sampanie La Cuvee Gold - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE. Brand-ul de șampanie Laurent Perrier și primele unități de producție au fost create în 1812 de André Michel Pierlot, care a luat numele Vve Laurent Perrier de la Mathilde Emilie Perrier. Mathilde, văduva lui Eugène Laurent, a decis să își unească numele cu Pierlot și să extindă afacerea.

     

     În 1939, fiica Mathildei a vandut afacerea către Marie-Louise Lanson de Nancourt. Bernard, unul dintre cei doi fii, a preluat afacerea și a învățat tot ceea ce se putea despre șampanie. În 1948 Bernard a fost numit directorul companiei, iar acest moment a marcat început expansiunii companiei Laurent Perrier.

     

    În anii ’50, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de peste 70 de ani, cu modernizările și regulile proprii stilului Laurent Perrier.

    La Cuvee Brut este produs în Tour sur Marne, regiunea Champagne, din soiurile Chardonay (peste 50%), Pinot Noir (peste 30%), Pinot Meunier (între 10-20%), și vinuri din reservă, în proporție de 20-30%.

     

     

    ASPECT:  O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.

     

    MIROS: La Cuvee Brut oferă un parfum delicat și proaspăt de fructe, ce se ridică cu armonie în jurul paharului. Acest parfum creat să evoce natura și arta creației are nevoie de câteva momente pentrua dezvălui și notele de fructe cu sâmbure tare.  

     

    GUST: Fructe difuze, finețe și efervescență care determină o schimbare constantă a mixului de arome, cu un finish lung și satisfăcător.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O șampanie recomandată la aperitive, meniuri diverse din carne de pasăre și cele mai bune preparate din pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C

     

    285,60 RON
  • Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Metal Zebre - 0.75L Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Metal Zebre - 0.75L

    Laurent Perrier - Sampanie Cuvee Rose Metal Zebre - 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR, PINOT MEUNIER

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE BRUT ROSE. Casa Laurent Perrier a fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a luat numele Vve Laurent Perrier de la Mathilde Emilie Perrier. Mathilde, văduva lui Eugène Laurent, a decis să își unească numele cu Pierlot și să extindă afacerea. În 1939, fiica Mathildei a vândut afacerea către Marie-Louise Lanson de Nancourt. În 1948, Bernard, fiul cel mare al doamnei Lanson de Nancourt a fost numit directorul companiei și astfel a început expansiunea și modernizarea companiei Laurent Perrier.

     

    În anii ’50, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute. Aceste condiții sunt respectate de 70 de ani, cu tehnologie modernă și reguli proprii stilului Laurent Perrier. 

     

     

    ASPECT: Seducător, strălucitor, de un roz pal de zmeură cu accente de somon crud.

     

    MIROS: Intens și proaspăt, elegant, floral, plăcut fructat, de căpșuni, fraguțe, cireșe și mure.

     

    GUST: Bine structurat, echilibrat, extrem de proaspăt și puternic fructat (căpșuni, coacăze roșii și mure), are o corpolență medie și o aciditate ridicată, este de un gust final remanent savuros și lung.

    ASOCIERE CULINARĂ: Datorită eleganței produsului se recomandă asocierea cu preparate rafinate, cu stridii sau caviar la amuse bouche, cu tartar de somon la antreu, cu Surf & Turf la felul principal (File Mignon de vită Wagyu din Japonia și homar din America de Nord). Potrivit și la desert, cu un mousse de ciocolată belgiană nu foarte dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12ºC.

     

    452,20 RON
  • Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle NO 24 GP- 0.75L Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle NO 24 GP- 0.75L

    Laurent Perrier - Sampanie Grand Siecle NO 24 GP- 0.75L

    REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    ȘAMPANIE. Casa Laurent Perrier au fost creată în 1812 de André Michel Pierlot, care a luat numele Vve Laurent Perrier de la Mathilde Emilie Perrier. Mathilde, văduva lui Eugène Laurent, a decis să își unească numele cu Pierlot și să extindă afacerea.

     

    În 1939, fiica Mathildei a vândut afacerea către Marie-Louise Lanson de Nancourt. În 1948, Bernard, fiul cel mare al doamnei Lanson de Nancourt a fost numit directorul companiei și astfel a început expansiunea și modernizarea companiei Laurent Perrier. În anii ’50, Laurent Perrier, a fost unul dintre primii producători care au folosit rezervoare de oțel și fermentație la temperaturi scăzute.

     

    Grand Siecle înseamnă anul perfect, un concept bazat pe o singură observație: probabil că natura nu va oferi în nici un an acele soiuri pentru vinul perfect, dar mulțumită artei cupajului, maeștrii din vinaria Laurent Perrier, reușesc să atingă perfecțiunea. Grand Siecle este rezultatul amestecului dintre soiuri culese în urmă cu 20 de ani, 50 ani, sau chiar 100 de ani (numite vitnage), și alese special pentru acest sortiment. Fiecare cupaj este compus din generații diferite și perioade de maturare diferite, de aceea, fiecare șampanie va avea caracteristici ușor diferite.

     

     

    ASPECT:  O culoare clară de galben pal ce pune în evidență perlajul fin și persistent.

     

    MIROS: Parfumul șampaniei Grand Siecle este compus din note de fructe proaspete și călite, însoțite de o tentă, aproape insesizabilă, de miere.

     

    GUST: Această iterare combină subtilitatea cu puterea, într-un echilibru greu de imitat. Floral si extrem de fructat (pere copate, mere golden coapte, caise și piersici, lămâie și lime).

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Terină din somon afumat, plăcintă cu carne de porc, creveți, midii, stridi și alte fructe de mare, caviar, legume sau mezeluri fine, ușoare. Se poate asocia și cu file de carne roșie, muschiuleț de porc sau vită (Wagyu din Kobe sau Angus), pregătite simplu, cu sosuri ușoare, cu garnitură de legume sote și trufe albe, sau piure de morcovi și brocoli.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  8 - 10°C

     

    743,75 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă