Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. An productie: 2009 Eliminare
  • Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15% Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15%
    -15%

    Fattoria Selvapiana - Chianti Rufina Riserva Bucerchiale 2009 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. Selvapiana este un domeniul situat de-a lungul râului Sieve, unde se afla în Evul Mediu un turn de observație pentru apărarea orașului Florența. În perioada Renașterii domeniul a fost extins cu o vilă, reședință a nobilimii și prelaților italieni. Michele Giuntini a cumpărat domeniul în 1827, și cel puțin din acele vremuri, urmașii săi cultivă vița de vie din jurul proprietății.

     

    Pe domeniul Selvapiana se află în prezent o pivniță construită în 2005, dotată cu cisterne de oțel noi și cisterne din beton folosite anterior la producția de vin. Fermentarea strugurilor are loc fără drojdie, din 1992, sulfiții sunt adăugați în cantități mai mici, iar macerarea în prezența cojilor de struguri se desfășoară pe cel puțin 30 de zile pentru a oferi vinurilor cele mai consistente arome. Matuarea vinului se face tradițional, în butoaie din stejar aflate în vechea pivniță de piatră a vilei Selvapiana.  

     

    Familia Giuntini cultivă soiurile Sangiovese, Canaiolo Colorino, Malvasia Nera, dar și soiuri franceze (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Syrah), pentru vinuri, în majoritate roșii, monosoiuri și cupaje.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat.

     

    MIROS: Chianti Rufina este un etalon al vinăriei Selvapiana, un Chiati de primă clasă, obținut din soiul Sangiovese. După un moment de respiro, complexitatea aromatică a vinului lasă libere aromele de flori, fructe de pădure și cireșe dulci.

     

    GUST: Produs tradițional și maturat în butoaie din stejar francez, acest monosoi aduce pe papile un echilibru între rafinament și putere, prin aciditatea bine păstrată și taninurile dulci, șlefuite. Final lung, consistent și aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin italian este pus cel mai bine în valoare de preparatele bucătăriei italiane: aperitive, miel la cuptor cu rozmarin și usturoi, carnați cu fasole în stil toscan, vânat (fazan și mistreț), paste și ciuperci gătite după rețete clasice. După toate acestea, face față și unui platou cu brânzeturi (pecorino, parmigiano-reggiano).  

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C. (Potențial de învechire la sticlă de 20 până la 30 ani. Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 135,66 RON

    Special Price 115,31 RON

    (-20,35 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Stefano Farina - Le Bocce, Chianti Classico, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este păstrat încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roșu-grena, cu delicate accente de cărămiziu.

     

    MIROS: Arome intense de fructe negre: cireșe negre, mure, afine și coacăze, susținute de aroma elegantă a lemnului folosit la maturare.

     

    GUST: Echilibrat și elegant, de o corpolență medie spre mare, cu tanini moi și aciditate bine integrată. Paleta gustativă este complexă, mulțumită aromelor de vegetale (ciuperci, arome de hambar, pământ reavăn), lemn de stejar și fum. Gustul final este lung și discret, fructat și dulceag.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect lângă tocănițe din carne roșie, din vită / vițel, porc. miel / oaie și berbecuț. Aceleași cărnuri pot fi gătite pe grill, servite cu sosuri și pe grătar, garnisite cu legume. La finalul mesei, este perfect lângă brânzeturi moi și semimoi cu biscuiți și fructe uscate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 122,81 RON

    Special Price 104,39 RON

    (-18,42 RON)
  • Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009 - 0.75L, Alc: 13% Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    Chateau Carbonnieux - Pessac Leognan Grand Cru Graves blanc 2009 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON, SEMILLON

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Se spune că originile numelui Carbonnieux vine de la familia care a deţinut vii în Leognan, în secolul XI. Legătura veche între producția de vin și numele Carbonnieux este confirmată de acte întocmite de călugării Benedictini, în 1292. În perioada târzie a Evului Mediu, vinurile din cetatea Carbonnieux erau comercializate în Franţa şi în teritoriile vecine.

     

    După sute de ani şi alţi proprietari francezi de renume, care au continuat producţia de vin pe domeniul Carbonnieux, în sub regiunea Graves din Bordeaux, după Al Doilea Război Mondial, castelul şi viile au fost cumpărate de Marc Perrin. Familia Perrin a extins culturile de viţă de vie, a construit şi a modernizat pivniţele, a investit în tehnologie și a extins gama de vinuri.

     

    Pe loturile de pământ ce conţin straturi de clei, pietriş, calcar, nisip şi argilă, transformate de viticultura practicată timp de 700 de ani, familia Perrin cultivată organic cele mai bune soiuri roşii şi albe, pentru faimoasele monosoiuri şi cupaje ale regiunii Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Galben pai, extraordinar de limpede, motiv pentru care este considerat un vin legendar al regiunii Graves.

     

    MIROS: Parfumul acestui vin este încântător, răcoritor şi pur, mulţumită aromelor de fucte şi flori, mai evidente atunci când vinul este tânăr. Savurat după cele 10 luni de maturare în butoaie de stejar şi timpul petrecut în sticlă, vinul oferă şi note de fructe uscate şi zaharisite. 

     

    GUST: Loturi de vin folosite pentru acest cupaj aduc o îmbinare excelentă între soiuri. Strugurii selecţionaţi din soiul Semillon oferă o structură stabilă, un corp rotund şi intens, în amestec cu aromele încântătoare ale soiului Sauvignon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul alb de Bordeaux este maestrul preparatelor din carne albă, foie gras, peşte crud sau gătit, preparate exotice, brânzeturi şi desert cu fructe.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 12 - 14°C.

     

    Preț normal: 316,30 RON

    Special Price 268,86 RON

    (-47,44 RON)
  • Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14% Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Chateau Confidence de Prieure - Margaux rouge 2009 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROŞU SEC. Chateau Prieuré îţi are originile în urmă cu sute de ani când pământul era folosit pentru viticultură de călugării Benedictini. Producţia de vin a continuat pe parcursul secolelol XVIII şi XIX. Anii 1850 au adus pentru Chateau Prieuré cea mai înaltă clasificare de calitate oferită vinurilor din Bordeaux (1855), find printre cele câteva proprietăţi care au avut primele culturi de viţă în regiunea Bordeaux.

     

    Alexis Lichine, afaceristul şi scriitorul rus din domeniul oenologiei, a cumpărat proprietatea în 1951 şi a redenumit-o Chateau Prieuré-Lichine. Acesta, împreună cu partenerii, săi a reconstruit castelul şi vinăria, apoi a reînceput producţia unora dintre cele mai bune vinuri din regiune, cu denumire de origine controlată Margaux.

     

    În prezent, domeniul Chateau Prieuré-Lichine se întinde pe 77.5 hectare, cultivate în majoritate cu soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot şi Petit Verdot pentru vinuri roşii, monosoi şi cupaj, fermentate cu tehnologie modernă şi maturate în butoaie din stejar.

     

     

    ASPECT: Roşu-purpuriu, cu reflexii grena.

     

    MIROS: Buchet intens, plăcut şi elegant format din arome de fructe negre de pădure şi vegetal, completate de arome lemnoase subtile.

     

    GUST: Un Chateau Margaux tradiţional, fructat (vişine amare, coacăze roşii, prune uscate), şi catifelat, cu tanini discreţi. Final lung, fructat şi seducător. 

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Vinul roşu de Bordeaux este întotdeauna pus în valoare de preparatele din carne roşie la grătar sau pe plită, puţin condimentată, servita cu cartofi ţărăneşti. De asemenea, este o companie elegantă pentru mezeluri fine: chorizo, prosciutto, babic si giudem, salam de vară din carne de vânat. La finalul mesei se recomandă în asociere cu brânzeturi moi şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 251,33 RON

    Special Price 213,63 RON

    (-37,70 RON)
  • Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Les Ormes de Pez - Saint Estephe rouge 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CEBERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Chateau Ormes de Pez, asemenea altor case mari din regiunea Bordeaux, îţi leagă istoria îndelungată de evenimentele Revoluţiei Franceze. Pe parcursul anilor proprietatea a fost deţinută de societăţi civile şi personalităţi ale regiunii, cum a fost Jean-Charles Cazes, care a achiziţionat domeniul în 1930. În aceeaşi perioadă, Jean-Charles deţinea şi domeniul Lynch-Bages, unde a fost continuată, temporar, producţia vinurilor cu eticheta Chateau Ormes de Pez.

     

    Familia Cazes a renovat Castelul Ormes de Pez şi vinăria şi a retehnologizat vinăria. La începutul anilor 1980 a fost reluată producţia. Domeniul şi brand-ul Chateau Ormes de Pez aparţin în continuare familiei Cazes.

     

    Pe loturile ce cuprind 33 de hectare în nordul şi sudul localităţii Saint-Estèphe (denumire de origine controlată), sunt cultivate trei soiuri, exclusiv pentru vinuri roşii. Majoritatea parcelelor sunt cultivate cu soiul Cabernet Sauvignon, urmat de Cabernet Franc şi Merlot.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, cu inflexiuni violet.

     

    MIROS: Seducator, curat, rafinat de fructe roşii coapte (zmeură şi mure). Fructele roşii sunt completate de accente lemnoase, condimente elegante, care scoate simţurile din monotonie.

     

    GUST: Un cupaj bordolez intens şi extrem de fructat. Lemoziatea este înveselită cu note vanilie şi fum dulce. Maturarea în butoaie din stejar oferă vinului o textură cremosă. Vinul este echilibrat şi bine structurat, are tanini moi şi o aciditate medie. Gustul final ce rămâne pe bolta palatină, este lung şi savuros.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Evident, un vin pentru preparatele cu carne roşie pregătită pe grill, proţap, tigaie sau la grătar, rulouri din carne de porc umplute cu legume, drob de miel şi chiar cu preparate în sos vânătoresc. La finalul mesei se înţelege bine cu brânzeturi fine (Gorgonzola, Camembert). 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 344,15 RON

    Special Price 292,53 RON

    (-51,62 RON)
  • Opus One - Nappa Valley California red 2009 - 0.75L, Alc: 14.5% Opus One - Nappa Valley California red 2009 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -10%

    Opus One - Nappa Valley California red 2009 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY / USA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, Baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cu experiență, pasiune și dedicare cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.

     

    Cupajul de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot și Malbec oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast impresionat cu eticheta albă, pe care sunt recreate semnăturile fondatorilor.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și albastre, condimente de patiserie, vanilie și parfum din flori de primăvară.

     

    GUST: Parfumul inițial este urmat cu finețe de aromele vegetale de salvie, rozmarin și măsline negre. Arome suculente de vișine, mure și coacăze negre cuceresc simțurile, iar taninurile cremoase proiectează corpul echilibrat ale acestui vin creat cu artă și precizie. Finish-ul este marcat de arome apropiate de ciocolată neagră și espresso.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de calitate super-premium, recomandat alături de preparatele din carne de vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), pregatită crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori gătita la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    Preț normal: 3.570,00 RON

    Special Price 3.213,00 RON

    (-357,00 RON)
  • Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5% Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Allegrini - Pallazo della Torre IGT, rosso 2009 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2009

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA VERONESE, RONDINELLA, SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii, ce au în total 100 de hectare. Cele mai cultivate soiuri sunt cele roşii de origine italiană (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese), pentru vinuri monosoi şi cupaj, urmate de soiurile albe, cu origini franceze.

     

    Acest vin roşu este un clasic al zonei Valpolicella din Veneto, denumit după Villa della Tore, o capodoperă a arhitecturii renascentiste. Cupajul de Corvina şi Rondinella, cu un mic procent de Sangiovese, este realizat după tehnica ripasso, ce presupune culegerea obişnuită şi vinificare, în timp ce o mică parte din boabe sunt culese şi lăsate deoparte pentru a se stafidi.

     

    În luna ianuarie, vinul din strugurii culeşi şi fermentaţi la timp este amestecat cu mustul din boabele stafidite, apoi amestecul este lăsat să fermenteze a doua oară. După a doua fermentare, amestecul este tras în butoaie din stejar la a doua umplere şi lăsat la maturare câteva luni. După maturare vinul este îmbuteliat şi învechit la sticlă până la 7 luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Un buchet complex şi rafinat de cireşe negre, mure, şi un ton de lemn amestecat cu tutun.

     

    GUST: Intens, fructat şi uşor condimentat. Abundent în tanini copţi, ce îi oferă o astringenţă plăcută, cu note de lemn şi fum. Post gust lung, uşor fructat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj istoric al regiunii Veneto merită savurat alături de preparate italiane - risotto cu şofran, sau ciuperci porcini şi carne de porc. Vinul excelează şi alături de brânzeturile semi-maturate, în special Parmigiano Reggiano, Pecorino şi Monte Veronese. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potenţial de învechire la sticlă de cel puţin 10 ani).

     

    Preț normal: 165,65 RON

    Special Price 140,80 RON

    (-24,85 RON)
Grilă Listă