Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Tip strugure: Cupaj rosu Eliminare
  • Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    TARLA 201 CUPAJ ROSU - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2016
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA + CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14.5%
    VIN ROSU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor rosii romanesti, maturat 100% in butoaie de stejar romanesc si frantuzesc.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte.


    ASPECT: Rosu rubiniu intens.
    MIROS: Intens, puternic si aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale rosii coapte: afine si cirese negre, completate de notele de ardei gras si usoare note de condiment. Feteasca neagra intervene ulterior prin note de mure, prune si visine negre terminand cu note de vanilie si scortisoara. Toate aceste note sunt invaluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao si tutun oferindu-i compexitate si finete.
    GUST: Savuros, catifelat si in acelasi timp vivace, cu tanini puternici si un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regasesc si in gust, inceputul fiind cel de fructe rosii coapte, urmat de usoare note de condimente iar post gustul este lung si plin de savoare lasand la iveala notele de lemn si fum si dulcea aroma de vanilie. Toate acestea il fac sa fie un vin complex, ideal pentru impatimitorii vinurilor rosii corpolente.
    ASOCIERE CULINARA: Se preteaza a fi consumat alaturi de carne rosie, steak-uri, vanat usor condimentat si cu sos de fructe rosii si scortisoara, sau platou de branzeturi maturate sau semimaturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)
  • Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L, Alc: 13.2% Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L, Alc: 13.2%
    -10%

    Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L, Alc: 13.2%

    La prima vedere, este un vin care debutează timid, cu tonuri închise, de smochine uscate și lemn, pământ reavăn și întunecimi de cerneală. Imediat, însă, își descoperă rapid și nuanțele de gemuri și fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai puțin sesizabile, care contribuie la completarea întregului: tabac, piele fină, piperuri și condimente, un strop de vanilie și o aluzie imperceptibilă la fructe exotice.

     

    Gustul pare o confruntare între tinerețe și maturitate, cu taninurile bine dozate și perfect integrate dând greutate și balans în fața unei acidități tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.

     

    Preț normal: 90,32 RON

    Special Price 81,29 RON

    (-9,03 RON)
  • Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

     ANUL DE RECOLTA: 2017

     

    REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE - CEPTURA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal ce se remarcă prin vinuri roșii de foarte bună calitate. Pentru ca varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: De o culoare intensă de un roșu purpuriu, opac.

     

    MIROS: Intens, de fructe coapte roșii si negre, distinct de coacăze și mure, cu note vegetale și delicate accente de condimente.

     

    GUST: Plin de savoare, un vin corpolent, puternic fructat, proaspăt, cu tanini fermi bine integrați și un gust remanent desfătător și de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARA: Lângă carne roșie, file de porc sau vită la grill sau pe grătar (perfect cu file mignon cu foie gras, și sos de fructe de pădure), miel la tavă, vânat mic la proțap, sau cu paste cu carne în sos roșu. La finalul mesei, de consumat lângă brânzeturi moi maturate, garnisite cu stafide, smochine proaspete și nuci pecan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C  (Se recomandă decantarea chiar înainte de servire)

     

  • Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%
    Nou!

    Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai tarziu, conacul a fost numit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiințele acumulate în regiunile viticole ale Franței, pentru a realiza un cupaj între soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, crescute pe dealurile din Drăgășani.  

     

     

    ASPECT: Roșul seducător de vișină coaptă, cu reflexe de abanos.

     

    MIROS: Cuvee Grandiflora împarte parfumul naturii, influențat de terroir și definit de stejarul butoaielor noi. În prim plan sunt fructele negre de pădure și cireșe, învăluite în arome de cafea prăjită, cu nuanţe de vanilie, ciocolată şi condimente.

     

    GUST: Cabernet Sauvignon și Merlot sunt două dintre cele mai consistente soiuri pentru un cupaj roșu, mai ales atunci cînd este realizat după metoda de vinificare folosită în Bordeaux. Dintre cele două soiuri, Cabernet se află în majoritate, de aceea dă un gust sec prin tanini. Soiul Merlot vine cu acea atingere fină și catifelată, pentru a completa părțile nevăzute, dar necesare ale unui vin de calitate premium. Negrul de Drăgășani oferă aromele vesele de fructe negre, ce stau mereu aproape de simțuri.

     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O friptură din carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vițel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).

     

  • Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
    Nou!

    Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRA, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri care evocă măiestria omului și dulceața naturii.

