Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă
Filtru
  • La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2017 - 0.75 L La Umbra - Cabernet Sauvignon Rose 2017 - 0.75 L
  • Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L
    -10%

    Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2013 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14.7%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux &Co și resturantul Capșa.

     

    Afacerile familiei Basilescu sunt confiscate în 1949, de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Romănească) și soiuri populare în Europa Centrală (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

     

     

    ASPECT: Violet, superb, prin sticla cu etichetă albă, pe care este reprezentat conacul din Urlați.

     

    MIROS: Feteasca Neagră este un vin de referință al Cramei Basilescu cu buchet fructat și condimentat.

     

    GUST: Un vin savuros și impunător prin notele de prune uscate și condimente. Vinificat cu aciditate medie și un post gust consistent și fin, imprimat de baricul din stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Zahărul păstrat în timpul maturării îi rotunjește cu eleganță aromele și îi oferă toate șansele de fi vedeta meselor cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

      

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 34,37 RON

    Special Price 30,92 RON

    (-3,45 RON)
  • Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L

    Recas - Muse Night rose 2018 - 0.75L

    Strugurii sunt culeși în zori pentru a obţine o prospeţime maximă a vinurilor.
    Strugurii roșii folosiţi pentru acest vin sunt lăsaţi în pieliţe pentru o perioadă scurtă pentru a extrage doar o tentă de culoare, înainte ca sucul roz deschis să fie colectat pentru fermentare.
    Vinificaţia este cât se poate de minimalistă și se concentrează pe transformarea strugurilor în vin în cel mai pur mod posibil, vinul rămânând în rezervoare de oţel inoxidabil neutre, iar de acolo ajunge direct în sticle, fără a fi învechit prea mult în cramă, tocmai pentru a aduce în pahar caracterul și prospeţimea strugurilor.

    Note de degustare: Roz trandafiriu cu nuanţe corai. Arome intense de fructe tropicale, trandafiri și iasomie. Gust demisec, răcoritor, cu note dominante de fructe exotice. Caracter savuros, proaspăt, elegant.

    Asociere culinara: Excelent ca aperitiv racit bine in serile calduroase de vara.

    Temperatura de servire: 8 - 10 grade C.

    Primul vin romanesc imbuteliat in sticla a carui dop este tot din sticla.
  • Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 -  0.75L Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 -  0.75L

    Domeniile Davidescu - Sorginte Rose, demisec, 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Sorginte rose, demisec, este un vin de o calitate ireproșabilă, inspirație pentru emoții autentice, care te fac să revii la origini și adevăr.  

     

     

    ASPECT: Roz somon, cu nuanțe de petale de trandafir.

     

    MIROS: Zmeură, căpșuni cu note fine florale și arome de grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, fructat și ușor mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Doradă la grătar cu unt de salvie, creveți la tigaie cu rozmarin, piept de pui în sos Dijon, sushi, fructe de mare sau orice tip de salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14 ̊ °C

     

    29,45 RON
  • Recas - Feteasca Regala bag in box 10 L Recas - Feteasca Regala bag in box 10 L

    Recas - Feteasca Regala bag in box 10 L

    Vin linistit alb din soiul de struguri Feteasca Regala.
  • La Umbra - Feteasca Regala 2017 - 0.75 L La Umbra - Feteasca Regala 2017 - 0.75 L
  • Basilescu - Eclipse - Roze 2017 - 0.75L Basilescu - Eclipse - Roze 2017 - 0.75L

    Basilescu - Eclipse - Roze 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: BURGUND MARE

     

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu se este întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor sale de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine, roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    VIN ROSE DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu se este întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor sale de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Eclipse rose este obținut din soiul Burgund mare vinificat după stilul vinurilor albe, proces ce îi oferă culoare roz pal, cu nuanțe aurii și luciu clar, prietenos și atrăgător.

     

    MIROS: Tonul de rose și schița conacului Basilescu, desenat pe etichetă, atrage orice pasionat de vinuri pentru simți buchetul cu note fructe și flori dintr-o grădină de vară, cu umbră și liniște.

     

    GUST: Ușor mineral și acid. Revin aromele de fructe – sunt cireșe albe, coapte și proaspete cu note subtile din flori de cireș.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin răcoritor, ce potolește setea și stimulează papilele la o masă cu frigărui de pui și legume coapte, piept de curcan cu legume, rumenit la cuptor, sau o gustare cu brânzeturi proaspete.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  5 - 10°C

     

  • Recas - Huniade - Feteasca regala 2018 - 0.75 L Recas - Huniade - Feteasca regala 2018 - 0.75 L
  • Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L

    Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB DEMISEC. Vinurile Jidvei vin de valea Târnavei, însă vinul produs în acea parte a Transilvaniei își are originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200. Domnitorul Ștefan cel Mare, primește în 1489 culturi de viță de vie de la Regele Matei Corvin, iar în 1624 este finalizat castelul de la Cetatea de Baltă.

     

    Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999 și înființarea actualei companii, Jidvei s-a devoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de vinuri monosoi și cupaj și a devenit cel mai mare producător din România.

     

    Vinul alb de Jidvei - Pinot Gris 20018, face parte din gama Grigorescu, creată în 2008. Vinurile albe și rose, bogate în arome, nobile și pure, i-au inspirat pe cei din echipa Jidvei să le onoreze cu etichete ce reproduc picturile artistului român Nicolae Grigorescu. Aceste vinuri, chiar dacă sunt obținute din soiuri cu origini străine, sunt crescute pe pământ românesc, lucrate de români și apreciate de români, care doresc un vin pur și simplu așa cum este spiritul artei prin care pictorul Grigorescu ne înfățișează lumea sa, demult dispărută. 

     

     

    ASPECT: Galben auriu. Pe eticheta se află o reproducere după tabloul "Pescarița la Granville", pictată de Nicolae Grigorescu în anul 1884, pe când se afla într-o călătorie în nord vestul Franței, regiunea Normandia, în localitatea Granville.

     

    MIROS: Soiul Pinot Gris ne oferă note de fructate proaspăt culese și note blânde de citrice verzi.

     

    GUST: Acest vin are un parfum de piersici galbene și lămâi ce par a fi proaspăt culese și aduse în coșul pescăriței din Granville. Aromele sunt păstrate de o aciditate medie, ce oferă și un post gust lung, demisec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru preparate de la Marea Mediterană, dar și pentru cele de la Marea Neagră: orice aveți poftă de gătit cu carne albă, paste, sau pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 5 - 15°C

     

  • D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L D. Vladoi - Brizza - Rose Demisec 2018 - 0.75L
  • Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L

    Icon Estates - Prahova Valley Reserve feteasca neagra 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, vinul roșu produs de Cramele Halewood, sub eticheta Icon Estates, este un vin liniștit, din struguri ai soiului românesc Feteasca Neagră, cultivat pe suprafete mari din toate regiunile istorice ale țării, cât și în afara granițelor. Cele mai mari suprafețe pe care se cultivă Fetească Neagră se află în partea de sud a Moldovei și în zona de est a Munteniei.

     

     

    ASPECT: Cu orice ocazie, Feteasca Neagra de la Icon iese în evideță prin roșul de burgundia, opac și impunător.

     

    MIROS: Un parfum inconfundabil ce ne reamintește de licoarea prețioasă dăruită de pământ și elemente: viță înflorită, codițee umede și fructe.

     

    GUST: Revine maiestuos parfumul greu de refuzat al frunzelor late crescute din vie, prune uscate, note de vanilie și taninuri din alchimia licorii cu lemnul de stejar al baricului de maturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin nedespărți de meniurile cu paste, friptură / tocăniță din carne roșie și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

  • Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L

    Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

     

    Activitatea familiei Basilescu este întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

     

    Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat cu note de piele. Puțin înțepător, dar plăcut.

     

    GUST: Fructe roșii și negre amestestate în arome amestecate de fructe roșii de livadă și fructe negre (mure, prune sau vişine negre), cu un ton subtil de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați această Fetească Neagră, alături de file de vită la tigaie, prepeliţe la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin clasic, Ratatouille clasic, sau paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

     

  • -10%

    Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2015 - 0.75L

    Într-o robă violetă, ca de catifea, Feteasca neagră este vinul de referinţă al românilor. Cu o savuroasă amprentă de prune uscate şi condiment, vinul îşi dezvăluie postgustul prelung, potenţat de notele fine de baric nou şi de aciditatea bine echilibrată. Elegant, vinul Fetească Neagră impresionează prin personalitatea sa puternică. Poate fi asociat culinar cu carne de miel la grătar, carne de vânat şi chiar meniuri asiatice.

    Preț normal: 34,36 RON

    Special Price 30,92 RON

    (-3,44 RON)
  • Rotenberg - Rapsod - rose 2017 - 0.75L

    Vinificat din Merlot, este un rose sofisticat, fructos si floral. Demisec, vol alc 12,9%
  • Sogrape - Mateus rose 0.75 L Sogrape - Mateus rose 0.75 L

    Sogrape - Mateus rose 0.75 L

    Mateus este un demisec spumant portughez creat în 1942. A început producţia la sfârşitul primului război mondial.Gustul său aparte, precum şi sticlele destul de speciale în care este îmbuteliat l-au transformat într-o băutură populară foarte repede. Apare menţionat în cântece, filme şi cărţi, iar atunci când Saddam Hussein a fost găsit de trupele americane în oraşul său natal Tikrit avea cu el şi o sticlă de Mateus roze, unul dintre vinurile sale preferate.
    Mateus Rosé este un vin uşor, proaspăt,vivace, uşor spumos. Calitatea sa, versatilitatea şi consistenţa fac din acest vin unul ideal pentru a marca momentele importante din viaţa unui om.
    Mateus Rosé este realizat dintr-o selecţie de struguri roşii de origine portugheză: Baga, Rufete, Tinta Barroca şi Touriga Franca, printre altele. Vinificarea respectă metodele tradiţionale pentru vinurile albe, fermentaţia este realizată lent, strugurii fiind curăţaţi de coajă, şi are loc în cuve din oţel inoxidabil la o temperatură controlată de 16º C. Rafinarea este urmată de o stabilizare la rece, după care vinul este filtrat şi îmbuteliat. Întregul proces este realizat cu mare atenţie, pentru a se asigura consistenţa stilului Mateus, culoarea şi prospeţimea.
    32,73 RON
  • Serafim - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L

    Vinul este de un roșu intens cu reflexe violete, cu un parfum de fructe roșii în special coacăze negre, completat de aroma specifică soiului - prune uscate. Se remarcă în aromă și nuanțele condimentate de piper și cuișoare, datorate faptului că o parte din vin a fost maturat în baricuri franțuzești. Gustul este catifelat, fructat și armonios, cu remanență de
    intensitate medie.

    Temperatura recomandată de servire: cca. 15oC

    Asocieri culinare: preparate la cuptor din carne roșie cu sos cu baza din același vin.
    39,27 RON
  • Avincis - Vila Dobrusa (fr+pg+tr) rosu, demisec 2017 - 0.75 L

    PRODUCATOR: AVINCIS
    REGIUNE: DRAGASANI
    SOI STRUGURE: FETEASCA REGALA – PINOT GRIS & TAMAIOASA ROMANEASCA

    Acest cupaj are o culoare galben deschis cu reflexe verzui. Gustul sau este viu cu aciditate intepatoare si arome delicate de miere. Cupajul este format din Feteasca Regala, Pinot Gris si Tamaioasa Romanească. Vinul prezinta un buchet cu note de piersica si lamaie.

    Va sfatuim sa degustati acest vin foarte rece, la 7˚C, alaturi de branza de capra sau aperitive, salate de sezon si peste la gratar.

  • Crama Girboiu - Livia - Rose 2018 - 0.75L

    Livia, un nume puternic ce adună puterea celei mai cunoscute ginte romane ce a dăinuit de-a lungul îndelungatei tradiții latine.
    Sub un astfel de caracter deosebit care recunoaște valorile adevărate, vinurile gamei Livia sunt o plăcere excepțională pentru cei care caută unicitatea și rafinamentul. Inspirate de noblețea numelui latin, vinurile Livia sunt seci sau demiseci, puternice și rafinate, din soiurile cele mai bune.
    Aceste vinuri combină tradiția locurilor vrâncene cu metodele moderne de vinificație pentru a crea gusturi subtile și armonioase. Sunt vinuri cu caracter, puternice, cu fructuozitate și unicat – cum este strălucitoarea Sarbă.

    Se remarca in primul rand prin culoarea sa superba. La degustare imbie cu arome intense si proaspete de macese si citrice, cu note degustative de migdale si vanilie. Acest vin demisec este pe deplin un vin cu prestanta si fructuozitate.
  • -10%

    D. Bogdan - Unu - Pinot Noir Demisec 2015 - 0.75L

    Prietenos şi catifelat, Unu' Pinot Noir demisec ne înmiresmează cu arome de fructe de pădure şi cireşe negre. Este vinul roşu, demisec şi un pic fructat, cu ajutorul căruia niciodată nu vei da greş.
    Unu' e vinul care îţi vine în întâmpinare la raft şi îţi spune din capul locului ce găseşti în sticlă . Astfel, ne dorim ca tu să petreci mai puţin timp alegând vinul şi mai mult timp bucurându-te de el.
    Recomandăm servirea Unu' Pinot Noir demisec împreună cu cine îţi este cel mai drag, alături de paste cu ragu de raţă sau risotto cu ciuperci, asezonat cu ce îţi place ţie.

    Preț normal: 19,64 RON

    Special Price 17,68 RON

    (-1,96 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Grilă Listă