Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Stefano Farina Eliminare
  • Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este păstrat încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roșu-grena, cu delicate accente de cărămiziu.

     

    MIROS: Arome intense de fructe negre: cireșe negre, mure, afine și coacăze, susținute de aroma elegantă a lemnului folosit la maturare.

     

    GUST: Echilibrat și elegant, de o corpolență medie spre mare, cu tanini moi și aciditate bine integrată. Paleta gustativă este complexă, mulțumită aromelor de vegetale (ciuperci, arome de hambar, pământ reavăn), lemn de stejar și fum. Gustul final este lung și discret, fructat și dulceag.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect lângă tocănițe din carne roșie, din vită / vițel, porc. miel / oaie și berbecuț. Aceleași cărnuri pot fi gătite pe grill, servite cu sosuri și pe grătar, garnisite cu legume. La finalul mesei, este perfect lângă brânzeturi moi și semimoi cu biscuiți și fructe uscate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 122,81 RON

    Special Price 104,39 RON

    (-18,42 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Acest Chianti este obținut din 100% Sangiovese și este riguros selecționat pentru eticheta Riserva, ce presupune maturarea în jur de 3 ani. După fermentare vinul este ținut 6 luni în cuve din ciment, 16 luni în butoaie din lemn (o parte în butoaie Slavone, o parte în baricuri aflate la a doua și a treia trecere), și 6 luni la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Amestec de cireșe și fructe mici de pădure (coacăze negre, coacăze roșii, mure), completate frumos de condimente și piele nouă.

     

    GUST: Papilele sunt cuprinse de tanini blânzi și finețea dată de maturare. Finalul este lung, astringent și mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru preparatele tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto. Deasemenea, este o alegere potrivită alături de carne roşie cu sosuri condimentate, sau carne de vânat la grătar, ori la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute).

     

    Preț normal: 128,52 RON

    Special Price 109,24 RON

    (-19,28 RON)
  • Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14% Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus mai departe pasiunea sa pentru vinurile italiene. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barbaresco este cunoscut ca fratele mai mic al vinului Barolo, datorită conținutului scăzut de alcool și al texturii fine și mătăsoase. Barbaresco este numit după un mic sat din apropiere de Alba, pe râul Tamaro, unde este produs de localnici. Acest vin clasic respectă cele mai înalte standarde de calitate: este produs în cantitate limitată și este maturat câțiva ani în butoaie de origine Slavonă.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat, intens.

     

    MIROS: Buchetul aduce în simțuri arome de violete și trandafiri cu note de fructe roșii și negre.

     

    GUST: La gust se simt din nou aromele de flori, cireșe, vișine și coacăze negre. Finalul aduce în plus tanini molatici și puțin sediment de nisip.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor rustic, pentru preparatele din carne de pasăre sălbatică (sau căprioară), carne de miel, friptură la cuptor și paste cu sos ragù.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    Preț normal: 185,64 RON

    Special Price 157,79 RON

    (-27,85 RON)
  • Stefano Farina - Franco Fiorina Gavi del comune di Gavi 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Stefano Farina - Franco Fiorina Gavi del comune di Gavi 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Stefano Farina - Franco Fiorina Gavi del comune di Gavi 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORTESE

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Produs în mica localitate Gavi (regiunea Piemone), Franco Fiorina Gavi de Gavi, reamintește de priceperea vinificatorilor italieni, care oferă lumii și vinuri albe de calitate premium. Acest vin alb are propria tradiție și este o alegere ideală pentru cei care doresc un monosoi alb, generos în arome, jovial și pregătit pentru orice provocare culinară. 

     

     

    ASPECT: Galben-pai, strălucitor.

     

    MIROS: Parfum subtil de flori și fructe ce inspiră imaginea frumoasă a peisajului rural din regiunea Piemonte.

     

    GUST: Lăsat să respire în pahar doar un minut, Gavi răcorește și relaxează cu aromele sale de citrice și flori albe, cu o notă de minerale. Final scurt aduce note de citrice.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savurați acest vin la mesele cu preparate din carne albă și pește.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 12°C.

     

    Preț normal: 91,35 RON

    Special Price 77,64 RON

    (-13,71 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2020, Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016, a primit medalia de aur și 95 de puncte în cadrul Decanter World Wine Awards, un eveniment prestigios dedicat producătorilor de vin din toată lumea.

     

    Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, acest cupaj este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este învechit la sticlă încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex, fructat, cu tonuri de violete, mure şi flori de iris aflate la maturitate. Maturarea în butoi de stejar îi oferă un fundal distict de vanilie.

     

    GUST: Pe papilele gustative Chianti Classico este sec şi robust. Pe măsură ce este lăsat la învechit în sticlă, vinul îşi păstrează profilul echilibrat cu aceleaşi arome fructate, de o intensitate şi complexitate admirabilă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mese cu preparate consistente: carne roşie cu sosuri condimentate, carne de vânat la grătar, ori la cuptor. Perfect pentru meniuri tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 101,39 RON

    Special Price 86,18 RON

    (-15,21 RON)
  • Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2013 - 0.75L, Alc: 14.5% Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2013 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2013

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barolo are rădăcini vechi și tradiția celui mai bun vin, creat cu mândrie pentru a dărui arome elegante și sofisticate de fructe. Vinul este ținut 1 an în cisterne din oțel inoxidabil, 2 ani în butoaie din stejar de Slavonia (în budane și în baricuri). Ultima fază presupune învechirea la sticlă timp de minim 8 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Stilul italian este însuflețit de un buchet de fructe roșii, în care stau fruntașe aromele de cireșe, căpșune și merișor, completate de note florale.

     

    GUST: Printre arome de fructe și flori se strecoară notele de piele uleioasă și vegetație uscată, pământie.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere reușită pentru mesele cu bucate înăbușite, brânzeturi amestecate (Colby), preparate pe bază de carne roșie și vânat.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 22°C. (Este recomandată decantarea timp de 3-4 ore).

     

    Preț normal: 229,91 RON

    Special Price 195,42 RON

    (-34,49 RON)
  • Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 14.5% Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Stefano Farina - Barolo DOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PIEMONTE / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barolo are rădăcini vechi și tradiția celui mai bun vin, creat cu mândrie pentru a dărui arome elegante și sofisticate de fructe roșii. Vinul este obținut din struguri Nebbiolo proveniţi din Provincia Cuneo, La Morra d’Alba, din Piemonte, și maturat în butoaie de stejar provenite din Slovenia.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Are o paletă aromatică foarte intensă de cireşe coapte şi violete, conturate elegant cu o aromă de piele și fum fin de humidor.

     

    GUST: Se confirmă fructozitatea, dar percepţia este mai pregnantă mulțumită aromelor de fructe uscate, pământii, susţinute de o aciditate fermă şi tanini. La final, gustul se păstrează mult timp pe palatin.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un adevărat “prieten” al iubitorilor de carne de vânat. Recomandat cu orice tip de carne roşie pregătită cu sosuri pe bază de trufe şi funghi porcini sau orice tip de ciuperci sălbatice. Se asociază foarte bine şi cu brânzeturi moi, intens aromate (Boschetto al Tartufo - Italia).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 22°C. (Este recomandată decantarea timp de cel puțin 60 de minute).

    Preț normal: 229,91 RON

    Special Price 195,42 RON

    (-34,49 RON)
Grilă Listă