     

    Fetească Neagră este un soi vechi cu origini în Romania, iar Malbec provine din Franța, este unul dintre cele șase soiuri acceptate în cupajul roșu de Bordeaux, și din ce în ce mai popular în America de Sud (Argentina și Chile). După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, fructe de pădure, cacao, coacăze negre, scorțișoară, piper ngru.

     

    GUST: Plin, echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust catifelat de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARA NEAGRA, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul obținut de Domenii Davidescu este rezultatul unui cupaj din două soiuri din Europa de Est. Rară Neagră, sau Băbeasca Neagra cum mai este cunoscută în țara noastră, este un soi vechi cu origini în Moldova, iar Saperavi provine din Georgia. După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, cireșe negre, scorțișoară, cu note de lemn dulce, piper și coajă de pâine.

     

    GUST: Catifelat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

    34,30 RON
  • Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -11%

    Crama Oprisor - Dragaica Rosie 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Am o anumită reţinere în a acorda figurilor mitologice puterea de a induce stări extreme, fie de bine, fie de rău. Misterioasele Sânziene, neam de iele, au puterea de a dărui noroc, de a vindeca boli şi de a binecuvânta „apa de stele” (roua din dimineaţa de după Noaptea lor), dar şi puterea de a lua minţile celor care le privesc dansând deasupra lacurilor sau comorilor. Când Sancta Diana romană a devenit, la români, Sânziana, mitologia locală a reţinut naşterea Drăgaicelor (de la „cel drag”), fiinţe care, în Noaptea de Sânziene, alungă răul şi vestesc dragostea. În timp, sărbătoarea a prins acelaşi chip pretutindeni, de la florile puse sub pernă la cununile de sânziene aruncate în cireada de vite, pentru a afla vârsta ursitului. Dacă sătenii îşi respectă cuvântul, adică nu tulbură liniştea spiritelor scoţând apă din fântână noaptea, dar nici nu săvârşesc alte păcate grele, Drăgaicele au grijă de recolte şi îi feresc de boli pe copiii puşi în braţele fecioarelor care joacă-n horă. „Lucrurile bune se întâmplă celor care ştiu să aştepte”, se spune. Iar acest vin este o dovadă că munca şi răbdarea nu rămân nerăsplătite. DRĂGAICA nu dă buzna, ci aşteaptă să-şi găsească tovarăşul ideal. Decantat îndelung şi servit în cele mai bune pahare, vinul oferă o linie imprevizibilă de note şi arome, în timp ce spune o poveste lungă, foarte lungă. Un povestaş binevoitor care, în loc să contrazică, te duce de mână acolo unde poţi găsi certitudini. E prietenos, deloc autoritar, nobil, puternic şi ... foarte special.

    Soi/Cupaj:Feteasca Neagra. Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz
    DOC/IG/altele: IG Dealurile Olteniei
    Areal: Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

    Organoleptic: În Drăgaica Roşie se îmbină eleganta Fetestii Negre cu forţa Cabernet Sauvignon-ului, catifelarea Merlot-ului şi picanteria Shiraz-ului. Echilibrat, armonios, cu nuanţe intense şi plăcute ce dezvoltă arome de prune uscate, coacăze, lemn puţin ars şi ciocolată cu lapte. Vinul rezultat este intens, echilibrat, cu o aroma puternica de coacaze negre, prune uscate, cacao si lemn usor prajit. Taninii bine copti sunt echilibrati de o aciditate placuta, alcoolul bine integrat si de un corp si finish prelung. Este un vin usor de asociat cu diverse mancaruri din porc, vita sau miel, iar supletea, complexitatea si convivialitatea gustativa il fac un companion perfect al intalnirilor amicale, de afaceri ori a serilor petrecute in familie.

    Servire: Langa Preparate din carne de porc sau de vită, vânat.

    Preț normal: 63,20 RON

    Special Price 56,55 RON

    (-6,65 RON)
  • Liliac Transylvania - Red Cuvee 2018 - 0.75 L, Alc: 13.5% Liliac Transylvania - Red Cuvee 2018 - 0.75 L, Alc: 13.5%

    Liliac Transylvania - Red Cuvee 2018 - 0.75 L, Alc: 13.5%

    Un vin roșu-rubiniu ușor mat. Se deschide cu a arome de fructe roșii, puteti simții în principal un buchet de vișine cu ușoare note de alune, în post gust puteți descoperi caise uscate. Pe valul palatin senzațiile sunat ale unui vin nu foarte corpolent, frumos echilibrat, ușor și catifelat. Aromele gustative indică afine cu note picante. Finalul este sec cu tanini fini bine integrați. Poate acompania cu succes carnea de vită dar se poate servi și la branză și prosciutto
  • Escudo Rojo, - Vin rosu ( eticheta rosie ) Chile 2017 - 0.75L, Alc: 13% Escudo Rojo, - Vin rosu ( eticheta rosie ) Chile 2017 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Escudo Rojo, - Vin rosu ( eticheta rosie ) Chile 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    PRODUCATOR / PODGORIE: BARON PHILIPPE DE ROTHSCHILD
    ANUL DE RECOLTA: 2011
    REGIUNE / TARA: VALLE DEL MAIPO / CHILE
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON / CARMENERE / SYRAH / CABERNET FRANC
    VOL. ALC.: 14.5%

    VIN ROSU SEC. Produs din struguri culesi culesi manual de pe parcele selectate, cu productie mica, un cupaj de vinuri finite, fermentate separat ca soi pur si maturate la butoi din stejar frantuzesc timp de 12 luni.

    ASPECT: O culoare intensa de rosu rubiniu, aproape opac.

    MIROS: Intens si complex, de fructe negre de padure, cherry brandy, delicat de anason, lemn dulce si nucsoara.

    GUST: De o mare corpolenta, cu tanini bine integrati, bine structurati si o paleta fructata persitenta si savuroasa (se confirma aromele depistate prin evaluarea olfactiva), invaluite de accente subtile de cafea, cacao, ciocolata si caramel; are un gust remanent de final extrem de expresiv.

    ASOCIERE CULINARA: Evident cu preparate din carne rosie, platouri reci de mezeluri fine si branzeturi moi si semimoi, dar si cu preparate mai elaborate, pregatite cu multe mirodenii, sau tinute in bait inainte de procesarea termica: Filet Mignon, Stroganoff, Terina de mistret, Rasol de vita, Meatloaf, Beef Wellington, Sheperd’s Pie.

    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda aerarea cu 20-25 min. inainte de servire, intr-un decantor larg cu o suprafata mare de expunere la aer a vinului)

    Preț normal: 65,45 RON

    Special Price 55,63 RON

    (-9,82 RON)
  • Davino - Faurar Rosu de Ceptura 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Davino - Faurar Rosu de Ceptura 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Davino - Faurar Rosu de Ceptura 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    VIN: DAVINO FAURAR ROSU DE CEPTURA
    PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
    REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCA NEAGRA

    Este obtinut dintr-un cupaj de Merlot, Cabernet si Feteasca neagra 50% fiiind ulterior maturat timp de 6 luni in baric de stejar romanesc.Are un miros caracteristic soiurilor,persistent,usor condimentat,note de fructe uscate si miez de nuca. Amplu si ferm, echilibrat si armonios structurat, final persistent cu tanini elaborati.
    27,49 RON
  • Gitana - Autohtone - Rosu de Gitana 2018 - 0.75L, Alc: 14% Gitana - Autohtone - Rosu de Gitana 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    Gitana - Autohtone - Rosu de Gitana 2018 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Vinurile din moldova sunt cunoscute de zeci de ani pentru calitatea și tradiția urmată în procesele de cultivare a strugurilor, recoltă, vinificație și mai ales maturare. Înainte de a deveni crama producătorului Gitana, spațiul actual a fost în proprietatea statului, în perioada comunistă. Începând cu anul 1953, vinaria și crama Țiganca din satul Plopi, a oferit vinuri de calitate excepțională, apreciate în Republica Moldova și peste hotare.

     

    În 1999, familia Dulgher a cumpărat ce a mai rămas din vinărie și crama Țiganca, valoroasă datorită beciurilor de păstrare și maturare a vinurilor pentru colecții și reserve prețioase. Familia Dulgher a extins plantațiile de viță cu soiuri diferite (până la 360 de hectare în prezent), a creat brand-ul Gitana și a oferit publicului primele serii de vinuri produse cu tradiție în vinăria Țiganca.

     

    Brand-ul Gitana adus din nou faimă și apreciere pentru vinurile din Republica Moldova, prin exportul de vinuri în Europa, cât și în Asia – în 2017 au fost exportate primele loturi în Japonia, China și Coreea de Sud.

     

     

    ASPECT:  Roșu rubiniu, intens și limpede, evidențiat de contrastul ales dintre eticheta albă și culoarea vinului, observată prin sticla verzuie.

     

    MIROS: Roșu de Gitana este un vin pentru toate momentele în care dorești savoare, liniște și un parfum decent de mure și marochin.

     

    GUST: Un vin corpolent, cu arome intense de fructe negre, coapte de soare și de foc, cu taninuri moi, ce oferă un post gust mediu spre lung. Un cupaj intens pentru o degustare liniștită cu arome simple, ce aduc gânduri bune despre locuri și oameni.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aperitive, preparate ușoare pe bază de peşte, carne albă pe grătar, brânzeturi. La desert, alături de plăcinte moldovenești.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C

     

  • Davino - Domaine Ceptura Rouge 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Davino - Domaine Ceptura Rouge 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Davino - Domaine Ceptura Rouge 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    VIN: DAVINO Domaine Ceptura Rouge
    PRODUCATOR / PODGORIE: UNICOM PRODUCTION
    REGIUNE / TARA: D.O.C. DEALU MARE / CEPTURA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON + MERLOT + FETEASCA NEAGRA
    VOL. ALC.: 14.5%
    VIN ROSU SEC.

    ASPECT: Limpede si cristalin, de o culoare de un rosu rubiniu intens cu reflexe purpurii.
    MIROS: Intens, complex si persistent, cu accente de visine negre, stafide si piper verde, note de ciocolata si cafea.
    GUST: Complex si expresiv, amplu, puternic dar catifelat, cu un postgust remanent condimentat, ce pune in evidenta taninurile fine si elaborate.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate ale bucatariei internationale, friptura la cuptor de rata sau de miel asezonat cu ierburi de Provence, cu steak de vita (Porterhouse sau Filet Mignon), langa vanat mic pregatit cu sosuri vanatoresti sau garnisit cu trufe. La finele mesei, este perfect cu branzeturi moi, vechi si/sau fermentate, cu nuci braziliene, stafide si curmale uscate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 15 min. inainte de servire)
  • Davino - Iacob rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14% Davino - Iacob rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14%
  • Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5% Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    Balla Geza - Stone Wine - Fet.N + Cab. Franc 2016 - 0.75 L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: CRIȘANA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe câmpiile aflate în apropiere de Arad se află podgoria Miniș-Măderat, uitată în secolul XX-lea, locul de origine al soiurilor Cădarcă și Fetească Regală, din care erau produse vinuri cunoscute în toată Europa. În 1999 Dr. ing Balla Geza, administratorul și oenologul societății, a reluat producția de vin și promovarea sortimentelor din mono soi și cupaj, cu misiunea de a aduce faima de altă dată vinurilor tradiționale, obținute în această zonă.

     

    Echipa din spatele brand-ului Balla Geza păstrează vinurile de pe 120 de hectare de vie, în budane din stejar și barique-uri pentru vinurile roșii și rezervoare din oțel inoxidabil pentru vinurile albe, montate în pivniță. În total, pivnița are o capacitate de 8000 de hectolitri.

     

    Balla Geza a avut inspirația de a crea un vin cu ADN românesc și francez, o înfrățire a soiurilor Fetească Neagră și Cabernet Franc favorizată și pâmânt, de timp și de oameni. Vinul este un cupaj cu personalitate tânără și vibrantă adusă de fructe și condimente. 

     

     

    ASPECT: Roșu opac.

     

    MIROS: Fructat și elegant cu note complexe de vanilie și condimente.

     

    GUST: Cald pe bolta palatină. Elegant mulțumită prunelor aduse de Feteasca Regală, tineresc și doar puțin efervescent datorită soiului Cabernet Franc. Un vin complex cu finish lung, aromat, ce își merită aprecierile din plin. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Carne de vită sau miel la grătar, gulaş de porc mistreţ cu ardei copţi şi mămăligă, rață la cuptor cu glazură, prepeliţe la cuptor. Delicios la un desert din lavacake de ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Potențial de maturare de 10 până la 15 ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Serve - Terra Romana - Millenium rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14% Serve - Terra Romana - Millenium rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -18%

    Serve - Terra Romana - Millenium rosu 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită, pentru a oferi tuturor un vin de excepție din cel mai bun rod al pământului muntean.

