Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Toscana Eliminare
  • Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15% Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15%
    -15%

    Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Selvapiana este un domeniul situat de-a lungul râului Sieve, unde se afla în Evul Mediu un turn de observație pentru apărarea orașului Florența. În perioada Renașterii domeniul a fost extins cu o vilă, reședință a nobilimii și prelaților italieni. Michele Giuntini a cumpărat domeniul în 1827, și cel puțin din acele vremuri, urmașii săi cultivă vița de vie din jurul proprietății.

     

    Pe domeniul Selvapiana se află în prezent o pivniță construită în 2005, dotată cu cisterne de oțel noi și cisterne din beton folosite anterior la producția de vin. Fermentarea strugurilor are loc fără drojdie, din 1992, sulfiții sunt adăugați în cantități mai mici, iar macerarea în prezența cojilor de struguri se desfășoară pe cel puțin 30 de zile pentru a oferi vinurilor cele mai consistente arome. Matuarea vinului se face tradițional, în butoaie din stejar aflate în vechea pivniță de piatră a vilei Selvapiana.  

     

    Familia Giuntini cultivă soiurile Sangiovese, Canaiolo Colorino, Malvasia Nera, dar și soiuri franceze (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah), pentru vinuri, în majoritate roșii, monosoiuri și cupaje.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat.

     

    MIROS: Chianti Rufina este un etalon al vinăriei Selvapiana, un Chiati de primă clasă, obținut din soiul Sangiovese. După un moment de respiro, complexitatea aromatică a vinului lasă libere aromele de flori, fructe de pădure și cireșe dulci.

     

    GUST: Produs tradițional și maturat în butoaie din stejar francez, acest monosoi aduce pe papile un echilibru între rafinament și putere, prin aciditatea bine păstrată și taninurile dulci, șlefuite. Final lung, consistent și aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin italian este pus cel mai bine în valoare de preparatele bucătăriei italiane: aperitive, miel la cuptor cu rozmarin și usturoi, carnați cu fasole în stil toscan, vânat (fazan și mistreț), paste și ciuperci gătite după rețete clasice. După toate acestea, face față și unui platou cu brânzeturi (pecorino, parmigiano-reggiano).  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 20 până la 30 ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 135,66 RON

    Special Price 115,31 RON

    (-20,35 RON)
  • Poggio al Tesoro - Mediterra, IGT rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14% Poggio al Tesoro - Mediterra, IGT rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Poggio al Tesoro - Mediterra, IGT rosso Bolgheri 2010 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SYRAH, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniul Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii.

     

    Aromele vinului Mediterra reflectă pe deplin caracteristicile zonei Bolgheri, prin armonia remarcabilă între parfumul natural și aromele calde. Fațeta condimentată, oferită de soiul dominant Syrah, răsplătește pasionații ca un suvenir adus din inima Italiei.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu tentă purpurie.

     

    MIROS: Un vin cu parfum intens de fructe, marcat de coacăze negre, prune și cireșe. Fructele sunt susținute cu naturalețe de notele unui amestec de piper alb și vegetale.

     

    GUST: Papilele sunt distrate cu esențe fructate, ușor picante, cu tanini moi și post gust intens, memorabil.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru multe feluri de preparate pe bază de carne, mezeluri, pește (chefal) în sos de tomate, pește fiert și cod cu sare gătit în stilul Livorno, fructe de mare, brânzeturi semitari, inclusiv specialitatea italiană Pecorico.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

     

    Preț normal: 99,96 RON

    Special Price 84,97 RON

    (-14,99 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este păstrat încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roșu-grena, cu delicate accente de cărămiziu.

     

    MIROS: Arome intense de fructe negre: cireșe negre, mure, afine și coacăze, susținute de aroma elegantă a lemnului folosit la maturare.

     

    GUST: Echilibrat și elegant, de o corpolență medie spre mare, cu tanini moi și aciditate bine integrată. Paleta gustativă este complexă, mulțumită aromelor de vegetale (ciuperci, arome de hambar, pământ reavăn), lemn de stejar și fum. Gustul final este lung și discret, fructat și dulceag.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect lângă tocănițe din carne roșie, din vită / vițel, porc. miel / oaie și berbecuț. Aceleași cărnuri pot fi gătite pe grill, servite cu sosuri și pe grătar, garnisite cu legume. La finalul mesei, este perfect lângă brânzeturi moi și semimoi cu biscuiți și fructe uscate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 122,81 RON

    Special Price 104,39 RON

    (-18,42 RON)
  • San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 14.5% San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG, rosso 2010 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2010

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. San Polo este unul dintre brand-urile ce fac parte din grupul Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea.

     

    Domeniile viticole, brand-urile şi gamele de vinuri deşinute în prezent de familia Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens, opac, cu accente grena.

     

    MIROS: Foarte complex, cu arome de fructe roșii mici și violete, completate cu accente elegante lemnoase și ușoare. Note suplimentare de vanilie și cafea, se dezvăluie la temperatura camerei, după ce vinul a fost aerat.

     

    GUST: Brunello di Montalcino Riserva este un vin dens, bogat în note de fructe, catifelat și, în mare parte, echilibrat. Post gust lung ce lasă în urmă o savoare de vanilie dulce și dulceață din fructe de pădure.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu preparate din carne de mistreț, miel sau purcel de lapte, pregătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi tradiționale italiene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    Preț normal: 685,94 RON

    Special Price 583,05 RON

    (-102,89 RON)
  • Banfi - Chianti Classico Riserva, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Banfi - Chianti Classico Riserva, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -6%

    Banfi - Chianti Classico Riserva, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON, CANAIOLO NERO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Giovanni F. Mariani Senior este cel care a fondat în 1919, în New York, compania Banfi Vintners, și a devenit unul dintre cei mari importatori din S.U.A. interbelică. Pasiunea pentru vinuri italiene a fost continuată de familia Mariani, iar în 1978, frații John și Harry au fondat Castelo Banfi și au început producția de vin în Italia, regiunea viticolă Toscana.

     

    La scurt timp, cei doi au achiziționat și vinaria Piedmont, fondată în 1860, astăzi cunoscută sub numele de Banfi Piemonte. Producătorul italian deține plantații ce i-au permis în ultimii ani să extindă numărul soiurilor cultivate. Colaborări cu pepiniere și producători versați ai industriei au adus în portofoliul Banfi, vinuri din soiuri noi, cum ar fi Riesling și Pinot Noir

     

    În cazul acestui vin, istoria îndelungată a producătorului Castelor Banfi și tradiția regiunii viticole Toscana în producția de vinuri Chianti, se completează perfect pentru a oferi unul dintre produsele etalon ale Italiei vechi și noi.

     

    Strugurii selectați, în majoritate din soiul Sangiovese, sunt presați și fermentați la o temperatură de 25-30°C. După fermentație vinul este tras în butoaie din stejar aduse din Slovenia, cu o capacitate de 60-120 de hecto litri, și este lăsat la maturare timp de 12 luni.

     

     

    ASPECT: Rubiniu închis.

     

    MIROS: Buchet echilibrat și elegant, compus după o partitură dominată de prune zaharisite, fructe de pădure cu note de lemn dulce, vanilie și pielărie.

     

    GUST: Pe papile, vinul are o adâncime neexplorată, în care se găsesc, cu puțină răbdare, note de cireșe și, din nou, piele, nuanțe de lemn și tanini moi. Aciditatea este medie, plăcută, iar finalul este lung, fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Chianti Classico este un vin cu arome potrivite pentru multe preparate cu carne, meniuri din bucătăria italiană, sau brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 6 până la 8 ani).

     

    Preț normal: 99,48 RON

    Special Price 93,10 RON

    (-6,38 RON)
  • Frescobaldi Terremore 2016 - 0.75L, Alc: 14% Frescobaldi Terremore 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -18%

    Frescobaldi Terremore 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, MERLOT, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC.Frescobaldi este un brand italian, iar istoria familiei Frescobadi începe în urmă cu 1000 de ani în regiunea Toscana. Bancheri cu mare influenţă, trezorieri ai Angliei, sau patroni ai artei florentine, în timpul Renaşterii, cei din familia Frescobaldi, asemenea altor nume celebre, au avut în proprietate culturi întinse de viță de vie, care au permis formarea unei tradiţii în producţia de vin.

     

    Familia Frescobaldi a perseverat prin creativitate şi promovarea excelenţei. Cu aceste două calităţi, în prezent deţine şapte domenii, fiecare cu propria etichetă, unde sunt produse vinuri care definesc cultura italiană. Unul dintre domeniile Frescobaldi este Tenuta Ammiraglia din comuna Magliano, Toscana, aflată pe coastă, aproape de Marea Tireniană.

     

    Terremore este un vin dominat de soiul Cabernet Sauvignon, la care au fost adăugate cantităţi mici de Cabernet Franc, Merlot şi Syrah. Pieliţa boabelor a fost lăsată la macerat timp de 13 zile, iar după fermentaţia alcoolică, vinul a fost maturat în butoaie din stejar timp de 12 luni. Terremore este un vin roşu creat cu respectarea tradiţiei îndelungate a regiunii viticole Toscana, cea mai cunoscută și apreciată din toate cele aflate în Italia.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii. 

     

    MIROS: Parfumul este elegant, chiar lasciv prin aromele de afine, coacăze, mure, ce abia deschid simțurile pentru notele de mirodenii exotice, lemn dulce şi vanilie oferită de maturare.

     

    GUST: Papilele gustative sunt învăluite de o textură frumoasă, cu multe arome elegante ce aşteaptă să fie descoperite. Fructele din buchet reapar şi, pe lângă acestea, tanini care îi ridică aromele la un alt nivel şi vestesc un post gust fructat, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu carne friptă la grătar, paste cu carne şi sos de tomate, sau pizza quattro formaggi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 75,99 RON

    Special Price 61,99 RON

    (-14,00 RON)
  • Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 -  0.75L Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 -  0.75L
    -15%

    Poggio al Tesoro - Sondraia, Bolgheri rosso 2012 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniu Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii. Printre caracteristicile solului din podgoria Le Sondraie este conținutul ridicat de magneziu, benefic pentru soiul Merlot.

     

    Cupajul anului 2012 este obținut din Cabernet Sauvignon, Merlot și Cabernet Franc, maturat 18 luni în două barique-uri din stejar franțuzesc (primul nou, al doilea aflat la a doua umplere).

     

     

    ASPECT: Roșu rubiniu, intens, asemenea unui cupaj clasic de Bordeaux.

     

    MIROS: Arome intense de fructe de pădure, acompaniate de notele de salvie, rozmarin și vanilie condimentată.

     

    GUST: Elegant și armonios, Sondraia dezvoltă un echilibru misterios între fructele fine, inseparabile de strugurii pigmentați și aciditatea moderată, prezentă la fiecare degustare.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Cupajul roșu din Sondraia este potrivit alături de meniuri consistente: carne de vită la cuptor, vițel la grătar, kebab (miel sau berbec) și porc. Un vin nativ Italiei este potrivit și alături de preparate mediteraneene cu brânză ricotta, parmezan și brânză de oaie semimaturată.

     

    TEMP. DE SERVIRE:  16 - 18°C (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 185,64 RON

    Special Price 157,79 RON

    (-27,85 RON)
  • Poggio Al Tesoro - Solosole Vermentino DOC bianco Bolgheri 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Poggio Al Tesoro - Solosole Vermentino DOC bianco Bolgheri 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Poggio Al Tesoro - Solosole Vermentino DOC bianco Bolgheri 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniul Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii.

