Vin linistit

Vinurile linistite fac parte din categoria bauturilor obtinute prin fermentatie alcoolica naturala, realizata exclusiv din must de struguri. Pentru a fi incadrate in categoria vinurilor linistite, bautura trebuie sa ofere o tarie alcoolica de minimum 8,5% vol. Vinurile linistite sunt produse agroalimentare la care se interzice adaosul de arome dintr-o sursa externa. Aromatizarea acceptata legal este cea oferita de contactul bauturii cu vase confectionate din lemn.


Clasificare vinurilor in functie de culoare:


-          Vinuri albe;


-          Vinuri rose;


-          Vinuri rosii.


Vinurile linistite pot fi obtinute dintr-un singur soi de struguri, sau din doua sau mai multe te soiuri cupajate. In cazul vinurilor obtinute dintr-un singur soi, acestea vor avea culoarea strugurilor (exemplu: soiuri albe - vinuri albe, soiuri rosii - vinuri rosii ) Exceptie de la acest fapt sunt vinurile albe obtinute din struguri rosii (ex: Blanc de noir - vin alb obtinut din Pinot Noir,  sau vinurile rose).  Vinurile rosii mai pot avea in componenta, in procente foarte scazute si soiuri de vinuri albe cu scopul imbunatatirii gustului / mirosului cupajului obtinut.


Stiati ca inlaturand  pielita  boabelor de strugurilor, corpul boabelor  arata la fel? Toate sunt albe.... Culoarea vinului este data de fapt de culoarea pielitei, iar intensitatea culorii vinurilor este datorata direct timpului in care vinul sta in contact cu pielita strugurelui.... Pentru un vin rose pal, contactul vinului cu pielita se face pentru o perioada foarte scurta de timp (probabil cateva ore)...



 Clasificarea vinurilor in functie de zaharul rezidual din compozitie:


 -         vinuri seci - cel mult 4 grame de zahar rezidual la un litru;


-          vinuri demiseci - 4,1 - 12 grame de zahar rezidual la un litru;     


-          demidulci - 12,1 - 50 de grame de zahar rezidual la un litru;


-          dulci - peste 50 de grame de zahar rezidual la un litru.


 


Clasificarea vinurilor in functie de calitatea strugurilor din care sunt obtinute si metoda de productie:


-          Vinuri de masa. Aceasta denumire este data pentru vinuri cu productie nereglementata in functie de soi sau regiune. Aceste vinuri au tarie alcoolica de maxim 10%.


-          Vinuri de calitate superioara. Sunt vinurile din struguri de calitate superioara dintr-o regiune mare, ce contin tarie alcoolica de peste 10%.


-          Vinuri cu denumire de origine controlata (DOC). Aceste vinuri sunt obtinute din cele mai bune soiuri, recoltate din podgorii recunoscute la nivel international, aflate sub reglementare care garanteaza calitatea. Vinurile de origine controlata au tarie alcoolica de peste 11%.


 


Organizatia Internationala a Vinului a publicat un clasament oficial alcatuit din 21 de state producatoare de vin si cantitatile de vin produse de acestea in anul 2018. Primele trei state cu cea mai mare productie de vin din lume, sunt statele din Lumea Veche (Europa), care au istorie si traditie indelungata in productia de vinuri. In top 10, Italia, Franta si Spania ocupa locurile fruntase, urmate de SUA, Argentina, Chile, Australia, Germania, Africa de Sud si China,


La nivel european Romania, Germania, Austria si Ungaria, au înregistrat o crestere a recoltei în 2018 mai mare decât media ultimilor 5 ani.


La nivel mondial, Romania se afla pe locul 13, cu 510 milioane de litri produsi in 2018, iar vecinii de peste Prut, se afla pe locul 19, cu 190 milioane de litri produsi in acelasi an.

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă
Filtru
  • Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L Crama Ratesti - Feteasca Neagra 2016 - 0.75L
    -10%

    Preț normal: 41,79 RON

    Special Price 37,61 RON

    (-4,18 RON)
  • Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L
    Nou!

    Villa Maria - Private bin, Sauvignon blanc 2018 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MARLBOROUGH / NOUA ZEELANDĂ

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Villa Maria este un brand de vin creat de George Fistonich, care a luat în arendă o bucată de pământ de la tatăl său în Noua Zeelandă, aproape de Aukland în 1961. În 1962, George obșinut primii litri de vin de pe via plantată pe o mică suprafață de pământ, lucrată în mare parte doar de el. În anii 1960 a continuat să producă vinuri roșii și albe din struguri recoltați din diferite părți ale regiunii viticole din Aukland.

     

    În anii 1970 George Fistonich și-a dezvoltat afacerea și a făcut primele angajări, apoi a lucrat timp de alți 40 de ani pentru a deține în prezent unul dintre brand-urile de top din Noua Zeelandă. Villa Maria culege anual cantități impresionante de struguri din 28 de varietăți, din patru regiuni, pentru a le vinifica în șase game de vinuri roșii și albe, monosoi și cupaj.

     

    Gama Private Bin este prima care oferă vinuri de calitate, produse în stilul consacrat de Lumea Nouă. Acest Sauvignon Blanc este cultivat în regiunea Malborough, este elegant, cu profil aromatic fructat, bine definit, proaspăt și ușor de savurat.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

     

    MIROS: Un vin de Sauvignon Blanc care trasează prin arome peisajul din Malborough, traversat de râul Awatere. Sar din pahar aromele de fructe și vegetale, anume coacăze proaspete, lămâiță și asparagus.

     

    GUST: Aromele de citrice coapte, coacăze și fructul pasiunii, oferite de soiul Sauvignon Blanc, copt de soarele generos din Valea Wairau.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ideal, servit rece alături de aperitive, meniuri cu pește și salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    64,80 RON
  • Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L

    Purcari - Chardonnay 2019 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile noastre au fost servite la Curțile Regale din Europa de peste 150 de ani.

    Prima medalie de Aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit chiar și vinurile din Bordeaux.

     

    De-a lungul timpului, vinurile Purcari au câștigat peste 300 de medalii și distincții la cele mai prestigioase concursuri internaționale (Decanter, Concours Mondial de Bruxelles, Challenge Internațional du Vin), precum și recunoașterea Casei Regale a Marii Britanii.

     

    Chardonnay de Purcari va rămâne pentru totdeauna regele vinurilor albe: superb, distins și intens.

     



    ASPECT: Auriu deschis, cu nuanțe de chihlimbar.

     

     

    MIROS: Note intense de fructe exotice, învăluite în accente florale.

     

    GUST: Plin, opulent, complex, cu note de migdală și vanilie, urmate de un post gust prelung, dominat armonios de nuanțe de stejar din butoiul de măturare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul se potrivește foarte bine alături de alături de brânzeturi proaspete, ca aperitiv sau alături de salate de crudităţi, sau preparate pe bază de carne de pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

  • LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L LacertA - Cuvee X 2017 - 0.75L
    -10%

    Preț normal: 70,69 RON

    Special Price 63,62 RON

    (-7,07 RON)
  • LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L LacertA - Chardonnay 2018 - 0.75L
    -10%

    Preț normal: 53,90 RON

    Special Price 48,51 RON

    (-5,39 RON)
  • Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tarla 201 - rosu ( FN + CS ) 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    TARLA 201 CUPAJ ROSU - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2016
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: FETEASCA NEAGRA + CABERNET SAUVIGNON
    VOL. ALC.: 14.5%
    VIN ROSU SEC dintr-un areal celebru deja pentru elita vinurilor rosii romanesti, maturat 100% in butoaie de stejar romanesc si frantuzesc.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte.


    ASPECT: Rosu rubiniu intens.
    MIROS: Intens, puternic si aromat. Primul nas este cel de Cabernet Sauvignon cu fructele sale rosii coapte: afine si cirese negre, completate de notele de ardei gras si usoare note de condiment. Feteasca neagra intervene ulterior prin note de mure, prune si visine negre terminand cu note de vanilie si scortisoara. Toate aceste note sunt invaluite ulterior de cele ale barrique-ului: lemn, cacao si tutun oferindu-i compexitate si finete.
    GUST: Savuros, catifelat si in acelasi timp vivace, cu tanini puternici si un grad de alcool ridicat dar bine integrat. Aromele de fructe se regasesc si in gust, inceputul fiind cel de fructe rosii coapte, urmat de usoare note de condimente iar post gustul este lung si plin de savoare lasand la iveala notele de lemn si fum si dulcea aroma de vanilie. Toate acestea il fac sa fie un vin complex, ideal pentru impatimitorii vinurilor rosii corpolente.
    ASOCIERE CULINARA: Se preteaza a fi consumat alaturi de carne rosie, steak-uri, vanat usor condimentat si cu sos de fructe rosii si scortisoara, sau platou de branzeturi maturate sau semimaturate.
    TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda decantarea cu circa 20-30 min. inainte de servire)
  • Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13% Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Tarla 101 - cupaj alb ( sb+ ch ) 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    TARLA 101 CUPAJ ALB - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2018
    REGIUNE / TARA: DOC - CMD LECHINTA / TRANSILVANIA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC + CHARDONNAY
    VOL. ALC.: 13%
    VIN ALB SEC produs Intr-un areal ce se distinge prin vinuri albe de calitate.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglindă a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone în parte.

    ASPECT: De o culoare de un galben pai cu usoare accente verzui.
    MIROS: Plin de prospetime, cu arome distincte de fructe citrice si mere verzi, completate de note delicat vegetale si accente de mineralitate.
    GUST: Intens, puternic, racoritor si proaspat, de fructe citrice, mere verzi si caise, cu o aciditate ridicata ce-i conferă vivacitate; este un vin lejer de o corpolenta mica si un gust remanent persistent si revigorant.

    ASOCIERE CULINARA: Excelent cu fructe de mare în preparate mediteraneene, peste de apa dulce la gratar servit cu mamaliguta (perfect langă pastrav salbatic tras la tigaie, în malai ai nucsoara), sniţel din piept de pui, preparate vegan, paste în sos alb sau al olio, sau la finele mesei langa branzeturi tari asezonate cu stafide albe si nuci caju.
    TEMP. DE SERVIRE: 6-8º C (Nu se recomanda decantarea)
  • Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11% Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    Tarla 101 - rose (pn) 2018 - 0.75L, Alc: 11%

    TARLA 101 PINOT NOIR ROSE - VINURI REPREZENTATIVE ROMANESTI
    ANUL DE RECOLTA: 2017
    REGIUNE / TARA: CRISANA / ROMANIA
    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR
    VOL. ALC.: 12%
    VIN ROSE SEC. Dintr-un areal cu un potential exceptional si cu istoric in cresterea strugurilor de calitate, ai un rose dinamic si plin de prospetime, lejer, un vin linistit din Pinot Noir.

    Pentru ca varietatea este esenta vietii, proiectul TARLA, a adunat de la producatori reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaose sau perfect adaptate terroir-ului romanesc, din care s-au creat o serie de cupaje si cuvee-uri de excelenta, o oglinda a solului, climei si traditiei viticulturale tipice fiecarei zone in parte.

    ASPECT: Are o culoare de un roz foarte pal, cu accente de foita de ceapa rosie.
    MIROS: Intens, de o prospetime seducatoare, mineral, fructat si floral, distinct de mure si petale de trandafir.
    GUST: Bine structurat, intens fructat (mure, fragi, capsuni), de o aciditate ridicata si cu o senzatie finala, dupa inghitire, persistenta si de o remanenta placut racoritoare.

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate de Cherhana din peste si fructe de mare, langa file de porc pe gratar cu rosii cherry trase la tigaie, tartar de somon sau muschiulet de vita, cu paste cu sosuri usoare sau langa branzeturi tinere asezonate cu smochine proaspete.
    TEMP. DE SERVIRE: 8-10º C (Nu se recomandă decantarea)
  • Chateau D`Esclans - Rock Angel rose 0.75 L - 2018, Alc: 13.5% Chateau D`Esclans - Rock Angel rose 0.75 L - 2018, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau D`Esclans - Rock Angel rose 0.75 L - 2018, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ‚: 2018

     

    REGIUNE /ȚARĂ: PROVENCE / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE / VERMENTINO / CINSAULT / SYRAH

     

    VOL. ALC.: 13.5 %

     

    Rock Angel rose este unul dintre produsele vinăriei Chateau d’Esclans, din cunoscuta regiune viticolă Provance, din Franța. Strugurii sunt sortați la ochi și selectați pentru a respecta toate cerințele producătorului (formă, dimensiune, culoare, stare generală), sunt răciți până la temperatura 7-8 grade și introduși în presele mecanice de unde se alege mustul pentru maturare în butoaie și cuve din oțel inoxidabil.

     

     

    ASPECT: Rock Angel are culoare deschisă, limpede și atrăgătorare pentru cei care doresc un vin rose îndrăzneț și seducător.

     

    MIROS: Parfumul acestui rose este subtil și fructat. Primele note, care deschid colajul de arome, sunt cele din citrice (lamai), flori și fructe roșii (căpșuni, fructe de pădure).

     

    GUST: Suculent, precis și pur cu o tentă ușoară de tartă cu fructe, mineral cu textură fină, aproape mătăsoasă, ce își împarte farmecul pe bolta palatină. Postgustul acestui vin este mediu, vioi și memorabil, asemenea unei experiențe de inițiere, ce se dorește a fi repetată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ambivalent. Potrivit pentru mesele cu brânzeturi moi, preparate populare din carne de porc, pasăre, dar și preparate selecte din pește și fructe de mare (crustacee).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 9ºC.

     

    Preț normal: 195,04 RON

    Special Price 165,78 RON

    (-29,26 RON)
  • Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, alb, sec, alc.12.5° 0.75 L, Alc: 12.5% Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, alb, sec, alc.12.5° 0.75 L, Alc: 12.5%
    -10%

    Avincis - Vila Dobrusa Cramposie Selectionata, alb, sec, alc.12.5° 0.75 L, Alc: 12.5%

    Crâmpoșie Selecționată este un soi local din Drăgășani, perfect adaptat solului său de origine și terroir-ului favorit.

     

    ASPECT: Galben foarte deschis, cu discrete reflexii verzi.

     

    MIROS: Acest vin are un buchet proaspăt și expresiv de flori de tei și măr verde.

     

    GUST: Gustul său este vioi si plin de viață, cu note citrice și de măr verde combinate cu o mineralitate persistentă..

     

    ASOCIERE CULINARA: Acompaniază foarte bine aperitivele, peștele sau fructele de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 7 - 10ºC

     

    Preț normal: 28,80 RON

    Special Price 25,92 RON

    (-2,88 RON)
  • De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5% De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%
    -15%
    Nou!

    De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%

    PRODUCATOR / PODGORIE: DE LADOUCETTE

     

    ANUL DE RECOLTA: 2016

     

    REGIUNE / TARA: A.O.C.POUILLY FUME / LORE / FRANTA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC.

     

    ASPECT: Culoare delicata de galben pal, cu reflexii argintii. MIROS: Placut, delicat floral si rafinat vegetal, de bame, praz si ardei gras verde, de iarba proaspat cosita completat de arome minerale.

     

    GUST: Intens, lejer, elegant, fructat (pere si mere verzi, agrise si grapefruit) si vegetal, seducator, de o corpolenta mica si o aciditate ridicata. Gustul remanent, este lung, citric si mineral.

     

    ASOCIERE CULINARA: Cu preparate vegan sau lacto-vegetariene, cu sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon de cultura si conopida gratinata langa peste slab de balta servit cu sos de lamaie si chives, si de ce nu cu varza de Bruxelles sotata cu bacon prajit. La finalul mesei, langa branzeturi tari si semitari (Swiss Cheese, Bavarian Bergkase, Zamorano) garnisite cu fructe proaspete, struguri, mere verzi, pere, cu fistic si nuci caju.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10ºC

     

    Preț normal: 523,60 RON

    Special Price 445,06 RON

    (-78,54 RON)
  • Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

    Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

    Este un vin foarte bine structurat și echilibrat, puternic, sec și foarte taninos. Se potrivește cu mâncărurile din carne roșie și merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.
  • Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L, Alc: 13.2% Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L, Alc: 13.2%
    -10%

    Segarcea - Minima Moralia - Daruire, rosu 2016 - 0.75 L, Alc: 13.2%

    La prima vedere, este un vin care debutează timid, cu tonuri închise, de smochine uscate și lemn, pământ reavăn și întunecimi de cerneală. Imediat, însă, își descoperă rapid și nuanțele de gemuri și fructe proaspete, dublate de un spectru de arome mai puțin sesizabile, care contribuie la completarea întregului: tabac, piele fină, piperuri și condimente, un strop de vanilie și o aluzie imperceptibilă la fructe exotice.

     

    Gustul pare o confruntare între tinerețe și maturitate, cu taninurile bine dozate și perfect integrate dând greutate și balans în fața unei acidități tinere, care mai reduce un pic din tonurile foarte sobre ale vinului.

     

    Preț normal: 90,32 RON

    Special Price 81,29 RON

    (-9,03 RON)
  • Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5% Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Tarla 101 - cupaj rosu ( me+fn+cs ) 2017 - 0.75L, Alc: 14.5%

     ANUL DE RECOLTA: 2017

     

    REGIUNE / TARA: DOC - CMD DEALU MARE - CEPTURA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC dintr-un areal ce se remarcă prin vinuri roșii de foarte bună calitate. Pentru ca varietatea este esența vieții, proiectul TARLA, a adunat de la producători reprezentativi, cele mai bune parcele de vie plantate cu soiuri consacrate, neaoșe sau perfect adaptate terroir-ului românesc, din care s-au creat o serie de cupaje și cuvee-uri de excelență, o oglindă a solului, climei și tradiției viticulturale tipice fiecărei zone în parte.

     

     

    ASPECT: De o culoare intensă de un roșu purpuriu, opac.

     

    MIROS: Intens, de fructe coapte roșii si negre, distinct de coacăze și mure, cu note vegetale și delicate accente de condimente.

     

    GUST: Plin de savoare, un vin corpolent, puternic fructat, proaspăt, cu tanini fermi bine integrați și un gust remanent desfătător și de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARA: Lângă carne roșie, file de porc sau vită la grill sau pe grătar (perfect cu file mignon cu foie gras, și sos de fructe de pădure), miel la tavă, vânat mic la proțap, sau cu paste cu carne în sos roșu. La finalul mesei, de consumat lângă brânzeturi moi maturate, garnisite cu stafide, smochine proaspete și nuci pecan.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C  (Se recomandă decantarea chiar înainte de servire)

     

  • Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%
    Nou!

    Avincis - Cuvee Grandiflora - Cabernet Sauvignon & Merlot & ND 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DRĂGĂȘANI - OLTENIA / ROMÂNIA

     

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, NEGRU DE DRĂGĂȘANI

     

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chiar înainte de cucerirea Daciei de Imperiul Roman, la Drăgășani, se cultivau struguri folosiți la producția de vin. Mănăstirea Dobruşa, construită în secolul al XV-lea, avea propria sa vie pe colină, iar vinurile obținute în această parte a țării au fost cunoscute și apreciate în Europa, la expozițiile universale de la Paris. În 1927, Maria şi Iancu Râmniceanu au cumpărat în Drăgășani un conac construit în stil neoromânesc, înconjurat de vii. Mai tarziu, conacul a fost numit Vila Dobrușa.

     

    Din 2007, strănepoata lor Cristiana și soțul acesteia, Valeriu Stoica, păstrează cu drag tradiția vinurilor de Drăgășani, oferă o gamă extinsă de vinuri prețioase monosoi și cupaj, promovează arta vinului, cultura, frumusețea locului și serenitatea vilei Dobrușa, prin oenoturism.

     

    Grandiflora a fost obținut prima dată în 2011 de oenologul Avincis, Ghislain Moritz, care și-a folosit cunoștiințele acumulate în regiunile viticole ale Franței, pentru a realiza un cupaj între soiurile Cabernet Sauvignon și Merlot, crescute pe dealurile din Drăgășani.  

     

     

    ASPECT: Roșul seducător de vișină coaptă, cu reflexe de abanos.

     

    MIROS: Cuvee Grandiflora împarte parfumul naturii, influențat de terroir și definit de stejarul butoaielor noi. În prim plan sunt fructele negre de pădure și cireșe, învăluite în arome de cafea prăjită, cu nuanţe de vanilie, ciocolată şi condimente.

     

    GUST: Cabernet Sauvignon și Merlot sunt două dintre cele mai consistente soiuri pentru un cupaj roșu, mai ales atunci cînd este realizat după metoda de vinificare folosită în Bordeaux. Dintre cele două soiuri, Cabernet se află în majoritate, de aceea dă un gust sec prin tanini. Soiul Merlot vine cu acea atingere fină și catifelată, pentru a completa părțile nevăzute, dar necesare ale unui vin de calitate premium. Negrul de Drăgășani oferă aromele vesele de fructe negre, ce stau mereu aproape de simțuri.

