Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)... Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Tip strugure: Cupaj alb Eliminare
 • Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L Crama Oprisor - Rusalca Alba 2019 - 0.75L
 • LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L
  -10%

  Preț normal: 70,69 RON

  Special Price 63,62 RON

  (-7,07 RON)
 • Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  TARLA 101 CUPAJ ALB - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
  ANUL DE RECOLTA: 2018
  REGIUNE / TARA: DOC - CMD LECHINTA / TRANSILVANIA / ROMANIA
  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC + CHARDONNAY
  VOL. ALC.: 13%
  VIN ALB SEC produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate.

  Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

  ASPECT: De o culoare de un galben pai cu usoare accente verzui.
  MIROS: Plin de prospetime, cu arome distincte de fructe citrice si mere verzi, completate de note delicat vegetale si accente de mineralitate.
  GUST: Intens, puternic, racoritor si proaspat, de fructe citrice, mere verzi si caise, cu o aciditate ridicata ce-i conferă vivacitate; este un vin lejer de o corpolenta mica si un gust remanent persistent si revigorant.

  ASOCIERE CULINARA: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, peste de apa dulce la gratar servit cu mamaliguta (perfect langă pastrav salbatic tras la tigaie, în malai ai nucsoara), sniţel din piept de pui, preparate vegan, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei langa branzeturi tari asezonate cu stafide albe si nuci caju.
  TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)
 • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
  Nou!

  Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

   

  Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

   

  Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

   

  Vinul de Aligote și Muscat Ottonel, este obținut din struguri ale celor două soiuri, recoltați și selectați manual, supuși vinificației prin metoda clasică și lăsați la maturat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

   

  MIROS: Floare de portocal, mandarină, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

   

  GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

   

  34,30 RON
 • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

   

  Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

   

  Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

   

  Vinul de Sauvignon Blanc și Riesling, este obținut din struguri ale celor două soiuri recoltați și selectați manual apoi supuși vinificației prin metoda clasică.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu nuanțe verzui.

   

  MIROS: Agrișe, lămâi verzi, note minerale, coacaze roșii și grepfrut.

   

  GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund, fructat și post-gust lung cu nuanțe de piersică albă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

   

  TEMP. DE SERVIRE:  12 - 14°C

   

  24,69 RON
 • Serve - Terra Romana - Millenium alb 2018 - 0.75L, Alc: 13.5% Serve - Terra Romana - Millenium alb 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Serve - Terra Romana - Millenium alb 2018 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: RIESLING DE RIN, SAUVIGNON BLANC, TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

   

  În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită, pentru a oferi tuturor un vin de excepție din cel mai bun rod al pământului muntean.

   

  S.E.R.V.E are în prezent culturi întinse pe o suprafață de peste 68 de hectare, cu soiuri roșii Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot și soiuri albe Chardonnay, Sauvignon Blanc, Riesling de Rin și Fetească Albă.

   

   

  ASPECT: Galben auriu, deschis și strălucitor.

   

  MIROS: Cele trei soiuri de struguri albi își dau mâinile metaforic, pentru a forma o horă duioasă, plină de arome naturale din flori de lămâi, iasomie, piersică și pepene galben.

   

  GUST: Terra Romana Millenium este un vin mineral și crocant mulțumită soiului de pe râul Rin, fructat de grepfrut roșu adus de Sauvignon și definit de Tămâioasa Românească cu note elegante de trandafir și busuioc.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Potrivit la mesele cu pui, pește, fructe de mare, salate de vară și brânză de oaie.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C (Potențial de maturare de 3 - 4 ani).

 • Serve - Terra Romana - Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13% Serve - Terra Romana - Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13%
  -18%

  Serve - Terra Romana - Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

   

   

  VOL. ALC.: 13%

   

   

  VIN ALB SEC. S.E.R.V.E este o poveste frumoasă despre puterea de a persevera și emoția descoperirii ce alimentează curiozitatea. S.E.R.V.E (Societatea Euro Română de Vinuri de Excepție), a fost inființată în 1994, iar la începutul anilor 2000, au fost realizate investiții în construcția unei crame proprii, complet nouă, în apropiere de culturile de viță din Ceptura.

