Vin alb

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă
 • Allegrini - Soave doc, bianco 2015 - 0.75L Allegrini - Soave doc, bianco 2015 - 0.75L
  -15%

  Allegrini - Soave doc, bianco 2015 - 0.75L

  Vin alb strălucitor de culoare galben pai cu nuanţe verzui. Delicat cu note aromatice de pere, tipice pentru Pinot. Aroma este bine-echilibrată, proaspătă şi savuroasă. Maturarea în lemn de stejar tradiţional pentru 4luni şi apoi în cuve din oţel inoxidabil. Recomandări culinare: este un vin excelent atât cu peşte de apă dulce cât şi peşte de mare, având în vedere structura sa, poate fi deasemenea asociat cu carne albă.

  Preț normal: 54,98 RON

  Special Price 46,73 RON

  (-8,25 RON)
 • Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018 Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018
  Nou!

  Liliac Transylvania - Neuburger 0.75L - 2018

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA - TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: NEUBURGER

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB SEC. Vinurile produse în Transilvania sunt menționate în scrieri vechi de mii de ani ce aparțin lui Homer și Herodot. În Evul Mediu, germanii și descendenții lor, sașii, au contribuit la dezvoltarea viticulturii și diversificarea vinurilor, iar mai târziu, cooperativizarea regimului comunist a distrus culturile străvechi.

   

  Dar cum uneori istoria se repetă cu tot ce e mai bun, după 1989 transilvănenii au reluat producția de vin din soiurile plantate în Lechința. Crama Liliac Transylvania, situată în inima Transilvaniei, satul Batoș, Județul Mureș, produce vinuri unice, de calitate superioară, în colaborare cu experți austrieci.

   

  De la vinurile proaspete până la gama Private Selection, Liliac se regăsește printre cele mai apreciate vinuri din regiune, produse din soiuri românești cum ar fi Fetească Regală, Fetească Albă și Fetească Neagră, dar și soiuri internaționale cum ar fi Sauvignon Blanc, Pinot Gris, Chardonnay, Neuburger, Gewurztraminer, Muscat, Merlot și Pinot Noir.

   

  Schimbul de experiență între oenologi germani și români (din echipa Liliac Transylvania), a adus în 2019 prima recoltă de struguri Neuburger și primele vinuri obținute exclusiv din acest soi.

   

   

  ASPECT: Galben lămâie.

    

  MIROS: Liliac Neuburger este unul dintre vinurile albe, cu arome de fructe clasice (dovleac, ananas, piersică verde) și citrice (bergamotă).

   

  GUST: Un vin de zi cu zi, de corpolență medie, puțin cărnos, cu aciditate plăcută și note finale de banane și guavă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor este potrivit alături de mâncăruri ușoare: legume la grătar cu bucăți de pui în frigăruie, mâncăruri tradiționale de pui și somon file în diferite meniuri neaoșe sau Mediteraneene.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C

   

 • Lechburg - Gewurztraminer alb 2018 - 0.75L Lechburg - Gewurztraminer alb 2018 - 0.75L

  Lechburg - Gewurztraminer alb 2018 - 0.75L

  CULOARE: Galben pai cu reflexii aurii.

  MIROS: Scortisoara, trandafir, cuisoare, coaja de portocala.

  GUST: Este un vin corpolent, amplu cu un placut gust persistent de mirodenii.

  ASOCIERE CULINARA: Peste, crustacee, bucătărie asiatica, branzeturi de capra, pui cu curry, strudel cu mere.

  TEMPERATURA DE SERVIRE: 10-12 °C.
 • D. Samburesti - Chardonnay 2018 - 0.75L D. Samburesti - Chardonnay 2018 - 0.75L

  D. Samburesti - Chardonnay 2018 - 0.75L

  Adevaratul rege al vinurilor albe, Chardonnay de Samburesti, prin culoarea vesela și luminoasa galben-aurie, devine memorabil datorita aromei tandre si discrete a vaniliei, a miresmei florilor de pomi fructiferi și onctuozitatii care persista intr-un gust innobilat de migdale. Veselia culorii si a gustului este intrecuta doar de placerea de a-l avea la mese usoare, cu preparate culinare de pui, peste si fructe de mare, servit rece.
 • Issa - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L Issa - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L

  Issa - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75L

  PRODUCATOR: LA SALINA
  REGIUNE: DEALURILE TRANSILVANIEI
  SOI STRUGURE: SAUVIGNON BLANC

  Vinurile ISSA s-au născut lângă Turda, în inima Transilvaniei, zonă cu o puternică vocație pentru vinuri albe. Mergând pe o paralelă imaginară a așteptărilor, le-am putea plasa în vestita Burgundie. Terroirul specific Văii Ariesului vine însă cu amprenta identității sale și transformă oferta Cramei La Salina într-o experiență unică, similară, dar nu identică cu cea burgundă. Tocmai de aceea, aceste vinuri poartă numele ISSA, ca un omagiu adus tradițiilor viticole milenare formate aici încă de când localitatea purta numele Potaissa.

  ISSA Sauvignon Blanc

  Sauvignonul Blanc, aduce în pahar o plăcută vioiciune. Cu o culoare plăcută, galben pal, strălucitoare, dezvăluie arome proaspete, dominate de citrice și flori de soc, continuate de note de ardei gras.
  Gustul surprinde plăcut printr-o bună aciditate, aflată în perfect echilibru cu alcoolul. Structura de ansamblu este armonioasă, fiind completată de notele ușoare de mineralitate, cu tentă vagă de dulce (deși e sec), prezente în postgustul mediu spre lung.
  Recomandări culinare: ca aperitiv, alături de salate de vară; preparate din pește sau orice carne slabă; brânzeturi proaspete.
  Temperatura de servire: 10° - 12°C.
 • Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L
  -21%

  Recas - Sole - Sauvignon Blanc 2018 - 0.75 L

  Un Sauvignon Blanc extrem de tipic – de la culoarea galben-pai strălucitoare la aromele dominante de şoc şi salcâm, însoţite de numeroase nuanţe secundare – citrice, caprifoi, flori uscate, polen şi miere. Gustat, se dezvăluie ca un vin lucrat cu atenţie, un vin luminos, solar, cu accente de fructe albe şi flori de salcâm, dar şi cu note untos-vanilate, cu un corp mai dens decât ar promite olfactiv şi cu o aciditate în perfectă armonie cu întregul. Finalul prelung este dominat de note florale, printre care se intercalează tuşe minerale.
  De savurat în sine, sau de aşezat lângă brânzeturi moi, inima de anghinare şi sparanghel la grătar, paste cu fructe de mare sau reţete cu ciuperci de pădure şi smântână.

  Preț normal: 62,83 RON

  Special Price 49,48 RON

  (-13,35 RON)
 • D. Bogdan - Muscat Ottonel Demidulce 2018 - 0.75L D. Bogdan - Muscat Ottonel Demidulce 2018 - 0.75L
 • Lechburg - Golden Muscat alb sec 2018 - 0.75L Lechburg - Golden Muscat alb sec 2018 - 0.75L
  Nou!

  Lechburg - Golden Muscat alb sec 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LECHINȚA – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: GOLDEN MUSCAT

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ALB SEC. În Transilvania, la poalele Carpaților, este pământul pe care s-au stabilit germanii veniți din valea Rhinului și regiunea viticolă situată aproape de râul Mosel, aflat între granițele unei germanii medievale. Urmașii germanilor, sașii, au continuat cultivarea viței de vie și producția de vin chiar și după Al Doilea Război Mondial, când o parte din ei s-au întors pe teritoriile de origine.

   

  În istoria recentă, vinurile din Lechința sunt produse din 1962 într-o cramă ridicată după influențele locului și achiziționată în 2015 de o familie originară din Italia.

   

  În prezent crama Lechburg, păstrează patrimoniul natural al locului, moștenirea influențelor franceze din Alsacia și Rin în cultivarea viței de vie și o gamă variată de vinuri din soiurile Chardonnay, Gewurztraminer, Golden Muscat, Pinot Gris, Pinot Noir, Riesling de Rhin, Sauvignon și Fetească Regală.  

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii verzui.

