Oferte vinuri si sampanie

Citește Mai Mult Afiseaza mai putine
Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. An productie: 2016 Eliminare
  • BPHR - Pays d’Oc Viognier blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13% BPHR - Pays d’Oc Viognier blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    BPHR - Pays d’Oc Viognier blanc 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LANGUEDOC / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: VIOGNIER

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ALB SEC. Baronul Philippe de Rothschild este descendent al unei familii bogate din Frankfurt, a cărei istorii în lumea vinului a început în Franța (zona viticolă Medoc), în secolul al XIX-lea. În secolului următor, în anii 1920, Philippe de Rothschild a pus bazele faimoasei companii franceze odată cu vinurile comercializate sub eticheta Chateau Mouton Rothschild.

     

    Alături de vinurile Chateau Mouton Rothschild și Mouton Cadet, producătorul francez oferă și vinuri Pays D’oc, cu indicație geografică protejată. Aceste vinuri albe și roșii, mult mai accesibile, sunt produse din soiuri franceze populare, cultivate în diverse localități din regiunea Languedoc-Roussillon.

     

     


    ASPECT: De o bună limpiditate, și o culoare de un galben pai cu accente de lămâie.

     

    MIROS: De o intensitate seducătoare, cu arome de lichor de pere susținute de subtile note de lemon-grass.

     

    GUST: Intens și proaspăt, un echilibru armonios între savoarea piersicilor și cea de zest de lămâie, de o corpolență relativ mare, și cu un gust remanent fructat, lung și plăcut.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Perfect lângă preparate fel principal pe baza de pețte, fructe de mare și crustacee, servite lângă legume sotate, risotto-uri simple sau cu sosuri pe bază de lămâie. La finele mesei, se potrivețte bine lângă brânză de capră (Acapella, Chelsea maturată, Feta), asezonată cu piersici uscate și fistic.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 10-12ºC.

     

    Preț normal: 35,70 RON

    Special Price 30,35 RON

    (-5,35 RON)
  • BPHR - Mapu - Reserva Merlot Rojo Chile 2016 - 0.75L, Alc: 13% BPHR - Mapu - Reserva Merlot Rojo Chile 2016 - 0.75L, Alc: 13%
    -15%

    BPHR - Mapu - Reserva Merlot Rojo Chile 2016 - 0.75L, Alc: 13%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: MAIPO VALLEY / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2003, Baronesa Phillippine, descendentă a Baronului Philippe de Rothschild, a inaugurat vinăria din Chile, situată în podgoria Maipo din Valea Centrală. Situată la 45 de km de capitala Santiago, podgoriile de peste 1000 de hectare din Maipo si Maule, oferă cele mai bune vinuri chiliene din cupaje realizate în stilul Bordeaux, al partenerilor francezi.

     

    Valea Maipo oferă condiții excelente. Vița se află pe terenuri aflate la altitudine, într-un micro-climat influențat de Oceanul Pacific și Munții Anzi. Temperaturile sunt favorabile vițelor și fructelor, iar solul acid este îmbibat de apă curată, scursă de pe piscurile înalte, ce oferă toate elementele necesare pentru soiurile cultivate, printre care se află Cabernet Sauvignon și Carmenere din cupajul Mapu, al anului 2013.

     

    Mapu şi Mapu reserva sunt gamele de vinuri create pentru a împărtăşi tuturor din bogăţia pământului chilian. În limba străveche a populaţiei Mapuche, cuvântul împrumutat pentru numele acestui vin, Mapu, înseamnă pământ. Onorând acest pământ roditor, vinăria baronesei  Phillippine de Rothschild ne oferă un vin expresiv şi elegant, cu acele arome complexe, specifice stilului consacrat în Lumea Veche.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Este puternic și complex, îmbinând elegant arome de fructe roșii și negre de pădure, completate cu note de lemn dulce și anason.

     

    GUST: De o corpolentă relativ mare, un vin cu tanini moi, catifelat și molatec, de o aciditate bine integrată, cu accente fructate (cireșe negre și frăgi). Sunt prezente şi note de ciocolată și pâine prăjită. Gustul final este intens, și lasă o senzație de prospețime.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin creat pentru gurmanzi pasionaţi de carne roșie, frigărui din carne de miel, ceafă de porc la tavă, tocăniță de curcan cu ciuperci, biftec de vită sau ficăței trași la tigaie cu prune uscate. La finalul mesei, stă bine lângă brânzeturi moi și semimoi (Brie, Camembert, Danish Blue).

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 42,84 RON

    Special Price 36,41 RON

    (-6,43 RON)
  • Frescobaldi Terremore 2016 - 0.75L, Alc: 14% Frescobaldi Terremore 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -18%

    Frescobaldi Terremore 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, MERLOT, SYRAH

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC.Frescobaldi este un brand italian, iar istoria familiei Frescobadi începe în urmă cu 1000 de ani în regiunea Toscana. Bancheri cu mare influenţă, trezorieri ai Angliei, sau patroni ai artei florentine, în timpul Renaşterii, cei din familia Frescobaldi, asemenea altor nume celebre, au avut în proprietate culturi întinse de viță de vie, care au permis formarea unei tradiţii în producţia de vin.

