Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Crama / Brand: Ruinart Eliminare
 • Ruinart - Sampanie rose cutie - 0.75L, Alc: 12.5% Ruinart - Sampanie rose cutie - 0.75L, Alc: 12.5%
  -42%

  Ruinart - Sampanie rose cutie - 0.75L, Alc: 12.5%

  REGIUNE / ȚARĂ: CHAMPAGNE / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY, PINOT NOIR

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  ȘAMPANIE ROSE BRUT. Istoria casei franceze Ruinart începe în 1729, în orașul Reims din Champagne, la inițiativa călugărului benedictin Dom Thierry Ruinart, contemporan cu Ludovic al XIV-lea. Până la 1750 Casa Ruinart a reușit să amenajeze o cramă în cavernele din calcar Crayers, săpate în jurul orașului, iar în 1764 a exportat primul lot de șampanie rose.

   

  De peste două secole șampania Ruinart este produsă cu mari contribuții din partea fiecărei generații de proprietari și oameni dedicați viticulturii. Pe loturile Casei Ruinart sunt plantate șapte soiuri de struguri, însă cel care primește cea mai mare atenție este Chardonnay, cultivat în Cote des Blancs și Montagne de Reims pentru eleganța și prospețimea aromatică ce stă la baza cupajelor albe și rose.

   

  Pinot Noir este cultivat în Montagne de Reims şi Vallee de la Marne, este vinificat în alb iar 18-19% este vinificat în roșu pentru a oferi culoarea rose. Alte 20-25% din vin sunt procente ocupate de vinurile de rezervă, produse în ultimii doi ani. Amestecul de vinuri proaspete și baricate oferă arome pure și echilibrate, perfecte pentru o șampanie.

   

   

  ASPECT: Roz-somon.

   

  MIROS: Parfumul denotă finețe și prospețime, cu arome principale de fructe exotice (guava, litchi), și fructe roșii mici (mure, cireșe, căpșune). În scurt timp își fac apariția și notele de trandafir și rodie proaspătă.

   

  GUST: Textura șampaniei este mătăsoasă și plină, dominată de rodie, guavă, litchi, grepfrut și mentă. Gust final lung, acidulat și floral.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Și alte note fructate așteaptă să fie remarcate alături de supă de legume gazpacho, creveți în sote de busuioc tailandez, friptură de vită tataki și file de miel cu cimbru. La desert, savurați șampania cu fursecuri macaroon.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  Preț normal: 584,77 RON

  Special Price 338,71 RON

  (-246,06 RON)
Grilă Listă