Pinot Noir

Pinot Noir, numit si Blauburgunder, Spätburgunder, sau Pinot Nero, este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea viticola Burgundia. Acest soi este unul dintre cele mai vechi, existente in Europa si este cultivat in medii cu climat rece. Calitatile strugurilor de Pinot Noir permit vinificarea pentru producere varietatilor clasice  rosii si rose, sampanie, in Burgundia si spumante (prin vinificare in alb), in Italia si Anglia.


Aditional culturilor prezente in Europa Centrala si de Est, Pinot Noir este cultivat si in regiunile viticole de pe celelalte continente: America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurele de Pinot Noir are boaba albastruie, iar culoare rosie oferita vinurilor produse exclusiv din acest soi, sau in cupaj, variaza in functie de zona in care este cultivat, conditii si durata de maturare.


Miros:  Vinul de Pinot Noir este cel mai aromat dintre toate. Buchetul si aroma unui vin de Pinot Noir poate fi la fel de variat pe cat sunt suprafetele cultivate pe o singura tarla dintr-o localitate sau regiune viticola. Majoritatea vinurilor de Pinot Noir au in comun caracterul fructat, obtinut din fructe de padure, negre si rosii.


Gust: Vinul de Pinot Noir este sec si fructat. Desi fructele pot varia de la zona la zona, la vinurile proaspete domina fructele negre si rosii: capsuni, cirese, zmeura, mure. Un Pinot Noir matur incepe sa dezvolte si arome vegetale din ierburi, ciuperci, dar si arome de piele, in diferite combinatii.


Particularitatile chimice si biologice ale strugurilor de Pinot Noir aduc strugurilor sensibilitate crescuta la temperaturi scazute, vant si sol inghetat, de aceea este considerat unul dintre cele mai pretentioase soiuri din lume. In ciuda tuturor limitarilor, Pinot Noir este apreciat ca unul dintre soiurile care ofera, in toate conditiile si metodele de productie, un vin sec, cu un grad mediu de alcool, buchet fructat pentru cele tinere si potential mare de maturare.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Domeniul Coroanei Segarcea Eliminare
  • Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 GB - 1.5L, Alc: 13% Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 GB - 1.5L, Alc: 13%

    Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 GB - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Rose-ul de Pinot Noir este obținut prin macerarea pieliței în must timp de 4-6 ore. În următoarea fază strugurii sunt presați, mustul este limpezit la rece apoi lăsat să fermenteze în cisterne din inox la temperatură cuprinsă între 15-18°C, timp de 4 săptămâni. Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, cu drojdii fine și bâtonnage.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Pinot Noir delectează cu note proaspete de fructe de pădure ce deschid pofta pentru multe alte arome derivate.

     

    GUST: Arome de zmeură, dulceață din fructe de pădure și fructe roșii de livadă. Intensitatea aromelor fructate este echilibrată de aciditatea naturală și note de drojdie fină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose cu arome de fructe roșii este mereu bine-venit la mesele cu preparate pe bază de carne de miel, vită porc, brânzeturi maturate şi preparate uşoare de peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Elite - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Elite - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Elite - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Rose-ul de Pinot Noir este obținut prin macerarea pieliței în must timp de 4-6 ore. În următoarea fază strugurii sunt presați, mustul este limpezit la rece apoi lăsat să fermenteze în cisterne din inox la temperatură cuprinsă între 15-18°C, timp de 4 săptămâni. Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, cu drojdii fine și bâtonnage.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Pinot Noir delectează cu note proaspete de fructe de pădure ce deschid pofta pentru multe alte arome derivate.

     

    GUST: Arome de zmeură, dulceață din fructe de pădure și fructe roșii de livadă. Intensitatea aromelor fructate este echilibrată de aciditatea naturală și note de drojdie fină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose cu arome de fructe roșii este mereu bine-venit la mesele cu preparate pe bază de carne de miel, vită porc, brânzeturi maturate şi preparate uşoare de peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Elite - Roze 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Segarcea - Elite - Roze 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    Segarcea - Elite - Roze 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Rose-ul de Pinot Noir este obținut prin macerarea pieliței în must timp de 4-6 ore. În următoarea fază strugurii sunt presați, mustul este limpezit la rece apoi lăsat să fermenteze în cisterne din inox la temperatură cuprinsă între 15-18°C, timp de 4 săptămâni. Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, cu drojdii fine și bâtonnage.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Pinot Noir delectează cu note proaspete de fructe de pădure ce deschid pofta pentru multe alte arome derivate.

     

    GUST: Arome de zmeură, dulceață din fructe de pădure și fructe roșii de livadă. Intensitatea aromelor fructate este echilibrată de aciditatea naturală și note de drojdie fină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose cu arome de fructe roșii este mereu bine-venit la mesele cu preparate pe bază de carne de miel, vită porc, brânzeturi maturate şi preparate uşoare de peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    Segarcea - Prestige - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Vinurile din gama Prestige sunt create special pentru pasionații de vinuri elegante, create în spiritul și după tehnicile marilor producători. Asemenea practicilor din marile case europene, pe Domeniul Segarcea, strugurii sunt culeși manual, iar vinul este maturat cu drojdie, în butoaie din stejar (cele roșii și o parte din cele albe).

     

     

    ASPECT: Roşu, cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Pinot Noir este cel mai pretenţios soi roşu, însă oferă unul dintre cele mai delicate arome din podgoria Segarcea. Pentru vinul anului 2016, maturarea de până la 8 luni oferă nuanţe fine de lemn şi vanilie, dominate în scurt timp de cireşe, rodie şi o urmă de condimente.

     

    GUST: Papilele versate recunosc echilibrul unic între notele fructate şi cele lemnoase, dulci, cu taninuri asimilate şi alcool bine integrat. Post gust fructat, astringent, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat alături de preparate din carne roșie, preparate condimentate și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea minimum 30 de minute).

     

  • Segarcea - Elite - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 13.8% Segarcea - Elite - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Segarcea - Elite - Pinot Noir 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA - OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri, cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Din gama Elite fac parte doar vinurile seci, caracterizate de prospețime și fructozitate. Aceste vinuri sunt produse după filosofia brand-ului: calitate înaltă sub blazonul regalității.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un vin obţinut exclusiv din soiul Pinot Noir, uimeşte cu aromele sale fine de cireşe negre şi alte fructe roşii, dulci amărui.  

     

    GUST: Prospeţimea şi rafinamentul soiului rămân neschimbată. Echilibrul este evident şi între aromele fructate şi taninurile moi ce păstrează uşor în post gust şi reamintesc de caracterul inconfundabil al unui vin roşu, pur.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele tihnite, cu preparate pe bază carne albă, carne roşie şi gustări cu brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • Segarcea - Elite - Roze Pinot Noir Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 13% Segarcea - Elite - Roze Pinot Noir Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 13%

    Segarcea - Elite - Roze Pinot Noir Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Rose-ul de Pinot Noir este obținut prin macerarea pieliței în must timp de 4-6 ore. În următoarea fază strugurii sunt presați, mustul este limpezit la rece apoi lăsat să fermenteze în cisterne din inox la temperatură cuprinsă între 15-18°C, timp de 4 săptămâni. Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, cu drojdii fine și bâtonnage.

     

     

    SPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Pinot Noir delectează cu note proaspete de fructe de pădure, ce deschid pofta pentru multe alte arome derivate, într-o călătorie de explorare.

     

    GUST: Gustul aduce dulceața de zmeură, căpșune, fragi și coacăze proaspete. Intensitatea acestor arome este echilibrată de aciditatea naturală, rezultată din fermentația întinsă pe aproximativ 30 de zile și batonnage cu drojdie selecționată.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose cu arome de fructe roșii este mereu bine-venit la mesele cu preparate pe bază de carne de miel, vită porc, brânzeturi maturate şi preparate uşoare de peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

Grilă Listă