Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Demisec Eliminare
  • D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8% D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MAMAIA, SYRAH, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROSE DEMISEC. Povestea domeniilor Vlădoi a prins formă în anul 1924, atunci când bunicul Niculae alături de alte familii din zona Drăgășanilor, și-au așezat casele pe ceea ce urma să se numească satul Siminoc, aflat la 20 de kilometri de Constanța.

     

    Pasionat de viticultură și arta de a crea cele mai bune vinuri românești, Nicuale Vlădoi a adus vițe hibride și nobile din Drăgășani și le-a plantat pe pământul din jurul satului Siminoc. Pasiunea domnului Vlădoi pentru vinuri a mers mai departe, însă urmașii lui nu i-au putut continua munca și în anii comunismului.

     

    După 1989, familia Vlădoi a redobândit proprietățile, reînceput producția de vin, iar în anii 2000 au fost făcute schimbări majore în ceea ce privește vița, sistemele de irigație, utilajele și aparatura pentru vinificare. Astfel, vinurile produse de familia Vlădoi și-au reluat locul printre vinurile românești de seamă, împărțite în patru game, obținute din soiuri românești și soiuri clasice, europene.

     

     

    ASPECT: Rose somon cu reflexii aurii, strălucitoare.

     

    MIROS: Fructat și vegetal. Un cupaj ideal pentru zilele călduroase de vară, la un prânz în mijlocul naturii sau poate la un party de seară.

     

    GUST: Cupajul din soiuri roșii al anului 2018, vinificate în rose, oferă un buchet cireșe coapte, pepene roșu și coacăze. Sunt prezente și note amărui de grepfrut roz și ardei gras verde.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Brizza este un vin proaspăt și energic, potrivit la mese cu preparate asiatice, puțin condimentate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12% Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L, Alc: 12%

    Strugurii sunt culeși în zori pentru a obţine o prospeţime maximă a vinurilor.
    Strugurii roșii folosiţi pentru acest vin sunt lăsaţi în pieliţe pentru o perioadă scurtă pentru a extrage doar o tentă de culoare, înainte ca sucul roz deschis să fie colectat pentru fermentare.
    Vinificaţia este cât se poate de minimalistă și se concentrează pe transformarea strugurilor în vin în cel mai pur mod posibil, vinul rămânând în rezervoare de oţel inoxidabil neutre, iar de acolo ajunge direct în sticle, fără a fi învechit prea mult în cramă, tocmai pentru a aduce în pahar caracterul și prospeţimea strugurilor.

    Note de degustare: Roz trandafiriu cu nuanţe corai. Arome intense de fructe tropicale, trandafiri și iasomie. Gust demisec, răcoritor, cu note dominante de fructe exotice. Caracter savuros, proaspăt, elegant.

    Asociere culinara: Excelent ca aperitiv racit bine in serile calduroase de vara.

    Temperatura de servire: 8 - 10 grade C.

    Primul vin romanesc imbuteliat in sticla a carui dop este tot din sticla.
  • Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13% Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, vinul roșu produs de Cramele Halewood, sub eticheta Icon Estates, este un vin liniștit, din struguri ai soiului românesc Feteasca Neagră, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale țării, cât și în afara granițelor. Cele mai mari suprafețe pe care se cultivă Fetească Neagră se află în partea de sud a Moldovei și în zona de est a Munteniei.

     

     

    ASPECT: Cu orice ocazie, Feteasca Neagra de la Icon iese în evideță prin roșul de burgundia, opac și impunător.

     

    MIROS: Un parfum inconfundabil ce ne reamintește de licoarea prețioasă dăruită de pământ și elemente: viță înflorită, codițee umede și fructe.

     

    GUST: Revine maiestuos parfumul greu de refuzat al frunzelor late crescute din vie, prune uscate, note de vanilie și taninuri din alchimia licorii cu lemnul de stejar al baricului de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin nedespărți de meniurile cu paste, friptură / tocăniță din carne roșie și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Sorginte rose, demisec, este un vin de o calitate ireproșabilă, inspirație pentru emoții autentice, care te fac să revii la origini și adevăr.  

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare sau orice tip de salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14 ̊ °C

     

    29,45 RON
  • Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Vinurile Jidvei din de valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200. Domnitorul Ștefan cel Mare, primește în 1489 culturi de viță de vie de la Regele Matei Corvin, iar în 1624 este finalizat castelul de la Cetatea de Baltă.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999 și înființarea actualei companii, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de vinuri monosoi și cupaj și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Vinul alb de Jidvei - Pinot Gris 20018, face parte din gama Grigorescu, creată în 2008. Vinurile albe și rose, bogate în arome, nobile și pure, i-au inspirat pe cei din echipa Jidvei să le onoreze cu etichete ce reproduc picturile artistului român Nicolae Grigorescu. Aceste vinuri, chiar dacă sunt obținute din soiuri cu origini străine, sunt crescute pe pământ românesc, lucrate de români și apreciate de români, care doresc un vin pur și simplu așa cum este spiritul artei prin care pictorul Grigorescu ne înfățișează lumea sa, demult dispărută. 

     

     

    ASPECT: Galben auriu. Pe eticheta se află o reproducere după tabloul "Pescarița la Granville", pictată de Nicolae Grigorescu în anul 1884, pe când se afla într-o călătorie în nord vestul Franței, regiunea Normandia, în localitatea Granville.

     

    MIROS: Soiul Pinot Gris ne oferă note de fructate proaspăt culese și note blânde de citrice verzi.

     

    GUST: Acest vin are un parfum de piersici galbene și lămâi ce par a fi proaspăt culese și aduse în coșul pescăriței din Granville. Aromele sunt păstrate de o aciditate medie, ce oferă și un post gust lung, demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru preparate de la Marea Mediterană, dar și pentru cele de la Marea Neagră: orice aveți poftă de gătit cu carne albă, paste, sau pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 15°C

     

  • Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L, Alc: 14.7% Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L, Alc: 14.7%
    -10%

    Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L, Alc: 14.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux &Co și resturantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu au fost confiscate în 1949, de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în vestul Europei (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Violet, superb, prin sticla cu etichetă albă, pe care este reprezentat conacul din Urlați.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un vin de referință al Cramei Basilescu cu buchet fructat și condimentat.

     

    GUST: Un vin savuros și impunător prin notele de prune uscate și condimente. Vinificat cu aciditate medie și un post gust consistent și fin, imprimat de baricul din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Zahărul păstrat în timpul maturării îi rotunjește cu eleganță aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

      

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 34,37 RON

    Special Price 30,92 RON

    (-3,45 RON)
  • Basilescu - Eclipse - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.2% Basilescu - Eclipse - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Basilescu - Eclipse - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BURGUND MARE

     

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu a fost întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor sale de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, tradiționale, cu identitate unică și iz interbelic.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine, roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    VIN ROSE DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu se este întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor sale de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Eclipse rose este obținut din soiul Burgund mare vinificat după stilul vinurilor albe, proces ce îi oferă culoare roz pal, cu nuanțe aurii și luciu clar, prietenos și atrăgător.

     

    MIROS: Tonul de rose și schița conacului Basilescu, desenat pe etichetă, atrage orice pasionat de vinuri pentru simți buchetul cu note fructe și flori dintr-o grădină de vară, cu umbră și liniște.

     

    GUST: Ușor mineral și acid. Revin aromele de fructe – sunt cireșe albe, coapte și proaspete cu note subtile din flori de cireș.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor, ce potolește setea și stimulează papilele la o masă cu frigărui de pui și legume coapte, piept de curcan cu legume, rumenit la cuptor, sau o gustare cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  5 - 10°C

     

  • Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu a fost întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat cu note de piele. Puțin înțepător, dar plăcut.

     

    GUST: Fructe roșii și negre amestestate în arome amestecate de fructe roșii de livadă și fructe negre (mure, prune sau vişine negre), cu un ton subtil de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați această Fetească Neagră, alături de file de vită la tigaie, prepeliţe la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin clasic, Ratatouille clasic, sau paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

     

  • Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13% Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Mosia Tohani - Special Reserve Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ ALBĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB DEMISEC. Tohaniul este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

     

    Vinul de Fetească Albă este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

     

     

    ASPECT: Pe eticheta gamei se află o “transpunere artistica a simbolului universal al devenirii și al evoluției, într-o compoziție de autor“. În contrast cu eticheta este vinul  de Fetească Albă de culoare galben pai, cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Aromă proaspătă și revigorantă din florile viței de vie, completată de agrișe și zarzăre.

     

    GUST: Suculent și vioi, ca o dimineață de vară petrecută în livada cu pomi fructiferi. Aromele de caise și cireșe albe, suculente, sunt însoțite cu veselie de citrice, pere și struguri proaspăt zdrobiți. Finish lung și elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin din reserva specială potrivit pentru mese speciale cu preparate pe bază de pește sau carne albă și plăcinte cu brânză, aburinde, ce se odihnesc în privirile mesenilor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Cabernet Sauvignon, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Franța, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru cele mai bune vinuri monosoi și cupaje din soiuri originare în Țara Românească: Tămâioasă Românească, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Stârmina din Cabernet Sauvignon este un vin monosoi tânăr, din struguri crescuți în Mehedinți, în pământ argiloiluvian cu sedimente și pietrișuri, marne și nisipuri, ce oferă minerale benefice soiului roșu. În 2018, în zona Mehedinți s-au înregistrat temperaturi echilibrate și ploi, a fost toamnă caldă cu umiditate potrivită, ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor primare pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Complex, consistent încă de la primele note de struguri dulci și fructe.

     

    GUST: Consistent, robust, cu arome de fructe roșii de pădure. Proaspăt și simplu, cu toate că după fermentația alcoolică 30% din acest vin a fost transferat în barique-uri din stejar pentru maturare de minim 6 luni.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Împrospătează papilele și aduce mai multă savoare meselor bogate în preparate de vită – atricot de Black Angus pe grătar, sau un mușchiuleț de vită românească, la cuptor, cu cartofi copți. Potrivit și alături de brânzeturi tari (Cheddar, Parmesan, Asiago, Manchego).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3-4 ani).

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Rose, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Rose, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Rose, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ROSE DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa Centrală, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Castel Starmina rose este un cupaj tânăr, obținut din soiurile de struguri Merlot și Cabernet Sauvignon, recoltați din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente în pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

     

     

    ASPECT: Rose cu tentă gălbuie, strălucitoare.

     

    MIROS: Vinurile Vinarte sunt mereu bogate în arome elegante și rafinate. La fel și în cazul cupajului rose de la crama Stârmina, cuceritor prin parfumul proaspăt de fructe roșii de pădure.

     

    GUST: Gustul confirmă toate acele impresii lăsate de parfum. Fructele roșii se mențin și se dezvăluie treptat: cireșe albe, fragi, zmeură necoaptă, ce aduc o picătură din natură, ocrotită de om, pentru a ajunge pe papile și a se face șimțită cu aciditatea peste medie și post gust revigorant ca ploaie rece de vară târzie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Mulțumită celor două soiuri roșii, din care este obținut, acest vin este alegerea ideală la orice masă cu preparate din vită și porc, gătite pe grătar sau la cuptor, dar și alături de brânzeturi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

     

  • Vinarte - Castel Starmina, Sauvignon Blanc, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Sauvignon Blanc, demisec, 2018 - 0.75 L

    Vinarte - Castel Starmina, Sauvignon Blanc, demisec, 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

     

    Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

     

    Viva alb este un vin monosoi tânăr, obținut din soiul de struguri Sauvignon Blanc, recoltați din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița se află în pământ argiloiluvian cu sedimente în pietrișuri, iar climatul temperat continental stabil a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate, pe care vă invităm să le descoperiți la o degustare.

     

     

    ASPECT: Galben pai, limpede și strălucitor cu inflexiuni aurii.

     

    MIROS: Vinarte ne oferă un vin tânăr cu arome ce par a fi alese de mâna omului și oblăduite de natură. În fapt, totul este inversat: De pe câmpii natura a ales cu grijă arome de soc echilibrate de flori albe și fructe cu pulpă albă, ceai verde și gingașă iasomie.

     

    GUST: Împodobit cu toate aceste arome neprețuite, vinul se arată plin, rotund, cu note citrice, pulpă de fruct tropical și măr verde. Post gustul este lung și echilibrat de note recurente de citrice și flori delicate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin alb, care pregătește papilele gustative pentru meniuri ușoare cu carne de pui, cu fasole sau mazăre, pește prăjit și fructe de mare cu tăiței de orez, sau trase la tigaie, cu legume. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10°C.

     

  • Budureasca - Fume, demisec 2018 - 0.75L Budureasca - Fume, demisec 2018 - 0.75L

    Budureasca - Fume, demisec 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIS, FETEASCĂ REGALĂ

     

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Colinele însorite din Dealu Mare sunt parte din locul străvechi pe care a fost scrisă istoria vinului începând de acum 2000 de ani, din vremea dacilor și a strămoșilor lor, vechii tracii. Istoria continuă cu Budureasca, brand-ul apărut în lumea vinurilor românești în 2013, odată cu inaugurarea cramei cu o suprafață de 2500 de metri pătrați, cu o construcție nouă, aparatură modernă, spații de depozitare și zonă de degustare a vinurilor.

     

    Vinurile Budureasca sunt obținute din 13 soiuri, atât românești (Fetească, Busuioacă, Tămâioasă), cât și din soiuri străine, cum ar fi cele franceze (Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Muscat Ottonel, Pinot Gris), precum și din alte soiuri aduse de pe continente îndepărtate și adaptate la solul românesc (Shiraz).

     

    Vinurile din gama Fume sunt obținute prin operațiuni complexe și pricepere. Echipele de tehnicieni, oenologi și specialiști caută mereu echilibrul perfect între soiuri pentru vinul din anul perfect. În crama Budureasca, fiecare dintre cele patru soiuri este presat individual, iar mustul pus în cuve separate pentru a se limpezi. După limpezire sunt amestecate musturile (cu excepția unei catități mici de Chardonnay care este păstrată în baricuri din stejar până la 6 luni). Fermentarea vinului are loc la o temperatură cuprinsă între 13 - 15°C timp de trei săptâmâni.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Fume demisec aduce în pahar miresma naturală pe care o găsim într-o dimineață călduță de vară petrecută în grădina sau în livada cu umbră și liniște. Nasul este delectat de aromele dulci din pepene galben copt și note fine de stejar.

     

    GUST: Pe boltă, pepenele este înlocuit de gutuie, însă stejarul rămâne și este încântător până la final, și mai departe, în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Orice vin de la Budureasca este o alegere pentru mese speciale. Pentru aromele din Fume, recomandăm preparate din carne de pasăre, pește, fructe de mare, paste cu sosuri albe și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

     

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă