Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip dulce: Sec Eliminare
  • Tarla 201 - Chardonnay barrique 2017 - 0.75L Tarla 201 - Chardonnay barrique 2017 - 0.75L

    Tarla 201 - Chardonnay barrique 2017 - 0.75L

    TARLA 201 - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2017
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD TURDA / TRANSILVANIA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%
    VIN ALB SEC produs intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

    ASPECT: Galben intens.
    MIROS: La inceput se regasesc note usor florale, acompaniate de cele de para si mere. Imbatranirea in barrique este evidentiata prin notele de paine prajita, vanilie si lemn, acest lucru face ca alcoolul sa se integreze mult mai bine.
    GUST: Delicat, untos cu un gust intens vegetal, mar, para si arome de citrice. Aromele din lemn se regasesc mai tarziu, cu usoare valente de vanilie si piersica coapta, lasand aromele de paine prajita, unt si lemn sa acopere aromele de fructe si sa ofere un post gust lung si savuros, iar aciditatea specifica terroir-ului si gradul de alcool fiind bine integrate.
    ASOCIERE CULINARA: Poate fi servit cu branza Cedar sau Gruyere, alaturi de scoici, somon afumat, crab, creveti, cat si carne de pui cu sos alb de smantana.
    TEMP. DE SERVIRE: 10-12ºC (Nu se recomanda decantarea).
  • Vinarte - Cuvee D`excellence (RI + SB), DOC, alb, sec, alc. 12.5°, 0.75 L Vinarte - Cuvee D`excellence (RI + SB), DOC, alb, sec, alc. 12.5°, 0.75 L
    -10%

    Preț normal: 43,20 RON

    Special Price 38,88 RON

    (-4,32 RON)
  • Chateau D`Esclans - Rock Angel rose 0.75 L - 2018 Chateau D`Esclans - Rock Angel rose 0.75 L - 2018
    -15%

    Chateau D`Esclans - Rock Angel rose 0.75 L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ‚: 2018

     

    REGIUNE /ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / VERMENTINO / CINSAULT / SYRAH

     

    VOL. ALC.: 13.5 %

     

    Rock Angel rose este unul dintre produsele vinăriei Chateau d’Esclans, din cunoscuta regiune viticolă Provance, din Franța. Strugurii sunt sortați la ochi și selectați pentru a respecta toate cerințele producătorului (formă, dimensiune, culoare, stare generală), sunt răciți până la temperatura 7-8 grade și introduși în presele mecanice de unde se alege mustul pentru maturare în butoaie și cuve din oțel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Rock Angel are culoare deschisă, limpede și atrăgătorare pentru cei care doresc un vin rose îndrăzneț și seducător.

     

    MIROS: Parfumul acestui rose este subtil și fructat. Primele note, care deschid colajul de arome, sunt cele din citrice (lamai), flori și fructe roșii (căpșuni, fructe de pădure).

     

    GUST: Suculent, precis și pur cu o tentă ușoară de tartă cu fructe, mineral cu textură fină, aproape mătăsoasă, ce își împarte farmecul pe bolta palatină. Postgustul acestui vin este mediu, vioi și memorabil, asemenea unei experiențe de inițiere, ce se dorește a fi repetată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ambivalent. Potrivit pentru mesele cu brânzeturi moi, preparate populare din carne de porc, pasăre, dar și preparate selecte din pește și fructe de mare (crustacee).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 9ºC.

     

    Preț normal: 195,04 RON

    Special Price 165,78 RON

    (-29,26 RON)
  • Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, alb, sec, alc.12.5° 0.75 L Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, alb, sec, alc.12.5° 0.75 L
    -10%

    Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, alb, sec, alc.12.5° 0.75 L

    Crâmpoșie Selecționată este un soi local din Drăgășani, perfect adaptat solului său de origine și terroir-ului favorit.

     

    ASPECT: Galben foarte deschis, cu discrete reflexii verzi.

     

    MIROS: Acest vin are un buchet proaspăt și expresiv de flori de tei și măr verde.

     

    GUST: Gustul său este vioi si plin de viață, cu note citrice și de măr verde combinate cu o mineralitate persistentă..

     

    ASOCIERE CULINARA: Acompaniază foarte bine aperitivele, peștele sau fructele de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10ºC

     

    Preț normal: 28,80 RON

    Special Price 25,92 RON

    (-2,88 RON)
  • De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016 De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016
    -15%
    Nou!

