Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Fattoria Selvapiana Eliminare
  • Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15% Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15%
    -15%

    Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Selvapiana este un domeniul situat de-a lungul râului Sieve, unde se afla în Evul Mediu un turn de observație pentru apărarea orașului Florența. În perioada Renașterii domeniul a fost extins cu o vilă, reședință a nobilimii și prelaților italieni. Michele Giuntini a cumpărat domeniul în 1827, și cel puțin din acele vremuri, urmașii săi cultivă vița de vie din jurul proprietății.

     

    Pe domeniul Selvapiana se află în prezent o pivniță construită în 2005, dotată cu cisterne de oțel noi și cisterne din beton folosite anterior la producția de vin. Fermentarea strugurilor are loc fără drojdie, din 1992, sulfiții sunt adăugați în cantități mai mici, iar macerarea în prezența cojilor de struguri se desfășoară pe cel puțin 30 de zile pentru a oferi vinurilor cele mai consistente arome. Matuarea vinului se face tradițional, în butoaie din stejar aflate în vechea pivniță de piatră a vilei Selvapiana.  

     

    Familia Giuntini cultivă soiurile Sangiovese, Canaiolo Colorino, Malvasia Nera, dar și soiuri franceze (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah), pentru vinuri, în majoritate roșii, monosoiuri și cupaje.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat.

     

    MIROS: Chianti Rufina este un etalon al vinăriei Selvapiana, un Chiati de primă clasă, obținut din soiul Sangiovese. După un moment de respiro, complexitatea aromatică a vinului lasă libere aromele de flori, fructe de pădure și cireșe dulci.

     

    GUST: Produs tradițional și maturat în butoaie din stejar francez, acest monosoi aduce pe papile un echilibru între rafinament și putere, prin aciditatea bine păstrată și taninurile dulci, șlefuite. Final lung, consistent și aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin italian este pus cel mai bine în valoare de preparatele bucătăriei italiane: aperitive, miel la cuptor cu rozmarin și usturoi, carnați cu fasole în stil toscan, vânat (fazan și mistreț), paste și ciuperci gătite după rețete clasice. După toate acestea, face față și unui platou cu brânzeturi (pecorino, parmigiano-reggiano).  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 20 până la 30 ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 135,66 RON

    Special Price 115,31 RON

    (-20,35 RON)
Grilă Listă