Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. An productie: 2015 Eliminare
 • Allegrini - Soave DOC, bianco 2015 - 0.75L, Alc: 13% Allegrini - Soave DOC, bianco 2015 - 0.75L, Alc: 13%
  -15%

  Allegrini - Soave DOC, bianco 2015 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: GARGANEGA, CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ALB SEC. Allegrini Soave este unul dintre vinurile produse de Familia Allegrini, un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto, încă din secolul al XVI-lea, când au început să producă primele vinuri tradiţionale italiene.

   

  Gamele de vinuri produse în prezent de Allegrini sunt în mare parte rezultatul muncii depuse de Giovani Allegrini, omul care a construit un concern stabil, eficient şi inovativ.

   

  Familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în Fumane şi Valpolicella, pe şase podgorii ce au în total 100 de hectare. Pe domeniile Allegrini sunt cultivate soiuri roşii de origine italiană (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese), pentru vinuri roşii monosoi şi cupaj. Doar două sortimente de vin alb sunt produse de Allegrini, cu soiuri de origine franceză cum este Chardonnay, iar dintre acestea vă oferim sortimentul Soave al anului 2015.

   

  Soave este obţinut din struguri Garganega şi Chardonnay cultivaţi pe dealurile din comuna Mezzane di Sotto (regiunea Veneto), vinificaţi exclusiv în tancuri din oţel inoxidabil. Cele două soiuri sunt cupajate într-un vin graţios, cu arome florale şi fructate, proaspete şi persistente, echilibrate de o mineralitate naturală.

   

   

  ASPECT: Galben pai cu reflexii aurii.

   

  MIROS: Parfumul vinului este suav, cu note distincte de flori albe, din care se remarcă iasomia, urmată de un şir plăcut de note citrice.

   

  GUST: Soave este un vin creat pentru a fi savurat fără aşteptare. De la primele picături ajunse pe papile, vinul îşi arată corpul mediu şi sprinten, care oferă prospeţimea clară a unui cupaj alb, maturat maxim 6 luni în cuve de oţel şi în sticlă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Soave este curajos cu tot ce are pregătit gazda sau bucătarul favorit: icre negre (caviar), picioare de broască, peşte afumat şi orice alt fel de aperitiv. Îl recomandăm şi alături de un rissoto cu şofron, peşte crud, fructe de mare, crustacee, tempura, sushi, sashimi şi alte preparate asiatice, bine condimentate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

   

  Preț normal: 59,98 RON

  Special Price 50,98 RON

  (-9,00 RON)
 • Poggio ai Santi - Montepulciano D`Abruzzo DOC, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13% Poggio ai Santi - Montepulciano D`Abruzzo DOC, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13%
  -15%

  Poggio ai Santi - Montepulciano D`Abruzzo DOC, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: ABRUZZO / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MONTEPULCIANO

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROŞU SEC. Poggio Ai Santi este eticheta casei Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia de peste 50 de ani.

   

  Adiţional vinurilor produse la început în orăşelul Lasize, în ultimii ani Tinazzi şi-a extins operaţiunile în Valpolicella și Apulia, unde sunt cultivați struguri din soiuri autohtone, şi sunt produse numeroase monosoiuri şi cupaje, în majoritate blend-uri clasice italiene.

   

  Pentru acest vin sunt aleși strugurii proveniți din cea mai bună podgorie din Abruzzo, vinificați dupa metode tradiționale. Cojile de struguri sunt lăsate în must timp de 8-10 zile. Fermentarea are loc în cisterne din inox, la temperaturi controlate de 24-26°C.

   

   

  ASPECT: Roșu rubiniu, plăcut și îmbietor.

   

  MIROS: Arome delicate de fructe roșii.

   

  GUST: Vin echilibrat, savuros, de o aciditate fermă și un gust fructos, structurat din coacăze și mure roșii.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Se îmbină frumos cu mâncăruri din carne roșie, simple la rotisor sau pe gril. Se asociază de asemenea cu brânzeturi tinere (Jalsberg sau Mozzarella proaspătă).

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  Preț normal: 39,98 RON

  Special Price 33,99 RON

  (-5,99 RON)
 • BPHR - Pays d’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13% BPHR - Pays d’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13%
  -15%

  BPHR - Pays d’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: SYRAH

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROȘU SEC. Baronul Philippe de Rothschild este descendent al unei familii bogate din Frankfurt, a cărei istorii în lumea vinului a început în Franța (zona viticolă Medoc), în secolul al XIX-lea. În secolului următor, în anii 1920, Philippe de Rothschild a pus bazele faimoasei companii franceze odată cu vinurile comercializate sub eticheta Chateau Mouton Rothschild.

   

  Alături de vinurile Chateau Mouton Rothschild și Mouton Cadet, producătorul francez oferă și vinurile Pays D’oc, cu indicație geografică protejată. Monosoiul de Syrah este intens și puternic, dar bine echilibrat, cu nivel scăzut de drojdii ce îl apropie de stilul tradițional al vinurilor din Lumea Veche, produse în regiunile viticole istorice, aflate între sudul Franței și nordul Germaniei, pe malul Rinului.

   

   

  ASPECT: Roșu-purpuriu, intens.

   

  MIROS: Complex și expresiv, o adevărată ‘paradă’ de fructe negre de pădure (mure și coacăze), completate de arome ierboase și condimentate (piper).

   

  GUST: O plăcere pentru papilele gustative, extrem de fructat, catifelat și mătăsos, cu tanini moi. Corpolență medie și gust final lung, condimentat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de preparate din carne de miel, coaste sau pulpă la tavă, sau preparate tradiționale din carne roșie. La finalul mesei, este excelent alături de brânzeturi fine (Brie de Melun, Langres, brânză de burduf învechită).

   

  TEMPERATURA DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

   

  Preț normal: 35,70 RON

  Special Price 30,35 RON

  (-5,35 RON)
 • Banfi - Chianti Classico Riserva, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Banfi - Chianti Classico Riserva, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -6%

  Banfi - Chianti Classico Riserva, rosso 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CABERNET SAUVIGNON, CANAIOLO NERO

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Giovanni F. Mariani Senior este cel care a fondat în 1919, în New York, compania Banfi Vintners, și a devenit unul dintre cei mari importatori din S.U.A. interbelică. Pasiunea pentru vinuri italiene a fost continuată de familia Mariani, iar în 1978, frații John și Harry au fondat Castelo Banfi și au început producția de vin în Italia, regiunea viticolă Toscana.

   

  La scurt timp, cei doi au achiziționat și vinaria Piedmont, fondată în 1860, astăzi cunoscută sub numele de Banfi Piemonte. Producătorul italian deține plantații ce i-au permis în ultimii ani să extindă numărul soiurilor cultivate. Colaborări cu pepiniere și producători versați ai industriei au adus în portofoliul Banfi, vinuri din soiuri noi, cum ar fi Riesling și Pinot Noir

   

  În cazul acestui vin, istoria îndelungată a producătorului Castelor Banfi și tradiția regiunii viticole Toscana în producția de vinuri Chianti, se completează perfect pentru a oferi unul dintre produsele etalon ale Italiei vechi și noi.

   

  Strugurii selectați, în majoritate din soiul Sangiovese, sunt presați și fermentați la o temperatură de 25-30°C. După fermentație vinul este tras în butoaie din stejar aduse din Slovenia, cu o capacitate de 60-120 de hecto litri, și este lăsat la maturare timp de 12 luni.

   

   

  ASPECT: Rubiniu închis.

   

  MIROS: Buchet echilibrat și elegant, compus după o partitură dominată de prune zaharisite, fructe de pădure cu note de lemn dulce, vanilie și pielărie.

   

  GUST: Pe papile, vinul are o adâncime neexplorată, în care se găsesc, cu puțină răbdare, note de cireșe și, din nou, piele, nuanțe de lemn și tanini moi. Aciditatea este medie, plăcută, iar finalul este lung, fructat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Chianti Classico este un vin cu arome potrivite pentru multe preparate cu carne, meniuri din bucătăria italiană, sau brânzeturi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

   

  Preț normal: 99,48 RON

  Special Price 93,10 RON

  (-6,38 RON)
 • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -15%

  Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROSU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe din terenurile porțiunii Medoc era plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat de brokerii industriei de vin după expoziția Universală de la Paris.

   

  După ce Filoxera și evenimentele din Primul Război Mondial, au afectat domeniul și podgoria Armailhac, în 1933 Baronul Philippe de Rothschild a achiziționat compania și domeniul. Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau D`Armailhac.

   

  Podgoria Chateau D`Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei sunt benefice pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau D`Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franceze din regiunea Bordeaux.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu tentă de roșu aprins (spre purpuriu).

   

  MIROS: Arome expresive de fructe roșii amestecate cu note de cafea prăjită și marzipan.

   

  GUST: Corpul rotund și amplu denotă structura taninilor ce insistă să radieze cu volum și bogăție fără a se lipsi de compania notelor de cireșe, vanilie și lemn dulce, caracteristice stilului Chateau D`Armailhac.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie cu legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

   

  Preț normal: 434,00 RON

  Special Price 368,90 RON

  (-65,10 RON)
 • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -15%

  Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

   

  Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

   

  Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

   

   

  ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

   

  MIROS: Un buchet bine structurat cu arome de grafit, lemn dulce şi aromă siropoasă de verbena.  

   

  GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizia aromelor echilibrate de fructe. Taninii sunt rotunjiţi, textura este mătăsoasă şi cremoasă cu note subtile de stejar condimentat. Finalul este marcat de arome consistente şi proaspete de vanilie şi vegetale uscate.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

   

  Preț normal: 585,48 RON

  Special Price 497,66 RON

  (-87,82 RON)
 • Chateau Clerc Milon - Pastourelle 2015 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pastourelle 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%
  -15%

  Chateau Clerc Milon - Pastourelle 2015 - 0.75L, Alc: 13.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

   

  VOL. ALC.: 13.5%

   

  VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild. În nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța.

   

  Pastourelle este cel de-al doilea vin al casei Clerc Milon certificat în 1855, după Expoziția Universală de la Paris, alături de alte vinuri selecte din regiunea Bordeaux. Pastourele este o denumire inspirată de o povestea romantică a unui cavaler care întâlnește o păstoriță.  

   

  Acest vin este produs în stilul consacrat al Casei Clerc Milon. Strugurii sunt culeși în lăzi mici apoi presați pentru mustul pur ce este lăsat să fermenteze în cuve din stejar. După fermentare, vinul este maturat tradițional în butoaie din stejar.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu.

   

  MIROS: Se deschide cu un parfum expresiv de coacăze negre și lichior de cireșe, amestecat cu lemn de cedru și condimente.

   

  GUST: Suculent și bine definit pe papile, Pastourelle aduce în plus note de maturare și tanini cremoși. Notele de tutun și mentă aduc un final lung și armonios.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

   

  Preț normal: 371,28 RON

  Special Price 315,59 RON

  (-55,69 RON)
 • San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG rosso 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG rosso 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
  -15%

  San Polo - Brunello di Montalcino Riserva DOCG rosso 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

   

  SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

   

  În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în cele mai cunoscute podgorii cu certificare de înaltă calitate, cu este Fumane şi Valpolicella în Veneto și Montalcino în regiunea Toscana. Cele şase podgorii Allegrini, ce au în total 100 de hectare, oferă struguri din soiurile tradiționale italiene, în principal roșii (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese).

   

  Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

   

   

  ASPECT: Roșu intens cu reflexii de rubin.

   

  MIROS: Riserva aduce note de cireșe dulci, fructe de pădure, ierburi asiatice și alte ierburi pământii.

   

  GUST: Pe papile este auster și atrage atenția doar cu aromele de fructe roșii și aciditatea medie. Structura sa robustă și intensă este condusă de tanini bine șlefuiți după învechirea la sticlă.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu preparate din carne de mistreț, miel sau purcel de lapte, pregătite la cuptor. La finalul mesei îl puteți savura și alături de brânzeturi tradiționale italiene.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

   

  Preț normal: 1.549,38 RON

  Special Price 1.316,97 RON

  (-232,41 RON)
 • Vignobles Despagne Rapin - Les Piliers de Maison Blanche BIO 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Vignobles Despagne Rapin - Les Piliers de Maison Blanche BIO 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
  -15%

  Vignobles Despagne Rapin - Les Piliers de Maison Blanche BIO 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: CABERNET, MERLOT 

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Les Piliers de Maison Blanche, unul dintre vinurile generice ale producatorului francez Despagne Rapin, reprezintă, aşa cum ii spune şi numele, unul dintre stâlpii viticulturii franceze, din regiunea Bordeaux.

   

  Oenologii ispiraţi s-au străduit să păstreze soiuri de Cabernet si Merlot, cu o constituţie sănătoasă şi matură pentru a ne bucura de un vin, bio, creată în spiritul şi tradiţia romanilor, care au lucrat acelaşi pământ în urmă cu mii de ani.

   

   

  ASPECT: Roşu, cu opacitate impresionantă, oferită de cupajul celor două soiuri roşii.

   


  MIROS: Les Piliers de Maison Blanche este ţinut în butoaie de stejar ce oferă un buchet evident de fructe roşii şi negre, cu note de lemn şi vanilie.

   


  GUST: Soiurile de struguri roşii şi fructele negre formează tanini puternici şi rotunjiți de maturare.
   

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Uşor de servit alături de aperitive, vânat / carne roşie la grătar, preparate cu sosuri, somon la grătar şi cartofi prăjiţi.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp minimum 30 de minute).

   

  Preț normal: 115,67 RON

  Special Price 98,32 RON

  (-17,35 RON)
 • Escudo Rojo - Chardonnay Chile 2015 - 0.75L, Alc: 14.5% Escudo Rojo - Chardonnay Chile 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%
  -15%

  Escudo Rojo - Chardonnay Chile 2015 - 0.75L, Alc: 14.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: CENTRAL VALLEY / CHILE

   

  SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

   

  VOL. ALC.: 14.5%

   

  VIN ALB SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

   

  Acest Chardonnay e produs din struguri cultivați în Valea Casablanca (parte din Valea Centrală), aflată la 75 de Km de capitala Santiago. Asemenea majorității regiunilor viticole din Chile, Casablanca e o denumire de origine controlată, iar primele culturi de viță au fost plantate în anii 1980, în timpul reformei industriei de vin.

   

  Succesul vinurilor din Casablanca se datorează culturilor care prosperă în climatul mai răcoros din această sub-regiune, cu toate că valea se află mai aproape de Ecuador, decât orice altă regiune viticolă europeană. Răcoarea este oferită de masele de aer rece ale oceanului Pacific, ce se transformă în ceață și averse mai consistente decât în alte părți ale țării.

   

   

  ASPECT: Galben, strălucitor și limpede.

   

  MIROS: Migdale și alte alune prăjite, note ușoare de miere, compot de piersici, nucă proaspătă, banane coapte și ceva caramel.

   

  GUST: Textură mătăsoasă, structurată, cu note dulci și lemnoase, note de alune sălbatice, puțin fum și miere. Post gust lung, cu o idee de unt și strugure alb.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat meselor cu preparate din pui, pește (păstrăv), diferite meniuri orientale și gustări cu brânză albastră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

   

  Preț normal: 42,14 RON

  Special Price 35,82 RON

  (-6,32 RON)
 • La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone rouge 2015 - 0.75L, Alc: 12.5% La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone rouge 2015 - 0.75L, Alc: 12.5%
  -15%

  La Bastide Saint Dominique - Cotes du Rhone rouge 2015 - 0.75L, Alc: 12.5%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: COTES DU RHONE / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: GRENACHE, SYRAH

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROȘU SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

   

  Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile.

   

  Cele mai importante soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

   

   

  ASPECT: Roșu intens, cu nuanțe de grena.

   

  MIROS: Puternic, fructat și vegetal, cu arome de minerale oferite și o efervescență ușoară.

   

  GUST: Savuros și fructat de arome dulci-amărui din coacăze, cireșe negre, mure și afine. La un vin roșu baricat fructele sunt nedespărțite de lemnozitatea subtilă, bine încorporată. În gustul final se mai percepe o parte din textura cremoasă și taninii vioi.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un companion elegant la mesele cu preparate din carne roșie sau măruntaie, ca antreuri sau fel principal: scaricică, ficat sau ceafă de porc, mușchiulet sau cotlet de vită, pulpă de miel sau prepeliță la tavă. Dintre brânzeturi, se asociază bine cu cele moi și semimoi, brânzeturi proaspete de oaie sau capră.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 14 - 16°C.

   

  Preț normal: 77,11 RON

  Special Price 65,55 RON

  (-11,56 RON)
 • BPHR - Pays d’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L, 6 buc x 0.75L Alc: 13% BPHR - Pays d’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L, 6 buc x 0.75L Alc: 13%
  -15%

  BPHR - Pays d’Oc Syrah rouge 2015 - 0.75L, 6 buc x 0.75L Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2015

   

  REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA

   

  SOIUL / SOIURILE: SYRAH

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROȘU SEC. 

  Baronul Philippe de Rothschild este descendent al unei familii bogate din Frankfurt, a cărei istorii în lumea vinului a început în Franța (zona viticolă Medoc), în secolul al XIX-lea. De la începutul secolului următor, în anii 1920, Philippe de Rothschild a pus bazele faimoasei companii franceze, odată cu vinurile comercializate sub eticheta Chateau Mouton Rothschild.

   

  Alături de vinurile Chateau Mouton Rothschild și Mouton Cadet, producătorul francez oferă și vinurile Pays D’oc, cu indicație geografică protejată. Monosoiul de Syrah este intens și puternic, dar bine echilibrat, cu nivel scăzut de drojdii ce îl apropie de stilul tradițional al vinurilor din Lumea Veche, produse în regiunile viticole istorice, aflate între sudul Franței și nordul Germaniei, pe malul Rinului.

   

   

  ASPECT: Roșu-purpuriu, intens.

   

  MIROS: Complex și expresiv, o adevărată ‘paradă’ de fructe negre de pădure (mure și coacăze), completate de arome ierboase și condimentate (piper).

   

  GUST: O plăcere pentru papilele gustative, extrem de fructat, catifelat și mătăsos, cu tanini moi. Corpolență medie și gust final lung, condimentat.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Perfect alături de preparate din carne de miel, coaste sau pulpă la tavă, sau preparate tradiționale din carne roșie. La finalul mesei, este excelent alături de brânzeturi fine (Brie de Melun, Langres, brânză de burduf învechită).

   

  TEMPERATURA DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

   

  Preț normal: 214,20 RON

  Special Price 182,07 RON

  (-32,13 RON)
Grilă Listă