Sake

Sake (vin din orez), este o bautura alcoolica obtinuta prin fermentarea orezului decorticat (orez la care a fost îndepărtata tarata). Desi prin definitie se aseamănă cu vinul, la care se fermenteaza zaharul din strugure, bautura sake este mai apropiata de bere, datorita unui proces asemanator, in care amidonul se transforma in zahar, apoi fermentează și devine alcool.


Sake este diferit de vin sau bere datorită nivelului de alcool mai ridicat. Daca berea are între 3-9% alcool, iar vinul intre 9-16%, sake are, in medie, intre 18 - 20% alcool, iar aceste procente sunt reduse prin diluarea cu apa.


O clasificare generală imparte sake in doua categorii:



 -       Futsū-shu (sake obisnuit).


 -       Tokutei meishōshu (sake special).


 


Tokutei meishōshu (sake special) se imparte in 4 subcategorii (trei din acestea fara alcool), in care variaza procentul de decorticare a orezului folosit la obtinerea bauturii.


Cele 4 subcategorii sunt:


-       Honjōzō-shu  - cu o uncie  (28 ml) de alcool adăugat.


-       Junmai-shu - alcool adăugat și cu 40% din orez decorticat.


-       Ginjō-shu - fără alcool adăugat și cu 50% din orez decorticat.


-       Daiginjō-shu - fără alcool adăugat și cu 60% din orez decorticat.


 


În Japonia, sake este o bautura traditionala, servită de obicei intr-o ceremonie in care bautura este incalzita usor într-o sticla din lut sau portelan și sorbita incet dintr-o ceasca mica din portelan, numita sakazuki. Originile acestei bauturi se găsesc in Japonia imperiala din secolul III, iar mai tarziu, în Evul Mediu Timpuriu, texte istorice mentioneaza sake ca o bautura alcoolica folosita în ceremonii religioase, festivaluri și concursuri de baut produse alcoolice.

Grilă Listă
  • Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    DASSAI 45 - SAKE JUNMAI DAIGINJO        Alc. 16%

     

    REGIUNE / ȚARĂ: YAMAGUCHI / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Dassai este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de Sake ale companiei Asahi. În urmă cu 30 de ani bautura sake, produsă de Asahi a încetat să mai fie un produs de succes. Drept urmare, Asahi a construit o fabrică nouă și a creat un brand nou numit Dassai.

     

    În perioada următoare au lansat sortimentele de sake “23”, “39” și “50” (cifrele semnifica gradul de decorticare al orezului si implicit taria produsului). Astfel, brand-ul de sake Dassai a devenit popular atât în Japonia cât și în Europa și America de Nord.

     

    Dassai produce sake în Japonia, în prefectura Yamaguchi, unde se află fabrica de fermentare și utilajele prin care se face decorticarea orezului. Orezul este adus de la ferme de orez din 9 prefecturi diferite, iar producția se face cu rigoarea și tradiția japoneză păstrată de zeci de ani.

     

     

    ASPECT: Clar și limpede.

     

    MIROS: Arome de fructe, malț și o notă de condimente.

     

    GUST: Fabricat cu orez japonez decorticat în proporție de 45%, apa și koji (drojdie) de orez, Dassai 45 este fin, echilibrat cu o aromă ușor dulce din portocala, condimentat de nucșoară și cu note de malț rumenit.  Finish clar, curat, malț cald, ușor astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la meniuri din carne de porc, pește, sushi, sashimi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    154,70 RON
  • Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    Dassai 23 - Sake Junmai Daiginjo - 0.72L

    REGIUNE / ȚARĂ: YAMAGUCHI / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Dassai este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de Sake ale companiei Asahi. În urmă cu 30 de ani bautura sake, produsă de Asahi a încetat să mai fie un produs de succes. Drept urmare, Asahi a construit o fabrică nouă și a creat un brand nou numit Dassai.

     

    În perioada următoare au lansat sortimentele de sake “23”, “39” și “50” (cifrele semnifica gradul de decorticare al orezului si implicit taria produsului). Astfel, brand-ul de sake Dassai a devenit popular atât în Japonia cât și în Europa și America de Nord.

     

    Dassai produce sake în Japonia, în prefectura Yamaguchi, unde se află fabrica de fermentare și utilajele prin care se face decorticarea orezului. Orezul este adus de la ferme de orez din 9 prefecturi diferite, iar producția se face cu rigoarea și tradiția japoneză păstrată de zeci de ani.

     

     

    ASPECT: Clar și limpede.

     

    MIROS: Arome de malț și miere polifloră.

     

    GUST: Cel mai blănd dintre sortimentele de sake Dassai, este obținut printr-o metodă ce acordă mai multă atenție în obținerea unei arome delicate de dulceață din miere, echilibrată de un post gust crocant și clar.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la meniuri cu pește, brânză (tofu) și supă japoneză dashi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    423,64 RON
  • Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.3L Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.3L

    Dassai 45 - Sake Junmai Daiginjo - 0.3L

    DASSAI 45 - SAKE JUNMAI DAIGINJO        Alc. 16%

     

    REGIUNE / ȚARĂ: YAMAGUCHI / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN CLAR SEC. Dassai este unul dintre cele mai cunoscute brand-uri de Sake ale companiei Asahi. În urmă cu 30 de ani bautura sake, produsă de Asahi a încetat să mai fie un produs de succes. Drept urmare, Asahi a construit o fabrică nouă și a creat un brand nou numit Dassai.

     

    În perioada următoare au lansat sortimentele de sake “23”, “39” și “50” (cifrele semnifica gradul de decorticare al orezului si implicit taria produsului). Astfel, brand-ul de sake Dassai a devenit popular atât în Japonia cât și în Europa și America de Nord.

     

    Dassai produce sake în Japonia, în prefectura Yamaguchi, unde se află fabrica de fermentare și utilajele prin care se face decorticarea orezului. Orezul este adus de la ferme de orez din 9 prefecturi diferite, iar producția se face cu rigoarea și tradiția japoneză păstrată de zeci de ani.

     

     

    ASPECT: Clar și limpede.

     

    MIROS: Arome de fructe, malț și o notă de condimente.

     

    GUST: Fabricat cu orez japonez decorticat în proporție de 45%, apa și koji (drojdie) de orez, Dassai 45 este fin, echilibrat cu o aromă ușor dulce din portocala, condimentat de nucșoară și cu note de malț rumenit.  Finish clar, curat, malț cald, ușor astringent.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Îl recomandăm la meniuri din carne de porc, pește, sushi, sashimi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 4 - 5°C.

     

    71,40 RON
  • Bijito - Sake Junmai 0.72L Bijito - Sake Junmai 0.72L

    Bijito - Sake Junmai 0.72L

    REGIUNE / ȚARĂ: HONSHU - KYOTO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN CLAR SEC. Bijito sake este un brand al companiei Kizakura, care deține încă din 1925 o fabrică în Japonia, Kyoto. Băutura tradițională a Japoniei este obținută din orez decorticat, apă pură dintr-un izvor subteran, aflat în apropiere și koji (drojdie), de orez.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Proaspăt și fructat de mere verzi, floral și ușor mineral ca un vin din strugure alb, crescut în sol calcaros. Subtil și elegant, evoluează în arome de lapte de migdale și orez cu lapte, urmate de un finish cu aromă de flori colorate.

     

    GUST: Un vin bogat, mineral și sensibil. Revin aromele de mere, la care se adaugă cele de pere, banane verzi și sare, cu aromă de feta. Finish lung, dar la fel de manierat și tolerant cu papilele gustative.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele din Bijito sake îl fac potrivit pentru o mare varietate de preparate. Cele mai populare sunt cele din carne la grătar sau carne prăjită la tigaie, puțin condimentate, precum și alte preparate sărate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    89,25 RON
  • Bijito - Sake Junmai Ginjo 0.72L Bijito - Sake Junmai Ginjo 0.72L

    Bijito - Sake Junmai Ginjo 0.72L

    REGIUNE / ȚARĂ: HONSHU - KYOTO / JAPONIA

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN CLAR SEC. Bijito sake este un brand al companiei Kizakura, care deține încă din 1925 o fabrică în Japonia, Kyoto. Băutura tradițională a Japoniei este obținută din orez decorticat, apă pură dintr-un izvor subteran, aflat în apropiere și koji (drojdie), de orez.

     

     

    ASPECT: Clar.

     

    MIROS: Aromat de flori și fructe, ca o grădină cu flori delicate de liliac, deschise, ce impodobesc peisajul alături de pomi fructiferi cu ramurile încă puternice și inmugurite.

     

    GUST: Arome de flori sunt acum atenuate de cele fructate din prune și minerale din alge. Aromele ne reamintesc de un sake tradițional prin gustul din pudra de orez, coriandru, piper și puțin răculeț. Post gust rafinat și tare, asigurat de orez decorticat 60%.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Aromele din Bijito sake îl fac potrivit pentru o mare varietate de preparate. Cele mai populare sunt cele din carne la grătar sau carne prăjită la tigaie, puțin condimentate, precum și alte preparate sărate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    103,53 RON
Grilă Listă