   

  În anii următori, S.E.R.V.E a realizat prima îmbuteliere a vinurilor sale și vinificarea primilor struguri din recolta proprie. Fondatorul cramei, Contele Guy Tyrel de Poix, și echipa sa, au adus oenologia la stadiul de artă, transformată în practică, cu răbdare și atenție deosebită, pentru a oferi tuturor un vin de excepție din cel mai bun rod al pământului muntean.

   

  Sauvignon Blanc și Feteasca Albă sunt aduse împreună asemenea unui cuplu perfect, ce se completează, se respectă și aduc tot ce au mai bun din esența lor: curiozitate, savoare, satisfacție, emoție, introspecție și viziune.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Un gest apreciat este acela de a dărui flori. Este la fel și pentru aceste soiuri, care dăruiesc parfum din flori gentile de lămâie și fructe cu pulpă galbenă, zemoasă (caise și pomelo).

   

  GUST: Serve ne oferă un cupaj alb, din soi cu origini franceze, naturalizat de ani buni în pământul românesc și un soi autohton apreciat pentru bogăția aromelor în toate colțurile țării. Din cele două soiuri, natura și omul au reușit să ne ofere un vin proaspăt, cu gust complex și elegant din citrice, caise proaspete și agrișe. Finish mediu, răcoritor, dorit in orice zi, mai ales în cele calde, de vară.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Merge bine cu pui la grătar, un curcan la cuptor, macrou la grătar, fructe de mare, tarte cu brânză de capră și ceapă caramelizată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C (Potențial de maturare de minim 3-4 ani).

   

   

  Preț normal: 44,54 RON

  Special Price 36,38 RON

  (-8,16 RON)
 • Young Liliac - Fresh, Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12% Young Liliac - Fresh, Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12%

  Young Liliac - Fresh, Sauvignon Blanc + Feteasca Alba 2018 - 0.75L, Alc: 12%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBĂ

   

   

  VOL. ALC.: 12%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea a distrus culturile vechi.

   

  Dar cum, uneori, istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  Vinurile Liliac sunt produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

   

  ASPECT: Galben pai, limpede.

   

  MIROS: Tânărul vin de la crama Liliac Transylvania este definit de un amestec vegetal. Tot felul de ierburi aromate și-au găsit locul în această licoare proaspătă: note de caprifoi, iarbă proaspăt cosită și ceva citrice.

   

  GUST: Un vin liniștit, dar cu puțin acid, scos la iveală de fermentația naturală. Cupajul aduce și arome de mere, lămâie, necatrine și Litchi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Efervescența naturală, fructele și ierburile ce ii dau un gust sec acestui cupaj, îl recomandă la mesele bogate în pește, fructe de mare ușor condimentate, parmezan și salată cu rucola. Prospețimea cupajului poate fi o revelație și pentru cei care îl consumă alături de preparate din bucătăria asiatică.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10°C

   

 • Jidvei - Mysterium alb 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5% Jidvei - Mysterium alb 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  Jidvei - Mysterium alb 2018 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: TRAMINER, SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile Jidvei din de valea Târnavei își au originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200. Domnitorul Ștefan cel Mare, primește în 1489 culturi de viță de vie de la Regele Matei Corvin, iar în 1624 este finalizat castelul de la Cetatea de Baltă.

   

  Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999 și înființarea actualei companii, Jidvei s-a dezvoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de vinuri monosoi și cupaj și a devenit cel mai mare producător din România.

   

  Mysterium alb 2018 este unul dintre cele patru vinuri produse din soiuri recoltate în podgoria Târnave. Denumirea acestui vin și eticheta neconvențională, exclusivistă, atrage privirile și trezește curiozitatea unei degustări ce aduce iubitorii de vin în lumea artei creatoare, imaginată și materializată de echipa Jidvei.

   

   

  ASPECT: Galben verzui.

   

  MIROS: Myterium este un cupaj construit din două soiuri vinificate cu atenție pentru a oferi un parfum fin, aproape privat, ce necesită multă îndrăzneală din partea celui care dorește cunoască această licoare. În cele din urmă, Mysterium își dezvăluie notele de citrice, coajă de strugure alb și caise.

   

  GUST: După ce îi sunt devoalate primele arome, licoarea se așează descoperită, vulnerabilă, pe papilele gustative, moment în care se simte lipsa alcoolului, ceea ce o face prietenoasă și plăcută. Myterium este un cupaj învechit pentru scurt timp pe drojdii fine, în cisterne de inox, de aceea, are aciditate echilibrată, savoare și prospețime, din fructe, cu tonuri delicate de condimente.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Fie că îl alegeți înaintea mesei sau în timpul unei mese cu preparate din carne albă și brânzeturi, Mysterium alb este o alegere practică și rafinată în același timp.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

   

 • Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonny 2017 - 0.7L Purcari - Vinohora Feteasca Alba & Chardonny 2017 - 0.7L
  -10%

  Preț normal: 48,43 RON

  Special Price 43,59 RON

  (-4,84 RON)
 • Purcari - Alb de Purcari 2017 - 0.75L Purcari - Alb de Purcari 2017 - 0.75L
 • La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc 0.75L - 2011 La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc 0.75L - 2011
  -15%

  La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc 0.75L - 2011

  PRODUCATOR / PODGORIE: LA BASTIDE SAINT DOMINIQUE
  ANUL DE RECOLTA: 2011
  REGIUNE / TARA: A.O.C. CHATEAUNEUF DU PAPE / VALLEE DU RHONE / FRANTA
  SOIUL / SOIURILE: CLAIRETTE / ROUSSANE / GRENACHE BLANC
  VOL. ALC.: 14%

  VIN ALB SEC.

  ASPECT: De o culoare de un galben pai placut, cu puternice inflexiuni aurii.

  MIROS: Fascinant, intens vegetal si fructat, de pere, mere golden, ananas, lychee, brocoli si ardei gras verde, fructat, invaluite intr-o atome imbietoare de citrice.

  GUST: Onctuos si cremos, de o acididate medie si o corpolenta mare, un vin placut cu note vegetale si fructate completate de o nuanta de mineralitate; gustul remanent este ling, citric si savuros.

  ASOCIERE CULINARA: Langa paste cu sos alb si ciuperci de cultura, sau fructe de mare, creveti, langoustine sau homar garnisit cu legume sotate, sau cu rulouri de carne de porc sau pui umplute cu legume. Perfect cu terina de legume, tocanita de pipote si inimi, placinta de praz si sparanghel, preparate vegan sau lacto-vegetariene cu branzeturi cremoase su sosuri albe vascoase, pe baza de smantana grasa. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari, insotite de nuci caju si fructe uscate (caise, mere, stafide albe).

  Preț normal: 198,97 RON

  Special Price 169,12 RON

  (-29,85 RON)
 • Vinarte - Colectie Nedeea cupaj alb 2018 - 0.75L Vinarte - Colectie Nedeea cupaj alb 2018 - 0.75L
 • Vinarte - Domeniile Vinarte, Alb 2018 - 0.75L Vinarte - Domeniile Vinarte, Alb 2018 - 0.75L
 • Vinarte - Cuvee D`excellence (R+SB) 2018 - 0.75 L Vinarte - Cuvee D`excellence (R+SB) 2018 - 0.75 L
  -10%

  Preț normal: 43,20 RON

  Special Price 38,88 RON

  (-4,32 RON)
 • Budureasca - Fume, demisec 2018 - 0.75L Budureasca - Fume, demisec 2018 - 0.75L
  Nou!

  Budureasca - Fume, demisec 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, SAUVIGNON BLANC, PINOT GRIS, FETEASCĂ REGALĂ

   

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. Colinele însorite din Dealu Mare sunt parte din locul străvechi pe care a fost scrisă istoria vinului începând de acum 2000 de ani, din vremea dacilor și a strămoșilor lor, vechii tracii. Istoria continuă cu Budureasca, brand-ul apărut în lumea vinurilor românești în 2013, odată cu inaugurarea cramei cu o suprafață de 2500 de metri pătrați, cu o construcție nouă, aparatură modernă, spații de depozitare și zonă de degustare a vinurilor.

   

  Vinurile Budureasca sunt obținute din 13 soiuri, atât românești (Fetească, Busuioacă, Tămâioasă), cât și din soiuri străine, cum ar fi cele franceze (Merlot, Chardonnay, Pinot Noir, Muscat Ottonel, Pinot Gris), precum și din alte soiuri aduse de pe continente îndepărtate și adaptate la solul românesc (Shiraz).

   

  Vinurile din gama Fume sunt obținute prin operațiuni complexe și pricepere. Echipele de tehnicieni, oenologi și specialiști caută mereu echilibrul perfect între soiuri pentru vinul din anul perfect. În crama Budureasca, fiecare dintre cele patru soiuri este presat individual, iar mustul pus în cuve separate pentru a se limpezi. După limpezire sunt amestecate musturile (cu excepția unei catități mici de Chardonnay care este păstrată în baricuri din stejar până la 6 luni). Fermentarea vinului are loc la o temperatură cuprinsă între 13 - 15°C timp de trei săptâmâni.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Fume demisec aduce în pahar miresma naturală pe care o găsim într-o dimineață călduță de vară petrecută în grădina sau în livada cu umbră și liniște. Nasul este delectat de aromele dulci din pepene galben copt și note fine de stejar.

   

  GUST: Pe boltă, pepenele este înlocuit de gutuie, însă stejarul rămâne și este încântător până la final, și mai departe, în post gust.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Orice vin de la Budureasca este o alegere pentru mese speciale. Pentru aromele din Fume, recomandăm preparate din carne de pasăre, pește, fructe de mare, paste cu sosuri albe și brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE:  10 - 12°C

   

 • Galicea Mare - Martha 2018 - 0.75L Galicea Mare - Martha 2018 - 0.75L
 • Crama Girboiu - Epicentrum - Sarba + Plavaie 2018 - 0.75L Crama Girboiu - Epicentrum - Sarba + Plavaie 2018 - 0.75L
 • D. Vladoi - Ravak alb 2017 - 0.75L D. Vladoi - Ravak alb 2017 - 0.75L
 • -10%

  Segarcea - Principesa Margareta, vin alb, 2017 - 0.75L, Alc: 13%

  Un amestec alchimic de Viogner baricat şi nebaricat, Pinot Gris şi Chardonnay, mai aproape de conceptul de vin de creator decât de cel de vin comercial, "Principesa Margareta - cupaj alb" a reuşit sã îmbine toate caracteristicile zonei Segarcea - prospeţime, fertilitate, bogãţie - cãrora li s-au adãugat calitãţile aduse de oameni - istoria performanţelor în calitate, tradiţia, respectul faţã de pãmânt şi munca. Complex, cu putere mare de învechire, vinul este dens, gliceric, cu o structurã solidã, de pulpã de fructe şi arome care trec de la flori albe şi salcâm la citrice, apoi la cireşe şi prune albe, cu mici infleziuni de vanilie. În aceastã primãvarã, Principesa M - Alb, vinul comandat special de Alteţa Sa Regala, Principesa Margareta a României, a câştigat Nova de Diamant la concursul internaţional anual "Femmes et vins du monde".

  Preț normal: 90,32 RON

  Special Price 81,29 RON

  (-9,03 RON)
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
Grilă Listă