Prosecco

Prosecco este un adevarat deliciu pentru multi dintre noi. Gustul rafinat si pretul accesibil sunt doua dintre calitatile de baza ale acestei bauturi alcoolice atat de indragite. Dateaza inca din Roma Antica, atunci cand se considera ca Prosecco este sursa unei vieti mai lungi. Desi pare greu de crezut, continutul sau nu a fost spumante inca de la inceput, aceasta tehnica fiind descoperita mult mai tarziu.


Produs prin Metoda Charmat (prin fermentare naturala in recipiente mari, presurizate, din inox), Prosecco poate fi spumante, cu un continut ridicat de dioxid de carbon, sau frizzante cu un continut mai scazut de dioxid. Este produs din soiul Glera, cunoscut in anumite tari drept soiul Prosecco; alte soiuri sunt admise in proportie de maxim 15%.


Avand denumire de origine protejata, Prosecco D.O.C. poate proveni din Veneto sau din Friuli Venezia Giulia, iar Prosecco Superiore D.O.C.G. doar din Conegliano, Valdobbiadene sau Asolo, regiuni viticole din Italia.


Magazinul nostru de vinuri si bauturi online, este importatorul oficial in Romania al renumitului MARTINI Prosecco Spumante si al popularului BERVINI Prosecco Millesimato (ingredientul cheie pentru savoarea cocktail-urilor Bellini, Hugo sau Aperol Spritz). Descopera gama de bauturi pe care specialistii Beicevrei au selectionat-o pentru tine si experimenteaza gustul original al celor mai cunoscute Prosecco din intreaga lume.

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Bervini Eliminare
  • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco BIO Vegan Organic - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARA: FRIULI - VENEȚIA GIULIA  /  ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.:  11%

     

    VIN SPUMANT EXTRA SEC. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere.

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din struguri Glera, crescuţi în provincia Pordenone din regiunea autonomă Friuli - Veneția Giulia.

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, aşezat, trădat doar de micile bule efervescente ce se ridică la suprafaţă datorită îmbogăţirii cu dioxid de carbon.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de mere şi piersici.

     

    GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 ºC, permite vinului să îşi păstreze un gust proaspăt, fructat, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco bio este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau servit alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8 ºC

     

  • Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco DOC Millesimato - 0.75L, Alc: 11% Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco DOC Millesimato - 0.75L, Alc: 11%

    Vinopera - Bervini 1955 - Prosecco DOC Millesimato - 0.75L, Alc: 11%

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: GLERA

     

    VOL. ALC.: 11%

     

    VIN SPUMANT ALB BRUT. Antonio Bergamo a înfiinţat societatea Bervini în 1955, în oraşul italian Bergamo, şi a început să comercializeze prosecco neîmbuteliat, restaurantelor şi stabilimentelor în regim hotelier. Odată cu trecerea anilor, familia din Bergamo şi-a achizionat propria distilerie, instalaţii moderne pentru producţia vinului spumant şi propria linie de îmbuteliere.

     

    Aflaţi la a treia generaţie, descendenţii lui Antonio Bergamo se îngrijesc de producţia unui prosecco din struguri Glera, crescuţi în provincia Pordenone din regiunea autonomă Friuli Venzia Giulia (Veneto).

     

     

    ASPECT: Un vin spumant de culoare galben pal, limpede, cu perlaj fin.

     

    MIROS: Bervini are un buchet timid, de aceea este necesar să fim aproape de licoare pentru a sesiza buchetul delicat de citrice şi pere.

     

    GUST: Pentru acest prosecco este folosită metoda Charmat, de fermentare în rezervoare din oţel inoxidabil. O fermentare secundară, timp de 40 de zile, la temperatura de 16 °C permite vinului să îşi păstreze gustul echilibrat, delicat şi sec, cu aciditate plăcută.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un prosecco este binevenit înainte de masă, în postura de aperitiv, sau alături de meniuri bogate în pui, peşte şi crustacee.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 6 - 8°C.

     

Grilă Listă