   

  MIROS: Curat, răcoritor, cu parfum de coajă de portocală.

   

  GUST: Vinurile Lechburg sunt produse din struguri soiuri de viță nobilă, plantate în regiune cu Denumire de Origine Controlată, cu pământ lutoargilos și depuneri minerale. Prin urmare, vinul din soiul Golden Muscat este fructat, condimentat și bogat în minerale.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Carne albă, pește, brânză maturată.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 6 - 10°C

   

 • Recas - Huniade - Feteasca regala 2018 - 0.75 L Recas - Huniade - Feteasca regala 2018 - 0.75 L
 • Issa - Riesling de Rin 2018 - 0.75L Issa - Riesling de Rin 2018 - 0.75L
 • Recas - Sole - Chardonay barrique 2018 - 0.75 L Recas - Sole - Chardonay barrique 2018 - 0.75 L
  -21%

  Recas - Sole - Chardonay barrique 2018 - 0.75 L

  Un clasic în categoria sa, de vin alb baricat, cu arome intense, elegante şi seducătoare de lemn de vanilie, seminţe prăjite, un pic de fum alb, bine integrate pe o structură de fruct bine copt, cu senzaţii de fagure de miere, dublate însă de o surprinzătoare senzaţie de tinereţe, dată de accentele de piersică verde şi tonurile vegetale, precum şi de finalul viu, crocant, în care se trădează o aciditate semnificativă, cu influenţe citrice.
  Pentru felul în care se joacă între nuanţele untoase, de vin baricat, s-ar putea aşeza lângă o porţie de langustine, raci sau crabi. Pentru senzaţiile de prospeţime şi pentru vivacitate, ar putea însoţi şi o farfurie mai complexă, pe bază de curcan sau piept de vânat cu pene.

  Preț normal: 62,83 RON

  Special Price 49,48 RON

  (-13,35 RON)
 • Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L

  Jidvei - Pinot Gris 2018 - 0.75 L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TÂRNAVE – TRANSILVANIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIS

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ALB DEMISEC. Vinurile Jidvei vin de valea Târnavei, însă vinul produs în acea parte a Transilvaniei își are originile, departe în trecut, atunci când zona era stăpânită de geto-daci și de romani. În timpul tuturor evenimentelor istorice, atestări documentare din Evul Mediu, dovedesc existența culturilor de viță de vie și atestă Transilvania ca Weinland (Țara vinului), în anul 1200. Domnitorul Ștefan cel Mare, primește în 1489 culturi de viță de vie de la Regele Matei Corvin, iar în 1624 este finalizat castelul de la Cetatea de Baltă.

   

  Istoria recentă și detaliată începe în 1949, odată cu înființarea primei societăți viticole Jidvei, deținută de Stat. După privatizarea din 1999 și înființarea actualei companii, Jidvei s-a devoltat considerabil: compania a investit în culturi, tehnologie, a lansat 7 game noi de vinuri monosoi și cupaj și a devenit cel mai mare producător din România.

   

  Vinul alb de Jidvei - Pinot Gris 20018, face parte din gama Grigorescu, creată în 2008. Vinurile albe și rose, bogate în arome, nobile și pure, i-au inspirat pe cei din echipa Jidvei să le onoreze cu etichete ce reproduc picturile artistului român Nicolae Grigorescu. Aceste vinuri, chiar dacă sunt obținute din soiuri cu origini străine, sunt crescute pe pământ românesc, lucrate de români și apreciate de români, care doresc un vin pur și simplu așa cum este spiritul artei prin care pictorul Grigorescu ne înfățișează lumea sa, demult dispărută. 

   

   

  ASPECT: Galben auriu. Pe eticheta se află o reproducere după tabloul "Pescarița la Granville", pictată de Nicolae Grigorescu în anul 1884, pe când se afla într-o călătorie în nord vestul Franței, regiunea Normandia, în localitatea Granville.

   

  MIROS: Soiul Pinot Gris ne oferă note de fructate proaspăt culese și note blânde de citrice verzi.

