Vin sec

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
  • Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14% Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14%
    -35%

    Luigi Tacchino - Barbera del Monferrato, rosso, Albarola 2009 - 0,75L, Alc: 14%

    PRODUCATOR / PODGORIE: LUIGI TACCHINO
    ANUL DE RECOLTA: 2009
    REGIUNE / TARA: D.O.C. / PIEMONTE / ITALIA
    SOIUL / SOIURILE: BARBERA

    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Are o culoare mata, usor terna, de o nuanta de un rosu rubiniu cu note de grena.

    MIROS: De o intensitate relativ ridicata, foarte bogat fructata (prune, afine, dude negre, coacaze si mure), delicat lemnoasa si vegetala, completate cu arome subtile mineral.

    GUST: De o corpolenta medie, cu o aciditate usor ridicata, proaspata si fructata; confirma paleta aromatica fructata identificata prin miros, intreg spectru de fructe amintite si cel al aromelor vegetale si minerale. Gustul final este relativ lung, usor astringent, savuros si delicat dulceag. Un vin lejer si echilibrat.

    ASOCIERE CULINARA: Langa carne de porc, vita sau miel, pe grill sau pe gratar insotite de sosuri vanatoresti, sosuri brune sau pe baza de trufe acolo unde este cazul (mici, cotlete de berbecut, pastrama de oaie, ceafa de porc, ficatei si legume frigarui, carnati cruzi, neafumati, pregatiti pe gratar), carne de pasare la rotisor, sau mezeluri din carne de porc, curcan, oaie si capra: carnati de Plescoi, babic, salam de vara, salam de Sibiu, carnati uscati, crenvusti de Brad din carne de oaie si capra.

    TEMP. DE SERVIRE: 16-18º C (Nu se recomanda decantarea)

    Preț normal: 75,20 RON

    Special Price 49,13 RON

    (-26,07 RON)
  • Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

    Liliac Transylvania - Unexpected 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    După 1989 transilvănenii au reluat producția de vin situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș. Vinurile Liliac sunt printre cele mai apreciate din regiune şi sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Unexpected este un vin obținut fără intenție. În timpul fermentaţiei pentru vinul clasic de Sauvignon Blanc, temperatura din cisterne a crescut necontrolat. Vinul a fost încercat şi cu toate ca a fost o greşeală, profilul aromatic i-a inspirat pe cei din crama Liliac să îl păstreze și să îi ofere o etichetă aparte.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Seducător, intens, ca un vin din Lumea Nouă, surprizător prin parfumul lăsat de fructele de livadă și fructe exotice cu nuanțe ce așteaptă să fie descoperite în gust.

     

    GUST: Un Sauvignon Blanc  în stil tradiţional care defilează cu aromele sale de fructe exotice, crescute prin toate colțurile lumii, însoțite de tonuri vegetale şi migdale.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin prietenos cu cei care vor preparate gourmande și gourme. În orice caz, recomandăm acest vin la mese cu pui, curcan, pește (biban, păstrav, cod, calcan, halibut), fructe de mare, brânză și cașcaval, sparanghel, verdețuri sotate și lasagna vegetariană.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • D. Vladoi - Ravak rosu 2016 - 0.75L D. Vladoi - Ravak rosu 2016 - 0.75L

    D. Vladoi - Ravak rosu 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu închis.

     

    MIROS: Fructe roșii amestecate cu arome elegante și intense.

     

    GUST: Un vin cu profil aromatic relaxat, ce tinde să fie proaspăt mulțumită aromelor de fructe, cu taninuri de intensitate ușoară spre medie. După fructe roșii singura arome care le concurează este cea de lemn de stejar. Vinul este ușor baricat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu sec pentru preparate din carne de porc, friptură de vită marinată în vin și presărată cu puține condimente.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

  • D. Vladoi - Ravak rose 2017 - 0.75L D. Vladoi - Ravak rose 2017 - 0.75L

    D. Vladoi - Ravak rose 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Roz - foiță de ceapă.

     

    MIROS: Rose-ul de Pinot Gris este un vârf de lance pentru Domeniul Vlădoi, sau mai mult de atât, săgeata care nimerește preferințele românilor. Rozul strălucitor atrage la parfumul cu note fine de trandafir și bomboane dulci.

