Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Brand: La Bastide Saint Dominique Eliminare
 • La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone rouge 2015 - 0.75L, Alc: 12.5% La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone rouge 2015 - 0.75L, Alc: 12.5%
  -15%

  La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone rouge 2015 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

   

  Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile.

   

  Cele mai importante soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

   

   

  ASPECT: Roșu intens, cu nuanțe de grena.

   

  MIROS: Puternic, fructat și vegetal, cu arome de minerale oferite și o efervescență ușoară.

   

  GUST: Savuros și fructat de arome dulci-amărui din coacăze, cireșe negre, mure și afine. La un vin roșu baricat fructele sunt nedespărțite de lemnozitatea subtilă, bine încorporată. În gustul final se mai percepe o parte din textura cremoasă și taninii vioi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un companion elegant la mesele cu preparate din carne roșie sau măruntaie, ca antreuri sau fel principal: scaricică, ficat sau ceafă de porc, mușchiulet sau cotlet de vită, pulpă de miel sau prepeliță la tavă. Dintre brânzeturi, se asociază bine cu cele moi și semimoi, brânzeturi proaspete de oaie sau capră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

   

  Preț normal: 77,11 RON

  Special Price 65,55 RON

  (-11,56 RON)
Grilă Listă