Pinot Noir

Pinot Noir, numit si Blauburgunder, Spätburgunder, sau Pinot Nero, este un soi de strugure rosu, originar din Franta, regiunea viticola Burgundia. Acest soi este unul dintre cele mai vechi, existente in Europa si este cultivat in medii cu climat rece. Calitatile strugurilor de Pinot Noir permit vinificarea pentru producere varietatilor clasice  rosii si rose, sampanie, in Burgundia si spumante (prin vinificare in alb), in Italia si Anglia.


Aditional culturilor prezente in Europa Centrala si de Est, Pinot Noir este cultivat si in regiunile viticole de pe celelalte continente: America de Nord, America de Sud, Africa de Sud si Noua Zeelanda.


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurele de Pinot Noir are boaba albastruie, iar culoare rosie oferita vinurilor produse exclusiv din acest soi, sau in cupaj, variaza in functie de zona in care este cultivat, conditii si durata de maturare.


Miros:  Vinul de Pinot Noir este cel mai aromat dintre toate. Buchetul si aroma unui vin de Pinot Noir poate fi la fel de variat pe cat sunt suprafetele cultivate pe o singura tarla dintr-o localitate sau regiune viticola. Majoritatea vinurilor de Pinot Noir au in comun caracterul fructat, obtinut din fructe de padure, negre si rosii.


Gust: Vinul de Pinot Noir este sec si fructat. Desi fructele pot varia de la zona la zona, la vinurile proaspete domina fructele negre si rosii: capsuni, cirese, zmeura, mure. Un Pinot Noir matur incepe sa dezvolte si arome vegetale din ierburi, ciuperci, dar si arome de piele, in diferite combinatii.


Particularitatile chimice si biologice ale strugurilor de Pinot Noir aduc strugurilor sensibilitate crescuta la temperaturi scazute, vant si sol inghetat, de aceea este considerat unul dintre cele mai pretentioase soiuri din lume. In ciuda tuturor limitarilor, Pinot Noir este apreciat ca unul dintre soiurile care ofera, in toate conditiile si metodele de productie, un vin sec, cu un grad mediu de alcool, buchet fructat pentru cele tinere si potential mare de maturare.

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. An productie: 2017 Eliminare
  • Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 GB - 1.5L, Alc: 13% Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 GB - 1.5L, Alc: 13%

    Segarcea - Elite - Roze Magnum 2017 GB - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, Familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Rose-ul de Pinot Noir este obținut prin macerarea pieliței în must timp de 4-6 ore. În următoarea fază strugurii sunt presați, mustul este limpezit la rece apoi lăsat să fermenteze în cisterne din inox la temperatură cuprinsă între 15-18°C, timp de 4 săptămâni. Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, cu drojdii fine și bâtonnage.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Pinot Noir delectează cu note proaspete de fructe de pădure ce deschid pofta pentru multe alte arome derivate.

     

    GUST: Arome de zmeură, dulceață din fructe de pădure și fructe roșii de livadă. Intensitatea aromelor fructate este echilibrată de aciditatea naturală și note de drojdie fină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose cu arome de fructe roșii este mereu bine-venit la mesele cu preparate pe bază de carne de miel, vită porc, brânzeturi maturate şi preparate uşoare de peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Segarcea - Elite - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13% Segarcea - Elite - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Segarcea - Elite - Roze 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: SEGARCEA – OLTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROSE SEC. În 1884, în timpul regelui Carol I, a luat naștere Administrația Domeniilor Coroanei (ADC). Administrația a sprijinit Coroana Regală, a promovat și a răspândit tehnici agricole noi, a creat o pepinieră cu 60 de soiuri, o cramă, apoi a început producția vinurilor de calitate superioară, cu Denumire de Origine Controlată.

     

    După perioada comunistă, în 2002, de Ziua Regalităţii, familia Anghel a început lucrările la plantația de 300 de hectare de viță, restaurarea arhitecturii originale din timpul monarhiei și reconstrucţia cramei. Toate acestea au permis reluarea producției de vinuri cu tehnologie de ultimă generație, la cele mai înalte standarde de calitate.

     

    Rose-ul de Pinot Noir este obținut prin macerarea pieliței în must timp de 4-6 ore. În următoarea fază strugurii sunt presați, mustul este limpezit la rece apoi lăsat să fermenteze în cisterne din inox la temperatură cuprinsă între 15-18°C, timp de 4 săptămâni. Maturarea vinului se face în butoaie de stejar, cu drojdii fine și bâtonnage.

     

     

    ASPECT: Roz-somon, limpede.

     

    MIROS: Pinot Noir delectează cu note proaspete de fructe de pădure ce deschid pofta pentru multe alte arome derivate.

     

    GUST: Arome de zmeură, dulceață din fructe de pădure și fructe roșii de livadă. Intensitatea aromelor fructate este echilibrată de aciditatea naturală și note de drojdie fină.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un rose cu arome de fructe roșii este mereu bine-venit la mesele cu preparate pe bază de carne de miel, vită porc, brânzeturi maturate şi preparate uşoare de peşte sau fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 11 - 13°C.

     

  • Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13% Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    Purcari - Pinot Noir de Purcari 2017 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: ȘTEFAN VODĂ / REPUBLICA MOLDOVA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Fondat în 1827 Château Purcari reprezintă unul dintre cele mai valoroase și renumite domenii ale Europei de Est. Vinurile din Purcari au fost servite la Curțile Regale din Europa încă de acum 150 de ani.

     

    Prima medalie de aur a fost acordată vinurilor din Purcari în 1878, la Expoziția Mondială de la Paris, când experții francezi au fost profund impresionați de aroma bogată și culoarea intensă a sortimentului Negru de Purcari, care a depășit vinurile din Bordeaux.

     

    Pentru acest vin, strugurii sunt culeși manual și vinificați prin metoda tradițională. Vinul este ținut la maturare pentru o perioadă de 6 luni în baricuri franțuzești din stejar. Pinot Noir de Purcari este pasional și înzestrat cu toate calitățile necesare unei experiențe unice: tradiție, savoare, arome sofisticate.

     

     

    ASPECT: Roșu-purpuriu intens.

     

    MIROS: Pinot Noir aduce un buchet cu eleganță definită de simplitatea aromelor de căpșune, zmeură și flori.

     

    GUST: Vinul este corpolent, plin, mătăsos cu post gust definit de nuanțele fructelor și tanini înmuiați de maturarea în stejar.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu, consistent, pentru mesele cu carne vânat, ciuperci, sparanghel și platouri generoase cu brânză Gruyère de Comté.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

  • LacertA - Blanc de Noir, alb 2017 - 0.75L, Alc: 13.7% LacertA - Blanc de Noir, alb 2017 - 0.75L, Alc: 13.7%

    LacertA - Blanc de Noir, alb 2017 - 0.75L, Alc: 13.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT NOIR

     

    VOL. ALC.: 13.7%

     

    VIN ALB SEC. Podgoriile Lacerta se află la sud de munții Carpați, de-a lungul Paralelei 45, care trece prin Piemont și Bordeaux. Poziționarea benefică este doar prima asemănare cu vestitele regiuni viticole din vestul Europei. În Muntenia, regiunea Dealu Mare este cunoscută pentru viticultura practicată de localnici încă de acum 700 de ani, în aceeași perioadă în care se dezvolta și viticultura din faimoasele regiuni franceze.

     

    În Muntenia primăvara este uscată, toamna însorită și pământul fertil și curat, numai bine pentru viile bogate ce se întind pe sute de hectare. În același loc, printre vii se zăresc adesea șopârlele verzi, cele de la care a fost împrumutat în 2011 numele latin al acestui vin: Lacerta.

     

    Blanc de Noir, asemenea tuturor vinurilor Lacerta, este produs cu tehnologie modernă ce respectă principiul gravitațional. Acest principiul este aplicat în fazele incipiente ale vinificării pentru a proteja boabele de struguri care sunt de obicei expuse oxidării și altor procese chimice din timpul procesării mecanice. Pentru acest vin, soiul Pinot Noir, provenit din cea mai bună podgorie de struguri negri din Dealu Mare, este vinificat în alb.

     

     

    ASPECT: Galben-pai.

     

    MIROS: Arome de mere verzi și pepene dulce.

     

    GUST: Corp ușor robust, apropiat de cel al unui vin roșu, cu aciditate echilibrată și alcool bine integrat. Vinificarea în alb a soiului Pinot Noir a păstrat aromele elegante de fructe roșii, evidențiate de mure, prune mirabelle, urmate de note dulci și amărui din lime și grepfrut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparate tradiționale cu mix de carne de vită și porc, cum sunt sarmalele, pește slab, fructe de mare și nu în ultimul rând, salate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

Grilă Listă