Vinuri Moldovenesti

Cui nu-i place sa se delecteze din cand in cand cu un vin bun? Aceasta bautura alcoolica este populara in intreaga lume, datorita aromei sale deosebite, dar si a faptului ca are efecte benefice pentru sanatate. Daca si tu apreciezi un vin de calitate, atunci trebuie sa stii ca Republica Moldova este pe locul 19 in lume la producerea si exportarea acestei bauturi alcoolice.


De aceea, pe Beicevrei.ro vei gasi o gama variata de vinuri moldovenesti la cele mai bune preturi! Facem tot posibilul sa iti punem intotdeauna la dispozitie o colectie variata de sortimente, pentru ca tu sa te bucuri de aromele tale preferate oricand iti doresti!


Achizitioneaza vinuri moldovenesti si te vei bucura de calitate la preturi avantajoase. Rezultatele muncii din sectorul viticol al acestei tari sunt excelente, asa ca vei fi surprins de gustul, culoarea si aroma sortimentelor de vinuri moldovenesti. In prezent, Republica Moldova pune accentul pe calitate, folosind cele mai performante tehnologii pentru producerea vinului, iar rezultatele sunt pe masura efortului! Acum poti savura vinuri moldovenesti excelente care pot multumi toate gusturile si preferintele.


Beicevrei.ro este magazinul online pe care il cauti atunci cand vrei sa achizitionezi cele mai bune vinuri moldovenesti. Avem sortimente care apartin unor crame cunoscute, precum Domeniile Davidescu, Purcari, Gitana si Ascani. Ti-am pregatit o selectie speciala de vinuri moldovenesti la preturi irezistibile! Meriti sa te rasfeti cu bauturi alcoolice de calitate, iar pe Beicevrei.ro vei gasi intotdeauna sortimentele pe care le cauti! Profita acum de ofertele speciale si achizitioneaza cele mai bune vinuri moldovenesti!

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
  • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul de Aligote și Muscat Ottonel, este obținut din struguri ale celor două soiuri, recoltați și selectați manual, supuși vinificației prin metoda clasică și lăsați la maturat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

     

    MIROS: Floare de portocal, mandarină, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

     

    GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

    34,30 RON
  • Gitana - Classico Saperavi Magnum 2017 - 1,5L Gitana - Classico Saperavi Magnum 2017 - 1,5L

    Gitana - Classico Saperavi Magnum 2017 - 1,5L

    REGIUNE / TARA: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA
    SOIUL / SOIURI: SAPERAVI
    VOL. ALC.: 13.5%

    Strugurii sunt recoltaţi manual, iar fermentaţia are loc timp de 20 de zile, în căzi mari de stejar. În timpul fermentării nu sunt folosite produse chimice, fermenteaza sub actiunea drojdiilor indigene. Aceste lucruri permit îmbogăţirea maximă a vinului cu elemente care să-i asigure o culoare intensă și o structură echilibrată

    Vizual: roşu rubiniu intens, cu nuanţe purpurii.
    Olfactiv: aromă fină, complexă și bogată de fructe și prune uscate, la care se adaugă nuanţele de ciocolată.
    Gustativ: gust intens și complex, cu o astringenţă bine temperată, taninuri bogate și un post-gust rafinat prelung, cu note de piper.
    Recomandari culinare: Se potrivește cu carnea de miel sau de vânat, cu legume proaspete și brânzeturi mature sau semimature
    Temperatura recomandata de consum: 16-18 ° C

    Potential de invechire: Se poate consuma cu o uşoară învechire (2-3 ani). Maturarea necesită timp, dar calităţile vinului se păstrează foarte bine (7 ani si mai mult) și se intensifică gustul de frișcă în buchetul său complex.
  • Asconi - Sol negru Malbec 2016, 0.75L Asconi - Sol negru Malbec 2016, 0.75L

    Asconi - Sol negru Malbec 2016, 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CODRU / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MALBEC

     

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Asconi este o afacere de familie, originară din Republica Moldova, care si-a ridicat primele instalații de producție în 1994. În 10 ani de la fondare, Asconi a plantat peste 500 de hectare de vie în apropierea satului Geamăna, din raionul Anenii Noi, la o distanță de 10 kilometri de vinărie.

