Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Crama / Brand: Henri Bourgeois Eliminare
 • Henri Bourgeois - Les Baronnes Sancerre blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13% Henri Bourgeois - Les Baronnes Sancerre blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%
  -6%

  Henri Bourgeois - Les Baronnes Sancerre blanc 2018 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, SAUVIGNON BLANC

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Familia Bourgeois se află la cea de-a zecea generație de suflete pasionate și dedicate producției de vinuri unice din soiurile Sauvignon Blanc și Pinot Noir. Cele două vinuri care aduc faimă și mândrie în micul sătuc Chavignol, sunt obținute din soiuri cultivate în zonele Sancerre și Pouilly-Fumé, aflate în regiunea viticolă din Valea Loarei.

   

  Aici se lucrează la un mozaic format din multe parcele cu viță de vie, însă fiecare parcelă este delimitată și lucrată cu respect față de caracteristicile sale, oferite de solul îmbogățit încă din era preistorică Kimmerigdian (Jurassic).

   

  Fiecare fază de producție a acestui vin dorește să dezvolte întregul potențial aromatic al cupajului de Cabernet Franc și Sauvignon Blanc, doiuă soiuri cu origini vechi în regiunile franceze. Strugurii sunt presați ușor apoi fermentați la temperatură controlată, cuprinsă între 15- 18°C, în cinsterne moderne din oțel inoxidabil. Metoda tradițională continuă cu maturarea vinului cu levuri selecționate timp de 5 luni.

   

   

  ASPECT: Un vin plăcut cu nuanță de galben-auriu.

   

  MIROS: Les Baronnes împărtășește un parfum delicat din pulpă de fructe albe și citrice.

   

  GUST: După miros, gustul reiterează prestanța unui vin tradițional mulțumită fructelor exotice (grepfrut, pepene, mango, litchi), și a mineralelor din pământul argilo-calcaros, ce dăruiesc un post gust prelungit, ușor sărat.  

   

  ASOCIERE CULINARA: Un vin alb excelent, ce poate fi servit sec, cu aperitive din faimoasa brânză de capră produsă în Chavignol, rulou de biban garnisit cu amestec de condimente și ierburi indiene (curry), sau scoici cu mango.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  Preț normal: 139,23 RON

  Special Price 130,90 RON

  (-8,33 RON)
Grilă Listă