Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Bordeaux Eliminare
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Preț normal: 432,68 RON

    Special Price 367,78 RON

    (-64,90 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2004

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome curate de coacăze negre şi cireşe negre, amestecate cu arome din lemn de santal şi ceva mineral, apropiat de grafit.

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizie, prin textura fină, corpul rotund şi tanini bine definiţi, amplificaţi de fructele roşii. Finish-ul este o delectare: lung, la fel de echilibrat, clasic pentru un vin rafinat produs de Clerc Milon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine, uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 542,64 RON

    Special Price 461,24 RON

    (-81,40 RON)
  • Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON, SEMILLON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Se spune că originile numelui Carbonnieux vine de la familia care a deţinut vii în Leognan, în secolul XI. Legătura veche între producția de vin și numele Carbonnieux este confirmată de acte întocmite de călugării Benedictini, în 1292. În perioada târzie a Evului Mediu, vinurile din cetatea Carbonnieux erau comercializate în Franţa şi în teritoriile vecine.

     

    După sute de ani şi alţi proprietari francezi de renume, care au continuat producţia de vin pe domeniul Carbonnieux, în sub regiunea Graves din Bordeaux, după Al Doilea Război Mondial, castelul şi viile au fost cumpărate de Marc Perrin. Familia Perrin a extins culturile de viţă de vie, a construit şi a modernizat pivniţele, a investit în tehnologie și a extins gama de vinuri.

     

    Pe loturile de pământ ce conţin straturi de clei, pietriş, calcar, nisip şi argilă, transformate de viticultura practicată timp de 700 de ani, familia Perrin cultivată organic cele mai bune soiuri roşii şi albe, pentru faimoasele monosoiuri şi cupaje ale regiunii Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Galben pai, extraordinar de limpede, motiv pentru care este considerat un vin legendar al regiunii Graves.

     

    MIROS: Parfumul acestui vin este încântător, răcoritor şi pur, mulţumită aromelor de fucte şi flori, mai evidente atunci când vinul este tânăr. Savurat după cele 10 luni de maturare în butoaie de stejar şi timpul petrecut în sticlă, vinul oferă şi note de fructe uscate şi zaharisite. 

     

    GUST: Loturi de vin folosite pentru acest cupaj aduc o îmbinare excelentă între soiuri. Strugurii selecţionaţi din soiul Semillon oferă o structură stabilă, un corp rotund şi intens, în amestec cu aromele încântătoare ale soiului Sauvignon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb de Bordeaux este maestrul preparatelor din carne albă, foie gras, peşte crud sau gătit, preparate exotice, brânzeturi şi desert cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 316,30 RON

    Special Price 268,86 RON

    (-47,44 RON)
  • Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2004

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În secolul al XVII-lea, dintr-o alianţă între familiile Lafon şi Rochet, apare domeniul şi palatul actual, cu primele culturi de viţă de vie. În 1855, Chateau Lafon Rochet devine una dintre cele 61 de domenii care primesc clasificarea de calitate superioară (pentru vinurile Medoc din Bordeaux), cu ocazia Expoziţiei Universale de la Paris.

     

    Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul cu straturi formate în urmă cu milioane de ani este conține din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, aduce mult soare, veri calde, precipitaţii potrivite şi ierni blânde.

     

    Pe loturile ce cuprind 41 de hectare în Saint-Estèphe (denumire de origine controlată), sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii. Cabernet Sauvignon şi Merlot, ocupă majoritatea culturii, urmate de parcele mici de Cabernet Franc şi Petit Verdot.

     

     

    ASPECT: Roşu-purpuriu intens, cu tentă cărămizie.

     

    MIROS: Un vin foarte aromat, cu o notă plăcută de aciditate şi o expresie inconfundabilă de fructe roşii din soiul Merlot, cu note de condimente şi lemn.

