Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Crama / Brand: Rotenberg Eliminare
  • Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8% Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    Rotenberg - Notorius, Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.8%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2016

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.8%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: După o maturare de 18 luni în butoaie noi din stejar românesc, Notorius Merlot vă așteaptă să îi descoperiți aromele de dulceață de vișine și vișine macerate în alcool, cu tonuri de vanilie și ciocolată.

     

    GUST: Se păstrează aromele de vișine, dulci-amărui, care dau o senzație de sec, cu o aciditate bună, final plin și lung. Un vin bun, cu potențial de învechire.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat cu preparate din carne roșie și brânzeturi.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 10 ani).

     

  • Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura 2015 - 0.75L, Alc: 14.1% Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura 2015 - 0.75L, Alc: 14.1%

    Rotenberg - Menestrel - Merlot Ceptura 2015 - 0.75L, Alc: 14.1%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.1%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu intens.

     

    MIROS: Un monosoi de Merlot, atent vinificat pentru a oferi un parfum relaxant și jovial de fructe roșii și condimente.

     

    GUST: Menestrel este maturat 16-18 luni în lemn de gorun românesc, iar acest proces se face simțit prin corpolența și aromele elegante. Vinul urmează linia aromatică a parfumului și dezvăluie gem de prune, ciocolată, cafea, piper și lemn exotic.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparatele pe bază de carne roșie, vânat și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 7 până la 9 ani).

     

  • Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5% Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    Rotenberg - Rapsod - Merlot Ceptura - 2017 - 0.75L, Alc: 13.5%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2017

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Rubiniu intens.

     

    MIROS: Rapsod este încă un exemplu al varietății de arome și fațete obținute din soiul Merlot în Crama Rotenberg. Degustarea începe cu un miros îmbietor de fructe roșii, ușor maturate.

     

    GUST: Vinul este catifelat, corpolent, cu arome de coacăze negre și cireșe cu note de vanilie și ciocolată. 50% din vin este maturat în butoaie din stejar, de aceea este catifelat și corpolent. Restul de 50% este nematurat și oferă fructuozitate și echilibru prin prospețimea adăugată ‘cupajului’.  

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparatele pe bază de carne roșie, vânat și brânzeturi fine.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C.

     

  • Rotenberg - Rapsod - rose 2017 - 0.75L, Alc: 13.1%

    Vinificat din Merlot, este un rose sofisticat, fructos si floral. Demisec, vol alc 12,9%
  • Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7% Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7%

    Rotenberg - Emeritus - Merlot 2014 - 0.75L, Alc: 12.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2014

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Cernelos cu reflexii rubinii.

     

    MIROS: Cu toate că oferă impresia unui monosoi proaspăt, în fapt, parfumul dezvăluie un cupaj din același soi, maturat atât cât să păstreze acel parfum vioi de fructe roșii într-o paletă de arome analoage (coapte, răscoapte și macerate).  

     

    GUST: Vișina este invitatul special al papilelor nerăbdătoare să încerce acest vin. Vișina coaptă, putredă și vișinata. Lemnul, vanilia și ciocolata, reușesc să completeze cu eleganță spectrul de arome al acestui Merlot. Final fructat, lemnos, cu tanini moi.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Serviți-l cu plăcere la mesele cu carne afumată, pește la grătar (ton, somon, pește-spadă) și brânzeturi maturate (Cheddar, Gouda), care îl scot în evidență la oride degustare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute. Potențial de învechire la sticlă de până la 10 ani).

     

  • Rotenberg - Menestrel - rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2% Rotenberg - Menestrel - rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    Rotenberg - Menestrel - rose 2018 - 0.75L, Alc: 13.2%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2018

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 13.2%

     

    VIN ROSE SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Pentru acest rose, mustul obținut din strugurii Merlot, este lăsat în contact cu pielița doar câteva minute, apoi este separat pentru a lăsa acel ton de culoare rose. Fermentația alcoolică a mustului are loc la temperatură controlată. în bazine de inox, fără cotact cu aerul.

     

     

    ASPECT: Rose foiță de ceapă roșie.

     

    MIROS: Proaspăt, sprinten, cu parfum bogat de flori și fructe roșii.

     

    GUST: Arome proaspete de trandafiri, violete și fructe roșii. Vinificarea în rose a acestui soi roșu păstrează o mineralitate și aciditate echilibrată, cu final savuros și răcoritor.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandăm acest vin alături de preparatele ușoare de vară, pește oceanic și fructe de mare.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10°C.

     

  • Rotenberg - Merlot Primus, Dealu Mare Ceptura 2012 - 0.75L, Alc: 12.7% Rotenberg - Merlot Primus, Dealu Mare Ceptura 2012 - 0.75L, Alc: 12.7%

    Rotenberg - Merlot Primus, Dealu Mare Ceptura 2012 - 0.75L, Alc: 12.7%

    ANUL DE RECOLTĂ: 2012

     

    REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 12.7%

     

    VIN ROȘU SEC. Pe 23 de hectare aflate între comunele Ceptura si Fântânele, echipa Rotenberg cultivă Merlot, urmat de Cabernet Franc și Cabernet Sauvignon, trei soiuri de referință pentru lumea vinurilor rafinate.

     

    În crama Rotenberg, strugurii sunt fermentați separat, cu căciula imersată. Sâmburii sunt păstrați în caciulă fără a fi spartă pentru a se elimina cea mai mare parte a taninurilor rele, amare și ierboase. Trecerea mustului în vase de fermentare și mai apoi în butoaiele de maturare se face sub influența greutății proprii (fără pompe). Toate aceste procese oferă vinuri naturale, pure, neatinse de efectele neplăcute ale producției industriale clasice.

     

    Lemnul butoaielor de maturare este învechit cel puțin 18 luni, timp în care este supus tuturor capriciilor vremii, pentru a spăla seva și o parte din tanini tari. Unele butoaie sunt supuse și arderii în adâncime, un meșteșug ce oferă vinurilor un buchet select. Atenția, simplitatea și răbdarea sunt virtuțile care fac din vinurile Rotenberg o experiență plăcută și unică. 

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, închis.

     

    MIROS: Un vin creat în stilul Rotenberg: elegant, surprinzător prin parfumul de flori, mai ales violete, urmate mirodenii dulci și note de grafit.

     

    GUST: La gust vinul revine la arome cunoscute de vișine, cireșe negre și prune afumate, cu note de piper și vanilie. În post gust se simte lemnul, ușor dulce, care a stat deoparte suficient timp pentru un vin maturat în butoaie arse.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Recomandat alături de preparatele pe bază de carne roșie, vânat și brânzeturi fine maturate cu mucegai nobil.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 30 de minute).

     

  • Rotenberg - Notorius, Blanc de Merlot 2016 - 0.75L, Alc: 13.9%

    Vin obtinut prin vinificarea in alb a strugurilor de Merlot, cu arome de flori de tei, grapefruit si lime. Gust proaspat si vioi, sprijinit de o buna ciditate, cu accente de citrice, sambure de caisa si mere verzi. Baricat 3 luni in bariquri din stejar romanesc.
Grilă Listă