Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Crama / Brand: Icon Estates Eliminare
 • Floarea Soarelui - Merlot, vin rose demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13% Floarea Soarelui - Merlot, vin rose demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13%

  Floarea Soarelui - Merlot, vin rose demisec 2017 - 0.187L, Alc: 13%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: DEALU MARE / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 13%

   

  VIN ROSE DEMISEC: Floarea Soarelui demisec din soiul Merlot e produs de Cramele Halewood, filiala românească a companiei britanice Halewood Internațional. Domeniile Halewood au 350 de hectare de vie cultivată în regiunile Dealu Mare, Podișul Transilvaniei și Murfatlar.

   

  Din portofoliul celor 15 brand-uri de vinuri liniștite și spumante, rose-ul produs de Cramele Halewood, sub eticheta Floarea Soarelui, este un vin liniștit, din struguri roșii ai soiului francez Merlot. Strugurii Merlot s-au adaptat la condițiile din județele Prahova şi Buzău. Vinurile din această parte a României sunt apropiate de cele întâlnite în marile regiuni viticole din Franța. Asemănările continuă cu documentele care atestă existența culturilor de viță de vie în Dealu Mare, încă din secolele XIV și XV.

   

   

  ASPECT: Rose, cu reflexii violet.

   

  MIROS: Parfum din flori, iarbă proaspăt cosită și fructe roșii de pădure.

   

  GUST: Revin aromele de fructe roșii de pădure (cireșe, zmeură, coacăze, fragi) - cele mai evidente, urmate de arome din flori și plante (violete, respectiv cicoare).

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un rose clasic, de pus pe mesle cu salate și preparate ușoare din carne de pasăre.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 8 - 10 °C.

   

Grilă Listă