     

    GUST: Paleta aromatică este construită în jurul notelor de cedru, alune de pădure şi nucşoară. Finalul dens şi puternic scoate în evidenţă calitatea esenţială a acestui cupaj, echilibrul între prospeţimea aromelor şi astringenţa taninilor, după maturarea a 50% din vin, timp 16-18 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roşu care poate fi în centrul atenţiei la mesele cu orice tip de carne roşie: porc, vită, pregătită la tavă, gătite cu mult cimbru, piper, verdeţuri şi garnisite cu ghebe şi orice fel de ciuperci sălbatice. La finalul mesei, se serveşte lângă brânzeturi fine, maturate, sau brânză de burduf în coajă de brad.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 352,72 RON

    Special Price 299,81 RON

    (-52,91 RON)
  • Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2006 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2006

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CEBERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Chateau Ormes de Pez, asemenea altor case mari din regiunea Bordeaux, îţi leagă istoria îndelungată de evenimentele Revoluţiei Franceze. Pe parcursul anilor proprietatea a fost deţinută de societăţi civile şi personalităţi ale regiunii, cum a fost Jean-Charles Cazes, care a achiziţionat domeniul în 1930. În aceeaşi perioadă, Jean-Charles deţinea şi domeniul Lynch-Bages, unde a fost continuată, temporar, producţia vinurilor cu eticheta Chateau Ormes de Pez.

     

    Familia Cazes a renovat Castelul Ormes de Pez şi vinăria şi a retehnologizat vinăria. La începutul anilor 1980 a fost reluată producţia. Domeniul şi brand-ul Chateau Ormes de Pez aparţin în continuare familiei Cazes.

     

    Pe loturile ce cuprind 33 de hectare în nordul şi sudul localităţii Saint-Estèphe (denumire de origine controlată), sunt cultivate trei soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii. Majoritatea parcelelor sunt cultivate cu soiul Cabernet Sauvignon, urmat de Cabernet Franc şi Merlot.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, cu inflexiuni violet.

     

    MIROS: Seducator, curat, rafinat de fructe roşii coapte (zmeură şi mure). Fructele roşii sunt completate de accente lemnoase, condimente elegante, care scoate simţurile din monotonie.

     

    GUST: Un cupaj bordolez intens şi extrem de fructat. Lemoziatea este înveselită cu note vanilie şi fum dulce. Maturarea în butoaie din stejar oferă vinului o textură cremosă. Vinul este echilibrat şi bine structurat, are tanini moi şi o aciditate medie. Gustul final ce rămâne pe bolta palatină, este lung şi savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Evident, un vin pentru preparatele cu carne roşie pregătită pe grill, proţap, tigaie sau la grătar, rulouri din carne de porc umplute cu legume, drob de miel şi chiar cu preparate în sos vânătoresc. La finalul mesei se înţelege bine cu brânzeturi fine (Gorgonzola, Camembert). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 344,15 RON

    Special Price 292,53 RON

    (-51,62 RON)
  • Chateau La Tour Figeac - Saint Emilion, Grand Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13% Chateau La Tour Figeac - Saint Emilion, Grand Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau La Tour Figeac - Saint Emilion, Grand Cru rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2007

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. Originea palatului Chateau Figeac se află în secolul III. Loturile actuale, au fost plantate pentru prima dată cu viţă de vie în timpurile Imperiului Roman. Timp de sute de anii, proprietarii domeniului au produs vinuri tradiţionale franțuzești, iar în 1994 Otto Maximilian Rettenmaier, actualul proprietar, a dezvoltat vinăria şi a început să aducă mai multă popularitate vinurilor Château La Tour Figeac.

     

    Culturile de viţă de vie Grand Cru, numite Saint Emilion, beneficiază de un terroir propice.Solul este compus din pietriş şi clei ce asigură o absorbţie bună a apei pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea aproape de Atlantic, aduce mult soare, veri calde, precipitaţii potrivite şi ierni blânde.

     

    Pe loturile ce cuprind 14.5 hectare, Chateau La Tour Figeac cultivă cele mai bune varietăţi de Merlot (65%) şi Cabernet Franc (35%), exclusiv pentru cupaje roşii, realizate cu tehologie modernă şi maturate în butoaie din stejar, în crama proprie.

