Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă
Filtru
  • Tinazzi - Merlot Malvasia Nera Salento 2019 - 0.75L, Alc: 14% Tinazzi - Merlot Malvasia Nera Salento 2019 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Tinazzi - Merlot Malvasia Nera Salento 2019 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: PUGLIA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, MALVASIA NERA

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960 determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent, Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, și continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lazise.

     

    Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri locale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru monosoiuri și cupaje îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Buchetul este generos cu simțurile și misterios prin adâncimea aromelor de fructe roșii, completate cu eleganță de condimente.

     

    GUST: Bolta palatină, este cucerită cu textura mătăsoasă a cupajului, cu echilibrul și persistența taninilor. Finalul aduce note de fructe roșii, dulci-amărui, apoi astringente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roșu cu prestigiu italian, excelent alături de aperitive, preparate pe bază de carne albă și roșie, la cuptor, sau la grătar. La sfârșitul mesei, Malvasia Nera face față cu brio platourilor generoase cu brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C.

     

    Preț normal: 52,84 RON

    Special Price 44,91 RON

    (-7,93 RON)
  • La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape rouge 2019 - 0.75L, Alc: 15% La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape rouge 2019 - 0.75L, Alc: 15%
    -15%

    La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape rouge 2019 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RHONE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH, MOURVEDRE, CINSAULT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile.

     

    Cele mai importante soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Arome de gem de fructe roșii, rachiu de fructe și mure. După aerare scoate în evidență note complexe de dafin, piper, cardamom și rășină naturală.

     

    GUST: Atacă papilele cu opulența, corpul robust și tanini eleganți. Gustul final aduce proaspețimea notelor de condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Terină de fazan cu prune uscate și ienibahar, pulpă de miel rumenită (garnisită cu ienupăr) și mușchi de caprioară cu pere umplute.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 15 - 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 12 ani).

     

    Preț normal: 282,64 RON

    Special Price 240,24 RON

    (-42,40 RON)
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Preț normal: 432,68 RON

    Special Price 367,78 RON

    (-64,90 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2004

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome curate de coacăze negre şi cireşe negre, amestecate cu arome din lemn de santal şi ceva mineral, apropiat de grafit.

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizie, prin textura fină, corpul rotund şi tanini bine definiţi, amplificaţi de fructele roşii. Finish-ul este o delectare: lung, la fel de echilibrat, clasic pentru un vin rafinat produs de Clerc Milon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine, uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 542,64 RON

    Special Price 461,24 RON

    (-81,40 RON)
  • Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20% Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20%
    -30%

    Croft - Port Wine Tawny - 0.75L, Alc: 20%

    REGIUNE / ȚARĂ: PORTO / PORTUGALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: TINTA RORIZ, TOURIGA FRANCA, TOURIGA NACIONAL

     

    VOL. ALC.: 20%

     

    VIN FORTIFIAT ROȘU DULCE. Compania Croft a apărut în 1588 în Marea Britanie (York), iar fondatorii şi-au mutat operaţiunile din Franţa în Portugalia, unde au început producţia de port pe la 1700.

     

    La nivel mondial, Croft este unul dintre producătorii tradiționali de vin Port. Brand-ul cu origini britanice este apreciat în special pentru vinurile maturate timp de ani, chiar zeci de ani (vintage), dar şi pentru rezervele de vinuri cu arome complexe și rafinate.

     

    Vinurile port sunt produse în Valea Doura, în orăşelul Pinhão, ce găzduieşte domeniul Quinta da Roêda şi unele dintre cele mai vechi culturi de viţă de vie. După 430 de ani, schimbări aduse de evenimente mondiale şi preluări de către mari companii, Croft rămâne o afacere de familie, dedicată tradiţiei vinului Port, obţinut în toate stilurile consacrate, pentru cunoscători şi pasionaţi.

     

     

    ASPECT: Port Tawny are o culoare caracteristică de roşu închis cu tentă maronie.

     

    MIROS: Fructe coapte şi moi cu arome de smochin şi prune, urmate de note atrăgătoare de lemn şi mirodenii.

     

    GUST: Pe papile este neted şi rotund, plin de aromele unor gemuri de fructe. Bogat în tanini, astringent, cu alcool bine integrat şi post gust fructat, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent, pentru mesele cu preparate din carne de vită şi gustări cu brânzeturi tari şi maturate. Delicios şi alături de deserturi pe bază de ciocolată dulce.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 13 - 20°C.

     

    Preț normal: 82,82 RON

    Special Price 58,26 RON

    (-24,56 RON)
  • Poggio al Tesoro - Mediterra, IGT rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14% Poggio al Tesoro - Mediterra, IGT rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Poggio al Tesoro - Mediterra, IGT rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniul Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii.

     

    Aromele vinului Mediterra reflectă pe deplin caracteristicile zonei Bolgheri, prin armonia remarcabilă între parfumul natural și aromele calde. Fațeta condimentată, oferită de soiul dominant Syrah, răsplătește pasionații ca un suvenir adus din inima Italiei.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu tentă purpurie.

     

    MIROS: Un vin cu parfum intens de fructe, marcat de coacăze negre, prune și cireșe. Fructele sunt susținute cu naturalețe de notele unui amestec de piper alb și vegetale.

     

    GUST: Papilele sunt distrate cu esențe fructate, ușor picante, cu tanini moi și post gust intens, memorabil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru multe feluri de preparate pe bază de carne, mezeluri, pește (chefal) în sos de tomate, pește fiert și cod cu sare gătit în stilul Livorno, fructe de mare, brânzeturi semitari, inclusiv specialitatea italiană Pecorico.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    Preț normal: 99,96 RON

    Special Price 84,97 RON

    (-14,99 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este păstrat încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roșu-grena, cu delicate accente de cărămiziu.

     

    MIROS: Arome intense de fructe negre: cireșe negre, mure, afine și coacăze, susținute de aroma elegantă a lemnului folosit la maturare.

     

    GUST: Echilibrat și elegant, de o corpolență medie spre mare, cu tanini moi și aciditate bine integrată. Paleta gustativă este complexă, mulțumită aromelor de vegetale (ciuperci, arome de hambar, pământ reavăn), lemn de stejar și fum. Gustul final este lung și discret, fructat și dulceag.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect lângă tocănițe din carne roșie, din vită / vițel, porc. miel / oaie și berbecuț. Aceleași cărnuri pot fi gătite pe grill, servite cu sosuri și pe grătar, garnisite cu legume. La finalul mesei, este perfect lângă brânzeturi moi și semimoi cu biscuiți și fructe uscate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 122,81 RON

    Special Price 104,39 RON

    (-18,42 RON)
  • Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON, SEMILLON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Se spune că originile numelui Carbonnieux vine de la familia care a deţinut vii în Leognan, în secolul XI. Legătura veche între producția de vin și numele Carbonnieux este confirmată de acte întocmite de călugării Benedictini, în 1292. În perioada târzie a Evului Mediu, vinurile din cetatea Carbonnieux erau comercializate în Franţa şi în teritoriile vecine.

     

    După sute de ani şi alţi proprietari francezi de renume, care au continuat producţia de vin pe domeniul Carbonnieux, în sub regiunea Graves din Bordeaux, după Al Doilea Război Mondial, castelul şi viile au fost cumpărate de Marc Perrin. Familia Perrin a extins culturile de viţă de vie, a construit şi a modernizat pivniţele, a investit în tehnologie și a extins gama de vinuri.

     

    Pe loturile de pământ ce conţin straturi de clei, pietriş, calcar, nisip şi argilă, transformate de viticultura practicată timp de 700 de ani, familia Perrin cultivată organic cele mai bune soiuri roşii şi albe, pentru faimoasele monosoiuri şi cupaje ale regiunii Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Galben pai, extraordinar de limpede, motiv pentru care este considerat un vin legendar al regiunii Graves.

     

    MIROS: Parfumul acestui vin este încântător, răcoritor şi pur, mulţumită aromelor de fucte şi flori, mai evidente atunci când vinul este tânăr. Savurat după cele 10 luni de maturare în butoaie de stejar şi timpul petrecut în sticlă, vinul oferă şi note de fructe uscate şi zaharisite. 

     

    GUST: Loturi de vin folosite pentru acest cupaj aduc o îmbinare excelentă între soiuri. Strugurii selecţionaţi din soiul Semillon oferă o structură stabilă, un corp rotund şi intens, în amestec cu aromele încântătoare ale soiului Sauvignon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb de Bordeaux este maestrul preparatelor din carne albă, foie gras, peşte crud sau gătit, preparate exotice, brânzeturi şi desert cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 316,30 RON

    Special Price 268,86 RON

    (-47,44 RON)
  • Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2004

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În secolul al XVII-lea, dintr-o alianţă între familiile Lafon şi Rochet, apare domeniul şi palatul actual, cu primele culturi de viţă de vie. În 1855, Chateau Lafon Rochet devine una dintre cele 61 de domenii care primesc clasificarea de calitate superioară (pentru vinurile Medoc din Bordeaux), cu ocazia Expoziţiei Universale de la Paris.

     

    Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul cu straturi formate în urmă cu milioane de ani este conține din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, aduce mult soare, veri calde, precipitaţii potrivite şi ierni blânde.

     

    Pe loturile ce cuprind 41 de hectare în Saint-Estèphe (denumire de origine controlată), sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii. Cabernet Sauvignon şi Merlot, ocupă majoritatea culturii, urmate de parcele mici de Cabernet Franc şi Petit Verdot.

     

     

    ASPECT: Roşu-purpuriu intens, cu tentă cărămizie.

     

    MIROS: Un vin foarte aromat, cu o notă plăcută de aciditate şi o expresie inconfundabilă de fructe roşii din soiul Merlot, cu note de condimente şi lemn.

     

    GUST: Paleta aromatică este construită în jurul notelor de cedru, alune de pădure şi nucşoară. Finalul dens şi puternic scoate în evidenţă calitatea esenţială a acestui cupaj, echilibrul între prospeţimea aromelor şi astringenţa taninilor, după maturarea a 50% din vin, timp 16-18 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roşu care poate fi în centrul atenţiei la mesele cu orice tip de carne roşie: porc, vită, pregătită la tavă, gătite cu mult cimbru, piper, verdeţuri şi garnisite cu ghebe şi orice fel de ciuperci sălbatice. La finalul mesei, se serveşte lângă brânzeturi fine, maturate, sau brânză de burduf în coajă de brad.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 352,72 RON

    Special Price 299,81 RON

    (-52,91 RON)
  • Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2006

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CEBERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Chateau Ormes de Pez, asemenea altor case mari din regiunea Bordeaux, îţi leagă istoria îndelungată de evenimentele Revoluţiei Franceze. Pe parcursul anilor proprietatea a fost deţinută de societăţi civile şi personalităţi ale regiunii, cum a fost Jean-Charles Cazes, care a achiziţionat domeniul în 1930. În aceeaşi perioadă, Jean-Charles deţinea şi domeniul Lynch-Bages, unde a fost continuată, temporar, producţia vinurilor cu eticheta Chateau Ormes de Pez.

     

    Familia Cazes a renovat Castelul Ormes de Pez şi vinăria şi a retehnologizat vinăria. La începutul anilor 1980 a fost reluată producţia. Domeniul şi brand-ul Chateau Ormes de Pez aparţin în continuare familiei Cazes.

     

    Pe loturile ce cuprind 33 de hectare în nordul şi sudul localităţii Saint-Estèphe (denumire de origine controlată), sunt cultivate trei soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii. Majoritatea parcelelor sunt cultivate cu soiul Cabernet Sauvignon, urmat de Cabernet Franc şi Merlot.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, cu inflexiuni violet.

     

    MIROS: Seducator, curat, rafinat de fructe roşii coapte (zmeură şi mure). Fructele roşii sunt completate de accente lemnoase, condimente elegante, care scoate simţurile din monotonie.

     

    GUST: Un cupaj bordolez intens şi extrem de fructat. Lemoziatea este înveselită cu note vanilie şi fum dulce. Maturarea în butoaie din stejar oferă vinului o textură cremosă. Vinul este echilibrat şi bine structurat, are tanini moi şi o aciditate medie. Gustul final ce rămâne pe bolta palatină, este lung şi savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Evident, un vin pentru preparatele cu carne roşie pregătită pe grill, proţap, tigaie sau la grătar, rulouri din carne de porc umplute cu legume, drob de miel şi chiar cu preparate în sos vânătoresc. La finalul mesei se înţelege bine cu brânzeturi fine (Gorgonzola, Camembert). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 344,15 RON

    Special Price 292,53 RON

    (-51,62 RON)
  • Chateau La Tour Figeac - Saint Emilion, Grand Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13% Chateau La Tour Figeac - Saint Emilion, Grand Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau La Tour Figeac - Saint Emilion, Grand Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2007

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Originea palatului Chateau Figeac se află în secolul III. Loturile actuale, au fost plantate pentru prima dată cu viţă de vie în timpurile Imperiului Roman. Timp de sute de anii, proprietarii domeniului au produs vinuri tradiţionale franțuzești, iar în 1994 Otto Maximilian Rettenmaier, actualul proprietar, a dezvoltat vinăria şi a început să aducă mai multă popularitate vinurilor Château La Tour Figeac.

     

    Culturile de viţă de vie Grand Cru, numite Saint Emilion, beneficiază de un terroir propice.Solul este compus din pietriş şi clei ce asigură o absorbţie bună a apei pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea aproape de Atlantic, aduce mult soare, veri calde, precipitaţii potrivite şi ierni blânde.

     

    Pe loturile ce cuprind 14.5 hectare, Chateau La Tour Figeac cultivă cele mai bune varietăţi de Merlot (65%) şi Cabernet Franc (35%), exclusiv pentru cupaje roşii, realizate cu tehologie modernă şi maturate în butoaie din stejar, în crama proprie.

     

     

    ASPECT: Roşu intens, purpuriu, cu valenţe de grena.

     

    MIROS: Intens fructat şi condimentat, cu note subtile de lemn şi vanilie. Notele de mijloc aduc o urmă de fum şi note elegante de vegetale (ierburi).

     

    GUST: Un vin savuros, cu un buchet de fructe roşii şi negre de pădure, cu o aciditate bine integrată, onctuos şi cremos. Sunt prezenţi şi tanini catifelaţi care rămân atenuaţi în gustul final, alături de coacăze.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect lângă carne roşie, file de vită maturată sau muşchiulet de porc, pulpă de miel şi chiar măruntaie servite cu sosuri brune cu fructe uscate şi ierburi aromatice. La finalul mesei, este pus în valoare de brânzeturi maturate (Gorgonzola, Roquefort), servite cu smochine, stafide, alune de pământ.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomnadă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 292,74 RON

    Special Price 248,83 RON

    (-43,91 RON)
  • Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2007

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În secolul al XVII-lea, dintr-o alianţă între familiile Lafon şi Rochet, apare domeniul şi palatul actual, cu primele culturi de viţă de vie. În 1855, Chateau Lafon Rochet devine una dintre cele 61 de domenii care primesc clasificarea de calitate superioară (pentru vinurile Medoc din Bordeaux), cu ocazia Expoziţiei Universale de la Paris.

     

    Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul cu straturi formate în urmă cu milioane de ani este conține din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, aduce mult soare, veri calde, precipitaţii potrivite şi ierni blânde.

     

    Pe loturile ce cuprind 41 de hectare în Saint-Estèphe (denumire de origine controlată), sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii. Cabernet Sauvignon şi Merlot, ocupă majoritatea culturii, urmate de parcele mici de Cabernet Franc şi Petit Verdot.

     

     

    ASPECT: Roşu-purpuriu intens, cu tentă cărămizie.

     

    MIROS: Un vin foarte aromat, cu o notă plăcută de aciditate şi o expresie inconfundabilă de fructe roşii din soiul Merlot, cu note de condimente şi lemn (oferite de maturarea a 50% din vin, timp 16-18 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc).

     

    GUST: Paleta aromatică este construită în jurul notelor de fructe şi condimente, în special piper alb. Finalul scoate în evidenţă tanini moi şi catifelaţi ce acoperă papilele şi oferă o astringenţă naturală, ce se păstrează cu răbdare în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roşu care poate fi în centrul atenţiei la mesele cu orice tip de carne roşie: porc, vită, pregătită la tavă, gătite cu mult cimbru, piper, verdeţuri şi garnisite cu ghebe şi orice fel de ciuperci sălbatice. La finele mesei, se serveşte lângă brânzeturi fine, maturate, sau brânză de burduf în coajă de brad.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 314,16 RON

    Special Price 267,04 RON

    (-47,12 RON)
  • Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2012- 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2012- 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2012- 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON, SEMILLON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Se spune că originile numelui Carbonnieux vine de la familia care a deţinut vii în Leognan, în secolul XI. Legătura veche între producția de vin și numele Carbonnieux este confirmată de acte întocmite de călugării Benedictini, în 1292. În perioada târzie a Evului Mediu, vinurile din cetatea Carbonnieux erau comercializate în Franţa şi în teritoriile vecine.

     

    După sute de ani şi alţi proprietari francezi de renume, care au continuat producţia de vin pe domeniul Carbonnieux, în sub regiunea Graves din Bordeaux, după Al Doilea Război Mondial, castelul şi viile au fost cumpărate de Marc Perrin. Familia Perrin a extins culturile de viţă de vie, a construit şi a modernizat pivniţele, a investit în tehnologie și a extins gama de vinuri.

     

    Pe loturile de pământ ce conţin straturi de clei, pietriş, calcar, nisip şi argilă, transformate de viticultura practicată timp de 700 de ani, familia Perrin cultivată organic cele mai bune soiuri roşii şi albe, pentru faimoasele monosoiuri şi cupaje din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, extraordinar de limpede, motiv pentru care este considerat un vin legendar al regiunii Graves.

     

    MIROS: Parfumul acestui vin este încântător, răcoritor şi pur, mulţumită aromelor de fucte şi flori, mai evidente atunci când vinul este tânăr. Savurat după cele 10 luni de maturare în butoaie de stejar şi timpul petrecut în sticlă, vinul oferă şi note de fructe uscate şi zaharisite. 

     

    GUST: Loturile de vin folosite pentru acest cupaj aduc o îmbinare excelentă între soiuri. Strugurii selecţionaţi din soiul Semillon oferă o structură stabilă, un corp rotund şi intens, în amestec cu aromele încântătoare ale soiului Sauvignon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb de Bordeaux este maestrul preparatelor din carne albă, foie gras, peşte crud sau gătit, preparate exotice, brânzeturi şi desert cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 316,30 RON

    Special Price 268,86 RON

    (-47,44 RON)
  • Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Chateau Prieuré îţi are originile în urmă cu sute de ani când pământul era folosit pentru viticultură de călugării Benedictini. Producţia de vin a continuat pe parcursul secolelol XVIII şi XIX. Anii 1850 au adus pentru Chateau Prieuré cea mai înaltă clasificare de calitate oferită vinurilor din Bordeaux (1855), find printre cele câteva proprietăţi care au avut primele culturi de viţă în regiunea Bordeaux.

     

    Alexis Lichine, afaceristul şi scriitorul rus din domeniul oenologiei, a cumpărat proprietatea în 1951 şi a redenumit-o Chateau Prieuré-Lichine. Acesta, împreună cu partenerii, săi a reconstruit castelul şi vinăria, apoi a reînceput producţia unora dintre cele mai bune vinuri din regiune, cu denumire de origine controlată Margaux.

     

    În prezent, domeniul Chateau Prieuré-Lichine se întinde pe 77.5 hectare, cultivate în majoritate cu soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot şi Petit Verdot pentru vinuri roşii, monosoi şi cupaj, fermentate cu tehnologie modernă şi maturate în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roşu-purpuriu, cu reflexii grena.

     

    MIROS: Buchet intens, plăcut şi elegant format din arome de fructe negre de pădure şi vegetal, completate de arome lemnoase subtile.

     

    GUST: Un Chateau Margaux tradiţional, fructat (vişine amare, coacăze roşii, prune uscate), şi catifelat, cu tanini discreţi. Final lung, fructat şi seducător. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu de Bordeaux este întotdeauna pus în valoare de preparatele din carne roşie la grătar sau pe plită, puţin condimentată, servita cu cartofi ţărăneşti. De asemenea, este o companie elegantă pentru mezeluri fine: chorizo, prosciutto, babic si giudem, salam de vară din carne de vânat. La finalul mesei se recomandă în asociere cu brânzeturi moi şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 251,33 RON

    Special Price 213,63 RON

    (-37,70 RON)
  • Chateau Mouton Rothschild - Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Mouton Rothschild - Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Chateau Mouton Rothschild - Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2004

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Baronul Philippe de Rothschild moşteneşte castelul Mouton Rothschild din zona rurală Pauillac (din zona viticolă Medoc), la începutul anilor 1920. Vinul produs pe proprietatea Rothschild şi comercializat anterior în butoaie este îmbuteliat și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu. Asftel, sub conducerea Baronului, afacerile companiei se extind cu noi operaţiuni, construcţia şi modernizarea vinăriei şi spaţiilor de maturare.

     

    Pe loturile ce cuprind 90 de hectare în Meldoc, sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot), dar şi soiuri albe cu aceeaşi tradiţie locală. Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani este compus din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, oferă viţei mult soare, veri calde, precipitaţii şi ierni blânde.

     

    Vinul anului 2004 marchează Centenarul Antantei Cordiale, încheiate de către Marea Britanie și Franța la 8 aprilie 1904. În acea perioadă, Regele Edward VII-lea, a jucat un rol important în cadrul acordului care a devenit o alianță reală între cele două state și contribuit la victoria acestora în Primul Război Mondial.

     

     

    ASPECT: Roșu puternic, de o nuanţă profundă, cerneloasă.

     

    MIROS: Un parfum complex, cu note subtile de cireşe negre, gutui zaharisite şi lemn dulce, completate de valenţe de fum, lemnozitate de stejar şi condimente.

     

    GUST: Papilele sunt delectate de un vin cu mare finețe, cremos, cu tanini catifelaţi, surprind printr-un buchet complex ce duce cu gândul la mocha şi pâine prajită. 2004 are un buchet matur cu un gust final lung şi atrăgător, dominat de vanilie şi ciocolată. Un vin distinct şi extrem de elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savoarea si valoarea acestui vin, merită doar prieteni, bună dispoziţie şi un festin pregătit pentru a uimi. Un vin francez de clasă se asociază cu preparate rafinate ale bucatariei franceze, pe bază de carne de pasăre (raţă, gâscă, potârniche, fazan), vită, miel şi nu în ultimul rând, carne de vânat mare (mistreţ, urs sau cerb). Potrivit şi alături de brânzeturi maturate (Rochebaron, Roquefort, Sainte-Maure de Touraine) sau mousse din ciocolată neagră cu fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22 °C. (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 5.172,93 RON

    Special Price 4.396,99 RON

    (-775,94 RON)
  • Chateau Poitevin - Medoc Cru Burgeois rouge 2011 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Poitevin - Medoc Cru Burgeois rouge 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -28%

    Chateau Poitevin - Medoc Cru Burgeois rouge 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. La nord de Bordeaux, între Oceanul Atlantic și estuarul Gironde se întinde peninsula Médoc. Pe malul stând răcnetul râului șerpuit prin satele Margaux, Saint-Julien Beychevelle, Moulis-en-Médoc, Listrac-Médoc, Pauillac și Saint-Estèphe. Mai departe de aceste sate încep viile cu denumire de origine controlată ale vinăriei Poitevin.

     

    În inima satului Jau-Dignac-et-Loirac, aproape de mal, se află farul, clădirea principală din secolul al XVIII-lea apoi alte cladiri vechi și noi. În jurul satul se află viile ce ocupă peste 40 de hectare.

     

    În această zonă cu climă temperată, pământul cu straturi de calcar, pietriș, nisip și clei este pătruns de rădăcinile lungi ale vițelor, lucrate de francezi anual pentru vinurile tradiționale cu etichetă Poitevin. Soiurile cultivate pe majoritatea tarlalelor sunt Merlot, Cabernet Sauvignon și Petit Verdot urmate de o mică porțiune cultivată cu Sauvignon Blanc și Semillon.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu note subtile de grena.

     

    MIROS: Complex și foarte fructat cu note plăcute de stejar. Apar și note de vegetale și ierburi aromate.

     

    GUST: Oarecum molatec, echilibrat și catifelat, de o corpolență medie, cu tanini moi și aciditate bine integrată. Arome de cireșe amare, coacăze roșii și negre, afine și mure. Gust final peristent și ușor salin, mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de carne roșie de vită sau miel, pui, vită cu legume sotate, cartofi țărănești sau piure. Arome fructate sunt puse în valoare de brânzeturile semimoi sau moi, tinere, proaspete, sau gustări cu fructe uscate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 104,24 RON

    Special Price 75,50 RON

    (-28,74 RON)
  • Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5% Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA VERONESE, RONDINELLA, SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit o afacere stabilă, eficientă şi inovativă.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii, ce au în total 100 de hectare. Cele mai cultivate soiuri sunt cele roşii de origine italiană (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese), pentru vinuri monosoi şi cupaj, urmate de soiurile albe, cu origini franceze.

     

    Acest vin roşu este un clasic al zonei Valpolicella din Veneto, denumit după Villa della Tore, o capodoperă a arhitecturii renascentiste. Cupajul de Corvina şi Rondinella, cu un mic procent de Sangiovese, este realizat după tehnica ripasso, ce presupune culegerea obişnuită şi vinificare, în timp ce o mică parte din boabe sunt culese şi lăsate deoparte pentru a se stafidi.

     

    În luna ianuarie, vinul din strugurii culeşi şi fermentaţi la timp este amestecat cu mustul din boabele stafidite, apoi amestecul este lăsat să fermenteze a doua oară. După a doua fermentare, amestecul este tras în butoaie din stejar la a doua umplere şi lăsat la maturare câteva luni. După maturare vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă până la 7 luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet complex şi rafinat de cireşe negre, mure, şi un ton de lemn amestecat cu tutun.

     

    GUST: Intens, fructat şi uşor condimentat. Abundent în tanini copţi, ce îi oferă o astringenţă plăcută, cu note de lemn şi fum. Post gust lung, uşor fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj istoric al regiunii Veneto merită savurat alături de preparate italiane - risotto cu şofran, sau ciuperci porcini şi carne de porc. Vinul excelează şi alături de brânzeturile semi-maturate, în special Parmigiano Reggiano, Pecorino şi Monte Veronese. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potenţial de învechire la sticlă de cel puţin 10 ani).

     

    Preț normal: 165,65 RON

    Special Price 140,80 RON

    (-24,85 RON)
  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2012 - 0.75L, Alc: 15% Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2012 - 0.75L, Alc: 15%
    -15%

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2012 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului Franco-Chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după Contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug cu un pH redus și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    Nu există încă nici o clasificare oficială a vinurilor în Chile, cu toate acestea, Almaviva a dat naștere categoriei Primer Orden, un termen spaniol care corespunde conceptului francez de Grand Cru sau termenului în limba engleză de Estate Grown. Almaviva este un “assemblage” extrem de reușit între metoda franceză de vinificare tradițională și terroir-ul din Chile, care îi oferă acele arome opulente, caracteristice vinurilor din Lumea Nouă.

     

     

    ASPECT:  Roșu dens cu nuanțe de vișină putredă și inflexiuni de grena.

     

    MIROS: Miros delicat de coacăze coapte, căpșuni sălbatice și mure negre în amestec cu arome minerale și note fine de vanilie, cafea, lemn dulce și condimente.

     

    GUST: Un vin cu echilibru exceptional, tanini maturi și extrem de bine structurați, rafinați, un gust concentrat catifelat și cremos. Un vin complex, grațios, “precis”, în mineralitate caracteristică și un gust final de o mare expresivitate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin de calitate pentru preparate elegante din carne roșie și vânat: Beef Stroganoff, Beef Wellington, coaste de miel cu crustă de nucă și fistic servite cu jeleu de mentă, cotlete de porc împănate cu usturoi și mirodenii, cotlete de miel înăbușite la tigaie în suc de rodii, vită sau pork Teriyaki.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de 10 până la 15 ani).

     

    Preț normal: 999,60 RON

    Special Price 849,66 RON

    (-149,94 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2014 - 1.5L, Alc: 13% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2014 - 1.5L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2014 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale, de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.  

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi aromă de vegetale uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.085,28 RON

    Special Price 922,49 RON

    (-162,79 RON)
  • Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CEBERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chateau Ormes de Pez, asemenea altor case mari din regiunea Bordeaux, îţi leagă istoria îndelungată de evenimentele Revoluţiei Franceze. Pe parcursul anilor proprietatea a fost deţinută de societăţi civile şi personalităţi ale regiunii, cum a fost Jean-Charles Cazes, care a achiziţionat domeniul în 1930. În aceeaşi perioadă, Jean-Charles deţinea şi domeniul Lynch-Bages, unde a fost continuată, temporar, producţia vinurilor cu eticheta Chateau Ormes de Pez.

     

    Familia Cazes a renovat Castelul Ormes de Pez şi vinăria şi a retehnologizat vinăria. La începutul anilor 1980 a fost reluată producţia. Domeniul şi brand-ul Chateau Ormes de Pez aparţin în continuare familiei Cazes.

     

    Pe loturile ce cuprind 33 de hectare în nordul şi sudul localităţii Saint-Estèphe (denumire de origine controlată), sunt cultivate trei soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii. Majoritatea parcelelor sunt cultivate cu soiul Cabernet Sauvignon, urmat de Cabernet Franc şi Merlot.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, cu inflexiuni violet.

     

    MIROS: Seducator, curat, rafinat de fructe roşii coapte (zmeură şi mure). Fructele roşii sunt completate de accente lemnoase, condimente elegante, care scoate simţurile din monotonie.

     

    GUST: Un cupaj bordolez intens şi extrem de fructat. Lemoziatea este înveselită cu note vanilie şi fum dulce. Maturarea în butoaie din stejar oferă vinului o textură cremosă. Vinul este echilibrat şi bine structurat, are tanini moi şi o aciditate medie. Gustul final ce rămâne pe bolta palatină, este lung şi savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Evident, un vin pentru preparatele cu carne roşie pregătită pe grill, proţap, tigaie sau la grătar, rulouri din carne de porc umplute cu legume, drob de miel şi chiar cu preparate în sos vânătoresc. La finalul mesei se înţelege bine cu brânzeturi fine (Gorgonzola, Camembert). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 344,15 RON

    Special Price 292,53 RON

    (-51,62 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
Grilă Listă