   

  GUST: Acest vin are un parfum de piersici galbene și lămâi ce par a fi proaspăt culese și aduse în coșul pescăriței din Granville. Aromele sunt păstrate de o aciditate medie, ce oferă și un post gust lung, demisec.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit pentru preparate de la Marea Mediterană, dar și pentru cele de la Marea Neagră: orice aveți poftă de gătit cu carne albă, paste, sau pește.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 5 - 15°C

   

 • Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L

  Basilescu - Eclipse - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

   

  SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

   

   

  VOL. ALC.: 13.4%

   

  VIN ALB DEMIDULCE. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

   

  Afacerile familiei Basilescu sunt întrerupte în 1949, odată cu privatizarea domeniilor și fabricilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

   

  Crama Basilescu deține două podgorii (Dealu Mare și Pietroasa), cultivate cu soiuri românești (Fetească Neagră, Fetească Albă, Busuioacă de Bohotin, Tămâioasă Romănească) și soiuri populare în Europa Centrală (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Sauvignon Blanc, Chardonnay).

   

   

  ASPECT: Galben pai.

   

  MIROS: Tămâioasa Românească este un soi ce oferă vinului un buchet dulce natural, diversificat de crama Basilescu cu nuanțe plăcute de vanilie și tonuri zburdalnice de mosc.

   

  GUST: Se simte pentru prima dată aroma de citrice și vanilie, ce oferă impresia că fost aleasă cu măsură, pentru a onora cu stil și finețe, un soi românesc neprețuit.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin cu spirit ludic, voios, capabil să tempereze subiectele picante și preparatele condimentate. Potrivit la multe tipuri de desert și salate de fructe.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 5 - 7°C

   

 • Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L

  Basilescu - Epoque - Feteasca Neagra, demisec 2016 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2016

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE – MUNTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: FETEASCĂ NEAGRĂ

   

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU DEMISEC. Nicolae Basilescu, născut la Urlaţi în 1860 este o personalitate marcantă a secolului al XIX-lea. În perioada interbelică, Nicolae Basilescu a cumpărat fabrica de bere din Bucureștii Noi pentru a produce șampanie, a colaborat cu producătorul Maison de Champaigne St. Marceaux & Co și restaurantul Capșa.

   

  Activitatea familiei Basilescu este întreruptă în 1949, odată cu privatizarea domeniilor de către regimul comunist. După anul 2003, familia Basilescu a recuperat o parte din proprietățile vechi, iar în 2008 a început să producă din nou vinuri de calitate excepțională, cu respectarea tradiției și spiritului interbelic de odinioară.

   

  Terroir-ul din Dealu Mare, cultivat de sute de ani cu viță de vie, este format din sol brun-roșcat, cu argile roșii, marne și nisipuri fine roșcate ce alternează cu straturile de nisip solidificat. Solul conține oxid de fier, benefic pentu vița de vie a soiurilor de struguri roșii, străine și autohtone, din care se obțin cele mai bune vinuri monosoi și cupaj.

   

   

  ASPECT: Roșu opac.

   

  MIROS: Fructat cu note de piele. Puțin înțepător, dar plăcut.

   

  GUST: Fructe roșii și negre amestestate în arome amestecate de fructe roșii de livadă și fructe negre (mure, prune sau vişine negre), cu un ton subtil de condimente.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Savurați această Fetească Neagră, alături de file de vită la tigaie, prepeliţe la cuptor cu un sos de vin roşu, cocoș cu vin clasic, Ratatouille clasic, sau paste.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

   

   

 • Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L Basilescu - Epoque - Tamaioasa Romaneasca, demidulce 2018 - 0.75L
 • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L Basilescu - Ingeri din micul Paris - Busuioaca de Bohotin, 2017 - 0.5L
 • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2018 - 0.75L Basilescu - Ingeri din micul Paris - Feteasca Alba 2018 - 0.75L
 • Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L Basilescu - Ingeri din micul Paris - roze 2017 - 0.75L
 • D. Bogdan - Organic Muscat Ottonel 2017 - 0.75 L D. Bogdan - Organic Muscat Ottonel 2017 - 0.75 L
 • Basilescu - Ingeri din micul Paris - Chardonnay 2018 - 0.75L Basilescu - Ingeri din micul Paris - Chardonnay 2018 - 0.75L
Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
Grilă Listă