     

    Principala calitate a acestui Vermentino este capacitatea de a oferi aromele caracteristice vinurilor de Bolgheri. Monosoiul aduce și savoarea pură a fațetelor aromatice ce îl diferențiază de celelalte vinuri. Solosole înseamnă ‘numai soare’, și spune povestea reală a muncii din vie și a timpului petrecut la soare.  Strugurii sunt lăsați să se coacă bine, iar atunci când sunt de un galben intens, începe recoltarea manuală și vinificarea.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Solosole se destăinuie simțurilor cu note de drupe (piersică, caisă), urmată de note sulfuroase și piatră silex.

     

    GUST: Un vin cu corp mediu, generos ăn arome de fructe. Finish lung, sec și gustos, mai ales când este tânăr. În pahar evoluează și în alte arome ce dau de înțeles potențialul excelent de învechire.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin și pentru masa de prânz, cu aperitive, pește crud, fructe de mare la gril, tocane de pește și preparate cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 107,10 RON

    Special Price 91,04 RON

    (-16,06 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico riserva, rosso 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Acest Chianti este obținut din 100% Sangiovese și este riguros selecționat pentru eticheta Riserva, ce presupune maturarea în jur de 3 ani. După fermentare vinul este ținut 6 luni în cuve din ciment, 16 luni în butoaie din lemn (o parte în butoaie Slavone, o parte în baricuri aflate la a doua și a treia trecere), și 6 luni la sticlă.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Amestec de cireșe și fructe mici de pădure (coacăze negre, coacăze roșii, mure), completate frumos de condimente și piele nouă.

     

    GUST: Papilele sunt cuprinse de tanini blânzi și finețea dată de maturare. Finalul este lung, astringent și mătăsos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin perfect pentru preparatele tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto. Deasemenea, este o alegere potrivită alături de carne roşie cu sosuri condimentate, sau carne de vânat la grătar, ori la cuptor.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 120 de minute).

     

    Preț normal: 128,52 RON

    Special Price 109,24 RON

    (-19,28 RON)
  • Frescobaldi - Massovivo Vermentino Ammiraglia 2017 - 0.75L, Alc: 12% Frescobaldi - Massovivo Vermentino Ammiraglia 2017 - 0.75L, Alc: 12%
    -15%

    Frescobaldi - Massovivo Vermentino Ammiraglia 2017 - 0.75L, Alc: 12%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 12%

     

    VIN ALB SEC. Frescobaldi este un brand italian, iar istoria familiei Frescobadi începe în urmă cu 1000 de ani în regiunea Toscana. Bancheri cu mare influenţă, trezorieri ai Angliei, sau patroni ai artei florentine, în timpul Renaşterii, cei din familia Frescobaldi, asemenea altor nume celebre, au avut în proprietate culturi întinse de viță de vie, care au permis formarea unei tradiţii în producţia de vin.

     

    Familia Frescobaldi a perseverat prin creativitate şi promovarea excelenţei. Cu aceste două calităţi, în prezent deţine şapte domenii, fiecare cu propria etichetă, unde sunt produse vinuri care definesc cultura italiană. Unul dintre domeniile Frescobaldi este Tenuta Ammiraglia din comuna Magliano, Toscana, aflată pe coastă, aproape de Marea Tireniană.

     

    Anul 2017 are o mențiune specială cu privire la sănătatea viei și a strugurilor care au oferit acest vin alb, sec. După un sezon plin de condiții speciale, ce puteau afecta culturile de struguri, Frescobaldi a reușit să producă un vin excepțional din soiul Vermentino, maturat 4 luni în cuve din oțel inoxidabil. Vinul depășește așteptările celor care preferă monosoiurile albe, prin echilibrul între corpolența și prospețimea aromelor.

     

     

    ASPECT: Galben-pai cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Nasul este încântat de parfumul gentil de flori, mai ales iasomie, note de drupe cu pulpă galbenă și salvie mediteraneeană.

     

    GUST: Pe papile se deschide fin, cu aciditate echilibrată ce îi pune în evidență corpolența.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere potrivită la mesele cu aperitive vegetariene, fructe de mare și timbale de paste.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 75,99 RON

    Special Price 64,94 RON

    (-11,05 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2020, Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016, a primit medalia de aur și 95 de puncte în cadrul Decanter World Wine Awards, un eveniment prestigios dedicat producătorilor de vin din toată lumea.

     

    Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, acest cupaj este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este învechit la sticlă încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex, fructat, cu tonuri de violete, mure şi flori de iris aflate la maturitate. Maturarea în butoi de stejar îi oferă un fundal distict de vanilie.

     

    GUST: Pe papilele gustative Chianti Classico este sec şi robust. Pe măsură ce este lăsat la învechit în sticlă, vinul îşi păstrează profilul echilibrat cu aceleaşi arome fructate, de o intensitate şi complexitate admirabilă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mese cu preparate consistente: carne roşie cu sosuri condimentate, carne de vânat la grătar, ori la cuptor. Perfect pentru meniuri tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 101,39 RON

    Special Price 86,18 RON

    (-15,21 RON)
  • San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 -  0.75L, Alc: 14% San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 -  0.75L, Alc: 14%
    -15%

    San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în cele mai cunoscute podgorii cu certificare de înaltă calitate, cu este Fumane şi Valpolicella în Veneto și Montalcino în regiunea Toscana. Cele şase podgorii Allegrini, ce au în total 100 de hectare, oferă struguri din soiurile tradiționale italiene, în principal roșii (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese).

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome fine de fructe roșii, cu notă de cireșe amare, mure și vișine, urmate de vanilie.

     

    GUST: Intens și cald, cu corp mediu și tanini concentrați, dar echilibrați. Un vin puternic cu post gust aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: San Polo este recomandat alături de preparate tradiționale din Toscana (paste, risotto cu ciuperci sau trufe), carne de porc la grătar și brânzeturi semi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

    Preț normal: 411,26 RON

    Special Price 349,57 RON

    (-61,69 RON)
  • San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG rosso 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG rosso 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG rosso 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în cele mai cunoscute podgorii cu certificare de înaltă calitate, cu este Fumane şi Valpolicella în Veneto și Montalcino în regiunea Toscana. Cele şase podgorii Allegrini, ce au în total 100 de hectare, oferă struguri din soiurile tradiționale italiene, în principal roșii (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese).

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii de rubin.

     

    MIROS: Riserva aduce note de cireșe dulci, fructe de pădure, ierburi asiatice și alte ierburi pământii.

     

    GUST: Pe papile este auster și atrage atenția doar cu aromele de fructe roșii și aciditatea medie. Structura sa robustă și intensă este condusă de tanini bine șlefuiți după învechirea la sticlă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu preparate din carne de mistreț, miel sau purcel de lapte, pregătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi tradiționale italiene.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    Preț normal: 1.549,38 RON

    Special Price 1.316,97 RON

    (-232,41 RON)
  • Banfi - Rosso di Montalcino, DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14% Banfi - Rosso di Montalcino, DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14%
    -5%

    Banfi - Rosso di Montalcino, DOC 2017 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Giovanni F. Mariani Senior este cel care a fondat în 1919, în New York, compania Banfi Vintners, și a devenit unul dintre cei mari importatori din S.U.A. interbelică. Pasiunea pentru vinuri italiene a fost continuată de familia Mariani, iar în 1978, frații John și Harry au fondat Castelo Banfi și au început producția de vin în regiunea Toscana.

     

    La scurt timp, cei doi au achiziționat și vinaria Piedmont, fondată în 1860, astăzi cunoscută sub numele de Banfi Piemonte. Producătorul italian deține plantații ce i-au permis în ultimii ani să extindă numărul soiurilor cultivate. Colaborări cu pepiniere și producători versați ai industriei au adus în portofoliul Banfi, vinuri din soiuri noi, cum ar fi Riesling și Pinot Noir.

     

    Soiul Sangioveze este plantat pe majoritatea loturilor din Toscana, este lucrat cu atenție și vinificat pentru cel mai popular sortiment de vin roșu italian. Rosso di Montalcino este un vin sofisticat, rezultat din metodele de fermentare în cisterne de oțel și stejar, urmate de maturare în butoaie și barrique-uri din stejar francez, în proporție de 60, respectiv 40%, timp 3 până la 6 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu - grena, cu reflexii de rubin

     

    MIROS: Rosso di Montalcino este unul dintre cele mai complexe vinuri italiene, cu arome ce stau bine apropiate și amestecate ca un parfum cu note de vârf din lemn dulce, la mijloc jem de prune, abia răcit și final cu note de vanilie.

     

    GUST: Testat fără grabă, pe boltă se simte o prospețime aromatică, un corp bine structurat, echilibrat și foarte consistent până la final. Post gust lung, puțin taninos.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Ideal alături de preparate din vânat la grătar sau la cuptor (rață sălbatică friptă, fazan cu smântână, pulpă de caprioară la tavă, tocană de mistreț tânăr), sau gustări cu brânzeturi semitari. Un vin potențial discret de învechire la sticlă.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 86,87 RON

    Special Price 82,53 RON

    (-4,34 RON)
  • Banfi - San Angelo, Pinot Grigio Toscana bianco 2018 - 0.75L, Alc: 12.5% Banfi - San Angelo, Pinot Grigio Toscana bianco 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -5%

    Banfi - San Angelo, Pinot Grigio Toscana bianco 2018 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Giovanni F. Mariani Senior este cel care a fondat în 1919, în New York, compania Banfi Vintners, și a devenit unul dintre cei mari importatori din S.U.A. interbelică. Pasiunea pentru vinuri italiene a fost continuată de familia Mariani, iar în 1978, frații John și Harry au fondat Castelo Banfi și au început producția de vin în regiunea Toscana.

     

    La scurt timp, cei doi au achiziționat și vinaria Piedmont, fondată în 1860, astăzi cunoscută sub numele de Banfi Piemonte. Producătorul italian deține plantații ce i-au permis în ultimii ani să extindă numărul soiurilor cultivate. Colaborări cu pepiniere și producători versați ai industriei au adus în portofoliul Banfi, vinuri din soiuri noi, cum ar fi Riesling de la Pacific Rim și Pinot Noir din Oregon.

     

    San Angelo este un vin alb din soiul Pinot Grigio, cultivat pe Domeniul Banfi, situat în partea de sud a orașului Montalcino. Podgoria este înconjurată de plantații de cereale, pomi fructiferi și zonă împădurită, ce oferă vinului o parte din aromele proaspete ale peisajului rural italian.

     

     

    ASPECT: Galben pai, limpede.

     

    MIROS: San Angelo aduce parfumul de mere verzi, piersici și citrice al peisajului Toscan. 

     

    GUST: Fructele și florile se joacă cu intensitate pe papile. Vinul se menține proaspăt și imediat apare tonul mineral. Post gust aromat, scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: San Angelo este perechea perfectă la meniuri ușoare cu carne albă (pui în sos de lămâie), sau meniuri sofisticate cu pește (ruladă din pește spadă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 72,00 RON

    Special Price 68,40 RON

    Începând cu: 61,20 RON
    (-3,60 RON)
  • Banfi - San Angelo, Pinot Grigio Toscana bianco, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5% Banfi - San Angelo, Pinot Grigio Toscana bianco, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -5%

    Banfi - San Angelo, Pinot Grigio Toscana bianco, 2019 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2019

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: PINOT GRIGIO

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Giovanni F. Mariani Senior este cel care a fondat în 1919, în New York, compania Banfi Vintners, și a devenit unul dintre cei mari importatori din S.U.A. interbelică. Pasiunea pentru vinuri italiene a fost continuată de familia Mariani, iar în 1978, frații John și Harry au fondat Castelo Banfi și au început producția de vin în regiunea Toscana.

