Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: Chateau Prieure-Lichine Eliminare
 • Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14%
  -15%

  Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2009

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROŞU SEC. Chateau Prieuré îţi are originile în urmă cu sute de ani când pământul era folosit pentru viticultură de călugării Benedictini. Producţia de vin a continuat pe parcursul secolelol XVIII şi XIX. Anii 1850 au adus pentru Chateau Prieuré cea mai înaltă clasificare de calitate oferită vinurilor din Bordeaux (1855), find printre cele câteva proprietăţi care au avut primele culturi de viţă în regiunea Bordeaux.

   

  Alexis Lichine, afaceristul şi scriitorul rus din domeniul oenologiei, a cumpărat proprietatea în 1951 şi a redenumit-o Chateau Prieuré-Lichine. Acesta, împreună cu partenerii, săi a reconstruit castelul şi vinăria, apoi a reînceput producţia unora dintre cele mai bune vinuri din regiune, cu denumire de origine controlată Margaux.

   

  În prezent, domeniul Chateau Prieuré-Lichine se întinde pe 77.5 hectare, cultivate în majoritate cu soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot şi Petit Verdot pentru vinuri roşii, monosoi şi cupaj, fermentate cu tehnologie modernă şi maturate în butoaie din stejar.

   

   

  ASPECT: Roşu-purpuriu, cu reflexii grena.

   

  MIROS: Buchet intens, plăcut şi elegant format din arome de fructe negre de pădure şi vegetal, completate de arome lemnoase subtile.

   

  GUST: Un Chateau Margaux tradiţional, fructat (vişine amare, coacăze roşii, prune uscate), şi catifelat, cu tanini discreţi. Final lung, fructat şi seducător. 

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu de Bordeaux este întotdeauna pus în valoare de preparatele din carne roşie la grătar sau pe plită, puţin condimentată, servita cu cartofi ţărăneşti. De asemenea, este o companie elegantă pentru mezeluri fine: chorizo, prosciutto, babic si giudem, salam de vară din carne de vânat. La finalul mesei se recomandă în asociere cu brânzeturi moi şi semitari.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

   

  Preț normal: 251,33 RON

  Special Price 213,63 RON

  (-37,70 RON)
Grilă Listă