     

    Familia Frescobaldi a perseverat prin creativitate şi promovarea excelenţei. Cu aceste două calităţi, în prezent deţine şapte domenii, fiecare cu propria etichetă, unde sunt produse vinuri care definesc cultura italiană. Unul dintre domeniile Frescobaldi este Tenuta Ammiraglia din comuna Magliano, Toscana, aflată pe coastă, aproape de Marea Tireniană.

     

    Terremore este un vin dominat de soiul Cabernet Sauvignon, la care au fost adăugate cantităţi mici de Cabernet Franc, Merlot şi Syrah. Pieliţa boabelor a fost lăsată la macerat timp de 13 zile, iar după fermentaţia alcoolică, vinul a fost maturat în butoaie din stejar timp de 12 luni. Terremore este un vin roşu creat cu respectarea tradiţiei îndelungate a regiunii viticole Toscana, cea mai cunoscută și apreciată din toate cele aflate în Italia.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens, cu reflexii purpurii. 

     

    MIROS: Parfumul este elegant, chiar lasciv prin aromele de afine, coacăze, mure, ce abia deschid simțurile pentru notele de mirodenii exotice, lemn dulce şi vanilie oferită de maturare.

     

    GUST: Papilele gustative sunt învăluite de o textură frumoasă, cu multe arome elegante ce aşteaptă să fie descoperite. Fructele din buchet reapar şi, pe lângă acestea, tanini care îi ridică aromele la un alt nivel şi vestesc un post gust fructat, lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin pentru mesele cu carne friptă la grătar, paste cu carne şi sos de tomate, sau pizza quattro formaggi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

    Preț normal: 75,99 RON

    Special Price 61,99 RON

    (-14,00 RON)
  • Tenuta Valleselle - Aureum Acinum, Amarone Della Valpolicella 2016 - 0.75L, Alc: 15% Tenuta Valleselle - Aureum Acinum, Amarone Della Valpolicella 2016 - 0.75L, Alc: 15%
    -15%

    Tenuta Valleselle - Aureum Acinum, Amarone Della Valpolicella 2016 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ:  VENETO  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA, MOLINARA

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi, încât să pornească propria afacere, vinăria Tinazzi. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia, şi continuă să producă propriile vinuri în orășelul Lasize. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle, anual.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Aureum Ancium este un cupaj din patru soiuri italiene: Corvina, Corvinone, Rondinella şi Molinara. Strugurii sunt culeşi la maturitate optimă şi vinificaţi tradiţional: boabele sunt separate, presate, iar mustul este lăsat să fermenteze în condiţii controlate până la 20 de zile. Cupajul urmează maturare în butoaie de stejar unde finalizează fermentaţia malolactică timp de maxim 24 de luni.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens

     

    MIROS: Buchet elegant, cu nuanțe de fructe roșii coapte, în special cireșe și ciocolată morello. Cupajul surprinde cu referințe picante și un finisaj delicios de ciocolată dulce-amară.

     

    GUST: Un cupaj tradiţional italian cu structură şi elegaţă remarcabilă, oferită de savoarea echilibrată, tanini moi şi alcool natural, bine integrat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin robust pentru mese gurmande cu carne rosie la grătar, cu sosuri uşor condimentate, sau brânzeturi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 342,72 RON

    Special Price 291,31 RON

    (-51,41 RON)
  • Poggio Al Tesoro - Solosole Vermentino DOC bianco Bolgheri 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Poggio Al Tesoro - Solosole Vermentino DOC bianco Bolgheri 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Poggio Al Tesoro - Solosole Vermentino DOC bianco Bolgheri 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: VERMENTINO

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ALB SEC. Poggio al Tesoro este un producător de vin din Italia, regiunea Toscana. Localitatea Bolgheri, unde se produc unele dintre cele mai bune vinuri roșii din țară, a fost o destinație de vis, care a devenit realitate pentru Walther Allegrini. Walther și echipa sa au acordat multă atenție zonelor și soiurilor de struguri potrivite pentru fiecare tip de sol. 

     

    În prezent, domeniul Poggio al Tesoro cuprinde patru podgorii. Cea mai pare podgorie se află într-un cătun numit Le Sondraie, cu mai multe tipuri de sol, care permit plantarea a cinci soiuri de struguri albi și roșii.

     

    Principala calitate a acestui Vermentino este capacitatea de a oferi aromele caracteristice vinurilor de Bolgheri. Monosoiul aduce și savoarea pură a fațetelor aromatice ce îl diferențiază de celelalte vinuri. Solosole înseamnă ‘numai soare’, și spune povestea reală a muncii din vie și a timpului petrecut la soare.  Strugurii sunt lăsați să se coacă bine, iar atunci când sunt de un galben intens, începe recoltarea manuală și vinificarea.

     

     

    ASPECT: Galben-auriu cu tentă verzuie.

     

    MIROS: Solosole se destăinuie simțurilor cu note de drupe (piersică, caisă), urmată de note sulfuroase și piatră silex.

     

    GUST: Un vin cu corp mediu, generos ăn arome de fructe. Finish lung, sec și gustos, mai ales când este tânăr. În pahar evoluează și în alte arome ce dau de înțeles potențialul excelent de învechire.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin și pentru masa de prânz, cu aperitive, pește crud, fructe de mare la gril, tocane de pește și preparate cu legume.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 107,10 RON

    Special Price 91,04 RON

    (-16,06 RON)
  • Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2016 - 0.75L, Alc: 14% Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Almaviva - Puente Alto, Central Valley rosso Chile 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VALLE CENTRAL / CHILE

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CARMENERE, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Brand-ul Almaviva este rezultatul unui parteneriat încheiat în 1997 între baronesa Philippine de Rothschild, Președintele consiliului Baron Philippe de Rothschild SA din Franța și Eduardo Guilisasti Tagle, Președintele companiei Viña Concha y Toro S.A din Chile. Rezultatul parteneriatului Franco-Chilian este un vin excepțional denumit Almaviva, după Contele Almaviva, eroul din „Nunta lui Figaro”, faimoasa piesă a lui Beaumarchais.

     

    Culturile de vie se află în Chile, la cea mai mare altitudine din Valea Centrală, în Puente Alto, o porțiune de teren cunoscută de peste 20 de ani pentru condițiile bune oferite soiului Cabernet Sauvignon. Solul din Puente Alto este bogat în piatră mare, nisip și argilă. Toate aceste straturi permit rădăcinilor să tragă apă din belșug cu un pH redus și minerale pentru cele cinci soiuri de struguri roșii.

     

    În Valea Centrală, Cabernet Sauvignon a fost plantat în urmă cu 30 de ani. În prezent, cele 60 de hectare conțin și culturi din soiurile Carmenere, Cabernet Franc, Merlot și Petit Verdot.

     

     

    ASPECT:  Roșu-rubiniu, intens.

     

    MIROS: Parfumul complex și subtil dezvăluie aromele delicate și pure din fructe de pădure: zmeură și mure unite armonios cu note de cafea și caramel.

     

    GUST: Cupajul roșu Almaviva satisface pofta de vin roșu robust, neted (mulțumită taninilor), echilibrat și persistent, cu note finale de vanilie și piper. Vinul anului 2016 a fost maturat 16 luni în butoaie noi din stejar francez și păstrează cu eleganță și dedicare linile generale ale stilului creat în urmă cu 20 de ani.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Meniuri cu carne de vită, pasăre și paste. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

    Preț normal: 1.285,20 RON

    Special Price 1.092,42 RON

    (-192,78 RON)
  • Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau D`Armailhac - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET FRANC, CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, PETIT VERDOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Domeniul Armailhac din regiunea Bordeaux, localitatea Pauillac, este menționat prima dată într-un act întocmit în 1680 de frații Dominique și Guilhem Armailhac. În 1750 au fost menționate plantațiile de viță de vie existente pe terenul deținut de Dominique, într-o perioadă când multe din terenurile porțiunii Medoc era plantate pentru prima dată cu viță de vie. Vinul produs pe domeniul Armailhac a primit în 1855 o clasificare de calitate Fifth Growth în sistemul realizat de brokerii industriei de vin după expoziția Universală de la Paris.

     

    După ce Filoxera și evenimentele din Primul Război Mondial, au afectat domeniul și podgoria Armailhac, în 1933 Baronul Philippe de Rothschild a achiziționat compania și domeniul. Vinurile au fost produse sub diferite etichete până în 1989 când fiica Baronului, Philippine, redă vinului numele original: Chateau D`Armailhac.

     

    Podgoria Chateau D`Armailhac se întinde pe 70 de hectare în Pauillac. Platourile oferă multe tipuri de sol, benefice pentru soiurile franceze cunoscute de sute de ani. Solurile cu straturi superficiale și foarte adânci de pietriș, dar si solurile cu piatră de calcar și clei sunt benefice pentru soiurile Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Vârsta medie pentru vițele din podgoria Armailhac este 46 de ani, dar aproape 20% din suprafața totală este ocupată de viță plantată în 1890. Chateau D`Armailhac păstrează vechile metode de control al calității și oferă în prezent unele dintrele cele mai tradiționale și prestigioase vinuri franceze din regiunea Bordeaux.

     

     

    ASPECT: Culoare atractivă de un roșu dens cu nuanțe de violet.

     

    MIROS: După o scurtă aerare cucerește cu o paletă de arome complexe, din care se evidențiază accentele de mure negre, afine și coacăze negre, însoțite de note lemnoase de cedru și santal.


    GUST: Percepția inițială de rotunjime este susținută de taninii bine integrați și corpolență generoasă. Dezvoltă o bogată pleiadă de arome fructate și lemnoase extrem de expresive. Gustul final este lung, cărnos și echilibrat. Se face plăcut prin intensitate, fructozitate și condimente.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin consistent pentru preparatele din carne roșie și legume la cuptor. Excelent lângă friptură de coaste de porc, cartofi gratinați și mirodenii, rață la tavă lângă risotto cu mazăre și pătrunjel. La finalul mesei îl puteți savura cu brânzeturi moi și semimoi, servite cu prune uscate, nucă și biscuiți din cereale integrale.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de minimum 60 de minute).

     

    Preț normal: 479,81 RON

    Special Price 407,84 RON

    (-71,97 RON)
  • Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Chateau Clerc Milon - Pauillac Grand Cru Classe rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANŢA 

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, MERLOT, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, CARMENERE

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1970, domeniul Clerc Milon a fost achiziționat de Baronul Phillipe de Rothschild, proprietarul unei alte case franceze cu prestigiu, care produce vinurile Chateau Mouton Rotshchild şi Mouton Cadet.

     

    Castelul, crama şi unităţile de producţie au fost renovate, iar pe domeniul Clerc Milon, din nord estul localităţii Pauillac (regiunea Bordeaux), a reînceput producţia vinurilor tradiţionale franceze de calitate premium.

     

    Pe 41 de hectare de pământ, cu straturi adânci de nisip, pietriş, clei şi calcar, bogat în apă şi lumină naturală, cu microclimat oferit de râul Gironde, sunt cultivate cinci din cele mai bune soiuri roşii din Franța (Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Carmenere).

     

     

    ASPECT: Un vin de un roşu cu tentă purpurie, intensă.

     

    MIROS: Un buchet bine structurat cu arome curate de coacăze negre şi cireşe negre, amestecate cu arome din lemn de santal şi ceva mineral, apropiat de grafit.

     

    GUST: Acest cupaj tradiţional din Bordeaux cuprinde simţurile cu precizie, prin textura fină, corpul rotund şi tanini bine definiţi, amplificaţi de fructele roşii. Finish-ul este o delectare: lung, la fel de echilibrat, clasic pentru un vin rafinat produs de Clerc Milon.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Clerc Milon Pauillac Grand Cru Classe este un cupaj roşu excelent alături de aperitive sau antreuri cu mezeluri fine, uscate, pastrame, cârnaţi condimentaţi sau jambon şi brânzeturi maturate. La felul principal îl recomandăm alături de preparate din carne roşie la tavă (porc, miel, vită, berbecuţ, curcan) cu mirodenii, servite cu cartofi sau varză de Bruxelles. 

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Se recomandă decantarea timp de minimum 30 de minute).

     

    Preț normal: 590,24 RON

    Special Price 501,70 RON

    (-88,54 RON)
  • Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14% Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Stefano Farina - Barbaresco DOCG, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: NEBBIOLO

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dus mai departe pasiunea sa pentru vinurile italiene. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Barbaresco este cunoscut ca fratele mai mic al vinului Barolo, datorită conținutului scăzut de alcool și al texturii fine și mătăsoase. Barbaresco este numit după un mic sat din apropiere de Alba, pe râul Tamaro, unde este produs de localnici. Acest vin clasic respectă cele mai înalte standarde de calitate: este produs în cantitate limitată și este maturat câțiva ani în butoaie de origine Slavonă.

     

     

    ASPECT: Roșu-granat, intens.

     

    MIROS: Buchetul aduce în simțuri arome de violete și trandafiri cu note de fructe roșii și negre.

     

    GUST: La gust se simt din nou aromele de flori, cireșe, vișine și coacăze negre. Finalul aduce în plus tanini molatici și puțin sediment de nisip.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin ușor rustic, pentru preparatele din carne de pasăre sălbatică (sau căprioară), carne de miel, friptură la cuptor și paste cu sos ragù.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    Preț normal: 185,64 RON

    Special Price 157,79 RON

    (-27,85 RON)
  • Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5% Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%
    -15%

    Opus One - Napa Valley California red 2016 - 0.75L, Alc: 14.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: NAPA VALLEY / USA

     

    SOIUL / SOIURILE: CABERNET SAUVIGNON, CABERNET FRANC, PETIT VERDOT, MERLOT, MALBEC

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 1979, doi antreprenorii din industria vinului, Baronul Philippe de Rothschild si Robert Mondavi (unul dintre 'artizanii' viticulturii din statul California), au creat împreună un vin nou. Primul vin creat de parteneriatul franco-american a fost comercializat în anul 1984, și de aproape 40 de ani, vinurile Opus One, din Nappa Valley, sunt printre cele mai apreciate din Statele Unite ale Americii.

     

    Domeniul Opus One este format din patru parcele. În aceste porțiuni bine delimitate, echipa vinăriei cultivă cu experiență, pasiune și dedicare cinci soiuri originare din zona viticolă Bordeaux.

     

    2016 a fost al cincilea an consecutiv cu secetă extinsă în Nordul Californiei, cu toate acestea domeniul Opus One a beneficiat de precipitațiile necesare unei recolte sănătoase. Cupajul de Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Merlot și Malbec oferă arome somptuoase, unite cu eleganță de natura soiurilor și maturarea de 18 luni în butoaie noi din stejar francez.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens, aflat într-un contrast impresionat cu eticheta albă, pe care sunt recreate semnăturile fondatorilor.

     

    MIROS: Arome proaspete de fructe roșii și albastre, condimente de patiserie, vanilie și parfum din flori de primăvară.

     

    GUST: Parfumul inițial este urmat cu finețe de aromele vegetale de salvie, rozmarin și măsline negre. Arome suculente de vișine, mure și coacăze negre cuceresc simțurile, iar taninurile cremoase proiectează corpul echilibrat ale acestui vin creat cu artă și precizie. Finish-ul este marcat de arome apropiate de ciocolată neagră și espresso.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu de calitate super-premium, recomandat alături de preparatele din carne de vită, vițel sau mânzat (coaste, mușchiulet, antricot sau vrăbioară), pregatită crud (tartar bogat condimentat sau carpaccio cu rucola, parmezan și roșii uscate), ori gătita la cuptor cu cartofi și mirodenii. La finalul mesei, îl puteți savura și alături de fructe uscate, alune sau brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C. (Este recomandată decantarea timp de 45 de minute).

     

    Preț normal: 4.018,39 RON

    Special Price 3.415,63 RON

    (-602,76 RON)
  • La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc  2016 - 0.75L, Alc: 15% La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc  2016 - 0.75L, Alc: 15%
    -15%

    La Bastide Saint Dominique - Chateauneuf du Pape blanc 2016 - 0.75L, Alc: 15%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: RHONE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: CLAIRETTE ROSE, GRENACHE BLANC, ROUSSANNE

     

    VOL. ALC.: 15%

     

    VIN ALB SEC. Domeniul La Bastide Saint Dominique se află în inima regiunii Provence. Aflat exact în Valea Ronului, pe ruinele unui lăcaș de cult din secolul XVI-lea, clădirea de pe domeniu a fost construită de Marie-Claude și Gérard Bonnet, iar viile ocupă în prezent 50 de hectare.

     

    Încă din 1999 pe domeniul La Bastide Saint Dominique, tradiția se îmbină cu tehnologia modernă, iar din anul 2014 vinurile sunt certificate ca produse obținute din agricultură organică. Viile se află aproape pe colinele satului Chateauneuf du Pape, supus vantului rece Mistral și încălzit de soarele ce bate din sud. Pământul din Provance este compus din calcar, în mare parte, urmat de clei roșu și pietriș, care păstrează căldura și regenerează viile.

     

    Cele mai importante soiuri cultivate aici sunt: Grenache și Syrah, urmate de Cinsault, Mourvèdre, Carignan, Clairette, Roussanne și Viognier, pentru cupaje și monosoiuri roșii și albe.

     

     

    ASPECT: Galben pai, cu reflexii argintii. Strălucitor și cristalin.

     

    MIROS: Un vin cu o finețe aparte, oferită de parfumul de pere williams, caise și arome vegetale de păducel și semințe de anason.

     

    GUST: Pe papile este expresie aromatică de neuitat: intens, mineral, și rotund, cu un final aerisit și lung.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Midii în sos de portocale, risotto de trufe și sparanghel, raviolu cu sos de usturoi și ierburi aromate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 9 - 11°C.

     

    Preț normal: 217,00 RON

    Special Price 184,45 RON

    (-32,55 RON)
  • De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități: Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny.

     

    Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale ce contribuie la savoarea acestui monosoi alb.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un buchet frumos, clasic, tradițional, ușor de personificat în imaginea unui mușchetar francez, parfumat de flori albe (coacăze negre), și praf de pușcă brut, sugerat de mineralele rămase din silex și alte roci.  

     

    GUST: Atacul vinului pe papile este direct, curajos și ușor înțepător. Revine acel gust sărat din piatră / silex, citrice și fructe din țări îndepărtate.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu pește, crustacee, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 242,76 RON

    Special Price 206,35 RON

    (-36,41 RON)
  • Bottega - Amarone Valpolicella 2016 - 0.75L, Alc: 16% Bottega - Amarone Valpolicella 2016 - 0.75L, Alc: 16%
    -18%

    Bottega - Amarone Valpolicella 2016 - 0.75L, Alc: 16%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA, CORVINONE, RONDINELLA

     

    VOL. ALC.: 16%

     

    VIN ROȘU SEC. Primele produse Bottega obținute în anii ’20, în Italia, au fost vinurile, prima pasiune a negustorului și oenologului Dominico Bottega. În istoria recentă, operațiunile Bottega au avut parte de numeroase reforme ce au permis dezvoltarea unor game de distilate premium de tip gin, vermouth, bitter dar și grappa, comercializate la nivel mondial.

     

    Zona Valpolicella din regiunea Veneto este pământul dedicat viței de vie încă din antichitate: numele zonei vine de la “vallis polis cellae”, tradus în ”valea cu multe pivnițe”. Aici sunt cultivate soiuri vechi italiene cum ar fi Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella și Molinara. Amarone este cel mai nobil cupaj la zonei și unul dintre cele mai bune vinuri ale Italiei, care a sedus gusturile rafinate prin buchetul său inimitabil, șarm și mult caracter.

     

    De pe dealurile aflate la poalele alpilor inferiori Lessinia, strugurii sunt culeși manual, selectați și așezați pe suporți speciali pentru aerisire, uscare fără stafidire și mucegai și pentru a permite boabelor să concentreze zaharul prin evaporarea apei. Această fază a producției transformă strugurii și după presare este obținut un must bogat în compuși ce se vor păstra după fermentarea inițială (alcoolică) și cea malolactică. În urma tuturor acestor procese cunoscute în detaliu și controlate la vinăria Bottega, rezultă un vin complex, rafinat și pregătit pentru o maturare în butoaie din stejar francez pentru o perioadă de până la 30 de luni.