    De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016

    PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE

     

    ANUL DE RECOLTA: 2016

     

    REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORE / FRANTA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC.

     

    ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii. MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.

     

    GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral.

     

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC

     

    Preț normal: 523,60 RON

    Special Price 445,06 RON

    (-78,54 RON)
  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L

    Este un vin foarte bine structurat și echilibrat, puternic, sec și foarte taninos. Se potrivește cu mâncărurile din carne roșie și merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.
  • Segarcea - Prestige - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L Segarcea - Prestige - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L
    -10%

    Segarcea - Prestige - Sauvignon Blanc 2017 - 0.75L

    Un Sauvignon Blanc clasic, puternic și expresiv. Maturarea în tanc, pe drojdii fine, dublată de o fermentare lungă, a conferit acestui vin o paletă seducătoare de nuanțe, de la notele obișnuite, ierboase și de soc, la cele de fructe exotice și piersici, atât olfactiv, cât și gustativ.

     

    Este un vin cu puține paliere, însă cu o expresie francă, pură și proaspătă, calități care i-au adus, în puținul timp scurs de la naștere, trei medalii de argint, dintre care una în ultra-specializatul Concours Mondial du Sauvignon.

     

    Preț normal: 41,89 RON

    Special Price 37,70 RON

    (-4,19 RON)
  • Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L
    -10%

    Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L

    La prima vedere, este un vin care debutează timid, cu tonuri închise, de smochine uscate și lemn, pământ reavăn și întunecimi de cerneală. Imediat, însă, își descoperă rapid și nuanțele de gemuri și fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai puțin sesizabile, care contribuie la completarea întregului: tabac, piele fină, piperuri și condimente, un strop de vanilie și o aluzie imperceptibilă la fructe exotice.

     

    Gustul pare o confruntare între tinerețe și maturitate, cu taninurile bine dozate și perfect integrate dând greutate și balans în fața unei acidități tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.

     

    Preț normal: 90,32 RON

    Special Price 81,29 RON

    (-9,03 RON)
  • Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala 2018 - 0.75L Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala 2018 - 0.75L

    Casa Olteanu - Gramma Feteasca Regala 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BUCIUM - MOLDOVA / ROMANIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA REGALĂ

     

    VOL. ALC.: 12.8%

     

    VIN ALB SEC. Vinificația este realizată prin sortare inițială a strugurilor, urmată de o a doua sortare a bacelor de struguri după desciorchinare, macerație prefermentativvă timp de 4 ore, urmată de presare pneumatică fracționată pînă la 0,9 bari, limpezirea mustului la aceiași temperatură și fermentația la 12,5°C timp de aproximativ 2 luni.

     

     

    ASPECT: Galben pai.

     

    MIROS: Fructat și floral.

     

    GUST: Un vin puternic structurat ce relevă un corp bine definit datorat echilibrului optim între tărie alcoolică și aciditate ce dezvăluie primar un nas intens de fân proaspăt cosit și secundar arome de supramaturare ce amintesc de faguri de miere și propolis.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm servirea ca aperitiv și asezonarea cu brânzeturi și salate de crudități.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC

     

  • La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf de Pape rouge  2016 - 0,75L La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf de Pape rouge  2016 - 0,75L
    -10%
    Nou!

    La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf de Pape rouge 2016 - 0,75L

    ANUL DE RECOLTĂ:

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RHONE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, MOURVEDRE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROSU SEC.

     

     

    ASPECT: De un rosu purpuriu intens, opac, cu nuante de grena.

     

    MIROS: Distinct fructat si elegant de vegetale si de o lemnozitate dicreta, savuros de mure, dude rosii si afine, sustinut de arome delicate minerale.

     

    GUST: Placut, fructat si carnos (de o corpolenta medie spre mare, cu tanini eleganti si o aciditate bine integrata), distinct de coacaze, cirese negre, dude rosii si afine; are o lemnozitate fina, bine asimilata, un vin echilibrat, armonios si cremos, cu un gust remanent lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin 'gourmet' ce necesita mancare pt. a fi pus in valoare. Perfect langa preparate elaborate din carne rosie sau maruntaie, pregatite la cuptor sau la ceaun: tocanite de ficat sau muschiulet de porc, cotlet de vita la tava, pulpa de miel sau prepelita la cuptor. Dintre branzeturi, se asociaza bine cu cele moi si semimoi (Gorgonzola, Danish Blue, Camembert).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16 °C (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 198,97 RON

    Special Price 179,07 RON

    (-19,90 RON)
  • Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2017 - 0.75L Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2017 - 0.75L

    Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2017 - 0.75L

     ANUL DE RECOLTA: 2017

     

    REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE - CEPTURA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal ce se remarcă prin vinuri roșii de foarte bună calitate. Pentru ca varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: De o culoare intensă de un roșu purpuriu, opac.

     

    MIROS: Intens, de fructe coapte roșii si negre, distinct de coacăze și mure, cu note vegetale și delicate accente de condimente.

     

    GUST: Plin de savoare, un vin corpolent, puternic fructat, proaspăt, cu tanini fermi bine integrați și un gust remanent desfătător și de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARA: Lângă carne roșie, file de porc sau vită la grill sau pe grătar (perfect cu file mignon cu foie gras, și sos de fructe de pădure), miel la tavă, vânat mic la proțap, sau cu paste cu carne în sos roșu. La finalul mesei, de consumat lângă brânzeturi moi maturate, garnisite cu stafide, smochine proaspete și nuci pecan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C  (Se recomandă decantarea chiar înainte de servire)

     

  • Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2013 - 0.75L Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2013 - 0.75L
    Nou!

    Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2013 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerire Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai tarziu, conacul a fost numit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiițele acumulate în regiunile viticole ale Franței, pentru a realiza un cupaj între soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, crescute pe dealurile din Drăgășani.  

     

     

    ASPECT: Roșul seducător de vișină coaptă, cu reflexe de abanos.

     

    MIROS: Cuvee Grandiflora împarte parfumul naturii, influențat de terroir și definit de stejarul butoaielor noi. În prim plan sunt fructele negre de pădure și cireșe, învăluite în arome de cafea prăjită, cu nuanţe de vanilie, ciocolată şi condimente.

     

    GUST: Cabernet Sauvignon și Merlot sunt două dintre cele mai consistente soiuri pentru un cupaj roșu, mai ales atunci cînd este realizat după metoda de vinificare folosită în Bordeaux. Dintre cele două soiuri, Cabernet se află în majoritate, de aceea dă un gust sec prin tanini. Soiul Merlot vine cu acea atingere fină și catifelată, pentru a completa părțile nevăzute, dar necesare ale unui vin de calitate premium. Negrul de Drăgășani oferă aromele vesele de fructe negre, ce stau mereu aproape de simțuri.

     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O friptură din carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vitel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).

     

  • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L
    Nou!

    Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul de Aligote și Muscat Ottonel, este obținut din struguri ale celor două soiuri, recoltați și selectați manual, supuși vinificației prin metoda clasică și lăsați la maturat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

     

    MIROS: Floare de portocal, mandarină, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

     

    GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L
    Nou!

    Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRA, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri care evocă măiestria omului și dulceața naturii.

     

    Fetească Neagră este un soi vechi cu origini în Romania, iar Malbec provine din Franța, este unul dintre cele șase soiuri acceptate în cupajul roșu de Bordeaux, și din ce în ce mai popular în America de Sud (Argentina și Chile). După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, fructe de pădure, cacao, coacăze negre, scorțișoară, piper ngru.

     

    GUST: Plin, echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust catifelat de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L

    Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARA NEAGRA, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul obținut de Domenii Davidescu este rezultatul unui cupaj din două soiuri din Europa de Est. Rară Neagră, sau Băbeasca Neagra cum mai este cunoscută în țara noastră, este un soi vechi cu origini în Moldova, iar Saperavi provine din Georgia. După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, cireșe negre, scorțișoară, cu note de lemn dulce, piper și coajă de pâine.

     

    GUST: Catifelat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L

    Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul de Sauvignon Blanc și Riesling, este obținut din struguri ale celor două soiuri recoltați și selectați manual apoi supuși vinificației prin metoda clasică.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Agrișe, lămâi verzi, note minerale, coacaze roșii și grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund, fructat și post-gust lung cu nuanțe de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  12 - 14°C

     

    24,69 RON
  • Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018 Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018
    Nou!

    Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEUBURGER

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

     

    Dar cum uneori istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

     

    De la vinurile proaspete până la gama Private Selection, Liliac se regăsește printre cele mai apreciate vinuri din regiune, produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

     

    Schimbul de experiență între oenologi germani și români (din echipa Liliac Transylvania), a adus în 2019 prima recoltă de struguri Neuburger și primele vinuri obținute exclusiv din acest soi.

     

     

    ASPECT: Galben lămâie.

      

    MIROS: Liliac Neuburger este unul dintre vinurile albe, cu arome de fructe clasice (dovleac, ananas, piersică verde) și citrice (bergamotă).

     

    GUST: Un vin de zi cu zi, de corpolență medie, puțin cărnos, cu aciditate plăcută și note finale de banane și guavă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor este potrivit alături de mâncăruri ușoare: legume la grătar cu bucăți de pui în frigăruie, mâncăruri tradiționale de pui și somon file în diferite meniuri neaoșe sau Mediteraneene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

     

  • Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2017 - 0.75L Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2017 - 0.75L
    -11%

    Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2017 - 0.75L

    Am o anumită reţinere în a acorda figurilor mitologice puterea de a induce stări extreme, fie de bine, fie de rău. Misterioasele Sânziene, neam de iele, au puterea de a dărui noroc, de a vindeca boli şi de a binecuvânta „apa de stele” (roua din dimineaţa de după Noaptea lor), dar şi puterea de a lua minţile celor care le privesc dansând deasupra lacurilor sau comorilor. Când Sancta Diana romană a devenit, la români, Sânziana, mitologia locală a reţinut naşterea Drăgaicelor (de la „cel drag”), fiinţe care, în Noaptea de Sânziene, alungă răul şi vestesc dragostea. În timp, sărbătoarea a prins acelaşi chip pretutindeni, de la florile puse sub pernă la cununile de sânziene aruncate în cireada de vite, pentru a afla vârsta ursitului. Dacă sătenii îşi respectă cuvântul, adică nu tulbură liniştea spiritelor scoţând apă din fântână noaptea, dar nici nu săvârşesc alte păcate grele, Drăgaicele au grijă de recolte şi îi feresc de boli pe copiii puşi în braţele fecioarelor care joacă-n horă. „Lucrurile bune se întâmplă celor care ştiu să aştepte”, se spune. Iar acest vin este o dovadă că munca şi răbdarea nu rămân nerăsplătite. DRĂGAICA nu dă buzna, ci aşteaptă să-şi găsească tovarăşul ideal. Decantat îndelung şi servit în cele mai bune pahare, vinul oferă o linie imprevizibilă de note şi arome, în timp ce spune o poveste lungă, foarte lungă. Un povestaş binevoitor care, în loc să contrazică, te duce de mână acolo unde poţi găsi certitudini. E prietenos, deloc autoritar, nobil, puternic şi ... foarte special.

    Soi/Cupaj:Feteasca Neagra. Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: În Drăgaica Roşie se îmbină eleganta Fetestii Negre cu forţa Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanţe intense şi plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn puţin ars şi ciocolată cu lapte. Vinul rezultat este intens, echilibrat, cu o aroma puternica de coacaze negre, prune uscate, cacao si lemn usor prajit. Taninii bine copti sunt echilibrati de o aciditate placuta, alcoolul bine integrat si de un corp si finish prelung. Este un vin usor de asociat cu diverse mancaruri din porc, vita sau miel, iar supletea, complexitatea si convivialitatea gustativa il fac un companion perfect al intalnirilor amicale, de afaceri ori a serilor petrecute in familie.

    Servire: Langa Preparate din carne de porc sau de vită, vânat.

    Preț normal: 63,20 RON

    Special Price 56,55 RON

    (-6,65 RON)
  • Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L

    Crama Carastelec - Vinca - Benedict Pinot Noir 2018 - 0.75L

    Parfumul expresiv de cireșe amare și prune coapte continuă într-un gust vibrant de dulceață de vișine și merișoare, evoluând în note armonioase de cafea și tutun. Corpul elegant și taninii catifelați se transformă în apogeul postgustului persistent de ciocolată amară.
    Un Pinot Noir creat în onoarea Papei Benedict al XIV-lea, care în anul 1754 a daruit bisericii din Carastelec dreptul de a ține hramul.
    Temperature de servire: 16-18 °C

    Asocieri culinare: Doua feluri de mancare clasice care ne vin in minte imediat ce rostim numele acestui vin sunt somonul la gratar si rata gatita in orice fel. Daca iubiti fructele de mare, trebuie sa stiti ca si in acest caz Pinot Noir merge la fel de bine. Sau, daca aveti alte gusturi, puteti gati o baza simpla din carne de vita la cuptor pe care o asezonati cu legume si o stropiti cu Pinot Noir. Astfel nu veti da gres!
  • Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L Liliac Transylvania - Feteasca Neagra 2018 - 0.75L
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă