Pinot Noir

Pinot Noir, numit si Blauburgunder, Spätburgunder, sau Pinot Nero, este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea viticola Burgundia. Acest soi este unul dintre cele mai vechi, existente in Europa si este cultivat in medii cu climat rece. Calitatile strugurilor de Pinot Noir permit vinificarea pentru producere varietatilor clasice  rosii si rose, sampanie, in Burgundia si spumante (prin vinificare in alb), in Italia si Anglia.


Aditional culturilor prezente in Europa Centrala si de Est, Pinot Noir este cultivat si in regiunile viticole de pe celelalte continente: America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurele de Pinot Noir are boaba albastruie, iar culoare rosie oferita vinurilor produse exclusiv din acest soi, sau in cupaj, variaza in functie de zona in care este cultivat, conditii si durata de maturare.


Miros:  Vinul de Pinot Noir este cel mai aromat dintre toate. Buchetul si aroma unui vin de Pinot Noir poate fi la fel de variat pe cat sunt suprafetele cultivate pe o singura tarla dintr-o localitate sau regiune viticola. Majoritatea vinurilor de Pinot Noir au in comun caracterul fructat, obtinut din fructe de padure, negre si rosii.


Gust: Vinul de Pinot Noir este sec si fructat. Desi fructele pot varia de la zona la zona, la vinurile proaspete domina fructele negre si rosii: capsuni, cirese, zmeura, mure. Un Pinot Noir matur incepe sa dezvolte si arome vegetale din ierburi, ciuperci, dar si arome de piele, in diferite combinatii.


Particularitatile chimice si biologice ale strugurilor de Pinot Noir aduc strugurilor sensibilitate crescuta la temperaturi scazute, vant si sol inghetat, de aceea este considerat unul dintre cele mai pretentioase soiuri din lume. In ciuda tuturor limitarilor, Pinot Noir este apreciat ca unul dintre soiurile care ofera, in toate conditiile si metodele de productie, un vin sec, cu un grad mediu de alcool, buchet fructat pentru cele tinere si potential mare de maturare.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Crama / Brand: Cafe de Paris Eliminare
 • Cafe de Paris - Spumant Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5% Cafe de Paris - Spumant Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5%

  Cafe de Paris - Spumant Prestige rose - 0.75L, Alc: 12.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN SPUMANT ROSE BRUT. Café de Paris este unul dintre brand-urile boeme ale Franței, ce oferă lumii vinuri spumante din 1967. Încă de la fondare, oenologii din regiunea Bordeaux, au creat în mica localitate Saint-André de Cubzac spumante ce au la bază soiuri de struguri atent selecționate și vinificate cu experiența de secole și tehnologie modernă.

   

  Café de Paris este parte a stilului de viață francez, la evenimente din lumea artelor, la mese exclusiviste dar și la micile restaurante din toate regiunile Franței, unde preparatele culinare ar fi incomplete fără un vin spumant cu arome elegante și răcoritoare.

   

   

  ASPECT: Roz-coral, cu reflexii aurii și perlaj fin.

   

  MIROS: Note fine de fructe roșii și suc proaspăt din amestec fructe cu aciditate intensă.

   

  GUST: Note plăcute de căpșune, cireșe și pară, pe un fond ușor cremos din lapte diluat - o senzație de moment - înlocuită de spuma fină cu gust final sec.  

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un spumant excelent pentru mesele cu gustări și fructe de mare.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  39,45 RON
Grilă Listă