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens cu reflexii de granat.

     

    MIROS: Buchet intens de fructe roșii coapte (maraschino, prune, coacăze negre), vișine și dulceață de zmeură. Fructele roșii, absolut fermecătoare și proaspete sunt îmbrățilate discret de nucșoară și ciocolată.

     

    GUST: Corpolent, rotund și bine structurat, cald și persitent pe papile. Taninurile și aciditatea se află în echilibru perfect cu gradul de alcool.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin elegant pentru mesele cu preparate din carne fiartă, tocană și vânat, dar și gustări cu brânzeturi bine maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 167,64 RON

    Special Price 137,01 RON

    (-30,63 RON)
  • Mouton Cadet -  Reserve Medoc rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Mouton Cadet -  Reserve Medoc rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Mouton Cadet - Reserve Medoc rouge 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BORDEAUX / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT, CABERNET SAUVIGNON

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Descendent al unei familii bogate din Frankfurt, Nathaniel de Rothschild, se stabilește la Paris în 1853, apoi în regiunea viticolă Medoc, în orașul Pauillac, unde cumpără un palat pe care îl redenumește Chateau Mouton Rothschild. În 1922, Baronul Philippe de Rothschild, fiul cel mic al Baronului Henri și strănepot al lui Nathaniel, începe schimbările majore asupra proprietății.

     

    Vinul comercializat anterior în butoaie și trimis în Bordeaux este îmbuteliat în vinăria palatului și este creată faimoasa etichetă de artistul Jean Carlu.

     

    Pentru păstra faima și standardul de excelență al vinurilor sale cu eticheta Chateau Mouton Rothschild, Baronul a decis ca vinul anului 1930 să fie îmbuteliat cu etichetă Mouton Cadet. Noua etichetă a fost aleasă pentru cupajul mai tânăr, cu profil aromatic diferit de clasicul Chateau. După 90 de ani, Mouton Cadet oferă în continuare vinuri roșii și albe, cupaje și monosoiuri, apreciate și premiate în competiții internaționale cu renume.

     

     

    ASPECT: Rubiniu

     

    MIROS: Parfumul complex se deschide cu note de fructe proaspete și condimente rafinate ce se transformă în note de alune prăjite și coacăze negre.

     

    GUST: Buchetul expresiv și remarcabil al acestui cupaj de Medoc aduce împreună aromele concentrate ale fructelor roșii cu cele florale din violete fine și elegante. Taninurile moi, chiar mătăsoase, reamintesc de fructele roșii, pământii și tușe de stejar ale butoiului în care a fost maturat.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Antricot de vită pe grătar, miel, vânat (căprioară), iepure uns cu sos de ciuperci și multe alte preparate cu carne de pasăre.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 19°C. (Este recomandată decantarea timp de 60 de minute).

     

    Preț normal: 68,54 RON

    Special Price 58,26 RON

    (-10,28 RON)
  • Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5% Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%
    -15%

    Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA  / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE, CANAIOLO

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. În 2020, Stefano Farina - Le Bocce Chianti Classico, rosso 2016, a primit medalia de aur și 95 de puncte în cadrul Decanter World Wine Awards, un eveniment prestigios dedicat producătorilor de vin din toată lumea.

     

    Stefano Farina a fost atras de arta oenologiei din anii 1930, când lucra cu soţia sa la o trattoria. Atunci decis să îşi construiască o vinărie, cu tot ceea ce însemna acest efort. Stefano a început să producă vin în anul 1939, în pragul celui de-al Doilea Război Mondial.

     

    După război, Stefano şi-a continuat activitatea şi a transmis pasiunea pentru vin copiilor şi nepoţilor, care au dezvoltat afacerea. Prima podgorie a lui Stefano se afla în Piedmont, apoi fiul său, Giancarlo, a extins afacerea cu primele proprietăţi cumpărate în anii 1970. În prezent vinurile casei Stefano Farina sunt produse pe 5 domenii din cele trei mari regiuni viticole: Piedmont, Toscana şi Apulia.

     

    Chianti este un vin italian cunoscut în toată lumea. Pentru casa Stefano Farina, acest cupaj este un etalon al succesului în arta oenologiei. Stefano Farina aduce o interpretare modernă şi elegantă a vinului Chinati prin adăugarea unui mic procent din soiul Canaiolo, alături de cei 95% din clasicul Sangiovese, vinificat tradiţional. Cupajul este ţinut în cuve din ciment timp de 6 luni, apoi 12 luni în butoaie mari din stejar, de origine Slavonă. După îmbuteliere, vinul este învechit la sticlă încă 3 luni înainte să fie trimis spre comercializare.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu, intens, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Buchet complex, fructat, cu tonuri de violete, mure şi flori de iris aflate la maturitate. Maturarea în butoi de stejar îi oferă un fundal distict de vanilie.

     

    GUST: Pe papilele gustative Chianti Classico este sec şi robust. Pe măsură ce este lăsat la învechit în sticlă, vinul îşi păstrează profilul echilibrat cu aceleaşi arome fructate, de o intensitate şi complexitate admirabilă.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin recomandat la mese cu preparate consistente: carne roşie cu sosuri condimentate, carne de vânat la grătar, ori la cuptor. Perfect pentru meniuri tradiţionale din regiunea Toscana, cum ar fi carne de pui cu sos după reţeta Cibreo, sau carne vită Lampredotto.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 18 - 20°C.

     

    Preț normal: 101,39 RON

    Special Price 86,18 RON

    (-15,21 RON)
  • San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 -  0.75L, Alc: 14% San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 -  0.75L, Alc: 14%
    -15%

    San Polo - Brunello di Montalcino DOC 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: TOSCANA / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: SANGIOVESE

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. Allegrini este un nume de referinţă în istoria zonelor viticole Fumane şi Valpolicella din regiunea italiană Veneto. Încă din secolul al XVI-lea, Allegrini a început să producă primele sale vinuri tradiţionale. În urmă cu mai bine 40 de ani, Giovani Allegrini a dus mai departe moştenirea familiei sale şi a construit un concern viticol, stabil, eficient şi inovativ.

     

    În prezent, familia Allegrini produce vinuri din struguri cultivaţi în cele mai cunoscute podgorii cu certificare de înaltă calitate, cu este Fumane şi Valpolicella în Veneto și Montalcino în regiunea Toscana. Cele şase podgorii Allegrini, ce au în total 100 de hectare, oferă struguri din soiurile tradiționale italiene, în principal roșii (Corvina Veronese, Corvinone, Rondinella, Sangiovese).

     

    Domeniul San Polo se află în partea de sud a localităţii Montalcino, regiunea viticolă Toscana. Palatul San Polo cât şi viile se află în peisajul rural al Italiei, dominat de Muntele Amiata. Tot acolo, solul fertil, apa şi clima favorabilă oferă anual cele mai bune recolte. Strugurii sunt vinificați cu tehnologie modernă, iar cele mai delicate monosoiuri și cupaje sunt maturate după metodele tradiționale ale viticultorilor italieni.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu.

     

    MIROS: Buchetul aduce arome fine de fructe roșii, cu notă de cireșe amare, mure și vișine, urmate de vanilie.

     

    GUST: Intens și cald, cu corp mediu și tanini concentrați, dar echilibrați. Un vin puternic cu post gust aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: San Polo este recomandat alături de preparate tradiționale din Toscana (paste, risotto cu ciuperci sau trufe), carne de porc la grătar și brânzeturi semi maturate.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16°C.

     

    Preț normal: 411,26 RON

    Special Price 349,57 RON

    (-61,69 RON)
  • De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5% De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Baron de L blanc 0.75L - 2016, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte la Fond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități (Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny). Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale, arome fructate şi vegetale.

     

    Toate aceste arome ce se regăsesc în monosoiul produs în Valea Loarei prin vinificare în prezenţa drojdiei selecţionate pentru o perioadă de până la 10 luni. Maturarea este realizată tot în prezenţa drojdiei până la 15 luni, după care vinul este îmbuteliat.

     

     

    ASPECT: Galben pal, cu reflexii argintii.

     

    MIROS: Baron L este un vin ce împarte arome delicate de flori şi vegetale (ardei gras verde, iarbă proaspăt cosită), citrice şi note minerale.

     

    GUST: Pe papile este intens, lejer, elegant, fructat (pere şi mere verzi, agrişe si lămâi, lime şi portocale). Se fac din nou remarcate aromele vegetale de iarbă proaspătă şi asparagus. Per ansamblu vinul este seducător, de o corpolenţă mică, cu aciditate ridicată. Gustul remanent, este lung, citric şi mineral.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un vin potrivit la mesele cu preparate vegetariene, sote-uri de legume, risotto cu ciuperci Champignon, peşte slab de baltă servit cu sos de lămâie şi varză de Bruxelles. La finalul mesei, îl recomandăm alături de brânzeturi tari şi semitari.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 571,20 RON

    Special Price 485,52 RON

    (-85,68 RON)
  • Tenuta Valleselle - Ripa Magna, Corvina di Verona 2016 - 0.75L, Alc: 14% Tenuta Valleselle - Ripa Magna, Corvina di Verona 2016 - 0.75L, Alc: 14%
    -15%

    Tenuta Valleselle - Ripa Magna, Corvina di Verona 2016 - 0.75L, Alc: 14%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: VENETO / ITALIA

     

    SOIUL / SOIURILE: CORVINA

     

    VOL. ALC.: 14%

     

    VIN ROȘU SEC. La sfârșitul anilor 1960, determinarea și pasiunea pentru vinuri au fost de ajuns pentru Eugenio Tinazzi încât să pornească propria afacere. Pasiunea a fost transmisă din tată în fiu, iar în anii următori Gian Andreea Tinazzi a deschis treptat orizonturile companiei. 

     

    În prezent Gian și copiii săi conduc Casa Tinazzi, una dintre cele mai respectabile vinării din Italia şi continuă să producă și vinuri cu eticheta proprie în orășelul Lazise. Tinazzi deține și proprietăți extinse în Valpolicella și Apulia unde sunt cultivați struguri din soiuri tradiționale, vinificați cu tehnologie modernă, pentru vinuri îmbuteliate în milioane de sticle anual.

     

    Eticheta Tenuta Valleselle face parte din gamele produse de vinăria Tinazzi, iar Ripa Magna este un vin obţinut din soiul italian Corvina Veronese crescut în podgoria de pe dealurile însorite ale provinciei Verona. Strugurii sunt lăsaţi să atingă punctul optim de coacere, apoi sunt recoltaţi manual, desciorchinaţi, presaţi, lăsaţi la macerare şi fermentaţi la o temperatură controlată de 22 - 26 °C, timp de 10 zile. Buchetul amplu, caracteristic stilului italian aduce o parte din tradiţia vinurilor din Lumea Veche şi experienţa unui vin de calitate superioară.

     

     

    ASPECT: Roşu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Buchet complex format din arome fine de fructe roșii coapte și note de mirodenii.

     

    GUST: Corp plin, arome uşor astringente de fructe roşii, macerate şi tanini mătăsoşi. Post gust lung, aromat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un monosoi intens şi sofisticat potrivit la mese cu bucate gătite simplu, la grătar sau înăbuşite, urmate de un platou cu brânzeturi maturate tradiționale din regiunile italiene sau franceze.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 20°C.

     

    Preț normal: 97,30 RON

    Special Price 82,70 RON

    (-14,60 RON)
  • De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 12.5% De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 12.5%
    -15%

    De Ladoucette - Comte Lafond Grande Cuvee blanc, Sancerre Magnum 2016 - 1.5L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: LOIRE VALLEY / FRANȚA

     

    SOIUL / SOIURILE: SAUVIGNON BLANC

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Familiile Comte Lafond si Ladoucette au produs primele vinuri încă din secolul al XVII-lea, iar parteneriatul acestora a câștigat admirație și a adus prestigiu vinurilor franceze timp de două sute de ani. În 1972, Baronul Patrick De Ladoucette a preluat conducerea companiei, a extins operațiunile în Sancerre, Chablis, Vouvray și Chinon și a devenit unul dintre cei mai cunoscuți exportatori ai vinurilor franceze, la nivel european.

     

    Vinul alb Comte Lafond este produs în regiunea cu denumire de origine controlată Sancerre, alcătuită din patru localități: Bué, Chaudoux, Chavignol și Verdigny.

     

    Solul din aceste zone este bogat în straturi de lut, calcar și siliciu, care oferă viței de Sauvignon Blanc, plantată în urmă cu 25-30 de ani, o cantitate considerabilă de minerale ce contribuie la savoarea acestui monosoi alb.

     

     

    ASPECT: Galben-pai, cu reflexii aurii.

     

    MIROS: Un buchet frumos, clasic, tradițional, ușor de personificat în imaginea unui mușchetar francez, parfumat de flori albe (coacăze negre), și praf de pușcă brut, sugerat de mineralele rămase din silex și alte roci.  

     

    GUST: Atacul vinului pe papile este direct, curajos și ușor înțepător. Revine acel gust sărat din piatră / silex, citrice și fructe din țări îndepărtate.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: O alegere fără cusur pentru mesele cu pește, crustacee, fructe de mare și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 542,22 RON

    Special Price 460,89 RON

    (-81,33 RON)
  • Bovier & Fils - Chablis Bovier 1'er Cru blanc 2016 - 0.75L, Alc: 12.5% Bovier & Fils - Chablis Bovier 1'er Cru blanc 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%
    -5%

    Bovier & Fils - Chablis Bovier 1'er Cru blanc 2016 - 0.75L, Alc: 12.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: BOURGOGNE / FRANŢA

     

    SOIUL / SOIURILE: CHARDONNAY

     

    VOL. ALC.: 12.5%

     

    VIN ALB SEC. Producătorul francez Bovier & Fils ne oferă un vin tradiţional din soiul Chardonnay, cultivat şi vinificat în localitatea Chablis din nordul regiunii franceze Burgunda. Solul cu pietriş, argilos şi calcaros, format din era Jurassicului când pământul din Chablis era acoperit de o mare, oferă strugurilor şi, implicit vinului, un profil aromatic bogat şi inconfundabil.

     

    Pentru acest vin, strugurii din soiul Chardonnay sunt culeşi la maturitate, presaţi şi fermentaţi la o temperatură controlată de 20 de grade Celsius. După fermentaţie, vinul este filtrat şi îmbuteliat pentru a păstra aromele proaspete de minerale, fructe şi flori. 

     

     

    ASPECT: Galben pal, strălucitor.

     

    MIROS: Premier Cru păstrează neatinse acele arome proaspete de flori şi minerale, caracteristice clonelor pure de Chardonnay.

     

    GUST: Pe papilele gustative, vinul continuă să uimească prin prospeţime, echilibru, aciditate plăcută, arome de flori, note subtile de alune şi fructe uscate. Post gust sec, aromat, uşor sărat.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Un clasic al vinurilor albe, potrivit alături de preparate din peşte, carne albă, sau brânză de capră.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

    Preț normal: 140,42 RON

    Special Price 133,40 RON

    (-7,02 RON)
Grilă Listă