     

    GUST: Mai departe, parfumul din Ravak rose duce la gustul revigorant cu nuanță de dulceață de trandafir.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu poftă de viață, potrivit la mesele cu piept de pui cu spanac și rucola, pește, sau fructe de mare stropite cu sos de vin și unt.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • D. Vladoi - Ravak alb 2017 - 0.75L D. Vladoi - Ravak alb 2017 - 0.75L

    D. Vladoi - Ravak alb 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ REGALĂ, SAUVIGNON BLANC, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12.4%

     

    VIN ALB SEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Ravak este un cupaj creat cu inspirație din trei soiuri, două autohtone și unul cu origini franceze, unite pentru a surprinde cu delicatețea parfumului de busuioc, piersici proaspete și tei înflorit.

     

    GUST: Aromele de fructe și flori de tei trimit la o dimineață răcoroasă de vară, completată de prospețimea unei licori cu gust de citrice (lime) și agrișe ușor necoapte.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Înainte de apusul soarelui, la umbra pomilor sau a boltei împodobite de viță, acest vin își găsește locul la o masă cu preparate din pește cu ierburi aromate, fructe de mare în sos de vin și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay reserve 2016 - 0.75L D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay reserve 2016 - 0.75L

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Chardonnay reserve 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ALB SEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile și a început producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Chardonnay Reserve este un vin clasic din soiul francez, vinificat tradițional, pentru a păstra cu stil note confortabile de fructe și flori încântătoare.

     

    GUST: Un vin natural, maturat în barique-uri din stejar, ce păstrează arome consistente de fructe cu pulpă albă și note de iasomie și vanilie. În urma notelor proaspete, vinul își arată corpul onctuos, păstrat și în post gust.   

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb deosebit pentru mese cu preparate din porc și pasăre (de curte), pește pe grătar, la cuptor sau în salate din bucătăria mediteraneeană. Bun și alături de salate vegetariene și alte feluri vegetariene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Merlot & Feteasca neagra 2016 - 0.75L D. Vladoi - Ion Vladoi - Merlot & Feteasca neagra 2016 - 0.75L

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Merlot & Feteasca neagra 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR – DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile și a început producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Rubiniu, cu ușoare reflexii roșiatice.

     

    MIROS: Domeniul Vlădoi oferă un cupaj interesant cu un buchet impecabil din note de fructe de livadă ce stau fruntașe, urmate fructe negre amestecate, ce stau în tonuri timide de fundal.

     

    GUST: Un cupaj curios între soiurile Merlot și Fetească Neagră. Soiul francez a contribuit cu ceva mai mult zahăr decât ne așteptam, iar Feteasca este echilibrată. Gustul aduce note cunoscute de prună uscată, afumată și poame negre de pământ.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gama Ion Vlădoi ne oferă un vin roșu sec, bun de pus la mesele bogate în meniuri din carne de vită, la grătar, la gril sau la cuptor, într-o tocăniță cu carne de vânat (căprioară).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Pinot Grigio Fumee 2017 - 0.75L D. Vladoi - Ion Vladoi - Pinot Grigio Fumee 2017 - 0.75L

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Pinot Grigio Fumee 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.9%

     

    VIN ROSE SEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile și a început producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Rose somon, strălucitor.

     

    MIROS: Pinot Grigio Fume este un vin rose cu buchet format din arome de fructe și caramel la o intensitate potrivită, plăcută.  

     

    GUST: Un rose baricat și tratat cu multă delicatețe ce păstrează pentru papilele gustative acele arome proaspete de vanilie, fructe (căpșuni, mere verzi, citrice), caramel și o esență de lemn afumat. Post gust fructat, plăcut, mediu spre lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Încercați acest vin la o masă cu friptură de vițel la grătar, la cuptor, cu sos de vin, alături de pui sau pește și fructe de mare aburite, cu legume natur.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • D. Vladoi - Ion Vladoi - Feteasca neagra rose 2017 - 0.75L D. Vladoi - Ion Vladoi - Feteasca neagra rose 2017 - 0.75L

    D. Vladoi - Ion Vladoi - Feteasca neagra rose 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Niculae Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile și a început producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Rose cu reflexii aurii, strălucitoare.

     

    MIROS: Feteasca Neagră a anului 2017, vinificată în rose, împarte un buchet de mure, prune sau vișine negre.

