Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Demidulce Eliminare
  • D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12% D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    D. Vladoi - Brizza - Alb demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Nicuale Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Galpen pal, limpede.

     

    MIROS: Un vin de voie bună, care se joacă cu simţurile oferindu-le arome de flori de rişe, salcâm pe un fond citric, din grepfruit şi coji de portocală.

     

    GUST: La gust este ca un suc de soc, amestecat cu mango şi pere. Uşor amar, dar revigorant, pentru o seară plină de energie şi discuţii interesante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de preparate din bucătăria thailandeză.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -10%

    Segarcea - Prestige - Tamaioasa roza 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROZĂ

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Segarcea, tradus din latină în “pământul mult visat”, este una dintre proprietățile date în administrare Casei Regale a României de către Parlament, în 1884, în timpul regelui Carol I. În scurt timp a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei, care a promovat și a răspândit tehnici noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu atestat D.O.C.

     

    După perioada comunistă, pe 10 mai 2002, de ziua regalității, Familia Anghel a refăcut plantația de 300 de hectare de viță, arhitectura originală din timpul monarhiei și crama. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vin roșu, rafinat, creat în spiritul și după tehnicile marilor producători europeni. Asemenea practicilor din vinării tradiționale cu zeci și sute de ani de activitate în Europa de Vest, America de Sud și America de Nord. Pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, selectați, storși, fermentați, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Rosecu reflexii e violet.

     

    MIROS: Dulceață de piersici zemoase, caise albe bine rumenite de soare, amestecate cu arome din fructe proaspete ccaise, fructe roșii de pădure) și câteva note delicate de flori.

     

    GUST: Aromele de fructe proaspete de livadă, apoi note de zmeură, fragi, cireșe, merișor și o dulceață din petale de trandafir. Post gust persistent, marcat de aceeași dulceață din flori.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor, răcoritor, pentru serile călduroase de vară. Bun și la meniurile consistente: friptură de vițel la grătar, oaie la cuptor sau pe grătar, salate de legume, brânzeturi și tot felul deserturi cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

    Preț normal: 58,91 RON

    Special Price 53,02 RON

    (-5,89 RON)
  • Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4% Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.4%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Romănească) și soiuri populare în Europa de Vest (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească este un soi ce oferă vinului un buchet dulce natural, diversificat de crama Basilescu cu nuanțe plăcute de vanilie și tonuri zburdalnice de mosc.

     

    GUST: Se simte pentru prima dată aroma de citrice și vanilie, ce oferă impresia că fost aleasă cu măsură, pentru a onora cu stil și finețe, un soi românesc neprețuit.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu spirit ludic, voios, capabil să tempereze subiectele picante și preparatele condimentate. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C

     

  • Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4% Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 13.4%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 13.4%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în Europa de Vest (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Tămâioasa Românească este un soi ce oferă vinului un buchet dulce natural, diversificat de crama Basilescu cu note de fructe, flori de tei și salcâm.

     

    GUST: Parada aromelor este deschisă de citrice, iar dulceața strugurilor se amestecă cu notele de vanilie pentru a forma note de patiserie: o prăjitură cu lămâie, sau poate o tartă cu fructe și blat aromat de vanilie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin fructat, capabil să tempereze pofta de băuturi dulci. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 12°C

     

  • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5% Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5%

    Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BUSUIOACĂ DE BOHOTIN

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSE DEMIDULCE. Nicolae Basilescu este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești și soiuri populare în Europa de Vest. Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Roz-foaie de ceapă cu nuanțe violet.

     

    MIROS: În Busuioaca de Bohotin regăsim cele mai fine miresme ale naturii, aduse din livezi și grădini mari, îngrijite de mâini harnice. Vinul oferă arome florale și fructate - o dulceață din petale de trandafir, căpșuni, fragi, caise, pepene roșu și puțin busioc.

     

    GUST: Esențele naturii se regăsesc în gustul strugurilor cultivați în 2016. Vinul oferă arome de fructe roșii, fructe de livadă, coapte bine, ceva citrice, flori de salcăm și caprifoi. Vinul este dulce din zahărul rămas din fermentare, dar și dintr-o miere ce pare fi rezultată din florile pomilor din împrejurimi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin fructat, capabil să tempereze pofta de băuturi dulci. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 10°C

     

  • Recas - Huniade - Muscat Ottonel - 2018 - 0.75L Recas - Huniade - Muscat Ottonel - 2018 - 0.75L

    Recas - Huniade - Muscat Ottonel - 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RECAȘ - BANAT / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.  

