Vin demisec

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă
 • Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
  -10%

  Basilescu - Eclipse - Feteasca Neagra, demisec 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  Într-o robă violetă, ca de catifea, Feteasca neagră este vinul de referinţă al românilor. Cu o savuroasă amprentă de prune uscate şi condiment, vinul îşi dezvăluie postgustul prelung, potenţat de notele fine de baric nou şi de aciditatea bine echilibrată. Elegant, vinul Fetească Neagră impresionează prin personalitatea sa puternică. Poate fi asociat culinar cu carne de miel la grătar, carne de vânat şi chiar meniuri asiatice.

  Preț normal: 34,36 RON

  Special Price 30,92 RON

  (-3,44 RON)
 • Serafim - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14% Serafim - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  Serafim - Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: - FETEASCĂ NEAGRĂ

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU DEMISEC. Serafim este brand-ul producătorului Licorna Winehouse, cu podgorie în Dealu Mare. Din complexul Licorna face parte via și conacul construit între 1907-190, locul unde familia Nicolau a produs și a maturat vin în urmă cu mai bine de 100 de ani.  În pivnița conacului Licorna păstrează vinuri la maturare în 80 de baricuri din diferite tipuri de stejar și trei budane de 2000 de litri.

   

  Licorna păstrează conacul și povestea acestuia, la care se adaugă centrul de vinificație, construit în 2013. În clădirea nouă se află cisternele de fermentație, cu tehnologie modernă și capabilitate de prelucrare a 150 de tone de struguri anual.

   

  Producția este concentrată pe vinuri roșii, iar pentru cele albe sunt cultivate cele mai prețioase soiuri, apoi prelucrate în vase din lemn de stejar franțuzesc.

  Serafim este unul dintre cele cinci game ale producătorului Licorna, în care se găsesc vinuri din struguri recoltați și sortați manual, vinificați după metode clasice, cu particularități pentru fiecare parcelă și soi.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii violet.

   

  MIROS: Feteasca Neagră oferă acestui vin un profil aromatic bogat, cu arome de coacăze negre și prune uscate. Maturarea în butoi din stejar francez completează buchetul cu note de piper și cuișoare.

   

  GUST: Feteasca Neagră a anului 2017 are o textură catifelată, iar aromele fructate îl fac armonios, prietenos și cald, prin amestecul de condimente uscate. Post gust fructat, intens și lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru preparate din carne roșie cu sos din același vin, rață la cuptor cu cartofi, brânzeturi maturate și la desert ciocolată amară.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 13 - 15°C.

   

 • Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Mosia Tohani - Special Reserve Roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

  Cupajul rose din rezerva specială a cramei Tohani este dedicat viei din Dealu Mare, armonizată cu ciclurile naturii, roditoare, necuvântătoare și însuflețită de oamenii pasionați de la Tohani. Licoarea obținută din fructul viei este oferită tuturor într-o sticlă cu etichetă creată de artistul român Ciprian Vrabie.

   

   

  ASPECT: Rose pal, cristalin.

   

  MIROS: În viziunea lui Ciprian, via este, poate, una dintre cele mai puternice reprezentări ale vieţii. Rădăcinile înfipte adânc, seva, florile, fructul şi natura din jurul viilor, toate sunt transpuse în acest vin prin aromele sensibile de flori de măces, fructe roşii de pădure (fragi şi zmeură), cu tuşe de citrice zemoase.

   

  GUST: Pe papile, ne este rezervată o licoare arome pure şi concentrate de fructe de pădure şi dulceaţă din petale de trandafiri, unite armonios cu aromele spontane de citrice.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un rose răcoritor, potrivit la mesele cu preparate din carne de miel la grătar, vânat și diverse mâncăruri din bucătăria asiatică.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
  Nou!

  Mosia Tohani - Cai rosii roze 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2019

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROSE DEMISEC. Tohani este pământul bogat al României, oblăduit de oamenii locului, să ofere rod sănătos pentru vinuri pure. Tohaniul este locul în care se întâlnesc oamenii dăruiți artei vinului zi de zi, an după an, pe vremuri grele și prosperitate, din 1773 până astăzi.

   

   

  ASPECT: Rose pal.

   

  MIROS: Parfum răcoritor de flori de maces şi fructe roşii de pădure, din care se se fac remarcate aromele proaspete de fragi si zmeură.

   

  GUST: Arome intense de fructe de pădure. Revin aromele de ymeură cu note de mure şi dude. Sunt prezente şi note de citrice, ce oferă o uşoară astringenţă. Post gust sec şi aromat.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un rose tânăr cu un procent semnificativ de Fetească Neagră, este potrivit la mesele bogate în mâncăruri preparate din carne de vițel, sau prepeliță la cuptor, brânzeturi și paste de casă.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

 • Rotenberg - Rapsod - rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%

  Vinificat din Merlot, este un rose sofisticat, fructos si floral. Demisec, vol alc 12,9%
 • Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11% Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11%

  Sogrape - Mateus rose 0.75 L, Alc: 11%

  Mateus este un demisec spumant portughez creat în 1942. A început producţia la sfârşitul primului război mondial.Gustul său aparte, precum şi sticlele destul de speciale în care este îmbuteliat l-au transformat într-o băutură populară foarte repede. Apare menţionat în cântece, filme şi cărţi, iar atunci când Saddam Hussein a fost găsit de trupele americane în oraşul său natal Tikrit avea cu el şi o sticlă de Mateus roze, unul dintre vinurile sale preferate.
  Mateus Rosé este un vin uşor, proaspăt,vivace, uşor spumos. Calitatea sa, versatilitatea şi consistenţa fac din acest vin unul ideal pentru a marca momentele importante din viaţa unui om.
  Mateus Rosé este realizat dintr-o selecţie de struguri roşii de origine portugheză: Baga, Rufete, Tinta Barroca şi Touriga Franca, printre altele. Vinificarea respectă metodele tradiţionale pentru vinurile albe, fermentaţia este realizată lent, strugurii fiind curăţaţi de coajă, şi are loc în cuve din oţel inoxidabil la o temperatură controlată de 16º C. Rafinarea este urmată de o stabilizare la rece, după care vinul este filtrat şi îmbuteliat. Întregul proces este realizat cu mare atenţie, pentru a se asigura consistenţa stilului Mateus, culoarea şi prospeţimea.
  32,73 RON
 • Avincis - Vila Dobrusa (fr+pg+tr) rosu, demisec 2017 - 0.75 L, Alc: 12.5%

  PRODUCATOR: AVINCIS
  REGIUNE: DRAGASANI
  SOI STRUGURE: FETEASCA REGALA – PINOT GRIS & TAMAIOASA ROMANEASCA

  Acest cupaj are o culoare galben deschis cu reflexe verzui. Gustul sau este viu cu aciditate intepatoare si arome delicate de miere. Cupajul este format din Feteasca Regala, Pinot Gris si Tamaioasa Romanească. Vinul prezinta un buchet cu note de piersica si lamaie.

  Va sfatuim sa degustati acest vin foarte rece, la 7˚C, alaturi de branza de capra sau aperitive, salate de sezon si peste la gratar.

 • Crama Girboiu - Livia - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Crama Girboiu - Livia - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  Crama Girboiu - Livia - Rose 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTEŞTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROSE  DEMISEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

   

  Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

   

  Livia este numele unei ginte latine, ce a dăinuit timp de generaţii pe teritoriile stăpânite de Imperiul Roman. În recunoaştere pentru acest nume şi tradiţia sa latină, Crama Gîrboiu a dat naştere unui vin unic şi rafinat. Esenţa şi aromele acestui vin urmează nobleţea numelui Livia, şi oferă licori din cele mai bune soiuri, seci sau demiseci, albe, rose şi roşii.  

   

   

  ASPECT: Rose foiţă de ceapă.

   

  MIROS: Parfum subtil de fructe roşii, din care se remarcă măceşele, echilibrate de citrice proaspete.

   

  GUST: Măceşele sunt înconjurate de arome gentile de alune uşor prăjite în ulei propriu şi o esenţă dulce. În final, aromele devin mai clare: alunele se dezvăluie a fi migdale, iar esenţa dulce este de vanilie.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Servit cu plăcere, la prânz, sau seara, acest rose este potrivit alături de bucate la grătar (vită, porc sau pui), cu sau fără condimente.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

 • Recas - Huniade - Roze 2018 - 0.75 L, Alc: 11.5% Recas - Huniade - Roze 2018 - 0.75 L, Alc: 11.5%

  Recas - Huniade - Roze 2018 - 0.75 L, Alc: 11.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: RECAŞ - BANAT / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 11.5%

   

  VIN ROSE SEC. Vinurile din gama Castel Huniade au primit acest nume pentru a cinsti istoria îndelungată a unuia dintre cele mai importante simboluri ale Timișoarei, Castelul Huniade. Sub domnia lui Iancu de Hunedoara, castelul a fost reconstruit în 1443, iar un hrisov din 1447 atestă contractul prin care Mihail de Ciorna, cumpără de la Ioan și Ecaterina Magyar viile din Recaș.  

   

  Vinurile expresive și pline de viață din gama Castel Huniade sunt create și pentru a onora această parte din istoria noastră, ce merită transmisă în prezent pentru toți aceia care doresc să construiască viitorul.

   

   

  ASPECT: Rose - trandafiriu, vibrant şi limpede.

   

  MIROS: Parfum de cireş înflorit, trandafir şi dulceaţă de trandafir.

   

  GUST: Doar un moment de pauză înainte de a fi scos dopul şi a fi turnat în pahar, este de ajuns pentru a oferi şansa acestui vin să se aşeze pe papile cu arome pline, rotunde, de fragi, cireşe, capşună şi mure cu note de condimente. Mai mult, rose-ul din Recaş compensează prin aciditatea plăcută şi un post gust mediu.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vine bine venit la mesele cu preparate din carne rosie, peşte, pizza, paste cu sos de tomate şi salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

   

 • -10%

  D. Bogdan - Unu - Pinot Noir Demisec 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Prietenos şi catifelat, Unu' Pinot Noir demisec ne înmiresmează cu arome de fructe de pădure şi cireşe negre. Este vinul roşu, demisec şi un pic fructat, cu ajutorul căruia niciodată nu vei da greş.
  Unu' e vinul care îţi vine în întâmpinare la raft şi îţi spune din capul locului ce găseşti în sticlă . Astfel, ne dorim ca tu să petreci mai puţin timp alegând vinul şi mai mult timp bucurându-te de el.
  Recomandăm servirea Unu' Pinot Noir demisec împreună cu cine îţi este cel mai drag, alături de paste cu ragu de raţă sau risotto cu ciuperci, asezonat cu ce îţi place ţie.

  Preț normal: 19,64 RON

  Special Price 17,68 RON

  (-1,96 RON)
 • Vinarte - Terase Danubiene - Tamaioasa Romaneasca demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13%

  REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
  SOIUL: Tamaioasa Romaneasca 100 %.
  VOL. ALC.: 12,70%

  ASPECT: De o culoare galben auriu cu reflexii verzui, limpede stralucitor.
  MIROS: Intens, cu arome de flori de soc şi tei, nuante de caramel si nucsoara,miere de albine.
  GUST: Este un vin demi-sec,cu aciditate buna, echilibrat,plin si savuros, post-gust prelung.
  ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la deserturi pe baza de fructe, branzeturi maturate sau cu mucegai nobil.
  TEMP. DE SERVIRE: 8-10ºC
 • D. Bogdan - Sauvignon Blanc BIO 2018 - 0.75L , Alc: 13.2% D. Bogdan - Sauvignon Blanc BIO 2018 - 0.75L , Alc: 13.2%
  -10%

  D. Bogdan - Sauvignon Blanc BIO 2018 - 0.75L , Alc: 13.2%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MURFATLAR - DOBROGEA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13.2%

   

  VIN ALB DEMISEC. În Murfatlar, satul Peștera, este un loc cu tradiție în cultivarea viței de vie încă din vremurile dacilor și Imperiului Roman. Acolo, unde pământul dă multe roade, Domeniul Pogdan a mărit podgoria cu soiuri noi ce se întind pe 154 de hectare.

   

  Domeniul Bogdan s-a născut în 2011 din dorința de a produce un vin de excepție, total natural, asemenea celui produs de strămoșii noștri în urmă cu sute și mii de ani. Pe Domeniul Bogdan, struguri de ce-a mai bună calitate sunt cultivați după principiile agriculturii biodinamice și astfel a apărut prima fermă viticolă biodinamică din România.

   

  În câteva cuvinte, de la Domeniul Bogdan ne putem bucura de natura într-un pahar de vin alb, rose sau roșu, din soiuri românești și soiuri de renume, cu origini în Franța și Italia.

   

   

  ASPECT: Galben pai, limpede și strălucitor.

   

  MIROS: Un vin proaspăt pentru serile calde de vară. Aromele aduse în prim plan de acest Sauvignon sunt cele previzibile pentru acest soi: flori de soc și flori din viță de vie, acompaniate discret de fructe exotice.

   

  GUST: Vinificarea din cel mai pur strugure de Sauvignon Blanc al terroir-ului Dobrogean aduce un vin de calitate, cu aciditate ridicată, din citrice și fructe dulci, ce se mențin cu un ecou lung, satisfăcător.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin care aduce plus de valoare meselor cu carne albă, brânzeturi nematurate și salate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  Preț normal: 26,05 RON

  Special Price 23,45 RON

  (-2,60 RON)
 • Crama Oprisor - Maiastru Muscat Ottonel 2016 - 0.75L, Alc: 12%

  Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

  Soi/Cupaj: Muscat Ottonel 100%
  DOC/IG/altele: Varietal
  Areal: Romania

  Organoleptic: Nas foarte intens de fructul pasiunii, flori de soc şi salcâm, arome ce-şi pun amprenta şi asupra gustului catifelat şi prietenos, cu tonuri de pepene galben şi miere.Graţios şi delicat, vinul demisec Muscat Ottonel induce momente de relaxare şi amintiri plăcute.
  Servire: Impreuna cu deserturi cu fructe albe sau crème de vanilie ori de zahar ars.
 • Crama Oprisor - Maiastru Riesling Italian 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

  Soi/Cupaj: Riesling Italian 100%
  DOC/IG/altele: Varietal
  Areal: Ferme viticole partenere

  Organoleptic: Arome plăcute de măr galben, flori de salcâm, citrice şi caprifoi. Un vin proaspăt, revigorant şi bine echilibrat. Aciditatea clasică soiului conferă Riesling-ului demisec MAIASTRU o consistenţă şi o eleganţă ce-l fac adaptabil consumului în variate ambianţe şi asocieri gastronomice.
  Servire: Recomandat in asociere cu pui ori peste la gratar.
 • Crama Oprisor - Maiastru Rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

  Soi/Cupaj: Pinot Noir 65% ; Merlot 35%
  DOC/IG/altele: Vin Romanesc
  Areal: Romania

  Organoleptic: Un „nas” ameţitor de fragi, căpşuni bine coapte, petale uscate de trandafir, cireşe galbene şi muşcate. Cu o aciditate apropiată de cea a vinului alb, Rose-ul MĂIASTRU este „o licoare” pentru sete, dar şi pentru poftă, e perfect asortat serilor galante, dar şi întâlnirilor amicale.Este, poate, cel mai prietenos şi mai accesibil vin din gamă, vorbind pe limba oricărui degustător. Şi la propriu, şi la figurat.
  Servire: In asociere cu preparate din somon sau curcan.
 • Crama Oprisor - Maiastru Merlot Demisec 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

  Soi/Cupaj: Merlot 100%
  DOC/IG/altele: Varietal
  Areal: Podgorii partenere si Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

  Organoleptic: Este, destul de probabil, soiul internaţional care s-a adaptat cel mai bine la condiţiile de aici. Este un vin intens, aproape cărnos, cu arome puternice de fructe roşii de pădure, cu senzaţii dulcegi şi un postgust prelung şi prietenos, din care răzbat note de migdale şi ierburi uscate. Totul se aşează într-un echilibru perfect, cu rotunjimi expresive şi tanini fini, bine integraţi. Are o vioiciune care-l fereşte de senzaţia de “obositor”, frecvent întâlnită la vinurile roşii grele.
  Servire: In asociere cu preparate din carne de porc sau vita.
 • Crama Oprisor - Maiastru Feteasca Neagra 2017 - 0.75L, Alc: 13%