     

    GUST: Un vin din soi românesc, mândru și bogat în arome de fructe roșii și trandafir, ce dezvoltă viguros pe bolta palatină. Final dulce din zahăr ars, cu aciditate și mineralitate medie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose tânăr din soi roșu românesc pe care il recomandăm la mesele bogate în mâncăruri preparate din carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste de casă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

  • Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018 Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018

    Lamblin Fils - Bourgogne Aligote, AOP, blanc 0.75L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE

     

    VOL. ALC.: 12,5%

     

    VIN ALB SEC. Familia Lamblin deține loturi extinse de pământ în Franța, Regiunea Bourgogne (Chablis), încă din anul 1690. Numele Lamblin se alătură celor care lucrează cu grijă și experiență cele mai bune soiurile franceze și le vinifică tradițional, cu ajutorul tehnologiei moderne, pentru a obține vinuri de excepție. Vinurile albe și roșii, monosoi și cupaj aduc apreciere și recunoștere cramei Lamblin Fils, regiunii Burgundia și nu în ultimul rând, Franței.

     

     

    ASPECT: Are o culoare de un galben auriu deschis, cu note delicate de verzui.

     

    MIROS: Mirosul este curat, extrem de proaspăt, plăcut fructat (mere verzi și citrice), cu ușoare accente de fum.

     

    GUST: Seducător, proaspăt și plăcut, este ușor fructat și intens floral, si de un gust remanent persistent și citric. Un vin lejer și răcoritor.

    ASOCIERE CULINARĂ: Este perfect a fi consumat doar per se ca aperitiv, în amestec cu un lichior de coacăze negre după rețeta clasicului Kir, sau lângă aperitive și antreuri din fructe de mare și pește, și asezonate cu mamaliguță, sparanghel sau spanac sote. La finalul mesei, poate fi servit cu brânzeturi tari, garnisite cu mere uscate și struguri proaspeți.

     


    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC.

     

  • Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L
    -10%

    Segarcea - Elite - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. Din acel moment a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu denumire de origine controlată.

     

    După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță, arhitectura originală din timpul monarhiei și crama. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinuri seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Sauvignon Blanc din gama Elite este un vin tânăr, care păstrează notele proaspete de drupe (piersici, caise, zarzăre), pepene galben, flori uscate și citrice.

     

    GUST: Vinul scaldă papilele și aduce arome dulci de la celeași drupe ce se simt acum mai bogate, amestecate cu alte fructe de livadă. Alături de fructe se simt note de flori sensibile și elegante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate pe care îl recomandăm ușor răcit alături de preparate din pește, fructe de mare, brânzeturi și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 32,73 RON

    Special Price 29,46 RON

    (-3,27 RON)
  • Gitana - Premium - Lupi (CS+ME+SA) 2016 - 0.75L Gitana - Premium - Lupi (CS+ME+SA) 2016 - 0.75L

    Gitana - Premium - Lupi (CS+ME+SA) 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Republica Moldova este cunoscută de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat vinăria și crama Țiganca, a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri tradiționale. Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exporturile în state din Europa și Asia.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu cu reflexii de purpuriu.

     

    MIROS: Gitana ofară o nouă definiție cuvântului ‘intrigant’, atunci când vorbim de cupaje de Cabernet Sauvignon, Merlot și, în acest caz, Saperavi. Lupi este complex și are nevoie de câteva minute pentru a scote la suprafață notele intense de fructe roșii și negre, ciocolată, lemn dulce și cafea bine prăjită.

     

    GUST: Cele trei soiuri se au împărțit frățește arome și tonuri elegante pentru a bucura papilele cu dulceața de mure și prune zemoase. Se simt și accente de fructe uscate pe ramuri de lemn dulce.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin delicios la preparate de vită – atricot de Black Angus pe grătar, la tigaie cu unt și piper negru, sau un mușchiuleț de vită la cuptor, cu cartofi fierți. Potrivit și alături de brânzeturi tari produse în Franța, Italia, sau Spania (Cheddar, Parmesan, Asiago, Manchego).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Avincis - Pinot Noir 2015 -  0.75L Avincis - Pinot Noir 2015 -  0.75L
    -10%

    Avincis - Pinot Noir 2015 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani. Vinul de Pinot Noir este doar un exemplu de succes din gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, prin care Avincis promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa.

     

    Pinot Noir este un soi cultivat recent în pământul fertil din dealurile Drăgășanilor. Din strugurii recoltați în anul 2014, Avincis a ales să țină la păstrare 50% din must, în baricuri din stejar, pentru o perioadă de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Rubiuniu intens.