     

    La scurt timp, cei doi au achiziționat și vinaria Piedmont, fondată în 1860, astăzi cunoscută sub numele de Banfi Piemonte. Producătorul italian deține plantații ce i-au permis în ultimii ani să extindă numărul soiurilor cultivate. Colaborări cu pepiniere și producători versați ai industriei au adus în portofoliul Banfi, vinuri din soiuri noi, cum ar fi Riesling de la Pacific Rim și Pinot Noir din Oregon.

     

    San Angelo este un vin alb din soiul Pinot Grigio, cultivat pe Domeniul Banfi, situat în partea de sud a orașului Montalcino. Podgoria este înconjurată de plantații de cereale, pomi fructiferi și zonă împădurită, ce oferă vinului o parte din aromele proaspete ale peisajului rural italian.

     

     

    ASPECT: Galben pai, limpede.

     

    MIROS: San Angelo aduce parfumul de mere verzi, piersici și citrice al peisajului Toscan. 

     

    GUST: Fructele și florile se joacă cu intensitate pe papile. Vinul se menține proaspăt și imediat apare tonul mineral. Post gust aromat, scurt.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: San Angelo este perechea perfectă la meniuri ușoare cu carne albă (pui în sos de lămâie), sau meniuri sofisticate cu pește (ruladă din pește spadă).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

     

    Preț normal: 72,00 RON

    Special Price 68,40 RON

    Începând cu: 64,80 RON
    (-3,60 RON)
  • Antinori - Tignanello, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14.5% Antinori - Tignanello, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -5%

    Antinori - Tignanello, rosu 2018 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Familia Antinori este dedicată artei vinificației de peste cinci secole, din 1385. În această perioadă îndepărtată, Giovanni di Piero Antinori, a intrat în breasla vinificatorilor din Firenze. Primele culturile deținute de familia italiană au fost în Firenze, însă zeci de generații au contribuit la extinderea domeniilor. Astăzi, vinurile Antinori sunt produse din struguri cultivați în patru podgorii din regiunea Toscana, plus alte culturi în celelalte trei regiuni viticole cu tradiție, Umbria, Puglia și Piemonte.

     

    Domeniul Tenuta Tignanello, se află în Toscana, inima zonei Chianti și cuprinde 130 de hectare de viță de vie, pe dealurile aflate între răurile Greve și Pesa. Solurile au la origine sedimente marine din era Pliocen, bogate în calcar și schist. Alături de solul bogat, vița are parte de temperaturi ridicate ziua și scăzute la apusul soarelui, în mare parte din sezon. Soiurile crescute în Chianti sunt, în majoritate, nativul Sangiovese și varietăți tradiționale de Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc, urmate de Malvasia și Trebbiano pentru vinsanto.

     

    Tignanello este un punct de reper al casei Antinori, unul dintre cele mai influente vinuri din istoria viticulturii italiene și un cupaj reușit din soiurile Sangiovese, Cabernet Sauvignon și Cabernet Franc.  Vinul este produs în două faze: prima fază presupune recoltarea și vinificarea separată a fiecărui soi apoi cupajarea. Urmează maturatea cupajului timp de 14 - 16 luni în baricuri din stejar noi și parțial la a doua umplere, provenite din Franța și Ungaria. În ce de-a doua fază vinul este învechit la sticlă pentru încă 12 luni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Tignanello oferă un buchet generos, cu note de fructe roșii coapte, cum ar fi cireșe ținute în alcool rafinat, vișine, zmeură și prune, completate discret de cuișoare, lemn dulce și note dulci de mentă și ciocolată.

     

    GUST: Pe papile este luxuriant, acoperă bolta palatină cu tanini mătăsoși și fini. Finalul este o lecție de răbdare, cu note de fructe roșii și condimente șimțite în buchet.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin excelent alături de miel la cuptor cu rozmarin și usturoi, vițel la cuptor / sote, cu ciuperci, fasole cu cârnați după rețeta din Toscana, carne de vânat, în special fazan și porc mistreț, friptură de vită sau coaste pe grătar și hamburger.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

    Preț normal: 547,40 RON

    Special Price 520,03 RON

    (-27,37 RON)
Grilă Listă