     

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O friptură din carne de vită, la grătar, o tochitură delicioasă din vițel, alte meniuri cu carne de porc, miel, oaie, rață sau gâscă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C (Se recomandă decantarea timp de 60 de minute).

     

  • Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    Nou!

    Domeniile Davidescu - Aligote & Muscat Ottonel 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: ALIGOTE, MUSCAT OTTONEL

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul de Aligote și Muscat Ottonel, este obținut din struguri ale celor două soiuri, recoltați și selectați manual, supuși vinificației prin metoda clasică și lăsați la maturat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe aurii.

     

    MIROS: Floare de portocal, mandarină, caprifoi, pepene galben copt, litchi.

     

    GUST: Proaspăt, floral, ușor citric și mineral, cu un post-gust de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Curry de pește cu migdale, caracatiță aromată la grătar, file de biban la cuptor în sos picant, piept de pui cu sos Dijon.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%
    Nou!

    Domeniile Davidescu - Feteasca Neagra & Malbec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRA, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri care evocă măiestria omului și dulceața naturii.

     

    Fetească Neagră este un soi vechi cu origini în Romania, iar Malbec provine din Franța, este unul dintre cele șase soiuri acceptate în cupajul roșu de Bordeaux, și din ce în ce mai popular în America de Sud (Argentina și Chile). După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, fructe de pădure, cacao, coacăze negre, scorțișoară, piper ngru.

     

    GUST: Plin, echilibrat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust catifelat de lungă durată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Domeniile Davidescu - Rara Neagra & Saperavi 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: RARA NEAGRA, SAPERAVI

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSU SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul obținut de Domenii Davidescu este rezultatul unui cupaj din două soiuri din Europa de Est. Rară Neagră, sau Băbeasca Neagra cum mai este cunoscută în țara noastră, este un soi vechi cu origini în Moldova, iar Saperavi provine din Georgia. După fermentație, vinul este lăsat în barrique franțuzesc de stejar timp de 6 luni pentru ca procesul de maturare să îi ofere un buchet divers și consistent.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Prune uscate, cireșe negre, scorțișoară, cu note de lemn dulce, piper și coajă de pâine.

     

    GUST: Catifelat, cu note de ciocolată și vanilie și un post-gust armonios.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Paste cu sos roșu, tocăniță de vită, carne de vânat, costiță de porc la grătar, Gorgonzola picantă, Cheddar.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C

     

    34,30 RON
  • Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L, Alc: 13% Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    Domeniile Davidescu - Sauvignon Blanc & Riesling, 2018 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALUL LUI TRAIAN / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC, RIESLING

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Asemenea rădăcinilor unui stejar - cu zeci de ramificații, care s-au prins statornic în sol, familia Davidescu s-a dedicat generații la rând pasiunii pentru vinificație.

     

    Dragostea pentru vin și pământ a început de la Ilie Davidescu, pe care urmașii săi îl numesc cu adorație - bunicul Ilie. Acesta a fost un vinificator artizanal și apicultor desăvârșit. Chiar și astăzi, după mulți ani, bunicul Ilie dăinuie în amintirea localnicilor din Chioselia Mare, acolo unde a trăit toată viața.

     

    Această măiestrie a fost preluată de feciorul Vladimir Davidescu și nepoții Andrian și Elena care, cu dăruire de sine și perseverență, continuă îndeletnicirea bunicului, creând vinuri ireproșabile, vinuri pur românești care evocă toate doinele, horele noastre și dulceața fagurilor în fiecare picătură de vin.

     

    Vinul de Sauvignon Blanc și Riesling, este obținut din struguri ale celor două soiuri recoltați și selectați manual apoi supuși vinificației prin metoda clasică.

     

     

    ASPECT: Galben pai cu nuanțe verzui.

     

    MIROS: Agrișe, lămâi verzi, note minerale, coacaze roșii și grepfrut.

     

    GUST: Proaspăt, cu aciditate echilibrată, rotund, fructat și post-gust lung cu nuanțe de piersică albă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Stridii, melci, tartar de somon cu avocado, creveți în sos curry, file de sturion la cuptor, escalop fraged de vită.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  12 - 14°C

     

    24,69 RON
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Grilă Listă