     

    MIROS: Un vin minunat cu buchet rar de căpșuni și cireșe ușor condimentate.

     

    GUST: Cele 12 luni de maturare au fost de ajuns pentru a șlefui aromele naturale din struguri, dar și pe cele din butoaie, într-un etalon al generozității și echilibrului îndreptat spre perfecțiune, cu tanini bine integrați, ce se alătură călătoriei.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin monosoi 100% Pinot Noir este bine primit la mese cu preparate din carne de vită în sos de ciuperci, carne de pui, cocoș sau fazan înăbușit în vin, cu usturoi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

    Preț normal: 65,45 RON

    Special Price 58,91 RON

    (-6,54 RON)
  • Corcova Reserve - Syrah 2016 -  0.75L Corcova Reserve - Syrah 2016 -  0.75L

    Corcova Reserve - Syrah 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Primele mențiuni apar în timpul dacilor, iar prezența documentată a viilor din Mehedinți, este stabilită în secolul al XVI-lea.

     

    Viile și vinul din Corcova sunt parte din cele mai dragi amintiri ale nobililor și scriitorilor români și francezi din secolele XIX - XX. După perioada comunistă, în anul 2005, oamenii pasionați și dedicați din echipa Corcova, au extins domeniile, au restaurat cramele apoi au luat asupra lor cea mai grea sarcină - să reclădească faima vinurilor din Corcova.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Roșu vișiniu puternic cu ușoare reflexii violacee.

     

    MIROS: Un Syrah calm ce își etalează notele puternice de fructe, urmate de note lemnoase, bine integrate, mulțumită maturării în butoaie de stejar românești și franțuzești.

     

    GUST: Elegant, puțin experimentat de aromele de condimente (piper, cuișoare, nucșoară), întrepătrunse cu un ton de ciocolată fină. Se fac simțiți și taninii catifelați, apoi totul evoluează către notele finale de pielărie și pâine prăjită.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Nelipsit la mesele cu carne roșie gătită la cuptor, în sosuri condimentate / cu vin și ciuperci sălbatice (sau trufe), vânat mic (iepure), și brânzeturi fine, maturate.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    Corcova Reserve - Pinot Noir 2011 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROȘU SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Primele mențiuni apar în timpul dacilor, iar prezența documentată a viilor din Mehedinți, este stabilită în secolul al XVI-lea.

     

    Viile și vinul din Corcova sunt parte din cele mai dragi amintiri ale nobililor și scriitorilor români și francezi din secolele XIX - XX. După perioada comunistă, în anul 2005, oamenii pasionați și dedicați din echipa Corcova, au extins domeniile, au restaurat cramele apoi au luat asupra lor cea mai grea sarcină - să reclădească faima vinurilor din Corcova.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis.

     

    MIROS: Un Pinot Noir ales să cucerească prin parfumul bogat de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Complex, delicat, fructat și sec. Generos în taninuri, urmați de note lemnoase din stejar, ușor vanilat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm alături de preparate din carne roșie, preparate condimentate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 17 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L

    Corcova Reserve - Chardonnay 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Viticultura din Mehedinți pare să fi fost dintotdeauna o resursă și o parte din viața localnicilor. Primele mențiuni apar în timpul dacilor, iar prezența documentată a viilor din Mehedinți, este stabilită în secolul al XVI-lea.

     

    Viile și vinul din Corcova sunt parte din cele mai dragi amintiri ale nobililor și scriitorilor români și francezi din secolele XIX - XX. După perioada comunistă, în anul 2005, oamenii pasionați și dedicați din echipa Corcova, au extins domeniile, au restaurat cramele apoi au luat asupra lor cea mai grea sarcină - să reclădească faima vinurilor din Corcova.

     

    Pe domeniile Corcova, întinse pe 55 de hectare, parte din vechea moșie a boierilor pământeni din familia Bibești, au fost replantate soiuri românești și soiuri furnizate de Pepinieres Hebinger din Franța: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Muscat Ottonel, Chardonnay, Sauvignon Blanc.

     

     

    ASPECT: Galben deschis cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Culoarea frumoasă și clară a acestui Chardonnay, atrage în continuare prin aromele de citrice cu note lemnoase din lemn de stejar și fructe uscate în coajă din lemn.

     

    GUST: Vioi, intens, Corcova Chardonnay continuă experiența revelatoare: începem cu aromele de citrice, unt, ce promite o consistență bogată, note de stejar, completate de fructe uscate în coajă lemnoasă (nuci, migdale) și puțin cedru.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un Chardonnay clasic demn de o masă bogată in preparate din carne de curcan împănată, carne de prepeliță, meniuri cu pește (somonon, ton, sushi, sashimi) și fructe de mare cu paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 13°C.

     

  • Prince Stirbey - Novac 2017 - 0.75L Prince Stirbey - Novac 2017 - 0.75L

    Prince Stirbey - Novac 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NOVAC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile produse pe domeniul Știrbey din Drăgășani au tradiție de peste 120 de ani, însă perioada comunistă a afectat producția și zeci de ani vinurile Știrbey au fost date uitării.

     

    Renașterea numelui Știrbey în lumea vinurilor românești a fost posibilă mulțumită descendentei Prințului Barbu Știrbey - Baroneasa leana Kripp-Costinescu și a soțului acesteia, care au descoperit zona Drăgășani în 1999. Cele două personalități s-au îndrăgostit de locuri, de oameni, de tradiția lor în munca viilor și arta de a produce cele mai bune vinuri din regiune.

     

    În prezent, Prince Știrbey produce vinuri liniștite și spumante, monosoi și cupaj, din soiuri românești cu origini vechi, dar și din soiuri (cu origini franceze), cultivate în întreaga lume pentru vinuri clasice, de calitate.

     

    Novac este rezultatul științei de încrucișare a două soiuri din zone asemănătoare, Negru Vartos din România și Saperavi din Georgia. Acest soi unic leagă două regiuni viticole din Europa și este pretențios atât în lucrare cât și în vinificare. Cerințele și grija necesitată pentru soiul Novac, este recompensată de un vin elegant cu note fine, adânc și complex, asemenea personalității care îi dă numele.

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu intens.

     

    MIROS: Novac-ul anului 2017 se face remarcat prin noste fine de fructe, picante, ce se ridică semeț mai ceva ca parfumul unui Pinot Noir clasic. Nasul este surprins de aroma fructelor roșii și confiate cu note picante.  

     

    GUST: Bolta palatină este inundată de o licoare echilibrată, rotundă, cu tanini moi, discreți și aciditate plăcută ce se liniștește pe măsură ce trec minutele. În final revin fructele roșii mai mult confiate și puțin mai condimentate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Novac este un vin excelent și chiar dacă strugurele este pretențios, aromele vinului, în schimb, sunt tolerante și potrivite la orice preparate din bucătăria românească cu carne de porc, vânat și brânzeturi tradiționale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L

    Avincis - Vila Dobrusa Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris.

     

    În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai târziu, conacul a fost redenumit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor, Cristiana, și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Unul dintre cele mai respectate soiuri ale Franței, cultivat pe pământ românesc și vinificat tradițional pentru a oferi parfum delicat și proaspăt de fructe exotice, grepfrut și flori.

     

    GUST: În toată splendoarea sa, la temperatura potrivită, Sauvignon Blanc este definit în linii mari de aromele de citrice, pomelor și fructe exotice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vila Dobrușa - Sauvignon Blanc este un vin proaspăt pentru aperitive, pește părpălit la grătar, brânzeturi de capră și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7°C.

     

  • Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L
    -10%

    Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARAMUREȘ / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2008, în județul Satu Mare au fost plantate primele vițe de vie pe 20 de hectare, în satul Rătești. În prezent, pe 205 hectare, întinse pe o rază de 30 de Km. Gamele de vinuri produse în maramureș sunt vinificate tradițional, în monosoi și cupaj.

     

    Vinurile albe rose și roșii de la Crama Rățești sunt obținute din nouă soiuri: Riesling Italian, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Muscat Ottonel, Traminer, dar și soiuri roșii: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.

     

    Pentru acest vin, strugurii din soiul Feteasca Neagră au fost culeși în luna octombrie și vinificați după metoda tradițională. După fermentarea alcoolică şi malolactică, vinul a fost tras în baricuri românești de stejar, supuse unui tratament termic, și lăsat la maturare timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu - rubiniu intens.

     

    MIROS: Aromă fermecătoare de fructe de pădure, fructe de livadă și condimente.

     

    GUST: Se păstrează aromele de fructe de pădure – robuste, taninoase, însoțite de arome de prune uscate și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin rafinat pentru preparate delicioase cu carne roșie de vită, carne de vânat și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 41,79 RON

    Special Price 37,61 RON

    (-4,18 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă