Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

  1. Regiune: Cotesti - Moldova Eliminare
  • Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L

    Crama Girboiu - Bacanta - Merlot - Barrique 2015 - 0.75L

    ANUL DE RECOLTĂ: 2015

     

    REGIUNE / ȚARĂ: COTEȘTI - MOLDOVA / ROMÂNIA

     

    SOIUL / SOIURILE: MERLOT

     

    VOL. ALC.: 14.5%

     

    VIN ROȘU SEC. Crama Gîrboiu este o afacere de familie fondată în 2005 de Constantin Gîrboiu, ce oferă vinuri românești obținute din podgoria întinsă pe 250 de hectare, în comuna Cotești. Familia Gîrboiu a ales o zonă caracterizată de condiții climatice favorabile și sol bogat, pentru cele mai bune soiuri românești și străine.

     

    Crama Gîrboiu oferă vinuri liniștite și spumante de tip monosoi și cupaj, obținute prin metode tradiționale de vinificare cu echipamente moderne și maturare în butoaie din stejar. Echipa de vinificatori din Cotești beneficiază și de experiența oenologului consultant Giovanni Menotti, în efortul continuu de a oferi publicului din România, și de peste hotare, cele mai bune vinuri din regiunea viticolă Moldova.

     

    Vinul din Merlot oferit de gama Bacanta este un monosoi obținut prin metoda tradițională, maturat în baricuri noi, franțuzești și păstrat la sticlă timp de câțiva ani.

     

     

    ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii purpurii.

     

    MIROS: Merlot Barique este un vin esențial pentru identitatea și tradiția cremai Gîrboiu din Moldova. Buchetul prezintă arome de fructe roșii și condimente imprumutate cu subtilitate din barrique-urile de maturare.

     

    GUST: Complex, robust, cu arome de cireșe negre, cacao și condimente ușor îndulcite cu vanilie. Vinul are tanini moi și aciditate medie, ce îl face plăcut și comparabil cu un vin francez din regiunea Bordeaux.

     

    ASOCIERE CULINARĂ: Acest vin se pretează la preparate din carne roșie (porc, miel, vită, berbecuț, curcan), împănate, cu mirodenii, servite cu cartofi cartofi rumeniti sau varză de Bruxelles.

     

    TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Este recomandată decantarea timp de 2 ore).

     

Grilă Listă