     

    Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui. Un vin limpede și strălucitor.

     

    MIROS: Deși vinurile din Muscat Ottonel sunt populare în România, prestigiul soiului este păstrat de Crama Recaș prin profilul aromatic clar și proaspăt din arome de fructe tropicale (mango), agrișe, piersici albe, miere și un ton de dulceață de trandafiri.

     

    GUST: La gust, vinul rămâne fructat, cu alcool bine intregat, acidulat și mineral. Per asamblu, vinul este elegant și proaspăt, cu un post gust aromat și lung.     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor pentru mese ușoare, la prânz, sau seara, la mâncăruri cu pește, brânzeturi maturate cu mucegai nobil și deserturi (plăcintă cu brânză dulce, tarte cu fructe, cozonac și nougat).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 9°C.

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 -  0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 -  0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Tamaioasa Romaneasca, demidulce, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa Centrală, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Stârmina din Tămâioasă Românească este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Un parfum intens de flori și plante aromatice, ce se relaxează în pahar, libere și sălbatice ca acel colț de natură din care se trag.

     

    GUST: Arome intense de flori de salcâm, flori albe și trandafiri uscați. Toate aceste flori sunt înconjurate de aroma unei grădinițe cu mentă sălbatică și busuioc, ce își găsesc locul în post gustul lung și curat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Tămioasa Românească este un soi demidulce, de aceea îl recomandăm la mese cu aperitive, preparate mediteraneene, preparate asiatice condimentate și deserturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

  • Basilescu - Eclipse - Busuioaca de Bohotin, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.3%

    Un vin demidulce, derivat din muscat, de un roz foaie de ceapă, prezintă pregnante note de flori de trandafir, busuioc şi caprifoi. Parfumul inconfundabil îl situează pe un loc aparte în topul vinurilor româneşti. Dulce, dar în acelaşi timp cu o aciditate ridicată şi cu un grad alcoolic potrivit, Busuioaca de Bohotin satisface fără efort cele mai exigente gusturi.
  • Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.9% Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.9%
    -10%

    Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13.9%

    VIN: ECLIPSE

    PRODUCATOR / PODGORIE: CRAMA BASILESCU
    REGIUNE / TARA: I.G. DEALURILE MUNTENIEI / PIETROASA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: TAMAIOASA ROMANEASCA
    VOL. ALC.: 13.6 %

    Vin alb demidulce, îmbuteliat în septembrie 2009 la o aciditate totală de 5.9g/L cu zahăr rezidual de 18.8g/L. Soi românesc

    ASPECT: Culoare galben pai cu inflexiuni aurii.

    MIROS: Extrem de aromat, intens floral, soc, salcâm şi tei; pregnant de fructe răscoapte, fructe exotice, complectat cu arome delicate de melasă şi caramel.

    GUST: Îmbietor, de intensitate pronunţată, bogat în arome de fructe răscoapte, de pere galbene, ananas, pepene galben şi subtil mango. Vinul are o corpolenţă medie şi un gust final remanent bogat în nuanţe “mieroase” şi de fructe confiate.

    ASOCIERE CULINARĂ: Se serveşte preponderent cu preparate dulci: tarte de fructe sau cozonac cu fructe confiate şi/sau rahat, şi de asemenea lângă preparate asiatice nu foarte iuţi, bogate în condimente, gătite cu soia sau fish sauce.

    TEMP. DE SERVIRE: 6º C (nu necesită aerare sau decantare)

    Preț normal: 27,49 RON

    Special Price 24,74 RON

    (-2,75 RON)
  • D. Bogdan - Muscat Ottonel Demidulce BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13% D. Bogdan - Muscat Ottonel Demidulce BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    D. Bogdan - Muscat Ottonel Demidulce BIO 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMIDULCE. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

     

    Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. Pe Domeniul Bogdan, struguri de ce-a mai bună calitate sunt cultivați după principiile agriculturii biodinamice și astfel a apărut prima fermă viticolă biodinamică din România.

     

    În câteva cuvinte, de la Domeniul Bogdan ne putem bucura de natura într-un pahar de vin alb, rose sau roșu din soiuri românești și soiuri de renume, cu origini în Franța și Italia.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu tente verzui.

     

    MIROS: Un vin proaspăt, cu parfum intens de citrice și flori.

     

    GUST: Mai creativ decât o variantă de vin sec, acest Muscat etalează note clasice de miere, salcâm și tămâie, urmate de citrice proaspete și revigorante.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne albă, brânzeturi fine, produse tradiționale franceze (brie, camembert), sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 8°C.

     

  • Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2017 -  0.75L, Alc: 13% Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2017 -  0.75L, Alc: 13%

    Crama Viisoara - Liliana vin rose demidulce 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

    REGIUNE / ȚARĂ: COLINELE DOBROGEI / ROMÂNIA

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

    VIN ROSE DEMIDULCE. Satul Viișoara se află la 40 de kilometri de Constanța, aproape de drumul dintre Tomis și Adamclisi. Aici, de o parte și de alta a drumului lăsat de Imperiul Roman, oamenii din primul sat, numit Caceamac, și-au construit casele printre vii, apoi satul fost redenumit Viișoara.

     

    În Viișoara, îndeletnicirea sătenilor este legată de vii din vremea ocupației otomane până în 1947 când a început colectivizarea comunistă. Înspirat de poveștile despre vița nobilă din Valea Caceamac, inginerul Gheorghe Albu a replantat vița pe aproape 100 de hectare, cu soiuri albe și roșii aduse de la o pepinieră din Franța. Apoi a construit crama și a început să culeagă rodul de pe pământul dobrogean.

     

    La Crama din Viișoara, echipa inginerului Gheorghe Albu produce vinuri de toate tipurile din cele mai bune soiuri românești, franceze și italiene. Vinurile proaspete și cele baricate, din colecțiile cramei Viișoara, sunt apreciate în toate colțurile țării și premiate la concursuri internaționale de renume. 

     

     

    ASPECT: Rose.

     

    MIROS: Liliana este un vin frumos, asemenea chipului curat de pe etichetă, ce împarte farmece cu note de grepfrut și portocale roșii.

     

    GUST: Un Merlot vinificat lejer într-o licoare fructată, plăcută și răcoritoare, cu post gust mediu.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Gustul demidulce al acestui vin îl recomandă la deserturi: salată, plăcintă, tort și tot ce mai bun, cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    22,00 RON
  • -10%

    D. Bogdan - Unu - Muscat Ottonel Demidulce 2015 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Unu' Muscat Ottonel demidulce se defineşte prin intensitatea superioară a aromelor sale.
    Aşadar, pentru un desert complet vom servi un vin aromat, dulce şi înmiresmat cu note pregnante de struguri pârguiţi.
    Unu' e vinul care îţi vine în întâmpinare la raft şi îţi spune din capul locului ce găseşti în sticlă. Astfel, ne dorim ca tu să petreci mai puţin timp alegând vinul şi mai mult timp bucurându-te de el.
    Recomandăm servirea Unu' Muscat Ottonel demidulce împreună cu cine îţi este cel mai drag, alături de preparate de patiserie, Creme Brulee sau ciocolată albă, asezonat cu ce îţi place ţie.

    Preț normal: 19,64 RON

    Special Price 17,68 RON

    (-1,96 RON)
  • Averesti - Nativ - Busuioaca vin rose demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 12% Averesti - Nativ - Busuioaca vin rose demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Averesti - Nativ - Busuioaca vin rose demidulce 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Sunt locuri in Romania unde frumosul, romanticul și tradiția se întrepătrund, dând naștere unui veritabil izvor de emoții și trăiri. Domeniile Averești este unul dintre acestea, este zona in care se transpune povestea vinului în realitate. In fiecare pahar de vin Domeniile Averești, este o nota a pasiunii, condimentata de noi provocări și noi descoperiri, o frumoasa poveste de dragoste.

    Aspect: Culoare de roz pal.
    Miros: Proaspat si intens cu note de busuioc si trandafiri, completate de note citrice de grapefruit.
    Gust: Dulce cu o usoara tenta de acrisor, alcoolul bine integrat si aciditate medie, imbina aromele florare cu aroma imbietoare de busuioc, lasand aromele de citrice si usoare arome de capsuna sa apara in post gustul lung.
    Asociere culinara: Bun de asortat cu mancaruri dulci-acrisoare si deserturi: torturi, checuri, prajituri.
    Temperatura de servire: 8-10°C.
Grilă Listă