     

    Pe terenurile din Republica Moldova, Asconi cultivă soiuri populare din Europa Centrală: Cabernet-Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sauvignon-Blanc, Muscat, Riesling, Malbec, Pinot Noir, și soiuri cultivate în Europa de Est, cum ar fi Fetească Albă si Fetească Neagră.

     

    În vinăria Asconi este folosită tehnologie modernă și metode de vinificare tradițională, pentru vinuri albe, roșii și rozeuri seci, vinuri de desert si vinuri tari. Maturarea vinurilor roșii are loc în butoaie din stejar american, unguresc și francez, iar majoritatea vinurilor albe sunt proaspete, cu excepția a două soiuri (Chardonnay și Riesling), care sunt fermentate sau maturate în stejar.

     

     

    ASPECT: Rubiniu granat, limpede.

     

    MIROS: Malbec este un soi de origine franceză, consistent și sofisticat în orice parte a lumii. Varianta de Malmbec de la Asconi, bucură simțurile cu un parfum natural de mure, prune, cireșe negre și condimente.

     

    GUST: În vinăria Asconi, majoritatea vinurilor sunt maturate, iar Malbec este încă un exemplu de vin monosoi roșu, îmbogățit de cele 12 luni petrecute în barique-uri din stejar. Perioada de maturare păstrează perfect aromele proaspete, vioaie, de fructe roșii, textura cu tanini moi și aciditate potrivită.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Malbec se face remarcat la mesele cu preparate din vânat, ciuperci, fasole și brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

  • Gitana - Premium - Lupi (cs + me + sa) 2016 - 0.75L Gitana - Premium - Lupi (cs + me + sa) 2016 - 0.75L

    Gitana - Premium - Lupi (cs + me + sa) 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile din moldova sunt cunoscute de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat ce a mai rămas din vinărie și crama Țiganca, valoroasă datorită beciurilor de păstrare și maturare a vinurilor pentru colecții și reserve prețioase. Familia Dulgher a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare în prezent), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri produse cu tradiție în vinăria Țiganca.

     

    Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exportul de vinuri în Europa, cât și în Asia – în 2017 au fost exportate primele loturi în Japonia, China și Coreea de Sud.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu cu reflexii de purpuriu.

     

    MIROS: Gitana ofară o nouă definiție cuvântului ‘intrigant’, atunci când vorbim de cupaje de Cabernet Sauvignon, Merlot și, în acest caz, Saperavi. Lupi este complex și are nevoie de câteva minute pentru a scote la suprafață notele intense de fructe roșii și negre, ciocolată, lemn dulce și cafea bine prăjită.

     

    GUST: Cele trei soiuri se au împărțit frățește arome și tonuri elegante pentru a bucura papilele cu dulceața de mure și prune zemoase. Se simt și accente de fructe uscate pe ramuri de lemn dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin delicios la preparate de vită – atricot de Black Angus pe grătar, la tigaie cu unt și piper negru, sau un mușchiuleț de vită la cuptor, cu cartofi fierți. Potrivit și alături de brânzeturi tari produse în Franța, Italia, sau Spania (Cheddar, Parmesan, Asiago, Manchego).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L

    Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

    Chardonnay de Purcari va rămâne pentru totdeauna regele vinurilor albe: superb, distins și intens.

     



    ASPECT: Auriu deschis, cu nuanțe de chihlimbar.

     

     

    MIROS: Note intense de fructe exotice, învăluite în accente florale.

     

    GUST: Plin, opulent, complex, cu note de migdală și vanilie, urmate de un post gust prelung, dominat armonios de nuanțe de stejar din butoiul de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul se potrivește foarte bine alături de brânzeturi proaspete, la aperitiv, sau alături de salate de crudităţi, sau preparate pe bază de carne de pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -10%

    Gitana - Autograf - Cabernet Sauvignon 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile din Moldova sunt cunoscute de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat ce a mai rămas din vinărie și crama Țiganca, valoroasă datorită beciurilor de păstrare și maturare a vinurilor pentru colecții și reserve prețioase. Familia Dulgher a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare în prezent), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri produse cu tradiție în vinăria Țiganca.

     

    În cazul vinurilor din gama Autograf, în Crama Gitana strugurii sunt macerați pe boștină și fermentați cu ajutorul drojdiei în cuve de lemn de stejar timp de 20 de zile. Profilul aromatic al acestui Cabernet Sauvignon este cizelat de o maturare controlată timp de 14 luni în butoaie de stejar provenite din Krasnodar.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens, limpede.

     

    MIROS: Cabernet-ul anului 2016 este complex, de aceea degustare necesită mai multe încercări tihnite în care să se descifreze labirintul de arome. Totul începe cu aromele intense de mure, cacao și cafea, cu note de piper negru.

     

    GUST: Odată ajuns la nivelul gustativ vinul îți continuă detașat parada de arome de coacăze negre și roșii, taninuri puternice și astringență temperată, în final.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cel mai îndrăzneț dintre soiurile roșii, Cabernet Sauvignon merită savurat la mesele cu carne afumată, carne la grătar, bucate bine condimentate, mancare cu ciuperși și legume prăjite.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 55,23 RON

    Special Price 49,71 RON

    (-5,52 RON)
  • Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13,5% Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13,5%

    Purcari - Rara Neagra de Purcari rosu 2019 - 0.75L, Alc: 13,5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu tentă roșiatică de rodie.

     

    MIROS: Rara Neagră este un soi care iese ușor în evidență prin colajul îndrăzneț și deloc pretențios al aromelor complexe cu accente de ciocolată și prune.

     

    GUST: După un moment de repiro, necesar pentru acest monosoi roșu baricat timp de 6 luni, își face apariția gustul plin, catifelat, cu note de fructe uscate și vanilie. Fructele roșii și nuanțe fine de stejar se anunță subtil în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit alături de un biftec din carne de porc, un șnițel suculent și carne de vită la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Purcari - Sauvignon blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Sauvignon blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -10%

    Purcari - Sauvignon blanc 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Galben pai strălucitor.

     

    MIROS: Purcari oferă un vin obținut din 100% struguri din soiul Sauvignon Blanc. Un vin cu o prospețime debordantă, oferită de citrice (grepfrut și lime), completate de fructe exotice și nuanțe florale, discrete.

     

    GUST: Aromă mai intensă de fructe proaspete și aciditate medie. Răcoritor, ușor acidulat, cu post gust scurt spre mediu.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mese cu pui la grătar sau la cuptor cu legume, pește, mai cu seamă biban de mare, mese cu brânzeturi franțuzești din lapte de capră (Crottin de Chavignol) și salate de vară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 34,03 RON

    Special Price 30,63 RON

    (-3,40 RON)
  • Purcari - Rose de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 13.5% Purcari - Rose de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Purcari - Rose de Purcari 2019 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, RARĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani. 

     

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

     

    ASPECT: Rose - foiță de ceapă.

     

    MIROS: Rose-ul de Purcari este un cupaj curajos din trei soiuri, recoltate manual și vinificate tradițional, ce oferă arome de fructe roșii și fructe exotice.

     

    GUST: Purcari oferă un vin suav, cu note de caise, piersici și coacăze ce se strecoară cu finețe în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la gustări mediteraneene, brânzeturi aromate și cheesecake la desert.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRA, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri care evocă măiestria omului și dulceața naturii.

     

    Fetească Neagră este un soi vechi cu origini în Romania, iar Malbec provine din Franța, este unul dintre cele șase soiuri acceptate în cupajul roșu de Bordeaux, și din ce în ce mai popular în America de Sud (Argentina și Chile). După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, fructe de pădure, cacao, coacăze negre, scorțișoară, piper ngru.

     

    GUST: Plin, echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust catifelat de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARA NEAGRA, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul obținut de Domenii Davidescu este rezultatul unui cupaj din două soiuri din Europa de Est. Rară Neagră, sau Băbeasca Neagra cum mai este cunoscută în țara noastră, este un soi vechi cu origini în Moldova, iar Saperavi provine din Georgia. După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, cireșe negre, scorțișoară, cu note de lemn dulce, piper și coajă de pâine.

     

    GUST: Catifelat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul de Sauvignon Blanc și Riesling, este obținut din struguri ale celor două soiuri recoltați și selectați manual apoi supuși vinificației prin metoda clasică.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Agrișe, lămâi verzi, note minerale, coacaze roșii și grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund, fructat și post-gust lung cu nuanțe de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  12 - 14°C

     

    24,69 RON
  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Sorginte rose, demisec, este un vin de o calitate ireproșabilă, inspirație pentru emoții autentice, care te fac să revii la origini și adevăr.  

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare sau orice tip de salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14 ̊ °C

     

    29,45 RON
  • Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonny  2017 - 0.7L Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonny  2017 - 0.7L
    -10%

    Preț normal: 48,43 RON

    Special Price 43,59 RON

    (-4,84 RON)
  • Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14% Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14%
    -10%

    Purcari - Merlot de Purcari 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    Fondat în 1827 Chateau Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

     

    Prima sa medalie de Aur a fost acordată în 1878 la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a lui Negru de Purcari, care a depășit chiar vinurile Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au caștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale ca Decanter, Concours Mondial de la Bruxelles, Challenge International du Vin, precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

    VIN ROȘU SEC. Merlot de Purcari este asemenea catifelei – delicat la atingere, dar cu o structură complexă, care impresionează.

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Fin de micșunea și saftian.

     

    GUST: Catifelat, cu o astringență plăcută și cu nuanțe de stejar, mure şi trandafir este accentuat printr-un postgust de durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Sortimentul se potrivește foarte bine cu preparate pe bază de carne, cum ar fi piept de rață afumat, biftec de porc sau aperitive cu prosciutto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 34,03 RON

    Special Price 30,63 RON

    (-3,40 RON)
  • Gitana - Autohtone - Rosu de Gitana 2018 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Autohtone - Rosu de Gitana 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Gitana - Autohtone - Rosu de Gitana 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile din Moldova sunt cunoscute de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat ce a mai rămas din vinărie și crama Țiganca, valoroasă datorită beciurilor de păstrare și maturare a vinurilor pentru colecții și reserve prețioase. Familia Dulgher a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare în prezent), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri produse cu tradiție în vinăria Țiganca.

     

    Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exportul de vinuri în Europa, cât și în Asia – în 2017 au fost exportate primele loturi în Japonia, China și Coreea de Sud.

     

     

    ASPECT:  Roșu rubiniu, intens și limpede, evidențiat de contrastul ales dintre eticheta albă și culoarea vinului, observată prin sticla verzuie.

     

    MIROS: Roșu de Gitana este un vin pentru toate momentele în care dorești savoare, liniște și un parfum decent de mure și marochin.

     

    GUST: Un vin corpolent, cu arome intense de fructe negre, coapte de soare și de foc, cu taninuri moi, ce oferă un post gust mediu spre lung. Un cupaj intens pentru o degustare liniștită cu arome simple, ce aduc gânduri bune despre locuri și oameni.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive, preparate ușoare pe bază de peşte, carne albă pe grătar, brânzeturi. La desert, alături de plăcinte moldovenești.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă