Merlot

Merlot numit si Picard sau Langon, este un soi de strugure rosu originar din Franta, regiunea viticola Bordeaux. Merlot este folosit pentru vinuri produse exclusiv din acest soi si pentru cupaje cu alte soiuri.


Soiul Merlot este cultivat in toata lumea, in doua stiluri diferite: stilul international, favorizat de tarile din Lumea Noua (America de Nord, America de Sud, Africa de Sud, Australia, Noua Zeelanda), si stilul clasic folosit in Europa de Franta si alte state in care se cultiva si se produc vinuri din Merlot, dupa modelul Bordeaux.


 


Caracteristici soi:


Culoare: Strugurii din soiul Merlot au boaba de un albastru inchis. Vinurile tinere obtinute din acest soi pot varia de la rosu deschis la rosu inchis (opac). Merlot este mai deschis decat Cabernet Sauvignon si mai inchis decat Pinot Noir. Merlot este folosit si pentru producerea vinurilor rose sau albe, prin vinificare in alb.


 


Miros: Din Merlot rezulta vinuri cu arome de fructe de padure si posibile arome vegetale.  Fructele si notele vegetale variaza in functie de climatul, rece, mediu sau cald, in care sunt crescuti strugurii, metodele de vinificare si maturare.


 


Gust: Gustul este sec iar detaliile aromatice depind de cele doua stiluri abordate de producatorii de vin din Lumea Noua si Lumea Veche. Stilul favorizat de tarile din Lumea Noua, presupune culegerea tarzie a strugurilor, pentru consistenta, grad ridicat de alcool, arome bogate si intense de prune si mure. Apoi este stilul clasic din Lumea Veche, instituit de Franta. In regiunea Bordeaux strugurii sunt culesi devreme pentru a pastra aciditatea, gradul scazut de alcool, aromele proaspete de zmeura si capsuni si potential pentru dezvoltarea aromelor vegetale.


 


Merlot este un soi de calitate superioara, folosit pentru toate tipuri de vinuri linistite, exclusiv din acest soi, (monosoi), dar si in cupaj cu alte soiuri. Datorita calitatilor sale organoleptice: buchet corpolenta, finete vinurile din Merlot au potential de maturare care pot dezvolta arome noi, sofisticate.

Grilă Listă
Filtru

Momentan Cumpărați după:

 1. Crama / Brand: Vinarte Eliminare
 • Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14% Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

  Vinarte - Prince Mircea, Merlot 2017 - 0.75 L, Alc: 14%

  ANUL DE RECOLTĂ: 2017

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 14%

   

  VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începutul este cel mai frumos moment, de aceea, merită să știm mai multre despre cei trei afaceriști: aceștia au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling). 

   

  Vița de Fetească Neagră se află în pământ brun-roșcat, erodat, cu depozite de pietrișuri rulate și versanți cu sol argiloiluvian. Pentru acest vin, strugurii sunt recoltați manual, sortați desciorchinați și zdrobiți. Mustul este pompat în cisterne din inox unde are loc prima parte a fermentației alcoolice și o macerare atentă, pentru un vin cu gust echilibrat și tanini rotunzi. A doua parte a fermentației alcoolice are loc în barrique-uri din stejar franțuzesc. Urmează fermentația malolactică și maturarea de 15-18 luni. După îmbuteliere, vinul este învechit la sticlă în pivnița cramei pentru încă 6 luni, sau mai mult.

   

   

  ASPECT: Roșu-rubiniu, cu reflexii brun-roșcate.

   

  MIROS: Prince Mircea Merlot este un vin select, cu arome fine de fructe de pădure, vanilie, caramel, ciocolată neagră și condimente dulci.  

   

  GUST: La gust, acest vin păstrează aromele fructate, ce se păstrează încă proaspete, gentile, în licoare cu textură densă, puternic și echilibrat, cu tanini șlefuiți de om și de timp. Post gust sec, mediu spre lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin strălucitor, chiar extravagant, pe care îl puteți pune pe masă lângă preparate cu carne roșie gătită la cuptor sau la grătar, vânat, preparate tradiționale românești pe bază de carne, sau brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 8 până la 12 ani în condiții de pivniță).

   

 • Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L

  Vinarte - Castel Starmina, Merlot, demisec, 2018 - 0.75 L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROȘU DEMISEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, de aceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa de vest, au adus aparatură modernă și barique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

   

  Castel Starmina Merlot, este un vin tânăr, obținut din soiul francez, recoltat din podgoria aflată în localitatea Stârmina din Mehedinți. Vița este plantată în pământ argiloiluvian cu sedimente din pietrișuri, bogat în nutrienți și climat temperat, cu ploi și soare generos ce a permis culegerea strugurilor la maturitate deplină și păstrarea aromelor bogate pe parcursul vinificării.

   

   

  ASPECT: Un vin roșu rubiniu, intens și strălucitor, cu reflexii purpurii.

   

  MIROS: Crama Vinarte ne oferă un vin din 100% struguri din soiul Merlot - pur și îmbogățit de tot ce poate aduce terroir-ul din Mehedinți și vinicarea tradițională: un buchet de arome de fructe de pădure, prune uscate, caramel și condimente.

   

  GUST: Corpul vinului este robust, aromele fructate și condimentele sunt dozate în masuri egale. Fructele aduc puțină dulceață și tanini rotunzi, ce îl fac să fie un demisec clasic, iar condimentele se ridică subtil în nas, aduc o căldură plăcută și un post gust lung.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Un vin roșu potrivit la preparate din carne roșie, preparate tradiționale din carne de porc, vită și miel, vânat de talie mică, sau brânzeturi maturate.

   

  TEMP. DE SERVIRE: 16 - 18°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3 până la 5 ani).

   

 • Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L

  Vinarte - Viva rosu Merlot 2018 - 0.75L

  ANUL DE RECOLTĂ: 2018

   

  REGIUNE / ȚARĂ: MEHEDINȚI - OLTENIA / ROMÂNIA

   

  SOIUL / SOIURILE: MERLOT

   

  VOL. ALC.: 12.5%

   

  VIN ROȘU SEC. În 1998, un grup de afaceriști români, francezi și italieni, aduși împreună de pasiunea pentru vin au creat brand-ul Vinarte. Începuturile sunt cel mai frumos moment, dea ceea merită să știm despre cei trei afaceriști care au apelat la specialiști și au achiziționat trei domenii viticole: Villa Zorilor-Dealu Mare; Bolovanu-Sâmburești și Stârmina-Mehedinți.

   

  Fondatorii au plantat soiuri pure, autohnone și soiuri populare din Europa, au adus aparatură modernă și barrique-uri din stejar pentru păstrarea celor mai bune vinuri monosoi și cupaj. În Mehedinți au fost plantate soiuri românești: Tămâioasă, Fetească Neagră, Fetească Albă, Novac și, bineînțeles, soiuri faimoase din Franța (Sauvignon Blanc și Merlot) și Germania (Riesling).

   

  Acest vin urmează maxima latină de pe etichetă și se deschide celor care au învățat să își trăiască viața și să simtă plăcere din experiențele de zi cu zi. Viva roșu este vin din soiul Merlot fructat complex, înzestrat cu arome de fructe și maturat (30% din acest vin a fost ținut minim 6 luni în barique-uri de stejar).

   

   

  ASPECT: Rubiniu intens.

   

  MIROS: Soiul Merlot oferă un buchet fructat, catifelat și prietenos, adaptat la terroir-ul din Mehedinți și, în același timp, rămas neschimbat printre vinurile rafinate, produse în orice stat din Lumea Veche, de sute de ani.

   

  GUST: Merlot-ul oferit de Vinarte are un profil aromatic construit din fructe roșii și negre, iar acest lucru este natural pentru un soi roșu de origine franceză. Mai mult de atât, strugurii fermentați în cuve din oțel cu drojdii selecționate, păstrează aromele de fructe negre și oferă taninuri cu astringență echilibrată, după stilul vinurilor din Merlot tradiționale, care au devenit foarte populare în ultimii 10-20 de ani.

   

  ASOCIERE CULINARĂ: Înveselește mesele cu carne de porc și vită. Este potrivit și în meniuri cu condimente exotice, ierburi aromatice și gustări cu brânzeturi puternic aromate (bleu, gorgonzola, Roquefort)

   

  TEMP. DE SERVIRE: 17°C. (Potențial de învechire la sticlă de 3-4 ani).

   

 • -10%

  Vinarte - Prince Matei, Merlot 2012 - 0.75 L, Alc: 14%

  PRODUCATOR / PODGORIE: VINARTE / CRAMA VILLA ZORILOR
  REGIUNE / TARA: DOC-CMD DEALU MARE / ZORESTI / ROMANIA
  SOIUL / SOIURILE: 90% MERLOT + 10% CABERNET SAUVIGNON
  VOL. ALC.: 14.5%
  VINIFICARE: Strugurii provin din parcele consacrate ce se bucura de conditii naturale optime pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat în asa fel încat sa rezulte un echilibru perfect între acumularea de zahar, concentratia de arome si substantele colorante. Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facută manual cat si pe banda de sortare înainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa în cisterne de inox cu temperatură controlata unde au loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage în barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde au loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioadă de 12 luni. Dupa aceasta perioada, vinul se îmbuteliaza în sticle si se pastreaza în pivnita minimum şase luni.
  VIN ROSU SEC.

  ASPECT: Limpede, culoare rosu-rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-roscate.
  MIROS: De fructe de padure (mure, coacaze si fragi), sustinute de arome complexe de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.
  GUST: Sec, placut si intens, corpolent si seducator, cu o textură catifelata, bine echilibrată de tanini dulci, de o astringenta delicata, si un gust la final dupa inghitire, de o remanenta prelunga si savuroasa.

  ASOCIERE CULINARA: Se poate servi la preparate din carne rosie (mezeluri uscate si afumate, sau preparate la cuptor sau grill), vanat cu sosuri brune complexe pe baza de trufe albe sau negre, meniuri tradiţionale romanesti pe baza de carne sau alaturi de branzeturi maturate.
  TEMP. DE SERVIRE: 18-20º C (Se recomanda a fi decantat cu circa 30-45 min. inainte de servire; potential de invechire la sticla 10-15ani în conditii de pivnita)

  Preț normal: 91,63 RON

  Special Price 82,47 RON

  (-9,16 RON)
 • Vinarte - Prince Matei, Merlot Magnum - 2000 - 1.5 L, Alc: 14.5%

  Denumire de Origine: DOC-CMD Dealu Mare – Zoresti
  Producator: vinul este produs si imbuteliat la Crama Villa Zorilor - Vinarte
  Clima: temperat-continentala, cu parametri ce caracterizeaza regiunea ecologica viticola sud – carpatica .
  Sol: argiluvisoluri de tip brun roscat, de la slab la puternic erodat, cu urme de carbonat de calciu si texturi lutoase si luto-argiloase.
  Soi: Merlot 90% , Cabernet Sauvignon 10% .
  Continut de alcool : 14,5 % vol.
  Vinificatie: Strugurii provin din parcele consacrate si conditii naturale pentru obtinerea de maxima calitate. Numarul de ciorchini pe butuc este limitat in asa fel incat sa se obtina un echilibru perfect intre acumularea de zahar, concentratia de arome si substante colorante.
  Selectia strugurilor se face foarte minutios atat la recoltarea facuta manual cat si pe banda de sortare inainte de zdrobire si desciorchinare. Mustuiala este trimisa in cisterne de inox cu temperatura controlata unde are loc maceratia si fermentatia alcoolica (timp de 25 zile). Vinul se trage in barrique-uri de 225 litri de provenienta franceza, unde are loc fermentatia malolactica si maturarea pentru o perioada de 12 luni. Dupa aceasta perioada , vinul se imbuteliaza in sticle si se pastreaza in pivnita minimum sase luni.

  Degustare:

  Vizual: limpede, culoare rosu rubiniu, stralucitor, reflexii purpurii-
  roscate

  Olfactiv: fructe de padure (mure, coacaze, fragi), arome complexe
  de piper negru, ciocolata, cafea si vanilie.

  Gustativ: sec, intens, corpolent, textura bine echilibrata de tanini
  dulci, astringenta delicata, post-gust prelung

  Asocieri gastronomice: temperatura optima de consum este de 18-20C. Se poate servi la preparate din carne rosie, vanat nobil cu sosuri complexe, preparate traditionale romanesti pe baza de carne, branzeturi maturate
  Potential de invechire: vinul poate fi invechit la sticla in conditii de pivnita, astfel capatand o textura catifelata si un buchet complex.
 • -10%

  Vinarte - Prince Mircea, Merlot Magnum 2000 - 1.5 L, Alc: 14%

  Este un vin foarte bine structurat şi echilibrat, puternic, sec şi foarte taninos.
  Se potriveşte cu mâncărurile din carne roşie şi merge acompaniat cu brânzeturi foarte bine maturate.

  Preț normal: 327,25 RON

  Special Price 294,53 RON

  (-32,72 RON)
 • Vinarte - Terase Danubiene - Merlot 2013 - 0.75L, Alc: 13%

  REGIUNE / TARA: DOC - MEHEDINTI - STARMINA
  SOIUL : Merlot 95%,Cabernet Sauvignon 5%
  VOL. ALC.: 13%

  ASPECT: Este un vin de o culoare rosu rubiniu intens,limpede,stralucitor,cu reflexii purpurii.
  MIROS:Arome precum fructe de padure bine coapte, prune uscate, caramel, note de condimente fine,intens.
  GUST:Sec, plin, puternic si echilibrat, cu tanini rotunzi si un post-gust lung.
  ASOCIERE CULINARA:Se poate servi la preparate preparate din carne rosie, vanat de talie mica sau cu pene, preparate traditionale romanesti pe baza de carne sau branzeturi maturate.
  TEMP. DE SERVIRE: 17ºC.
Grilă Listă