     

     

    ASPECT: Roşu intens, purpuriu, cu valenţe de grena.

     

    MIROS: Intens fructat şi condimentat, cu note subtile de lemn şi vanilie. Notele de mijloc aduc o urmă de fum şi note elegante de vegetale (ierburi).

     

    GUST: Un vin savuros, cu un buchet de fructe roşii şi negre de pădure, cu o aciditate bine integrată, onctuos şi cremos. Sunt prezenţi şi tanini catifelaţi care rămân atenuaţi în gustul final, alături de coacăze.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect lângă carne roşie, file de vită maturată sau muşchiulet de porc, pulpă de miel şi chiar măruntaie servite cu sosuri brune cu fructe uscate şi ierburi aromatice. La finalul mesei, este pus în valoare de brânzeturi maturate (Gorgonzola, Roquefort), servite cu smochine, stafide, alune de pământ.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomnadă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 292,74 RON

    Special Price 248,83 RON

    (-43,91 RON)
  • Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Lafon Rochet - Saint Estephe Grand Cru Classe rouge 2007 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2007

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În secolul al XVII-lea, dintr-o alianţă între familiile Lafon şi Rochet, apare domeniul şi palatul actual, cu primele culturi de viţă de vie. În 1855, Chateau Lafon Rochet devine una dintre cele 61 de domenii care primesc clasificarea de calitate superioară (pentru vinurile Medoc din Bordeaux), cu ocazia Expoziţiei Universale de la Paris.

     

    Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul cu straturi formate în urmă cu milioane de ani este conține din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, aduce mult soare, veri calde, precipitaţii potrivite şi ierni blânde.

     

    Pe loturile ce cuprind 41 de hectare în Saint-Estèphe (denumire de origine controlată), sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii. Cabernet Sauvignon şi Merlot, ocupă majoritatea culturii, urmate de parcele mici de Cabernet Franc şi Petit Verdot.

     

     

    ASPECT: Roşu-purpuriu intens, cu tentă cărămizie.

     

    MIROS: Un vin foarte aromat, cu o notă plăcută de aciditate şi o expresie inconfundabilă de fructe roşii din soiul Merlot, cu note de condimente şi lemn (oferite de maturarea a 50% din vin, timp 16-18 luni în butoaie noi din stejar franțuzesc).

     

    GUST: Paleta aromatică este construită în jurul notelor de fructe şi condimente, în special piper alb. Finalul scoate în evidenţă tanini moi şi catifelaţi ce acoperă papilele şi oferă o astringenţă naturală, ce se păstrează cu răbdare în post gust.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roşu care poate fi în centrul atenţiei la mesele cu orice tip de carne roşie: porc, vită, pregătită la tavă, gătite cu mult cimbru, piper, verdeţuri şi garnisite cu ghebe şi orice fel de ciuperci sălbatice. La finele mesei, se serveşte lângă brânzeturi fine, maturate, sau brânză de burduf în coajă de brad.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 314,16 RON

    Special Price 267,04 RON

    (-47,12 RON)
  • Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2012- 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2012- 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2012- 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON, SEMILLON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ALB SEC. Se spune că originile numelui Carbonnieux vine de la familia care a deţinut vii în Leognan, în secolul XI. Legătura veche între producția de vin și numele Carbonnieux este confirmată de acte întocmite de călugării Benedictini, în 1292. În perioada târzie a Evului Mediu, vinurile din cetatea Carbonnieux erau comercializate în Franţa şi în teritoriile vecine.

     

    După sute de ani şi alţi proprietari francezi de renume, care au continuat producţia de vin pe domeniul Carbonnieux, în sub regiunea Graves din Bordeaux, după Al Doilea Război Mondial, castelul şi viile au fost cumpărate de Marc Perrin. Familia Perrin a extins culturile de viţă de vie, a construit şi a modernizat pivniţele, a investit în tehnologie și a extins gama de vinuri.

     

    Pe loturile de pământ ce conţin straturi de clei, pietriş, calcar, nisip şi argilă, transformate de viticultura practicată timp de 700 de ani, familia Perrin cultivată organic cele mai bune soiuri roşii şi albe, pentru faimoasele monosoiuri şi cupaje din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, extraordinar de limpede, motiv pentru care este considerat un vin legendar al regiunii Graves.

     

    MIROS: Parfumul acestui vin este încântător, răcoritor şi pur, mulţumită aromelor de fucte şi flori, mai evidente atunci când vinul este tânăr. Savurat după cele 10 luni de maturare în butoaie de stejar şi timpul petrecut în sticlă, vinul oferă şi note de fructe uscate şi zaharisite. 

     

    GUST: Loturile de vin folosite pentru acest cupaj aduc o îmbinare excelentă între soiuri. Strugurii selecţionaţi din soiul Semillon oferă o structură stabilă, un corp rotund şi intens, în amestec cu aromele încântătoare ale soiului Sauvignon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb de Bordeaux este maestrul preparatelor din carne albă, foie gras, peşte crud sau gătit, preparate exotice, brânzeturi şi desert cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 316,30 RON

    Special Price 268,86 RON

    (-47,44 RON)
  • Chateau Mouton Rothschild - Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Mouton Rothschild - Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Chateau Mouton Rothschild - Grand Cru Classe rouge 2004 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2004

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Baronul Philippe de Rothschild moşteneşte castelul Mouton Rothschild din zona rurală Pauillac (din zona viticolă Medoc), la începutul anilor 1920. Vinul produs pe proprietatea Rothschild şi comercializat anterior în butoaie este îmbuteliat și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu. Asftel, sub conducerea Baronului, afacerile companiei se extind cu noi operaţiuni, construcţia şi modernizarea vinăriei şi spaţiilor de maturare.

     

    Pe loturile ce cuprind 90 de hectare în Meldoc, sunt cultivate patru soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc şi Petit Verdot), dar şi soiuri albe cu aceeaşi tradiţie locală. Culturile de viţă de vie se află pe un terroir excelent. Solul format în urmă cu milioane de ani este compus din pietriş şi clei, ce asigură o absorbţie bună a apei şi nutrienţi pentru culturi bogate şi sănătoase. Localizarea pe Paralela 45, aproape de Atlantic şi râul Gironde, oferă viţei mult soare, veri calde, precipitaţii şi ierni blânde.

     

    Vinul anului 2004 marchează Centenarul Antantei Cordiale, încheiate de către Marea Britanie și Franța la 8 aprilie 1904. În acea perioadă, Regele Edward VII-lea, a jucat un rol important în cadrul acordului care a devenit o alianță reală între cele două state și contribuit la victoria acestora în Primul Război Mondial.

     

     

    ASPECT: Roșu puternic, de o nuanţă profundă, cerneloasă.

     

    MIROS: Un parfum complex, cu note subtile de cireşe negre, gutui zaharisite şi lemn dulce, completate de valenţe de fum, lemnozitate de stejar şi condimente.

     

    GUST: Papilele sunt delectate de un vin cu mare finețe, cremos, cu tanini catifelaţi, surprind printr-un buchet complex ce duce cu gândul la mocha şi pâine prajită. 2004 are un buchet matur cu un gust final lung şi atrăgător, dominat de vanilie şi ciocolată. Un vin distinct şi extrem de elegant.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Savoarea si valoarea acestui vin, merită doar prieteni, bună dispoziţie şi un festin pregătit pentru a uimi. Un vin francez de clasă se asociază cu preparate rafinate ale bucatariei franceze, pe bază de carne de pasăre (raţă, gâscă, potârniche, fazan), vită, miel şi nu în ultimul rând, carne de vânat mare (mistreţ, urs sau cerb). Potrivit şi alături de brânzeturi maturate (Rochebaron, Roquefort, Sainte-Maure de Touraine) sau mousse din ciocolată neagră cu fructe de pădure.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 20 - 22 °C. (Se recomandă decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 5.172,93 RON

    Special Price 4.396,99 RON

    (-775,94 RON)
  • Chateau Poitevin - Medoc Cru Burgeois rouge 2011 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Poitevin - Medoc Cru Burgeois rouge 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Poitevin - Medoc Cru Burgeois rouge 2011 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. La nord de Bordeaux, între Oceanul Atlantic și estuarul Gironde se întinde peninsula Médoc. Pe malul stând răcnetul râului șerpuit prin satele Margaux, Saint-Julien Beychevelle, Moulis-en-Médoc, Listrac-Médoc, Pauillac și Saint-Estèphe. Mai departe de aceste sate încep viile cu denumire de origine controlată ale vinăriei Poitevin.

     

    În inima satului Jau-Dignac-et-Loirac, aproape de mal, se află farul, clădirea principală din secolul al XVIII-lea apoi alte cladiri vechi și noi. În jurul satul se află viile ce ocupă peste 40 de hectare.

     

    În această zonă cu climă temperată, pământul cu straturi de calcar, pietriș, nisip și clei este pătruns de rădăcinile lungi ale vițelor, lucrate de francezi anual pentru vinurile tradiționale cu etichetă Poitevin. Soiurile cultivate pe majoritatea tarlalelor sunt Merlot, Cabernet Sauvignon și Petit Verdot urmate de o mică porțiune cultivată cu Sauvignon Blanc și Semillon.

     

     

    ASPECT: Rubiniu cu note subtile de grena.

     

    MIROS: Complex și foarte fructat cu note plăcute de stejar. Apar și note de vegetale și ierburi aromate.

     

    GUST: Oarecum molatec, echilibrat și catifelat, de o corpolență medie, cu tanini moi și aciditate bine integrată. Arome de cireșe amare, coacăze roșii și negre, afine și mure. Gust final peristent și ușor salin, mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Excelent alături de carne roșie de vită sau miel, pui, vită cu legume sotate, cartofi țărănești sau piure. Arome fructate sunt puse în valoare de brânzeturile semimoi sau moi, tinere, proaspete, sau gustări cu fructe uscate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 104,24 RON

    Special Price 88,60 RON

    (-15,64 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2014 - 1.5L, Alc: 13% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2014 - 1.5L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge Magnum 2014 - 1.5L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale, de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.  

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi aromă de vegetale uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.085,28 RON

    Special Price 922,49 RON

    (-162,79 RON)
  • Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CEBERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chateau Ormes de Pez, asemenea altor case mari din regiunea Bordeaux, îţi leagă istoria îndelungată de evenimentele Revoluţiei Franceze. Pe parcursul anilor proprietatea a fost deţinută de societăţi civile şi personalităţi ale regiunii, cum a fost Jean-Charles Cazes, care a achiziţionat domeniul în 1930. În aceeaşi perioadă, Jean-Charles deţinea şi domeniul Lynch-Bages, unde a fost continuată, temporar, producţia vinurilor cu eticheta Chateau Ormes de Pez.

     

    Familia Cazes a renovat Castelul Ormes de Pez şi vinăria şi a retehnologizat vinăria. La începutul anilor 1980 a fost reluată producţia. Domeniul şi brand-ul Chateau Ormes de Pez aparţin în continuare familiei Cazes.

     

    Pe loturile ce cuprind 33 de hectare în nordul şi sudul localităţii Saint-Estèphe (denumire de origine controlată), sunt cultivate trei soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii. Majoritatea parcelelor sunt cultivate cu soiul Cabernet Sauvignon, urmat de Cabernet Franc şi Merlot.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, cu inflexiuni violet.

     

    MIROS: Seducator, curat, rafinat de fructe roşii coapte (zmeură şi mure). Fructele roşii sunt completate de accente lemnoase, condimente elegante, care scoate simţurile din monotonie.

     

    GUST: Un cupaj bordolez intens şi extrem de fructat. Lemoziatea este înveselită cu note vanilie şi fum dulce. Maturarea în butoaie din stejar oferă vinului o textură cremosă. Vinul este echilibrat şi bine structurat, are tanini moi şi o aciditate medie. Gustul final ce rămâne pe bolta palatină, este lung şi savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Evident, un vin pentru preparatele cu carne roşie pregătită pe grill, proţap, tigaie sau la grătar, rulouri din carne de porc umplute cu legume, drob de miel şi chiar cu preparate în sos vânătoresc. La finalul mesei se înţelege bine cu brânzeturi fine (Gorgonzola, Camembert). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 344,15 RON

    Special Price 292,53 RON

    (-51,62 RON)
  • Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5% Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    Chateau Ferran - St. Pierre, Bordeaux Rouge Superieur BIO 2017 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chateau Ferran este rezultatul efortului de a crea un vin autentic de pe pământul iubit de toţi cei care îi culeg roadele. Podgoria este situată în Saint Pierre de Bat, în regiunea Haut-Benauge, la sud-vest de regiunea viticolă Entre-Deux-Mers.

     

    Soiul Cabernet Sauvignon, aflat în mare proporţie la cupajele St. Pierre, este cultivat in proporţie de 40% pe cele 35 de hectare, lucrate anual.

     

     

    ASPECT: O culoare intensă de roşu rubin, cu opacitate mare în sticla proprie sau într-un pahar pentru vin roşu.

     

    MIROS: Uşor dulce, urmat de arome de fructe roşii, condimente şi piele.

     

    GUST: Deşi este un cupaj de soiuri roşii consistente, producătorii de la Chateau Ferran au obţinut un vin proaspăt cu aciditate moderată şi tanini de nivel potrivit pentru cei care preferă un post-gust din condimente şi piele.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu este potrivit la carnea roşie. Acest cupaj nu face excepţie, de aceea se poate savura oricând la mese cu meniuri bazate pe carne de vită, carne de viţel, vânat şi păsări de ţară.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 71,40 RON

    Special Price 60,69 RON

    (-10,71 RON)
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe din terenurile porțiunii Medoc era plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat de brokerii industriei de vin după expoziția Universală de la Paris.

     

    După ce Filoxera și evenimentele din Primul Război Mondial, au afectat domeniul și podgoria Armailhac, în 1933 Baronul Philippe de Rothschild a achiziționat compania și domeniul. Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau D`Armailhac.

     

    Podgoria Chateau D`Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei sunt benefice pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau D`Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franceze din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Culoare atractivă de un roșu dens cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: După o scurtă aerare cucerește cu o paletă de arome complexe, din care se evidențiază accentele de mure negre, afine și coacăze negre, însoțite de note lemnoase de cedru și santal.


    GUST: Percepția inițială de rotunjime este susținută de taninii bine integrați și corpolență generoasă. Dezvoltă o bogată pleiadă de arome fructate și lemnoase extrem de expresive. Gustul final este lung, cărnos și echilibrat. Se face plăcut prin intensitate, fructozitate și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie și legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi, servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    Preț normal: 479,81 RON

    Special Price 407,84 RON

    (-71,97 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome curate de coacăze negre şi cireşe negre, amestecate cu arome din lemn de santal şi ceva mineral, apropiat de grafit.

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizie, prin textura fină, corpul rotund şi tanini bine definiţi, amplificaţi de fructele roşii. Finish-ul este o delectare: lung, la fel de echilibrat, clasic pentru un vin rafinat produs de Clerc Milon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine, uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 590,24 RON

    Special Price 501,70 RON

    (-88,54 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2014 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.  

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi vegetale uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 585,48 RON

    Special Price 497,66 RON

    (-87,82 RON)
  • Chateau Petit Village - Pomerol 2011 - 0.75L Chateau Petit Village - Pomerol 2011 - 0.75L
    -15%

    Chateau Petit Village - Pomerol 2011 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2011

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON

     

    VIN ROȘU SEC. Château Petit-Village este un domeniu cunoscut de cel puțin 130 de ani pentru culturile de viță de calitate superioară Premier Cru, aflate pe dealurile ce înconjoară localitatea Pomerol, din regiunea viticolă Bordeaux.

     

    Platoul cu soluri bogate în pietriș, calcar și clei, cu temperaturi favorabile și cantități generoase de apă formează un terroir excepțional pentru Merlot, Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, din generații diferite, cele mai vechi fiind plantate în 1948. Producția vinului începe cu recoltarea manuală, sortarea, desciorchinarea și fermentarea de 20 – 25 de zile în vase din beton atribuite fiecărui lot de pământ.

     

    Urmează maturarea timp de 15 luni, pentru toate vinurile, în butoaie din stejar franțuzesc, marcate în continuare după loturile și parcele de pe care s-au cules strugurii. În fiecare an sunt date în folosință butoaie noi ce reprezintă 30 până la 50% din numărul total.

     

    Vinurile Château Petit Village oferă tot ce este mai bun din strugurii crescuți în terroir-ul Pomerol: proaspețime, textură fină, echilibru între arome intense de fructe și alte familii de arome, ce îi îmbogățesc constant caracterul.   

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Culoare sa elegantă este urmată de parfumul seducător compus din aromele unui lichior de coacăze negre, mure negre, flori albe, condimente coapte și ceva minerale din grafit.

     

    GUST: Încercat cu răbdare și la temperatura potrivită, vinul anului 2011 își arată corpul robust, textura opulentp, taninurile din struguri bine copți și post gustul sec.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesle cu preprate din carne de pasăre, oaie/miel, carne de vită și carne de vânat.  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 722,57 RON

    Special Price 614,18 RON

    (-108,39 RON)
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe din terenurile porțiunii Medoc era plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat de brokerii industriei de vin după expoziția Universală de la Paris.

     

    După ce Filoxera și evenimentele din Primul Război Mondial, au afectat domeniul și podgoria Armailhac, în 1933 Baronul Philippe de Rothschild a achiziționat compania și domeniul. Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau D`Armailhac.

     

    Podgoria Chateau D`Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei sunt benefice pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau D`Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franceze din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Roșu intens cu tentă de roșu aprins (spre purpuriu).

     

    MIROS: Arome expresive de fructe roșii amestecate cu note de cafea prăjită și marzipan.

     

    GUST: Corpul rotund și amplu denotă structura taninilor ce insistă să radieze cu volum și bogăție fără a se lipsi de compania notelor de cireșe, vanilie și lemn dulce, caracteristice stilului Chateau D`Armailhac.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie cu legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    Preț normal: 434,00 RON

    Special Price 368,90 RON

    (-65,10 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.  

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi vegetale uscate.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 585,48 RON

    Special Price 497,66 RON

    (-87,82 RON)
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2014 -1.5L, Alc: 13.5% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2014 -1.5L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe, rouge Magnum 2014 -1.5L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe din terenurile porțiunii Medoc era plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat de brokerii industriei de vin după expoziția Universală de la Paris.

     

    După ce Filoxera și evenimentele din Primul Război Mondial, au afectat domeniul și podgoria Armailhac, în 1933 Baronul Philippe de Rothschild a achiziționat compania și domeniul. Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau D`Armailhac.

     

    Podgoria Chateau D`Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei sunt benefice pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau D`Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franceze din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Roșu intens.

     

    MIROS: Parfumul foarte rafinat este oferit de cireșe și lichior din coacăze negre, însoțite de note fine din lemn dulce și condimente exotice. 

     

    GUST: Așezat bine pe papile, vinul anului 2014 aduce echilibrul aromatic, taninii bine definiți și aromele fructate din dulceață de casă. Post gustul menține o parte din aromele fructate ce îi oferă o persistență îndelungată, demnă de un cupaj roșu de Bordeaux.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie și legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    Preț normal: 719,95 RON

    Special Price 611,96 RON

    (-107,99 RON)
Pagina:
  1. 1
  2. 2
Grilă Listă