  Plecând de la nevoia omului modern de a găsi repere de conştiinţă şi spiritualitate în mitologia tradiţională, am creat MĂIASTRU, o gamă de vinuri solare, vinificate într-un stil proaspăt şi atrăgător.Măiastra, pasărea redată pe etichetele acestei game de vinuri, este înzestrată în legendele populare româneşti cu forţe magice inepuizabile. Măiastra exprimă esenţa zborului, simbolizând ascensiunea către spiritualitate şi transcendenţă, tendinţa către ideal, către înălţare. În aceeaşi manieră, vinul poate juca rolul de tămăduitor spiritual, fiind un liant între abstract şi concret.Vinurile propuse de noi în gama MĂIASTRU au o anumită personalitate, caracterizată printr-o textură catifelată deosebită, o intensitate aromatică neobişnuită şi o mineralitate aparte. Un stil de vinificaţie contemporan concentrat pe tipicitatea soiului şi structura vinurilor, susţinut de o aciditate distinsă. O alternativă elegantă şi reconfortantă, ce face vinurile ideale pentru orice ocazie, de la picnicurile la iarbă verde la serile de iarnă, petrecute lângă foc.

  Soi/Cupaj: Feteasca Neagra 100%
  DOC/IG/altele: Varietal
  Areal: Podgorii partenere si Ferma Oprisor, Jud. Mehedinti, Romania

  Organoleptic: MAIASTRU Feteasca Neagră din Oprişor se deosebeşte de altele prin complexitate şi fineţe. Are o textură mătăsoasă, o curgere seducătoare, este prietenos, vorbăreţ, dar nu obositor. Îşi începe discursul cu note distincte de vişine, care se îmbină aproape imediat cu nuanţe plăcute de scorţişoară, cuişoare, rozmarin şi condimente orientale, pentru a termina cu senzaţii de prune afumate şi vişine supracoapte, completate de tanini fini, ce amintesc de pudra de cacao.
  Servire: Recomandat a se asocia cu preparate condimentate din carne rosie.
 • Crama Ceptura - AstRom Cervi, cabernet sauvignon demisec 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

  Vinurile din gama Astrum Cervi sunt vinuri de inalta calitate ce se obțin din soiuri de struguri cu insusiri tehnologice superioare, cultivate in areale viniviticole delimitate si consacrate care aplica o tehnologie proprie. Aspectul acestor vinuri este limpede, cristalin, iar culoarea este completata de gustul armonios, bine evoluat, tipic podgoriei. Vinuri de calitate superioara cu denumire de origine controlată (D.O.C.- C.M.D.)

  Podgoriile Cramei Ceptura sunt situate astfel incat sa absoarba toata lumina pe care natura o are de oferit tinutului privilegiat din Dealu Mare. Viile noastre au o expunere sudica optima, iar strugurii nostri se hranesc cu toata lumina celor 14 zile in plus de soare de la 160 m altitudine.

  Poate tocmai de aceea, s-a nascut legenda cerbilor. Atrasi de caldura acestei zone, regii padurilor coboara uneori in podgoriile Cramei Ceptura: e inca un semn ca vinul nostru a fost innobilat si ca e gata sa fie savurat, odata cu toata binecuvantarea soarelui pe care o regasim, de mai bine de 10 ani, in fiecare sticla de vin Crama Ceptura.


  ASPECT: Rosu rubiniu, cu intensitate coloranta foarte mare.
  MIROS: Aroma complexa de fructe negre de padure.
  GUST: Vegetal-ierbos, rustic, usor astringent, denota eleganya si caracter.
  TEMPERATURA DE SERVIRE: 16 -18 °С.
  ASOCIERE CULINARA: Se serveste alaturi de carne rosie, branzeturi puternic aromate si salata de legume.
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
Grilă Listă