     

    Millenium roșu provoacă imaginația la o călătorie în lumea vinurilor obținute din soiuri originare din Franța și România. Merlot, Cabernet Sauvignon și Feteasca Neagră sunt unite de tradiția cultivării și vinificării, păstrată, în parte, de la coloniștii veniți din Imperiul Roman, care s-au stabilit în Dealu Mare în urmă cu 2000 de ani și au cultivat viță de vie.    

     

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Trei dintre cele mai înzestrate soiuri de struguri roșii cultivați în Europa, se află într-o simbioză aproape perfectă, ce își face simțită prezența printr-un amestec intrigant de fructe negre, bine coapte, stafide, boabe de cafea, prune și condimente.

     

    GUST: De la primele picături, ce ating papilele gustative, se simte acea uniune de arome, ca o formațiune testudo, compusă din fructe (vișine, mure), ciocolată neagră și condimente (piper, scorțișoară și vanilie). Vinul are aciditate echilibrată, tanini puternici, moi și fini.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Face poftă de mâncare și alunecă bine cu o friptură de vită cu sos de brânză cu mucegai, carne de vită la cuptor cu ciuperci portobello. Bun și la deserturi cu ciocolată neagră și vișine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Potențial de învechire de minimum 10 ani).

     

    Preț normal: 55,55 RON

    Special Price 45,55 RON

    (-10,00 RON)
  • Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 -  0.75L Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 -  0.75L
    -15%

    Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din Italia, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. După câțiva ani, echipa Pogio al Tesoro a reușit să producă vinuri din culturi întinse pe 70 de hectare.

     

    În prezent, domeniu Pogiu al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii. Printre caracteristicile solului din podgoria Le Sondraie este conținutul ridicat de magneziu, benefic pentru soiul Merlot. Cupajul din 2012 este obținut din Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc maturat 18 luni în două barique-uri din stejar francez (primul nou, al doilea aflat la a doua trecere).

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens, asemenea unui cupaj clasic de Bordeaux.

     

    MIROS: Arome intense de fructe de pădure, acompaniate de notele de salvie, rozmarin și vanilie condimentată.

     

    GUST: Elegant și armonios, Sondraia dezvoltă un echilibru misterios între fructele fine, inseparabile de strugurii pigmentați și aciditatea moderată, prezentă la fiecare degustare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu din Sondraia este potrivit alături de meniuri consistente: carne de vită la cuptor, vițel la grătar, kebab (miel sau berbec) și porc. Un vin nativ Italiei este potrivit și alături de preparate mediteraneene cu brânză ricotta, parmezan și brânză de oaie semimaturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 168,00 RON

    Special Price 142,80 RON

    (-25,20 RON)
  • Serve - Cuvee Charlotte cupaj rosu (cs+me+fn) 2013 - 0.75L Serve - Cuvee Charlotte cupaj rosu (cs+me+fn) 2013 - 0.75L

    Serve - Cuvee Charlotte cupaj rosu (cs+me+fn) 2013 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

     

    În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită, pentru a oferi tuturor un vin de excepție din cel mai bun rod al pământului muntean.

     

    Cuvee Charlotte din cultura anului 2013 este poate cel mai sofisticat vin din portofoliul S.E.R.V.E. Cupajul dintre Cabernet Sauvignon, Merlot și Fetească Neagră formează vin atemporal, cu o structură ce pune la încercare până și cele mai ascuțite simțuri.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, fermecător și impunător. 

     

    MIROS: Cupajul format din trei soiuri roșii (două cu origini franceze și unul autentic românesc), este inseparabil de aromele fructelor de pădure (coacăze și afine), prune uscate, trufe și scorțișoară.   

     

    GUST: Un vin fructat de o miriadă de arome dăruite de fructe roșii, coapte (vișine și prune), ce se strecoară pe papile cu putere, și lasă în urmă tanini de intensitate medie. Ansamblul aromelor și senzațiilor oferite dă impresia unui vin echilibrat, dulce, cu post-gust lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu pentru carne roșie de vită argentiniană, vânat la cuptor, sau miel. Potrivit și la deserturile cu ciocolată neagră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 17°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute / Potențial de învechire de minimum 12 ani).

  • Purcari - Freedom Blend  rosu 2018 - 0.75L Purcari - Freedom Blend  rosu 2018 - 0.75L
  • Purcari - Negru de Purcari rosu 2016 - 0.75L Purcari - Negru de Purcari rosu 2016 - 0.75L
  • Mosia Tohani - Cuvee Nicolae rosu 2017 - 0.75L Mosia Tohani - Cuvee Nicolae rosu 2017 - 0.75L
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă